Sandi, sem ravnokar poslal vpra?anje na?emu mojstru - Simonu Pelku in v kratkem posredujem njegov odgovor (ravno danes se je vrnil z dopusta in je verjetno zelo zaposlen).
P.S. Ena izmed stotih ugodnosti, ki so na voljo ?lanom AMD Mazda kluba je tudi pri Avto Pelko d.o.o., ostale so na?tete na spodnji povezavi
Matej, sicer pa 1l te teko?ine naj bi imel ?e se ne motim za cca. 10.000km (?e nisem kaj pome?tral cifre po tolikem ?asu, ko moje ki?te ne rabijo mazanja).
Absolutno priporo?am obisk mojstra Simona Pelka (avto Pelko d.o.o.), ker to res ni dale? do njega in bo vredno. ?e pa ?eli? ?e kaj (pri njem in drugod) privar?evati, pa si poglej tole;
No, brez skrbi, zadeva ni tako grozna, kot je videti na prvi pogled. Ima samo servis na 140.000 (olje, filtri, sve?ke), pa za zamenjat oba sprednja kolesna le?aja, pa za zamenjat oba sprednja zavorna diska. Ter malo pregledat, ?e je ?e kje kaj.
Zdaj me pa zanima, kako je s tisto mo?nostjo, da nekdo pride po avto in ga odpelje na servis ter nato pripelje nazaj?
V?asih je imel Zmaj neko firmo, kako je zdaj s to firmo?
In pa pribli?na ocena stro?kov (da sestra pripravi denar)?
Zmaj je zdej v drugih vodah, ampak bo pa Pelko poslal vajenca in ne bo te?av z dostavo.
Simonu sem zdele poslal glede ocene stro?kov, ti javim na zasebno sporo?ilo.
In vas mogo?e skrbi kako sedaj ?e s samimi rednimi servisi postopati, kaj ?ele v primeru kak?nega ve?jega posega ali okvare.
V tem primeru vam priporo?am mojstra, ki je bil do pred kratkim pogodbenik pri G-1, pred tem pa tudi pri SIGAS, sedaj pa vgrajuje samostojno. ?e sem bolj konkreten, je meni vgradil avtoplin ?e v 3 lastna vozila in ?e nekaj od kolegov, pa z nobenim ni bilo nikakr?nih te?av.
Karkoli boste potrebovali v zvezi z G-1 avtoplinskimi sistemi, vam predlagam da se obrnete na tega mojstra; 051787410 (Avtoplin Vene)
?elim vam sre?no in poceni vo?njo ?e naprej!
(v tej temi seveda lahko zastavite tudi kak?no vpra?anje ali napi?ete mnenje, da se razvije produktivna debata)
mogo?e je kaj notri ja k samo desna ta drsna plo??a se ne premika tak ko bi se mogla leva gre pa ?isto normalno
Poglej malo okrog sistema "hara-kuri" ali kako se ?e imenuje ta Mazda pogruntav??ina, ki lahko iz prtlja?nika odpre? oz. prekucne? zadnjo sede?no klop.
Pri Mazdi6 2003 je bil hec, da sem imel nekaj zataknjenega (v prtlja?niku) pri spro?ilcu tega sistema in se iz tega razloga seveda sede? ni "zataknil", ko si ga potiskal nazaj. Banalna zadeva, ki jo je prvi opazil g. Yavarye in njegov komentar je bil; "?aki, a ti mene zajebava??"
Ja kaj ti mislis, da sem kupil nov motor . Naredil sem 75kkm od generalke . Sem pelkotu omenil koliko mi spije in pravi, da je to normalno oz. kr uredu.
Marsikater mojster mi je ?e povedal, da motor kak?en dcl MORA po?ret motornega olja in je to kve?jemu dobro za motor, da bo dlje deloval.
Ali obstaja kak na?in da ugotovi? ali so tefloni ali obro?ki? Razen da zamenja? teflone in upa? na najbol?e? Kdo pozna ceno menjave teflonov?
Moja izku?nja pri neki Mazdi (l.93 1.8iGT 323F BG serije), ko mi je tedanji mehanik (Matej Peterca iz Sostrega pri LJ) svetoval, naj poskusiva menjat le teflone in da v 75% primerih to pomeni prenehanje potro?nje motornega olja. Cena je bila cca. 10 let nazaj v SIT 20 ali 30 tiso?, kar je bilo relativno ugodno.
VENDAR, dosegla nisva ni? bi bilo pametneje, ?e bi dal ta denar nekam v dobrodelne namene. Od tedaj sem odlo?en, da ?e ?e dela? tovrstne posege, naredi "orng", ne neki na pol, torej tudi obro?ke.
Moj prijatelj ima bmw 2.0 benzin in mu tudi po?re olje. V tehni?koj dokumentaciji je propisan da kot nov lahko po?re 0,7L na 1.000km in da je to vredu. Po mojem lahko posku?a? z 10-40W oljem.
Se strinjam, naj poskusi s polsinteticnim MOT.oljem! Spremljaj olje, ker tole se mi ne zdi neka strasna kolicina za dolivanje in so mi vse dosedanje Mazdurine ga vec dozirale.
Kot zanimivost imajo nekateri avtomobili v navodilih za uporabo navedeno, da se do 1l motornega olja na 1000km smatra za normalno. Se slisi noro, kajneda?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Sandi, sem ravnokar poslal vpra?anje na?emu mojstru - Simonu Pelku in v kratkem posredujem njegov odgovor (ravno danes se je vrnil z dopusta in je verjetno zelo zaposlen).
P.S. Ena izmed stotih ugodnosti, ki so na voljo ?lanom AMD Mazda kluba je tudi pri Avto Pelko d.o.o., ostale so na?tete na spodnji povezavi
http://www.mazdaklub.si/clanstvo/clanske-ugodnosti/
Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Povezava za deljenje
Deli na druge strani