mogo?e je kaj notri ja k samo desna ta drsna plo??a se ne premika tak ko bi se mogla leva gre pa ?isto normalno
Poglej malo okrog sistema "hara-kuri" ali kako se ?e imenuje ta Mazda pogruntav??ina, ki lahko iz prtlja?nika odpre? oz. prekucne? zadnjo sede?no klop.
Pri Mazdi6 2003 je bil hec, da sem imel nekaj zataknjenega (v prtlja?niku) pri spro?ilcu tega sistema in se iz tega razloga seveda sede? ni "zataknil", ko si ga potiskal nazaj. Banalna zadeva, ki jo je prvi opazil g. Yavarye in njegov komentar je bil; "?aki, a ti mene zajebava??"
Ja kaj ti mislis, da sem kupil nov motor . Naredil sem 75kkm od generalke . Sem pelkotu omenil koliko mi spije in pravi, da je to normalno oz. kr uredu.
Marsikater mojster mi je ?e povedal, da motor kak?en dcl MORA po?ret motornega olja in je to kve?jemu dobro za motor, da bo dlje deloval.
Ali obstaja kak na?in da ugotovi? ali so tefloni ali obro?ki? Razen da zamenja? teflone in upa? na najbol?e? Kdo pozna ceno menjave teflonov?
Moja izku?nja pri neki Mazdi (l.93 1.8iGT 323F BG serije), ko mi je tedanji mehanik (Matej Peterca iz Sostrega pri LJ) svetoval, naj poskusiva menjat le teflone in da v 75% primerih to pomeni prenehanje potro?nje motornega olja. Cena je bila cca. 10 let nazaj v SIT 20 ali 30 tiso?, kar je bilo relativno ugodno.
VENDAR, dosegla nisva ni? bi bilo pametneje, ?e bi dal ta denar nekam v dobrodelne namene. Od tedaj sem odlo?en, da ?e ?e dela? tovrstne posege, naredi "orng", ne neki na pol, torej tudi obro?ke.
Moj prijatelj ima bmw 2.0 benzin in mu tudi po?re olje. V tehni?koj dokumentaciji je propisan da kot nov lahko po?re 0,7L na 1.000km in da je to vredu. Po mojem lahko posku?a? z 10-40W oljem.
Se strinjam, naj poskusi s polsinteticnim MOT.oljem! Spremljaj olje, ker tole se mi ne zdi neka strasna kolicina za dolivanje in so mi vse dosedanje Mazdurine ga vec dozirale.
Kot zanimivost imajo nekateri avtomobili v navodilih za uporabo navedeno, da se do 1l motornega olja na 1000km smatra za normalno. Se slisi noro, kajneda?
Mene pa zanima, ?e se da zajle od menjalnika malo podmazatu, da se bo malo la?je prestavljalo ter koliko pride. Olje v menjalniku je bilo menjano lansko leto.
Mazda 6 1.8 (2003)
Se opravi?ujem, tegale sem pa o?itno popolnoma spregledal in zdajle po?ljem na?emu mojstru!
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
YavaryeX6V6 bo najboljsi naslovnik, ker total obvlada tovrstne elektronske cukre in se doma e v tvoji blizini
Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Povezava za deljenje
Deli na druge strani