Pa dodajmo ?e faktor, kje avto stoji, oz je gara?iran, sonce in UV sta verjetno najve?ja sovra?nika tkanin in drugih materialov (posredno je avto toplotna greda). Meni na morju, kjer je na primer sen?nik zunaj od marca do oktobra prepari v enem do dveh letih. Tam mi tudi stoji avto.....na soncu....
barchetto pustiti na soncu brez strehe je kot da bi jo vrgel v plav? na jesenicah. Tudi baldahin, plahto ?ez baldahin....kaka zima, kak led....sonce uni?i vse.
Potem je tu ?e faktor a si ti v naprimer obleki, ki je mehka ali pa jeansu s knofi....
tega je toliko, da....bolje ne misliti
nekateri pa uporabljajo kar kremo za roke, v osnovi je usnje pa? ko?a.
Seveda krema za roke 48. Je ok za usnje a bolj za tisto res suho, ker se mora vpiti, druga?e ?e drsi? po zicu
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Saj se da, ceprav malo manj verjamem da si tole vse opravil v 1,5 ure (sem tudi sam vse to delal in kar vzame cajt za dajat dol karter, pa ga pucal in nanovo tesnil, vracal. Filter nafte tudi zahteva umik nekaterih cevi, rocnega pumpanja nafte itd)
A mas lift?
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
?e se prav spomnim so meni za Mazda DPF 5W-30 ultra olje na prvem servisu ra?unali 27 EUR na liter. Na drugem servisu sem ga pripeljal s sabo za cca. 7,5 EUR. Za razliko cca. 100 EUR se kar spla?a kajne? S tem, da sem olje pripeljal s sabo niso imeli te?av, niti ni napisano v servisni knji?ici.
Jaz sem ga najdeazje placal 14? na liter
Ce se ne motim imajo mazde tudi ta sistem, mogoce kdo ve kako se spremlja nivo scavnice? Pri Alhambri je range scavnice sorazmerno padal s prevozenimi km in se minimum blizal ko se je blizal redni servis po kmjih.
Pri citroenu pa je pri 8000km pisalo Adblu range 1500km, pa se danes pri 21.000km pise 1500km....
Ne vem al mam prenosno stranisce pa ga moram sam cistiti??
Saj samo ce ga na racunalnik priklopi in dela kaksen update... je hitro pol ure mimo... pa preverjanje vseh zadev, ki so glede na stanje kilomterov...
Enkrat letno dat tistih 200? za servis pa res ne more biti nevemkaksen strosek... edino ce delas veliko vec kot 20.000 km letno, potem pride lahko dvakrat...
Francoz ma interval 30.000....pa madona da znam 2x....
Saj samo ce ga na racunalnik priklopi in dela kaksen update... je hitro pol ure mimo... pa preverjanje vseh zadev, ki so glede na stanje kilomterov...
Enkrat letno dat tistih 200? za servis pa res ne more biti nevemkaksen strosek... edino ce delas veliko vec kot 20.000 km letno, potem pride lahko dvakrat...
Ves kolikokrat sem jaz napisal....20k za avto, 1000 za registracijo, kasko, 500 za gume, potem pa vedno diskusija o servisih in nekaj 10?
Mene pa zanima, kak?no je va?e mnenje glede originalnega olja, ki ga na servisih uporabljajo za skyactive 2.2 D motorje....glede na to, da so
ti motorji - na ?alost ?e vedno - :( izpostavljeni problemu uhajanja nafte med olje pri regeneracijah DPF-a, kar ?e toliko bolj obremeni njegove
mazalne lastnosti...
Je original olje res najbolj?a izbira, ali bi bilo bolje izbrati kak?no drugo res kvalitetno olje priznanega proizvajalca...neglede na nekaj cenovne razlike...??
pozdrav
Jaz sem pri vseh mojih dizel mazdah uporabljal motul-a. 8100 x-clean z mazdino certifikacijo (ne spomnim se katera oznaka je ze to)
Ampak 2.2 skyactive naj bi imeli spet drugo oznako zaradi problema s ketno, nekaj se naj bi teplo pri zahtevi olja za dpf in zahtevi za ketno....
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Seveda, ne ga biksat, sicer pa ?e je v garanciji kar na servis
Povezava za deljenje
Deli na druge strani