Skoči na vsebino
M 323f Poraba goriva
Napisano

..se ne spla?a do konca ?akat....sem kolegu skos te?iu da naj ne fura na rezervi pa ni poslu?u. Ok ene 2x sem mu mogu benz prnest. Potem je ?el poleti na morje v dalmacijo in mu je ?la pumpa adijo....stro?ek je pa bil ?ez 70k tam doli :huh: ...zdej se ne fura ve? z rezervo nikol :hohoho: ...jest pa kot sem napisal grem tankat al ko se lu?ka pri?ge ali pa tam nekje pri 1/4 tanka.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dosedanji problemi - stro?ki
Napisano

ReDevil...mora? vedet da bi tak?ne stro?ke imel pri vsakem avtu...oz. ?e ve?je...s tem da ima? toliko star avto za "malo" denarja bi lahko imel 3x-4x dra?ji avto in ?isto enake stro?ke ?e ne ?e ve?je, odvisno koliko se kvari :bravo: ....je pa tudi odvisno kako z avtom dela? :)

Jest pri f-ki sem do sedaj imel stro?ke:

- olje + delo = 7000 Sit

- novi ?migavci (dons jih moram dobiti :bravo: ) = 7500 Sit

- registracija 50.000 Sit

- feltne z gumami 40.000 Sit

..in to je to :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Svaka ?ast, da si se spravil v tak projekt :bravo: ...seveda ga bo? pa dokon?al, sej ne mora? pustiti razmontiran avto a ne :blink: ...mislim da bo kon?ni izdelek odli?en. Nam lahko zaupa? kak?ne bolj natan?ne na?rte, kak?na notranjost, kaj bo? vse spremenil ipd......ali je to skrivnost?

lp, Grega

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

cuka 626 let98
Napisano

Mogo?e je:

- lambda (naj me kdo popravi ?e lambda ne more biti vzrok)

- senzor pretoka zraka

Enkrat sem jest dal s?istiti (injektroje, oz. celo pot goriva v motorju) in je pomagalo. Bi pa moral imeti to napravco ?e skoraj vsak mehanik.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Hankook?
Napisano

jest sm prvi avto dobil od tastarga sam je ?el po gobe v manj kot enmu letu...prej pa tastarmu ene 5 let ni delal problemov...pa? sm bil dijak in divjak pa itak da je skos na kurilca laufal...to so bli zlati cajti, pa sm pre?ivel mislm da s 15-20 tiso?aki na mesec pa biv sm ?e dijak :D ,pa ?e dizela?a sm mel, je to takrat ?e po?as moderno postajal, v glavnem poln tank je bil za celih 3.500 sit :) pa 5 litrov je pila enajstka :) :) tko da smo se za jurja pelal v afriko (trebnje) pa nazaj, je dal vsak 300 sit pa mi je ?e ostal za po ljubljan se mal fjakat :bravo: ..pogre?am te ?ase. No za drug avto so tud tastari mal financiral, za tega sem si pa tud sposodu ke? pa ?e ni? vrnu in evo zdej si bom mogu pa ?e sam kredit narest pa vrnt za prej?n avto pa na novga ke? met tko da ....matr snel se mi bo, avtomobilizem je drag ?port ratu.

...sam mislim da smo ?li ?ist off topic zdele :hohoho:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?portne vzmeti
Napisano

Jest sem jo dobro odnesel glede na situacijo....avto pa ne tko da.....se kar preselimo v splo?no debato in tm naprej malo popri?amo.

Hvala vsem za podporo upam da me vse neha bolet ?imprej ?eprav kot so mi napovedali na urgenci. Vel kot bergel in bole?in iz bolni?nice nisem odnesel.

lp, Grega

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?portne vzmeti
Napisano

homo lomo bom naredu ja...ker se mi ne da zezat na tehni?nih, sej ?e zdej ne vem kako bom s tem loncem ?ez pr?u, se morm ?e kej spomnt. :)

...a kdo ve kako ve? da je amortizer po?en, razen da se avto posede?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?portne vzmeti
Napisano

Symon, Apcih sporo?ta a ne, sej men se ne mudi tolk, bi pa to do pomladi ?e imel rad porihtan in mislim da bi se dalo kej zment za popust a ne. Cene sem pre?ekiral in za te znamke ki sem jih zgoraj omenjal so cene od 37k pa do 47k

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Servis moje Mazdice
Napisano

No pa je avto le doma :P

Zdej lahko re?em da sem nekaj dinar?kov vlo?il in upam da bo tole zdej en cajt dr?al in da bo delu b.p. :danzoman: ...in ni ?ans da ga zdej prodam ko je poservisiran tako kot je treba. No pa ?e povzetek:

Zamenjano:

- akumulator

- sve?ke

- prednji diski in plo??ice EBC (+ ?i??enje zavor)

- nova zavorna teko?ina

- zadnje zavore

- olje + oljni filter

- olje menjalnika

- bencinski filter

- homokineti?na zgloba (btw. levi in desni sta popolnoma enaka) :jupiii:

+ ker je bil avto tako svinjski me je pri prevzemu ?akal spucan zunaj in znotraj :D

No ?e vse skupaj se?tejem me je tole pri?lo skupaj z delom cca. 120.000,00 SIT :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Servis moje Mazdice
Napisano

GAMA CENTER ima homokineti?ne od NIPPARTS-a po 10k komad, sam matr ne vem a je cena z davkom ali brez. Nimajo pa polosovin od nippartsa :( ...mehankar je v pogovoru rekel da je verjetno tud polos fu? (pokanje ko je volan naravnost in da? gas), samo ve? se bo videlo ko bo zadevo razmontiral. Jutri tudi zvem ceno za original polos, ko sem govoril s prodajalce je povedal da je ?isto mo?no da ni draga, ker je avto ?e pa? starej?i :ne vem: ...morm jih pa pohvalt, ker tolk prijaznosti pa ?e dolgo nisem do?ivel :jupiii::jupiii::jupiii: ?e pa?ejo polosovine tud na mojga ne vem :ne vem: ...bo mehanik povedal v ponedeljek, takrat bom pa tud videl katera stran je fu?, lahko je tudi da ima pa? homokineti?ni tolk lufta :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Servis moje Mazdice
Napisano

Evo raziskave po Sloveniji: a-net nima ni?, Regnemer d.o.o. nima ni?, Tipon d.o.o. - sem klical ampak oni imajo samo karoserijske dele (Mazda 323 sorry :) ), Potokar d.o.o. - ima samo zglob in cena za komad je 26.325,00 SIT :blink: ,Avto Kuk - Slo. Konjice tudi nima na zalogi, samo po naro?ilu. Gama center: teli so me malce razveselili, homokineti?ni zglob pride 10.020,00 SIT :D ...najcenej kar je, pa ?e zlo prijazni so. Tko da zdej se za servis zmenim in ?e niso polosovine fu? samo zglobe menjam.

btw....sej 323C = 323BA a ne?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Servis moje Mazdice
Napisano

uffff mb je dale?, z avtom se ne smem ve? preve? vozit ker bo ?e ve? sranje ratal tako, da dons se zmenim s serviserjem in bom probal dobit kje bli?je najcenej dele druga?e jih bom dal pa obnovit, saj jih obnovijo v 6-8 urah tko da...matr to zihr ni zakomplicirana obnova in res ne vem zakaj ho?jo tolk dnarja sej ne obnavljam osi za bager :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Servis moje Mazdice
Napisano

Tipon d.o.o.

01 544 20 10 - sam na to se noben ne javlja ker naj bi se preselili kot sem zvedel.

V imeniku sem pa na?el ?e: 041 663 673 in 050 616 520, to pa jutri pokli?em pa povpra?am.

Takrat za ta denar nikjer ne bi dobil ?migavca za micko....vsaj novga ne. Imajo pa nove dele.

Pa ?e sem pokli?i ?e ?e nisi:

Avtodeli Regnemer d.o.o.

Mariborska 86, 3000 Celje

Tel: 03 428 62 70

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Servis moje Mazdice
Napisano

Kakor jez vem obnova obeh polosovin nebi smela priti ve? kot 20.000 sit, ker za 60.000 ?e nove dobi?.

A so mogo?e oni mislil na ti naredijo kompletno nove?

Pa ?e probaj poiskati eno temo kjer je ?e tekla podobna debata in tam so mislim da tudi objavljeni kdo obnavlja

..?e mi pove? kje za 20k ti dam za ki?to pera :mi pijemoo:

..sej pravim da sem ?el tja kr osebno...in ja...potem pridejo ven kot nove....je reku da je obnovljen homokineti?ni 17k, ?e je pa perve? zani? pa dajo novga k je 19k in mi ni blo n? jasn :ne vem: ..kak?ne delne obnove mi niso omenjal.

Pa ljudje to na velko obnavljajo, sem videl polno ?katl ki so ?akale da jih pride folk iskat...

Ob tem lahko samo upam, da mi ne crkne ?e kaj. :(

Ko Japonc crkne se za?no stro?ki. To je zelo velik plus Evropejcev... :rozico:

...ma sej, sam potem je spet 180.000km mer u bajt. Sej morm ?e od Tipon d.o.o. dobit cifro, oni majo za japanezerje vse pa pocen, sam so se nekam drugam preselil in jih ne dobim...morm ?e mal brskat. Pr njih sem za micko dobil ?migavc za borih 3k Sit.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Servis moje Mazdice
Napisano

..evo nadaljevanje....no dopoldan sem skoraj sr?nega fasu ko sem klical koliko pride obnova obeh homokineti?nih zglobov in polosovin. V glavnem ko sem sli?al ceno po telefonu sem se ?el raje po slu?bi ?e osebno prepri?at ?e se slu?ajno niso kej zmotil in se niso :blink::vskalo: Cena je: 63.000,00 SIT :huh:?zmeden? ...matr zdej bi ta kupej?ek kr najraj tja v Savo zapelu k tole je ?ist konc. Mal sem klicaru za nove okol in res se te?ko dobijo zadeve, motomat nima ni?, res pa da ?e nism v gama center klicu. Dajo pa garancijo na zadevo dvanajst mesecev. ?eprav sem tam potem pogledal obnovljene in zgledajo kot nove http://www.fd-avtodeli.si/index_la.html, man?ete so pa tak?nele http://www.fd-avtodeli.si/mansete.html

...najhuj je pa to ker mi je v?eraj za?elo pokati ?e ko je volan naravnost (poka pa tako kot homokineti?ni zglob) ...v glavnem ?e npr. v 2. pritisnem gas za?ne pokat potem ko prestavim pa neha tko da :ne vem: ...verjetno je to polosovina a ne?? Jest mislm da bi moral dodat ?e sme?kota k se joka k se ne morm smejat k poslu?am tele cene :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nekaj mi ru?i v motorju...
Napisano

Grega tudi ?e je avto letnik 03 ali pa 96 je to vse skupaj ?udno nevem zakaj pri tebi jermeni cvilijo (menjaj pa bo), saj pravim mazda je postala :wacko:, mene tudi vedno iz dneva v dan bolj razo?ara :whatever:

..bom menjal ja, je pa res da zacvili ko v?gem avto potem je vredu, v?asih 5 sekund cvili, v?asih 1 tko da....kokr se mu zazdi. <_<

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nekaj mi ru?i v motorju...
Napisano

..lahko da samo mraz nagaja ker v tehj dnevi je zzzeeellloooooo mrzlo a ne, in pri -10 oz. - 15 lahko mal bolj vse ru?. Men tud neki piska pr bremzah zadnji teden, motor je tud mal bolj glasen, jermam itak vsako jutro cvil k zme?an, ampak prve dve stvari se dogajata zadnji teden oz. dva.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Premacy 2,0 2002
Napisano

...tole da so ga na kable v?gal ti n? ni treba skrbet, ker avti pa? stojijo lep cajt in zato ne v?ge. Sem ?e delal na rabljenih vozilih tako da to ni ni? narobe, zakaj pa ra?unalnik ni delu ti pa ne vem povedat, lahko da je vrok ta da ni mel ?troma in pa? zbira podatke :blink:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.