Skoči na vsebino
Rahel ?ok po enem letu
Napisano

Za za??ito ladijskih motorjev se uporablja magnezijava anoda.

....

Zato bi lahko za??itili podvozje z Mg anodo.

Dej ti stric povej rajsi kako bi to izvedli v praksi. Je sploh mogoce?

LP

Have a nice and productive day!

Your future depends on it.

Your LIFE… depends on it.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dejanska poraba za M6
Napisano

To je kr mal huda, mi imamo na stari mazdi 120C 6.1L po BC, realno 6.5L. Je pa avtocesta. Cez 7 pa skor nikol ne gre.

btw, 2.5 bencin je bila danes poraba 7.2 proti novemu mestu, 140km/h AC. Priganjanje po lokalnih cestah + pot nazaj je zadevo spravilo na 8.2l. No jutri bo pa mesto, pa bomo nazaj na 9.5 :)

si vse povedal. Stara Mazda. Brez DPF.

Tole ti pa kolega oreng nabija al pa ?e zanga pomen, da ga ?ge, takrat ko se vozi 5km/h ?ez omejitev.

?e ti pa govori cifre z BC-ja pa verjamem, ker pri VW-ju BC la?e od 0,7 do 1 litra.

Sem naredil 40.000km z Golfom V 1.9 105KM in zdele imam cca 10.000km z Golfom VI 2.0 110KM pa je povpre?je nekaj nad 6,53l/100km oz 6,73 s prej?njo generacijo.

Edino realno bi bilo, da se oba peljeta po isti cesti z enakim re?imom vo?nje pa na koncu primerjata rezultat. Verjemi, da ne bo razlike ve? kot pol litra, ker tud Mazdo se da voziti malo nad 5 litri na relaciji Lj-Litija-Trbovlje ;)

Mo?no. Ker na stari cesti je gu?va in se bo? vozil med 60 in 80 ves ?as, redko 100. Pa ?e manj? poraba bo iz LJ proti Trb, ker je malo padca. Moj rekord je tam s Fiatom 4,1 litra, ker je bla pa? gu?va in sem se zabetoniral za kamion. Nikakor pa to ne velja za AC, ?e sam Trojanski klanec ti dvigne porabo za cca liter, nkeja nadoknadi? s spustom od tunelov proti Blagovici.... Skratka po?re?na je tale M6.

?e enkrat preveril za Golfa V: voziva seprakti?no enako relacijo, jaz vedno sam, on vedno 3 v avtu, relacija Zagorje LJ, evo njemu ?ipan Golf V ?re 5,8 do 6, pelje kolikor promet dopu??a, tudi 180. Sem pa prepri?an, da ne la?e. Aja - tip nima BC ker je to Golf in je to dodatna oprema. Tko kot volan in gume, so tud na listi dopla?il :lol:

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dejanska poraba za M6
Napisano

Jaz sem tudi razo?aran and porabo. Te?ko se peljem pod 7 litri na BC. Vo?nje imam relacijske, 70 km AC 30 km normalne ceste, manj?i vzpon (Trojane) in cijazenje od Dom?al proti Zadobrovi, kjer zapu??am AC. Hitrost med 120 in 150, najraj? 140. S prej?njim avtom 1,9 JTD 115KM sem se lahko vozil na 5,5, realnost brez ?paranja je bila 6,2, tukaj pri M6 o tem ni govora. Ja seveda je M6 morda za 200 ali ?e malo kg te?ja, ampak to me ne zanima. Pa tud davek na okolico (DPF) me ne zanima, ker mi ga noben ne pokrije. Skratka, pristal sem nekje na 7 litrih.

Bog ne daj da povoham kak?no 180 km/h, ker potem smo na 9 litrih, res pa ne more? dolgo tolk vozit, ker je skoz neka gu?va.

Golf V je zakon. Kolega ma ?ipanga iz originalnih 90 na cca 140 km, ?ge ga skoz kokr gre, pa ne pride na 6 litrov. In to ?e cca 40 000 km. Adijo pamet.

Aja tisti BMWja?i z 525 D al pa 530 D so pa tud svojga dnarja vredni. Eni trdijo da jim ?re 6 drugi 12. Tko da ne verjamem nobenem ve?. Meni je to neumnost govorit ni?jo porabo od realne. Bedarija, kaj ima? od tega? Edinole nekdo bo zelo razo?aran ko bo kupil avto na podlagi kakih trditev po forumih... Ni to to.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zakaj za vraga....
Napisano

Najbul? kupt THULE spirit 700 litrsko, z izolirbandom zadihtat okol in okol, pa lajtnge u havbo spelat.... MA? ceu prtlja?nik pa 700 l x 80% plina.

:ouje::ouje::ouje::ouje::ouje::ouje:

?alo na stran... podpiram plin. Je pa mal nerodn.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zakaj za vraga....
Napisano

Tole mi je v?e? da ste mazda?i tko plinsko osve??eni! :P

@Boss, nisem zihr da si skoz na benzi, obstajajo tudi rezervoarji s 110 litri, kakr?nega ne pomnim da bi imel kdo benzinskega v avtomobilu! <_< Sam imam v tojoti 70 litrski kestl (okej se ne nafila ponavad do 100 %), ampak kljub temu nardim z njemu enih 800km, kar je zame ogromno, sploh glede na bencinskega predhodnika! :danzoman:

Pa dobr, kaj ti nuca. Pol si popolnoma brez prtljaznika. Brez veze.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zakaj za vraga....
Napisano

Hehe bencinski al naftni lobi je ?e kako prisoten, to itak! :P

LPG naj bi bil za ma?in bistven manj ?kodljiv kot benz, ker je manj agresiven, iz tega razloga se ?ivljenjska doba motorja celo podvoji, kakor tudi redni servisi (za dvakratno podalj?an interval)! :danzoman:

Ne me je*at. Res? ?zmeden?

Kupi kdo mojo M6 2.0 CD active?

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zakaj za vraga....
Napisano

Hja, se strinjam.... Meni je tudi po eni strani ?al, da nimam 2.0 bencin... Bi pa s tem padel v vi?ji razred pri registraciji.....

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zakaj za vraga....
Napisano

?e se ne motim ta opcija obstaja pri Subaruju in Fiatu v Sloveniji. Vsaj enkrat sem bral test, v katerem so testirali (takrat menda edina) serijska avta, ki sta bila na voljo s plinom. Fiatov je bil malenkost slab?i, Subaruja s plinom so pa pohvalili. B)

A ne bi tole pasalo pod splo?no?

Mah ne vem jaz tehni?ne zadeve vedno dajem pod tehniko....

Sem pa bral na BMW forumu, ko je cela debata o tem, da plin zihr ?kodi motorju, sicer bi BMW delal serijsko avte na plin. Tam je celo prepri?anje, da ?e si plina?, vozi? nekaj kar si ne more? privo??it. Meni je to sicer sme?no, me pa res zanima, kak?en je dejanski vzrok da ni plina v avtih pogosteje.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zakaj za vraga....
Napisano

se resno spra?ujem.

zakaj se na cenikih ne najde cena za plinsko izvedbo, kot je npr vedno izbira diesel-bencin? A stoji za tem kak lobi, al je plin dolgoro?no ?kodljiv za ma?ino?

Tkole gledano od dale? je totalni kretenizem, da se folk vozi na benz, ?e ima za jurja mo?nost predelave in se vozit za polovico cenej?e....

Yavareye x6v6?

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5 diesel - veliki servis
Napisano

Pozdravljeni,

kak?ne stro?ke lahko pri?akujem na velikem servisu za Mazdo 5 diesel. Poleg omenjenega moram menjati ?e diske in zavorne plo??ice (spredaj-zadaj).

Hvala,

Matja?

Pod jurjem ? nikakor. Ker pa so diski pregovorno slabi (meni so jih enkrat ?e menjali v garancijskem roku, ka?e da jih bo kmalu treba drugi?), priporo?am, da si kupi? kak?ne aftermarket (tema o tem je zelo ob?irna, poi??i in preberi), ki bodo verjetno bolj?e.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

spodnji del antene M6
Napisano

Misli? tako?

ja lega. Mam par vpra?anj:

1. kolk dnarja

2. kako lovi postaje?

3. Kolk rezanja strehe?

Thnx

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

spodnji del antene M6
Napisano

A se da gor zmontirat tako k jo ima BMW5? Meni je tista fenomenalna.... Verjetno tud draga, a?

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Olje za vsede diesel,bencin in dpf
Napisano

Se bom ?e jaz oglasil.... Res so eni najbolj?ih tele JTD motorji. Sem ga vozil 145000 v Stilu - brez napak. No ja crknila sta ene dva senzorja ampak ni panike. Kar mi je blo v?e? je res display za olje, ki ga M nima, pa Fiat je imel elektri?en servo volan, M ?e vedno pumpa olje sem in tja, potem imel je teleskopsko havbo, ki je M tud nima, potem je imel dvojen BC za vsakega vse posebej prikazano poraba, hitrost itd (trip A, recmo za vsak dan in trip B recmo za cel tank) kar na M najbolj pogre?am...... Sej ne jamram ?ez M (ok, razen ?ez DPF) ampak se mi zdi da so italjani v nekih stvareh kar napredni.....

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Olje nara??a, samo pri Mazdah pomoje :bravo:

Vsi DPF ji ??ijejo nafto v olje, kolikor jaz vem. Zato bi moral nivo povsod nara??at. Razen, ?e je kateri od proizvajalcev tako "?lahten" da je dodal posodo za neizgorelo nafto, kar bi vsaj po mojem moralo bit uzakonjeno.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

to je pa ?udno.... DPF jem olje na?eloma nara??a, saj se me?a z nafto... torej ti ga je po?rla ?e ve? kot dve ?rtici???? hja poglej kaj ima? notr, ?e ima? kak ra?un od zadnjega servisa.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Boss da te potola?im to olje(kvaliteto slab?i kot ta ki ga lahko dobim) okupujejo servisi in jih vlivajo v ?vabe in francoze z dpf in noben ?e ni ribnil, lastnik ?tacune ima verjetno edinega renoja 1.9 dci + ?ipanega , kateremu ?e ni zaribala turbina, mislim da je to dovolj, vsaj zame je, pa se me te?ko prepri?a. :ne vem:

Lastnik pa tudi pravi da garantira da zaradi olja ne bo te?av.

Jaz pa ne, zakaj bi za "slab?o" stvar pla?al 6 X ve? ?

Redna cena tega olje je 18 ?, pa ni nek ostanek iz skladi??a ampak je povsem nova zadeva, tako da tudi kdor ga vzame in ga ima na zalogi doma ima garancijo da se ne "postara" v petih letih, do takrat ga bomo pa ?e valjda porabl.

Glej, Mazda oz MMS da garancijo, ?e je avto pri njih vzdr?avan in servisiran. ?e za?ne? neke svoje stvari nosit to ne velja, pri nas ti niti servisa ne ?templjajo. Osebno se s teboj sicer strinjam, ampak ?e garantirajo pod nekimi pogoji, jih pa? mora? upo?tevat. Jokat potem, je prepozno, uvoznik pa vedno mo?nej?i od posameznika.

zanimiva je bila razlaga na fordu danes....baje jim je znan problem DPF filtra, ki prihaja iz pazi to:

kot veste se za potrebe izgorevanja delcev me?ata olje in nafta, problem pa nastane, ker petrolska industrija ve?a aditive v dizel gorivu iz leta v leto, ne da bi sledili trendu in potrebam dpf tehnologije.

Aditivi se v visokih temperaturah vezejo s snovmi v olju namenjenemu dpf potrebam in ne da izgorevajo, nastajajo se trsi delci ki po?asi ma?ijo filter...

Kaj pa ?e je vse res???? Potem pa na ultimax pomislim....

tole so klobase.... kokr jst vem, nafta, ki ne zgori (?e med regeneracijo ugasne? voz) ste?e v olje. Nima veze pri zgorevanju. Mater a ne more noben uvoznik prav napisat kaj se dejansko dogaja? Matr matr....

Dej no, ?e bi to blo res in da bi se karkoli zgodilo bi Petrol bankrotiral od vseh to?b. Tolk neumni pa spet niso no. ?e bi blo to res bi ostali na starem dieslu in ne bi uvajali neko novost, ki lahko ?kodi.

Boss dobro jutro. DPF JE novost, ki ?kodi. Vsem nam uporabnikom.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

jaz si kr ne upam, dat tole noter, ker ?e bo slu?ajno kej narobe (ni nujno da v zvezi z oljem) bodo lahko garancijo spodbijali samo zaradi "napa?nega" olja :(

Cena je pa fenomenalna :bravo:

Dokler si v garanciji, moras plesat kakor MMS zvizga.... Vsaj jaz bi.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ravno brskam po netu za specifikacije. Je pa to dobra novica, da mazdino olje ni edino za DPF. Cena je ve? kot ugodna, ampak nisem ?isto 100%. Ne bi rad kaj zaj... :)

Samo ?e pi?e na proizvajal?evi strani da je za dpf...

Je pa zanimivo, kaka je razlika med C1 in C2 oljem.

C1 pi?e da je za mazde z dpf-jem, C2 pa za PSA koncern z dpfjem..

http://www.motul-oil.co.uk/products-synthetic-engine-oil.php

Mislem da se en uporabnik foruma z novo M6 vozi ?e s tem oljem..... mal povpra?aj....

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Webasto M6
Napisano

Zanima me, kaj bo, ko se bo prvi? po pol leta spet pognal - bo kaj posebej smrdelo, se ?galo itd... da ne bom kar gasilcev klical .... ;)

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 motor
Napisano

?ivijo,

zanima me cena motorja.

lp

hja, mal sm naokol poklical po firmah, ki prodajajo rabljene ma?ine po nem?iji.... TDIjev VW kot dreka, M6 pa nikjer. S tem, da sta mi dva modela rekla med 3.500 in 4.000? za letnik 2004 in to brez turbine, brez vztrajnika, brez pumpe z nekje med 100 in 150 tiso?aki prevo?enega. Norci. Lepe in drage avte furamo, ni kaj. Upam, da mi zdr?i tistih 100 do 150 kkm, pa ?ao. Ker sem ob nakupu nekako mislil, da je glavna sestavina aluminij in ?elezo. Je pa o?itno zlato in platina. :harhar:

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 motor
Napisano

mah je ?e vseen. kolega je vse skup kar zaribano prodal. Je preve? dnarja. Za ma?ino ho?jo tuk kokr stane pol avta tega letnika.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 motor
Napisano

Zdravo,

jaz pa rabim en motor za M6, letnik 2004 100kW diesel. Ima kdo idejo, kje to poiskati? ?e bolj?e - ima kdo kak?no ma?ino?

LP

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.