Skoči na vsebino
mx3 zrak u kilerju
Napisano

dihtnga nemore bit fuc ker sm jo menju pred cca 3 k kilometri. Bom pa dans res ogreu auto in preveriu cevi...

pa ?e mehur?ke bi po vsej verjetnosti v posodi za vodo opazil. Je pa kolegu na oplu pu??alo tesnilo na glavi,nikjer se ni dosti poznalo samo cevi od hladilnika so bile trde kot kamen,?e nebi opazil nekih sprememb bi verjetno pri?lo do kake explozije hladilnega sistema :ne vem:

20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!

attachmentzbg1.gif
FWD je za ?enske, RWD je za mo?ke, 4WD pa je za invalide

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mx3 zrak u kilerju
Napisano

hehe ?e napisal mo?nost preve? teko?ine :harhar: ?e bi bil pokrov?ek na kilerju fu?,ponavadi za?ne stiskat cevi ki pridejo na hladilnik,ker ne pu??a zraka oz ne izena?ije tlaka v hladilniku ;) (to se je meni dogajalo na F-ki)

20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj zamanjati pri x km
Napisano

govorim mislim pi?em na pamet........se pravi Olje + oljni filter+kabinski filter na 20kkm. Zra?ni filter zamenjaj po potrebi(odvisno kok je umazan oz.kje se vozi? ali pa recimo vsak 2. servis)

Na 100kkm polek rednih zadev zamenjaj ?e sve?ke,olje v menjalniku,zavorno olje,po potrebi klinasti jermen(ki poganja alternator...)in pa ves potro?ni materjal po potrebi(plo??ice,kon?niki ipd.)

Tako bi naredil jaz,zgornji pdf. pa najprej shrani na PC

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mx3 zrak u kilerju
Napisano

ne najdem kje bi se spustiu zrak iz kilerja in sistema hlajenja... ko je motor vejst ogret (?e posebaj ko se pelem bol diuje=) ) ko parkeram auto mi nafila raztezno posodo in mi ?ez oddu?ek ste?e kar nekej vode ven. ?e kak drug razlog za to?

na?eloma se ta zadeva sama ainlifta mimgrede. druga?e ima? ?epke na ceveh,katere vodijo v notranjost kabine ,bi pa na tvojem mestu raje preveril kako je termostatom!!!!!! Si preveril ?e ste obe cevi enako vro?i vstopna in iztopna iz kilerja,ti kaj teperatura naraste mal ve? povej(ker o?itno ti avto ho?e kuhat)

ato zalavfaj gredje daj na ful da otpre ?e loputo od grelne pe?ke v kabini potem pa spremljaj kaj se dogaja, s temp,ti ventilator vklopi itd.

Al pa ima? enostavno vode preve? v sistemu ;)

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3
Napisano

a kdaj dlje ?asa vergla preden zalavfa. npr.meni se ob?asno zgodi kadar ga samo prestavim nekam ,ali da ga pohodim in potem takoj ugasnem avto,ob naslednem v?igu dlje ?asa vergla,ampak potem dela vse ok. ?e je tako ,sem spra?eval ?e po servisih,nadgrajeval software,in tudi po menjavi sve?k ni bilo druga?e. Baje se ne da tega odpravit :ne vem: mene ne moti ,dokler avto potem gre tako kot mora. Poskusi pa zamenjat sve?ke ob servisu(niso drage ?e jih sam nabavi?),zra?ni filter si menjal kdaj, probaj avto malo preterat kakih 100km bodi malo bol grob z gasom in obrati.

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3
Napisano

torej mam mazdo 3 1.4 ZJ motor. Zjutraj ko je hladen motor oz. stoji avto 8-9h pridem v avto da obrnem klju? v?ge nato parkrat poka?lja na 500 obratih in crkne, vzemem in dam kontakt takoj za tem in kresne v trenutku in dela ko ?us kot da se ni ni? zgodilo. to se je za?elo ne postopoma ampak kar eno jutro XY. kak?na ideja oz znana hiba teh motorjev? trenutno sm pogledu sve?ke ki majo za sabo 40.000km,spucu loputo in malo pogledu konektorje. pumpa goriva se lepo sli?i in avto gre ko strela.

kak?en slab bencin,lahko ga ka?na vlaga morda jebe :whatever: ,a kdaj v?asih dlje ?asa rabi da v?ge?

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda RX-8
Napisano

Pozdravljeni!

Mene zanimajo te Mazde, kako je kaj z motorji pa vzdr?evanje bistvu vse :blush:

Hvala in LP

uporabi iskalnik, je bilo ?e kar nekaj tem o rx8

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3: tweeter
Napisano

ni panike lahko uredimo zadevo (tamal problem) ?e bi rad mel original tweeterje se lahka zmeniva slede?e,jaz ti dam moje 3kotne plastike s tweeterjem ti pa meni da? tvoje,skratka narediva zamenjavo in to je to,ker jaz imam naknadno privija?ene na te plastike ;) zraven originalnih.

Lahka pa tud tako naredimo kot sem jaz z dodatnimi tweeterji ali morda bolj?e

lp

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3: tweeter
Napisano

jaz sem menjal za druge ker so originalni pre?voh.?e jih rabi? ti jih ?enkam,ve? lahko prebere? pod mojo temo v DIY menjava ozvo?enja) Druga?e pa , da podre? tapeto ti vzame 5 min. ;) Po moje nima ni? naprej pripravljeno-upam da se motim. (pri moji gta opremi sem imel to ?e serisko)

lp

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Barvica v difuzorju zraka
Napisano

a bi lahko naredil ka?no fotko da si tole malo bol?e da predstavljati? Druga?e pa ja otrok biti je cool zadeva.Sam sem enkrat natankal vodo v tank z bencinom ;)

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pozdravljeni,

Moja draga je pred kratkim zadela cestni robnik - hitrost je bila nizka - 10km/h. Od tedaj avto malce vle?e v desno - ?e spustim volan se to kar precej opazi, malce tudi med zaviranjem.

Pnevmatika in plati??e nimata vidne po?kodbe, verjetno je ?el kon?nik. Pri mojstru Simonu sem dogovorjen za menjavo, vendar sem v dilemi katerega nabaviti: volanskega ali kon?nik stabilizatorja?

Ker ne bi rad dvakrat hodil v trgovino z avtodeli me zanima kak?na je verjetnost da nabavim napa?nega - po mojem je ?el volanski. Ali se da z gotovostjo (brez da bi dvigoval avto) preveriti kateri je zani??

Hvala in lp

Ja da se ,pelji na tehni?ne preglede pla?aj, in ti bo tam pogledal brez dviganja(hotel si brez dviganja) :(

Preden karkoli paca? bi se zapeljal kjer delajo avtooptiko pa naj ga pogleda in ti bo majster to?no povedal kaj zamenjaj,ker ?e volanski ali kolesni kon?nik nista zjebana(nimata lufta),je lahko roka zvita,itd. upam da me razume? kaj ti ho?em povedat.

lp

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Odstranitev radijske antene M6
Napisano

ti samo odvij,ve? kot zjebat ne more?. (mal zarusta in to je to,sam sem ?e odtrgal navoj pa sem ravno tako po?timal )

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

kleme
Napisano

Ja to je neka skrajnja opcija.

lp.

v slu?bi kjer sem delal in so bile take napake (slab stik) pa je vse pomi?kovalo,pa vse skup utripalo,smo v ve?ini primerov zadevo prlotal. Saj pusti? dovol dolge kable da lahko vrti? tisto lu? :) ?e ne pa dobit na odpadu drug konektor in ga prevezat,upam pa da uspe? dobit robo

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

kleme
Napisano

?e je mo?nost da se ne zajebava? ,prilotaj ?i?ko direkt na vezje lu?i in bo? imel mir,pa ?e mo?nosti da bi bil kdaj slab stik se ogne?.

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

kleme
Napisano

misli? kabel ?evel?ke!!!! od kje ima? to od konektora od radija?

da se jih kupit,samo ne vem kje-kak IC ali Conrad

lp

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda garancija na prerjavenje?
Napisano

?e nima? potrjenega servisa ti ra?uni pomenijo enako kot NI?. probaj sre?o pa bo? videl,zapelji se do servisa pa naj tam pogledajo in povejo kako je s tem. Druga?e pa prerjavenje pomeni da nastane lukna v pleh,in ne povr?inska rja.

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zadnja ?ipa na touranu
Napisano

O?itno se na touranu odlimala ali od?raufala ?ipa na zadnjih sede?ih na sovoznikovi strani. Sli?i se kako motor?ek vrti,samo vrti v prazno in kasneje ?ipa po?asi zleze dol do nosilca in se kasneje lepo zapre ko ja pa? zapre?.

Bi mi to kdo znal u?timati saj ?e bom dol jemal notranjo oblogo z vrat jo verjetno ne bom znal u?timat saj nimam pravega orodja...?e manj pa pojma :( da ne bom ?e kaj bolj zjebal <_<

Hvala za odgovore in nasvete :bravo:

verjetno je odletela kaka plastika ki dr?i ?ipo,to hibo imajo renoji Menjal ?e pri 3h in vsi trije enak problem.

Dokler pa tapete ne odstrani? in ne vidi? kje je problem,te?ko re?t kako in kaj.

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M3
Napisano

Zanima me ?imve? stvari o MAZDI 3, 1.6D, 110km.

-PORABA

-MOTOR (jermen ali veriga)

-VOZNE LASTNOSTI

Prosim za ?imve? inf., ker razmi?ljam o nakupu!

HVALA :jupiii:

svetujem ti kar nek dogovor z nekom za tesno vo?no,ki ima traktor :)

kateri model mazde novi al stari

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 2 Odstranitev maske za avtoradio
Napisano

vgradi? MP3 predvajalnik na SD kartice in USB klju?ek, pa fertik... CD predvajalnik bo? sicer na?el tu pa tam na E-bayu, vendar ne bo poceni, potem mora? pa ?e masko za radio najti...

skratka, zrihtaj MP3 predvajalanik pa bo? zadovoljen ;)

:bravo::bravo:

sam imam ?e mp3 v avtu ampak sem dodatno zmontiral ?e usb,SD vmesnik ki ga je zrihtal yavarye............ammm dela BP :bravo:

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avto je predolgo na popravilu!
Napisano

?al nisi edina.....to je nek mazda standard...

glede ?trihanja so res nesposobni :angry::angry:

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Hladna M6 crkne
Napisano

re?eno z eno besedo -traktor :hudicek:

?imugodnej?o popravilo !

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avto je predolgo na popravilu!
Napisano

Spet en, ki se ogla?a za brez veze.

O?itno nisi vsega prebral, kar sem pisala.

Tist, k mi bo hotu kaj napisat mi bo, ostali pa pa? ne.

Sem si pa res druga?e tak forum predstavljala.

Brez, da me takoj napadete ker avto je, kaj je blo... to sploh ni va?no.

Va?no je kaj naj JAZ naredim. Tako pomo? sem pri?akovala, ne pa ?lane, ki pi?ejo samo zato, da pi?ejo...

jaz ne bom me?al ?trenov,bi te samo popravil. Noben te ni napadel ,in ja je pomembno za kateri avto gre,in kok je razbit....................zakaj? Je razlika ali te nategujejo samo za zamenjavo blatnika in odbija?a(kar nimajo kaj delat 1 teden) ali pa manka pol avta :)

Si pa dobila odgovor iz predhodnih objav,ali vsaj namig kam se obrnit,pa celo ponujeno pomo?. Kaj pa bo? ti naredila je pa res tvoja odlo?itev. Da pa si tako jezna in nasledni avto ne bo mazda ,se pa strinjam s tabo saj ni edina znamka ki dela avte :P

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.