Skoči na vsebino
Zavorni diski
Napisano

letnik je 2007, kupil pa sem jo konec oktobra lani. ?ez zimo sem vozil 2x tedensko v lj, samo imam navado da operem podvozje 1x na teden pozimi. Tako sem delal s hjundajem letnik 1992, pa ni bilo sledu o rji.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski
Napisano

Moja pa je iz okolice Firenz. Ker je na primorskem ?e vedno vro?e in strokovnjaki pravijo da se je v teh dneh za zadr?evat v temnih in hladnih prostorih, je ?as za slikat in odgovarjat na teme po forumu :D:D

post-6207-1314029442_thumb.jpg

post-6207-1314029549_thumb.jpg

post-6207-1314029577_thumb.jpg

post-6207-1314029665_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

No, jaz imam elektronski EGR ventil, pa mi ni gorela nobena lu?ka, na avtocesti mi je metalo v safe mode. Ra?unalnik je izpisal napako na ERG-ju. Sem ga ??istil, pregledal ?e deluje aktuator in ?e deluje senzor ki spremlja polo?aj ventila. Ventil ni tekel ravno teko?e, je bil kar sajast. Do zdaj ni problemov. Avto ima 144k km.

lp s ?imuni :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Modri dim
Napisano

Lu?ka DPF se pri?ge ob kontaktu ja, olje kontroliram malo manj vsak dan, vodo tudi, nekaj se dogaja v samem filtru, upam da ?e ni ?el po gobe...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Modri dim
Napisano

zaenkrat mi ne gori nobena lu?ka, sem pa to opazil zdaj v drugo. Po avtocesti je kadilo kaka dva, tri kilometre kilometre, potem normalno. V petek pa po lokalni isto, sem se ustavil, kadilo na mestu kake dve minuti, potem spet normalno. :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Modri dim
Napisano

Turbina ni ni? bolj glasna al karkoli. Skratka nisem opazil nobenih sprememb v delovanju motorja, mislim da sem kar picajzlast glede vseh zvokokov v avtu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Modri dim
Napisano

Mazda 6, 120, diesel, DPF filter. V?eraj sem opazil da mi je med vo?njo kadilo moder dim. Ko sem se ustavil, je tudi ko je bil na mestu kadil. Dim je smrdel po nafti ali nekaj podobnega. Potem je na mestu v trenutku prenehalo kaditi in z nadaljevanjem vo?nje je bilo vse vredu. To sem opazil da se mi je ?e nekajkrat zgodilo cca 200 km nazaj po avtocesti. Regeneracija? Kaj bi lahko bilo?lp

Voda, olje, vse normalno. Avto vle?e normalno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dvigalka za Mazdo 6 (kje se nahaja?)
Napisano

tudi jaz sem ob nakupu avtomobila zahteval dvigalko, ker sem sklepal da je pod desnim stranskim pokrovom, kjer imam tudi name??eni dva traka z zaponkama, tako da sem mislil da gre dvigalka tja, ko pa sem videl ta post, sem jo tudi jst dobil :D Ali kdo ve kaj pride pripeto za za tista dva trakova?

Aja, mazda 6 sport kombi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

erg
Napisano

pozdravljeni,

pri mazdi z DPF filtrom se ERG ventil nahaja malo ni?e kot pri predhodniku. Po detaljnem pregledu sem ugotovil da bi zelo te?ko odvil spodnja dva vijaka s katerim je ventil pritrjen. Ali obstaja kako posebno orodje, ali uporabljate samo navaden kriko z kratkim podalj?kom?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Klima ne dela
Napisano

Se opravi?ujem ker tema ni ravno avtomobilska, amapak mislim da je princim delovanja klime enak.

Na traktorju , mi ob?asno ne dela klima. Pregledal sem plin, oz ga dal pregledati, varovalke, stikalo. Ko je traktor mrzel klima deluje, ko pa se segreje oz. ?ez dolo?en ?as enostavno izklopi kompresor, ventilatorji inverterja pa ?e vedno delujejo.?e ga pustim v prostem teku cca 5-10 in opazujem kompresor, se spet vklju?i, grem na trakor, delam 5 min pa ne dela ve?. Ali je kompresor povezan preko katerega senozorja? Zahvaljujem se vam za odgovore.

lp

Danijel

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava zadnjih plo??ic Peugeot
Napisano

Pozdravljeni,

prijatelj bo menjal zadnje zavorne plo??ice na peugeotu 207. Zanima me, kako pritisniti zavorni bat v ?eljust? treba ga je zavit in gre noter ne? To sva naredila, ampak na levi strani ni varijante da bi ga lahko spravil noter...no?e se zavrtet. Kaj predlagate? hvala

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

erg
Napisano

Zgoraj sem zasledil da je je z DPF fitrom nastopil povsem elektri?ni ERG ventil. Ali pride tudi pri temu vpo?tev ?i??enje ali se ga ne da? hvala za info

Ali mi ne zna nobeden tega opisat? :(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

erg
Napisano

Zgoraj sem zasledil da je je z DPF fitrom nastopil povsem elektri?ni ERG ventil. Ali pride tudi pri temu vpo?tev ?i??enje ali se ga ne da? hvala za info

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.