Skoči na vsebino
3 hours ago, Aless said:

Ja saj lahko ti bo delal 300kkm brez težav, lahko ti pa v naslednjih kilometrih crkne. 

Tudi če ne menjaš olja v motorju ti avto ne bo takoj crknil. 

Gre se za preventivo, da zmanjšaš odstotek možnih težav. 

Če si kupil avta za katerga ne moreš 100% rečt da je bilo menjano olje v menjalniku, bi jaz zagotovo menjal, da vsaj veš na čem si. 

Je pa na uporabniku kaj bo z avtom naredil, ali bo iz preventive naredil kak servis in menjal tekočine, ali pa se bo vozil dokler pač kaj ne crkne. 😉

Sej bi ga menjal marca ko imam servis, takrat bo avto imel recimo 155kkm. Lahko pa s tem naredim večje sranje ?

image.jpeg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

8 hours ago, Deeyan said:

pri mojih 175kkm ni videt kej zazganega

IMG_20201012_160811.jpg

Me lahko malo podučiš kje in kako to pogledati? Hvala

5 hours ago, Aless said:

Se strinjam z scanio olje v avtomaskem menjalniku in filter  je potrebno menjat najkasneje na 100kkm.

Priporočam original Mazdino olje FZ, ali alternativno še Ravenol ATF FZ. 

Je pa modre barve, če je rjavkasto je že prežgano. 

Kaj pa če kupiš avto z 124k km in to še ni bilo delano? 😛  So pa tudi že na tem forumu menjavali olje v avtomatskem menjalniku po 150kkm in niso imeli težav

image.jpeg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano (urejeno)

Meni dela generacije tko kot Alexova mazda. Enkrat na 250km enkrat tud na 170km.

150k km ima trenutno avto. Moram, potrkat brez zapletov do sedaj, ampak morm marca pri servisu rečt mehaniku naj mi malo preveri tudi ostale zadeve.

Popravljeno od TiEn

image.jpeg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano
21 minutes ago, Alex said:

Kot sem že enkrat napisal. Večina lastnikov dizelskih mazd ni tu gor na forumu in se jim še sanja ne  o tem, kar  mi tu gor pišemo. In naredijo brez problema 300Kkm. Ali imajo srečo ali mi malo pretiravamo. 

Avte je potrebno spihati pogosto, pa četudi so to dizli. Najslabše za motorje je, da se cijaziš 50/uro v četrti brzini na 1000 obratih. 

Glede na število mazd po Sloveniji je pomoje sorazmerno majhen delež okvar.

image.jpeg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Battery Management System Inspection Required
Napisano (urejeno)

Saj ni znanstvena fantastika. Še tukaj prilagam postopek, če koga zanima: http://www.mazda-si.net/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=27340

Še vedno vse deluje brez problema ;)

Pa alex trdiš da so original toliko boljši,.. pa si imel problem z akomulatorjem pri tvojem ...avto pa koliko star ? 4 leta ?

Popravljeno od TiEn

image.jpeg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano
pred 59 minutami je Alex napisal:

A ve kdo točno, koliko olja gre v skayactiv dizel 2.2?.

Nekje piše 5 litrov, drugje sem zasledil 5.1 litra. 

"e velja to drugo ga je treba potem kupit 6 litrov? 🤔

Kupi 6 litrov, vidiš koliko ti ostane naslednje leto dokupiš 5

image.jpeg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.