Skoči na vsebino
Utrgana veriga črpalke olja
Napisano

Razumel bi, da bi verigo odtrgalo pri več kot 170.000 km. Tako sem razumel dr. Pelka in tudi ljudi na pooblaščenih servisih. Tole pri 130.000 km pa pomeni, da je pomembno pogosto preverjanje sita olja, ki kaže na ustrezno/neustrezno mazanje verižice.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vztrajnik in sklopka
Napisano

Bilo je na Renault 5. Po nesreči sem odvil vijak za olje menjalnika, namesto vijak za olje motorja. Olje iztočim, vlijem motornega in ugotovim, da ga je veliko čez max... Na srečo sem imel mehanika, ki je šrafval Hyundai-e, 70 m stran, pa še malo navzdol. Porinem avto v njegovo delavnico in mi nafila olje menjalnika z novim Hyundai oljem, ki ga je imel edinega na zalogi - je dejal, da je še boljši 🙃. Avto se je potem mrzel le stežka prestavljal, predvsem 1, 2, R prestava. Olje je bilo potem treba zamenjati z oljem, primernim za R5.

Mogoče je tudi tvoj primer povezan s pregostim oljem?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 18 minutami je FuManchu napisal:

Ne vem, če je to glih normalno za nov avto:blink:

NE, razen če ga je kdo uničil. Sicer najbolje, da ga sproba nekdo, ki vozi enakega, ti pa njegovega.

pred 10 minutami je scania napisal:

Mislim da je 1,7 litra. 

Ti veš .. :)

image.png

https://owners-manual.mazda.com/gen/en/cx-30/cx-30_8hq1ee19i/contents/10020100.html

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 18 minutami je Alex napisal:

Pri mojem je ni. Kvečjemu takrat motor dobi nekaj dodatne moči (kompresor) in imaš občutek kot, da je mali turbo vgrajen. 😊 Po 3500 obratih se mu pa itak zrola in samo vleče. 

Si mislim, vsako šaltanje (ročno ali avtomatsko) povzroči določeno motnjo, če je pa še ena minimalna motnja zraven ... komu mar. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2013 2.2 Dizel 175KM Avtomatik
Napisano
pred 20 urami je ČoAm napisal:

Ekipa,

zanimam se za nakup avtomobila Mazda 6 2013 2.2 Dizel 175KM Avtomatik. Malo so me prestrašili na servisu, češ, da ni najboljši. Da je veliko serijskih napak, itd.

Prosil bi za kakšno info. oz. izkušnjo več.

LpA

Na spodnjem forumu je veliko o podobnih avtih tega letnika, predlagam da si prebereš nekaj zadnjih objav (uporabiš Chrome - google translate) in si ustvariš mnenje:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 4 minutami je NevLado napisal:

Registracija je tudi stroški zavarovanja ane?

Dej, veš kaj - prodaj kliota, pa boš imel z M6 eno leto 0 stroškov.

Ja, ja ... tehnični, cestnina, obvezno in kasko zavarovanje ... vinjete (330€) sem itak pozabil .. bo v redu, itak je čez prst.

Padec cene se z leti nekoliko kompenzira s stroški popravil (pri starejših je v absolutni številki manjši, so pa stroški popravil večji). Sem vedel, da avti niso poceni, ampak tale ocene je še mene presenetila.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

km skupaj tedensko mesečno   poraba/l cena skupaj letno
      2 5 21   6,5 1,41 11

BENCIN oseba 1 20 40 200 840   54,6 77,0 847
  oseba 2 30 60 300 1260   81,9 115,5 1.270
        1 5        
  oseba 3 30 60 60 300   19,5 27,5 302
        3 13        
  oseba 4 30 60 180 780   50,7 71,5 786

dodatne vožnje     500   32,5 45,8 504
                  3.710
          3680        

FIKSNI STROŠKI   cena padec cene tedensko mesečno registracija servis gume skupaj
AVTOV     0,1 52 12        
  M6 22.000,00 2.200,00 42 183 900 300 400 3.800
  M3 16.000,00 1.600,00 31 133 700 250 300 2.850
  Clio 4.500,00 450,00 9 38 400 100 100 1.050
                  7.700

skupaj 11.410
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vztrajnik in sklopka
Napisano (urejeno)
pred 4 minutami je Alex napisal:

Kot vsi ostali (zdravniki, zobozdravniki, polagali ploščic, zidarji, vozniki avtobusov in kamionov) so tudi mehaniki v večini primerov le še neki mutivode in šalabazerji, ki nobenega dela ne opravijo več kvalitetno in brez reklamacij. Hvala bogu, da imam sam vrhunskega mehanika. 😊

Ti ga pelješ naslednjič v BTC, potem pa še 4 x kam? 🤣

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vztrajnik in sklopka
Napisano (urejeno)

Kaj je s temi mehaniki? Se lahko na koga sploh še zaneseš? 🤔 😪

Ene 18 let nazaj je uradni servis Tehnounion na Roverju 214, ki je sem pa tja cukal, menjal računalnik, stranka plačala takrat dobrih 1000 €, pa nič bolje. Potem so čez čas odkrili, da je bil problem le en slabo zategnjen električni spoj na alternatorju. In potem Tehnounion ni želel stranki vrniti zneska za menjavo računalnika. 🙃 Na koncu so po posredovanju inšpektorja le popustili in vrnili denar. 

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-3 in klima
Napisano

CX-3 model 2015/16 so imeli težave s puščanjem hladilnika, ki se nahaja čisto spredaj, takoj za masko. Pri mojem je bil viden masten okrogel flek in so hladilnik zamenjali v garanciji.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Analiza olja z metodo kapljičnega vzorca
Napisano (urejeno)
dne 19. 6. 2022 ob 0:18 je NevLado napisal:

Za motornaolja.com specifično tega nisi napisal v prvem postu, kako naj človek ve. :rolleyes:

Jaz vem, da je A5 prava specifikacija, pa tudi Majes mi je pred časom povedal da lahko daš tudi ultra dpf v bencinarja. Po teh dveh podatkih sem sklepal, da je ta objava iz motornaolja.com ustrezna. @Jaka32 lahko pa pogleda embalažo od zadaj, da se vidi specifikacija.

Vse bolj se mi dozdeva, da so najnovejša Mazda olja Ultra dpf 5W-30 namenjena tako za v novejše Mazde dizle z dpf in tudi za v Mazde bencinarje. Tole kar je povedal @NevLado oz. Majes se zdi vse bolj verjetno. So že komu na uradnem servisu vlili Ultra dpf olje v Mazdo bencinarko?

Ultra:        SAE 5W-30, API: SL, ACEA: A5/B5

Ultra dpf:    SAE 5W-30,          ACEA: A5/B5/C1, Jaso DL-1

Screenshot 2022-10-04 20.19.06.png

OLJE-DG.SI

Mazda Dexelia 5W-30 DPF je edino olje, ki ga Mazda priznava za uporabo v dizelskih motorjih z DPF filtrom. Vsako drugo olje lahko...

OLJE-DG.SI

MAZDA Dexelia Ultra 5W-30 nudi odlično zaščito motorja in je primerno za Mazdine sodobne bencinske in dizelske motorje brez filtra trdnih...

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Spodnja roka Mazda2
Napisano (urejeno)

Na 3 leta staremu VW Transporterju se je nekoč zlomila prema in je spredaj levo počepnil, na srečo pred semaforjem, potem ko je pripeljal z avtoceste. Če bi se prej, vprašanje kako bi se končalo.🤔

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Spodnja roka Mazda2
Napisano

Ne vem, ampak sam bi ga v takem primeru iz previdnosti odpeljal na servis. Kdo garantira, da na tehničnem niso kaj spregledali ali da se ne bi moglo kaj pokvariti takoj po tehničnem? Papir je samo papir, ki ti, če se kaj nekomu zgodi, ne bo dosti pomagal. 🙂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda cx7 benc. težave težave😒
Napisano
pred 38 minutami je Z M A J napisal:

Janez, ne zanikam prijateljstva, AMPAK če so doslej menjali kot po tekočem traku in z ogromno stroški, potem jim drugo mnenje ne bo škodilo, glede na neučinkovito reševanje težave. Je res?

@Z M A J, strinjam s tvojim predlogom, moral pa sem te malo špiknit ... nobeden ne vidi rad palca obrnjenega navzdol, sploh če ni utemeljen. Svojega sem zlahka utemeljil, kaj pa ti? 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dober servis za Mazdo (uradni, neuradni,...)
Napisano
pred 12 minutami je nojap napisal:

Mogoce, ker mi je do LJ predalec oz. ni ravno na poti v sluzbo, recimo.

Ja tole da ga vozim na uradni servis gre meni na zivce, dobis tako "prodajalski" feedback. Jaz hocem vedt kaj se dogaja z avtom, hocem vidt tud kdaj podvozje, da vem ce je treba kaj zascitit, kaj uredit preventiva namesto kurativa.

Tudi meni, dobro si izbral besede. 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vztrajnik in sklopka
Napisano

Ker ima avto že zavidljivih 290.000 km bi bilo zanimivo izvedeti, kakšnih večjih popravil je bil deležen, pri katerih km in stroški teh popravil. Dpf, turbina, injektorji ... vse to še prvo? Na koliko km se menja olje, podložke injektorjev, ... skratka, firbec me matra, kako je potem po 100.000 km... kaj se dogaja s temi Mazdami 2.2. 🙂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vztrajnik in sklopka
Napisano (urejeno)
pred 13 minutami je Loli napisal:

Hello🙂

A ima gdo kaj iskušen z menjavo vztrajnika in sklopke? Stroški? Ponaredki? Original?

Težko, ker @Loli in podobni v glavnem sprašujejo, rešitev pa tukaj ne objavljajo, a ne @Loli 🙂

Ketnica, tuli v 3.ji prestavi, itd. 😉😀 In potem se iz tega tukaj nič ne naučimo, kljub krasni priložnosti.

Najprej se predstavi avto (tehnični podatki, ne barva 🙂), potem opiše problem, da lahko nekdo pobrska po svojem spominu, če je že naletel na kaj podobnega. Potem se o rešitvi poroča tukaj, da si ljudje dajo v spomin rešitev, da nekoč pride prav novi @Loli 🙂

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.