Skoči na vsebino
Servis moje Mazdice
Napisano

EBC diski + plo??ice montirane :bravo: ,sem kr Svetku dal montirat, so mi ?e spucal neka vodila pri zavorah (ne vem lih kaj bi to blo sam pedal je mehkej?i k prej), so pa ?e opazil da je bla pu?a preluknana tko da je olje vn izteku, tko da je tud zarad tega ?u homokineti?ni po gobe :( ...no pu?a je druga gor, vse skupi sem pla?u 16k, tud akumulator mi je crknu ta teden :( ..je zdej nov in mo?nej?i notr :jupiii: ...ostalo pa drug mesec popedenam.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Servis moje Mazdice
Napisano

jep za en disk je cena :) ..sm se ?e odlo?u, vzel bom komplet od EBC-ja, seveda gladke diske, plo??ice pa tud, upam da so vredne tega dnarja. Diski pa niso tolk dra?ji od drugih, sm bil v gami dopoldan in pride obi?an japanparts dist cca. 8000sit po komadu. Pa? bom dal dva jurja ve? za EBC.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Servis moje Mazdice
Napisano

ok zdej ?e mal te?im...samo morm k me zanima :) ...a kdo ve kateri diski (verjetno od forda) pa?ejo na 323 C, al pa? ni nobenih? Kje bi to lahko zvedu, ker ?e pa?ejo so zihr cenej?i.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Servis moje Mazdice
Napisano

kdo ve katere plo??ice bi bile ?e primerne za EBC gladke diske, ker green so tooolk drage da joj. ?e ne bo druge bom pa? vzel te plo??ice kaj pa ?m. Navadnih brembo+lucas ne vzamem, ker so tud men na lancerju za?el trest po 20-25.000,00 km.

..no sem dobil ?e odgovor od Pro Car in so diski res minimalno dra?ji od RSR-a, za jurja. So pa diski za BA1 in BJ enaki se pa razlikujejo plo??ice. Sam zakaj :ne vem: ..to sm ?e pr lancerju do?ivel, disk za lancerja, plo??ice pa od colta :blink: ..ki so bile ve?je od lancerjevih.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Servis moje Mazdice
Napisano

Evo ?e par informacij. Sem letal po ?tacunah ?e zarad ?arnce in je nism dobu (navadne in kompleta pa no?em), sam sem ?e mal olje po?ekeru pa za foro mal kabl potresu in lu? spet dela :bravo:

V glavnem sem bil v treh avtomobilskih ?tacunah, brembo max diskov za mazdo ne delajo razen za 121, kar itak da je ?udno samo verjetno je to posledica kompatibilnosti z nekim fordovim modelom, drugih modelov Mazd v katalogu nema. Sem iskal NGK sve?ke (platinium al pa iridium) in matr spet majo povsod samo navadne :ne vem: :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Servis moje Mazdice
Napisano

evole, so mi iz RSR-a v dveh urah odgovorili, moram re?t da res pohvalno, in odgovor za Mazdo 323C 1.5 16v:

Za va?e vozilo obstajajo navadni gladki diski ter narezani diski:

Cena za 1 gladek disk z DDV je 10.633,80 sit

Cena za 1 narezan disk z DDV je 21.756,00 sit

Zelene zavorne plo??ice:

Cena za garnituro: 18.967,68

...hmmm narezani so res hudo dragi. Aja sem pa spra?eval za EBC diske. A so plo??ice tud mal drage al je tak?na cena tud kak?nih drugih?

Lahko kdo ceneje kej zrihta? Iz Pro cara pa ?e nisem dobil odgovora.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Servis moje Mazdice
Napisano

Diske predelava jaz in moj brat.Predelava pa SAMO NOVE in NE rabljenih.

..sem poslal mail na pro car ?e majo diske za mazdico. V glavnem pa so po tej predelavi diski enako varni kot da jih nebi rezal?? Sej verjetno v tovarni zvrtajo al pa zare?ejo luknje v navdn disk in so potem ?e kao neki racing al je tud material druga?en?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Servis moje Mazdice
Napisano

verjetno se bo treba kar v ita zapelat, druga? pa kontaktiri na avtomobilizem.com uporabnika mihakrapez, sem bral en topic in je napisal da jih je v?asih uva?al, verjetno pa ?e kaj lahko zrihta, samo je tudi napisano tole:

Tarox diski so cisto zanic

brembo tudi niso bogve kaj

Hudo je: Ap-racing, ferodo racing, omp racing

ce te zanimajo cene in kje zadevo dobiti mi poslju pm

Jaz sem ucasih uvazal taroxa.

kvaliteta je slabsa kakor original od 10 prodanih diskov jih je prislo 7 nazaj.

ce zelis styling diske pa kupi omp sport cena cca 140euro set.

ce te zanima mi poslji pm.

link za slikico.

http://tuning.fosgate.ee/catalog/images/om...brake_discs.jpg

...jest se bom jutri po ?tacunah malo vozil, rabim sve?ke NKG platinum ali iridium, bom pa tud za diske mal pogledu, baje so narezani bolj?i kot luknjani, bremo max naj bi bli ok, ampak se kot hladni naj ne bi tako dobro obnesli kot navadni :blink: ...no bom mal po?ekeru kje se jih da dobit in po kak?ni ceni.

lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

323f l.96- ne dela vec
Napisano

NGK

..samo jih je ve? vrst, se bolj spla?a vzek kak?ne bolj?e? ker kot vidim so obi?ne lih okol jurja tko da ni ne vem kak?n stro?ek.

tole majo:

- Standardni tipi v?igalnih sve?k

- V-line v?igalne sve?ke - za popolnej?i v?ig in bolj?e izgorevanje.

- Platinium v?igalne sve?ke - za??iten patent, odli?en v?ig,dolga ?ivljenjska doba.

..pozna kdo kej od tega, razen standardnih?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Servis moje Mazdice
Napisano

..stabilizator sem ?e pri prej?njem avtu menjal ampak ne po? tkole, mal druga? kot da je nekje luft, ma mal sumim tudi volansko gred samo ne vem kaj ti tm lahko ?lo, res mi ni jasno, sej ni krize samo ker ?e poznam avto in vem da tko nebi smelo biti.

Symon sam tole pa ni dobr da tkole ?e na 1.5 motorju bremze kuri? vse povprek :blink: ..a to pri Be?igrajskem ?tadionu misli?? ker bi ?el pogledat ?e je res kje tm ?tacunca.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Servis moje Mazdice
Napisano

Ampak z obnovo bo? vseeno kar pri?paral.

Aja pa jaz razmu?ljam o brembotovih narezanih/naluknjanih diskih. Da jih ne pregrejem prehitro. :D Druga?e je pa ta kombinacija kar posre?ena in priljubljena. Iz izku?enj lahko re?em, da ne zastonj. B)

..bi pri?paral samo se bojim da bi po pol leta ali letu ponovno za?elo pokati in potem nisem pri?paral ni?.

Poglej malo ?e za EBC diski, mislim da jih tudi RSR prodaja, kje bi pa te ?portne brembo dobil pa tudi mene zanima.

..hmmm a nosilci da bi bli, jao upam da ne, konec koncev je lahko tudi kak?na gumica stabilizatorja oz. bog ve kaj??

Upam da ko vse to zrihtam da bo pa mir a ne. No sej zdej tudi ni krize ampak kar je treba zrihtat je treba da ne bo ?e ve?ja ?tala ratala.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Servis moje Mazdice
Napisano

ma tale obnovna ne vem no, zdej moral bi tudi nekoga najti ki je to tam ?e obnavljal potem narediti ra?unico kolk pride obnova, samo avto bo potem pri mehankarju stal par dni dokler se zadeva ne obnovi in to je pol spet sranje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Servis moje Mazdice
Napisano

Evo, pa je napo?il ?as in potrebno bo narediti malo ve?ji servis. Ta vikend se je ?tevec obrnil na 180.000km in jest mazdi ?elim ?e enkrat tolk :) od zadnjega servisa je pa tudi ?e skoraj 15.000km. Kam ga bom peljal ?e vem, thx to YavarYe X6V6, ?eprav samo ra?unico sedaj dela in kje bi kaj ?im ceneje dobil.

V glavnem zamenjati in zrihtati mislim:

- menjavo olja v motorju ter menjalniku, menjalnik me mal zeza tudi pri prestavljanju v rikverc

- oljni filter

- sve?ke

- akumulator

- jermen (neki cvil in se mi zjutri trga k ga poslu?am)

- diske+plo??ice (jep ?e ?e originalni gor tko da to ni ve? dobr)

- ?al sta zani? tudi oba homokineti?na zgloba (pokata :( )

- ob?utek imam da mi tudi ?e sklopka malo ?epa :(

- verjetno bo potrebno tudi kon?nike menjat, vsaj tak filing imam

- ?e nekaj se dogaja in mi ni jasno kaj bi lahko bilo. V glavnem ko pre?altam iz prve v drugo in ?e sklopko spustim malo hitreje nekaj potihoma pokne kot da bi bil nekje luft in mi ni jasno kaj bi lahko bilo)

Koliko bi bilo narobe da bi hokomineti?ne menjal spomladi, ker tole bo kar velik stro?ek, se lahko ?e kaj drugega po?koduje ?e jih ne zamenjam, npr. polosovina ali mogo?e tisti zobni?ki v pesti?

Zgleda da bo bo?i?nica in ?e kej ve? ?lo za servis avta, mogo?e kdo ve kje bi najceneje dobil homokineti?ne zglobe in katere diske in plo??ice priporo?ate (sam imam v mislih brembo+lucas), akumulator bom vzel zmogljivej?i, verjetno kar 75A od Midaca.

lp, Grega

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.