Skoči na vsebino
Konstantno zvijanje diskov
Napisano (urejeno)
pred 26 minutami je Brane napisal:

Temu se reče normalna cena,pa sigurno mu ni komplicirala da so filtri na Autodocu cenejši.Pri PSA  znajo servisi natočit napačno olje,še posebno pri tanovih 3 cilndriskih turbo motorjih.Pač ne znajo čitat .

Ta autodoc zgleda leti name ker sem ga jaz omenil. Brane to je stran kjer lahko vsaka oseba dobi nadomestne dele po normalni ceni. Mi ki pa jih popravljamo pa imamo rabat pri nasih dobaviteljih, vcasih se ugodneje. Se mi pa zdi posteno da se vidi realna cena tudi glede prodajalcev nadomestnih delov, ki imajo kljub nasim rabatom lep dobicek potem ves koliko je dejansko en del vreden. Drugace se pa na dolgi rok dela dobicek z maso dela. 

Mislim da bi ti enako ravnal v trgovini ce ves da enaka stvar v eni trgovini stane 50€ v drugi pa 35€, zdaj ce bos nujno rabil bos dal 50 ce pa lahko malo pocakas bos pa dal 35. Ce je pa avto v okvari pa valda nebos cakal dela iz autodoca en teden ampak vseeno bos dobil pri tvojem dobavitelju del po ceni iz autodoca ampak ga stranki nebos dal po tej ceni ki si jo dobil ti ampak po visji, koliko visji pa je odvisno od servisa do servisa in v tem je razlika, nekateri servisi so pohlepni in dodajo nenormalno marzo, drugi so manj pohlepni in si dodajo kak procent ki se stranki prikaze kot prevoz, skladiscenje in takrat je stranka zadovoljna ker ce preveri po koliksni ceni bi sama dobila del je cena visja. Jaz zmeraj stranki naredim predracun ji povem za toliko in toliko vam lahko zrihtam material, dajte se pa sami preverit mogoce boste pa kje dobili cenejsi material. 95% jih poklice in rece da se jim neda iskat delov pa se nevedo ce so pravi, naj kar nabavim. 

Se da kot redna stranka prit do autodoc cen tudi pri eurotonu in gmt vcasih se cenej tako da ni samo autodoc ampak masa koliko materiala jemljes kje dela popust.

Popravljeno od scania
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 10 minutami je Brane napisal:

Pa bom odgovoril še na to vprašanje -sem lastnik servisa že 27 let in vem kako se streže ljudem da bomo vsi zadovoljni. Na Autodocu si kar sami naročajte ker  jaz dobim rezervne dele še ceneje, res pa dobi stranka še popust   na materijal in delo.Dostavo imam dvakrat dnevno,lahko vzamem materijal ki nisem 100% da ga bom rabil in ga  potem vrnem.Ne mi govorit od cen in marž,stranke so zadovoljne da je vozilo popravljeno čim hitreje ker avto rabijo .Predstavljaj si da naročevam pri Autodocu ,kot prvo bi rabil večje parkirišče, kot drugo bi te vsak drugi kam poslal ker avto ni popravljen ob dogovorjenem času.Ne hvala.Meni fali še 3 leta in grem lahko v pokoj. Ti pa lahko odpreš S.P. ALI D.O.O pa nabavljaj pri Autodocu pa boš raportiral kako gre biznis

Za reden servis si komot kupiš preko autodoc. je pa res da je autodoc pokazal realne cene in ne mi trdit da dajete stranki dele po cenah autodoca, mogoče jih vi dobite po tej ceni ampak stranki se pa doda marža tako da se zasluži na nadomestnem delu in na delu. Poznam stvari sem zraven in vem. Saj je prav da se zasluži ampak ne s 100% maržami (ne vse določene stvari pa). Brane pripelji mi avto da ti naredim servis na avtomatskem menjalniku pa ti bom vse računal tako kot so cene, na filtru bom zaslužil od tebe 15€ na olju bom zaslužil 10€ po litru in še delo. Mislim da se nebos strinjal s tem da samo  na nadomestnih delih od tebe zaslužim 90€ pa se še avta pritaknil nisem. Hotel boš svoj material prinest, ker boš dobil enak material ceneje. Za tistih 90€ pa lahko familijo na izlet pelješ.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pred eno uro je Brane napisal:

Evo sem prevohal vse Slovenske dobavitelje- diski in ploščice pridejo cca 300eur ,približno enako je povsod. Pomeni da si dobil 15 % popusta, in boš dobil na ta račun zmontirane zavore.In vsi bodo zadovoljni-država,mehanik,ti in avto.

To je cena s 100% maržo. In od tega še servis na rezervnoh delih zasluži. Autodoc je realna cena. Zgleda delaš na servisu, ker tako na veliko zagovarjaš. Včasih je privatno servis kini uraden doktor za uradni seevis kjer se kljub vsej razpolozljivi dokumentaciji ucijo na avtih. Saj vem da od necesa morjo zivet, ampak naj imajo realne cene. Ne da je razlika v osnovnem servisu med servisi 70€.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 8 minutami je Alex napisal:

Nekaj me zanima. Nekateri se pritožujejo nad navrtanimi diski in diski z kanalčki, da jim pri nizkih hitrostih in bremzanju rahko piskajo, ko gredo ploščice preko luknjic oziroma kanalčkov. To ni mišljeno kot standardno cviljenje bremz ampak bolj kot rahlo piskanje. A je pri tvojih diskih tudi kaj takega zaznati ali so tihi? 

Jaz nisem opazil. Ima pa kolega na mercededu diske z kanalčki tam pa sem slisal ampak tako kot si napisal ni to cviljenje kot smo ga navajeni slisati od bremz

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Cene so zlatarske, 300€ je preveč. Na autodocu dobis zimmermanove diske z luknjicami po 70€ komad in zimmermanove ploscice za 35€ in eno uro ali uro in pol za menjavo (to kombinacijo imam jaz, originalne so mi tri krat menjali do 25000km so podn od podna, ko sem pa sam menjal z zimmermanovimi pa je mir, sedaj imam 70000km) ate diski te pridejo 50€ komad in ploscice 60€. Jaz bi vzel se enkrat zimmermanove z luknjicami ker ni taksna razlika v ceni in se dobre izkusnje imam.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cena servisa
Napisano

Jaz se bom tudi zgleda umaknil iz Maribora v Celje, ker se mi res zdijo da imajo pretirane cene. Mi je žal ker jih poznam in skoz vozim k njim še ko so bili dečki na Šerbineku, ampak 60€ razlike je pa že en rezervoar goriva, ajde 10-20€ razlike še rečem. Kako ste drugače zadovoljni v Celju? Po telefonu so bili zelo ustrežljivi, prvi vtis zelo pozitiven.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

Za skyactiv motore nwm prejsnji model je imel preko obd. Drugace pa imajo ostale znamke testni napenjalec, kjer se stari odstrani in se vstavi testni na katerem je oznaka kako dalec je sel pin ven. Potem vidis za koliko je verizica raztegnjena. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pred eno uro je Nejc1986 napisal:

Dacia=mercedes. 😂

Vbistvu ja samo pleh imas boljsi, pa se to dvomim ker renault ima dober pleh😅😅😅😅. Me pa zanima ce bodo nadomestni deli v enakem rangu

pred 1 minuto je Boss napisal:

Mercedese pa res ne smeš kupovat v območju lowend modelov... boš hitro zasovražil znamko.

Mercedes se zacne pri crki c 🙂 drugace pa je mene precedes prepriceval do om646 motorja 2.2 170KM in menjalnikom 5g 722.6 od tam naprej z motorjem om651 in 7g 722.9 menjalnikom sem se jaz poslovil od njih.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pred eno uro je amatej napisal:

Mislim, da ima Diesel CLA Reaultovo mašino. Toliko o MB in njihovi muhici.

Tako je, tudi c b in a ga imata in sicer r9m ali mercedesova oznaka om626. Saj naceloma ni slab motor, slabi so dodatki kot so egr dpf gpf. Zdaj pri 1,3 bencinarju je ze vgrajen gpf fikter trdih delcev tako da se party lahko zacne. Edino kaj se je mercedovega je menjalnik pa se to se preizkusa getragov 7dct300, ki ga pa najdes v fordu, renaultu... cez par let se bo edino dizajn in znacka mercedesova. Kar je pa pozitivno na servis lahko gres k daciji, renaultu, nissanu ali mercedesu zeloooo siroka servisna mreza.

Pred eno uro je Alex napisal:

Pri kolkih kilometrih pa je pametno zamenjati to ketnico? 🤔

Jaz bi na kaksnih 150000km preveril na 200000km pa za ziher menjal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Tem novim zvanim ketnam se reče verižica. Drugače pa bencinar skyactiv G nima problemov z verižico ker tudi navora nima nič v primerjavi z dizlom. Saj če boš dizla vozil ko po jajcih in nikoli pohodil na polno, olje menjaval na max 10000km bo tudi mir z verižico samo potem brezveze dizla kupit. Dizla kupiš da imaš nekaj od navora ki ga ponuja. Drugače pa jutri peljem mazdo na barvanje so mi na zadnjih levih vratih naredili globok ris dolg 15cm in ga peljem k autocommercu na barvanje. Dobim pa nadomestnega mercedes GLB da vidim kako gre. Za primerjavo Mercedes GLB ima bencinski motor H5H oziroma OM282 ki so ga razvili mercedes nissan in mercedes 1,3 tce 160KM. Ta mercedes glb pride okoli 40000€ renault z enakim motorjem npr megan pa 22000€. Kdo je zdaj tu nor, ajde rečem da imaš mercedesov motor ne pa neko mešanico po moje se še kaki del od tatre najde not. kam smo prišli, težko najdeš čistokrvni avto znamke.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

težava v vrtljaji
Napisano
pred 6 urami je 22Diesel napisal:

Nevem kako ste to vzeli, kar sem napisal ampak vsak hvali svoje, kakor vw hvali sebe pa ma pomankljivosti tako delajo vsi. Pa vsaj nima veze, dokler mi je oz. nam je mazda všeč je čisto vseeno za druge.

Mislil pa sem vodno črpalko za mazdo. 

S kerimi mate izkušnje ? 

Ker avto ima 155k in bi rad naredil velik servis, da bo laufalo še naprej.

Lp

Skf, graf, aisin, meyle, optimal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Adaptacija avtomatskega menjalnika
Napisano
Pred eno uro je Shrek napisal:

Zdaj si me pa najdu... 

Screenshot_20210327_090259_com.android.chrome.jpg

Nekaj takega... 

Ne ravno ta... 

Motor je mercedesov OM457 ali OM502, menjalnik je pa od zf AS tronic. Torej nima vandlerja ampak klasično lamelo in aktuator za vklop sklopke in težava je v pregrevanju sklopke ne olja. Olje je samo v mehanskem delu menjalnika kjer so zobniki in poteka menjava olja kot pri ročnem menjalniku.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 3 minutami je Shrek napisal:

Bus bil turistični, ne mestni. 

Pregrevalo se je pa olje, ja. Na istem mestu z ročnim menjalnikom je lažje in hitreje. Lazje in bolj z občutkom speljuješ in kontroliraš premik vozila. 

Saj zato ker praviš da je bil bus turistični dvomim da je imel wandler in da se ni pregrevalo olje ampak lamela. Saj mestni avtobusi imajo wandlerje ker ne dosegajo hitrosti ampak večkrat speljujeo, tusristični pa imajo kakšne as tronice ki je vbistvu ročni menjalnik z zračnim krmiljenjem in elektronskim vklopom sklopke. Kakšen menjalnik je bil?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 24 minutami je Shrek napisal:

Kar se avtomatskih menjalnikov tiče...da pristavim lonček z mojimi izkušnjami brez vetra v hrbet. 

Obračanje avtobusa... Ne nekega čungalunga, ampak SETRA, ki je špica v ponudbi in kvaliteti. 

Se pravi, obračanje, kjer se je premikalo 10 cm naprej in 10 cm nazaj. Z ročnim menjalnikom tik tak, z avtomatikom pa postanki, ker je bila armaturka v rdečem. Potrebno čakanje, da se je olje hladilo. 

Vsaka stvar je za idealne pogoje bp. 

Na mazdah, ki jih vozim, so ročni menjalniki. Voznik pač mora nekaj delat. 

Kakšen pa je menjalnik? Večina jih ima od zf as-tronic ki nima vandlerja, krmiljenje je pa zracno ker je v notranjosti klasicen rocni menjalnik, pregrevat se pa ne zacne olje v tem primeru ker ga nima v sklopki ampak se pregreva sama sklopka zaradi veckratnega speljevanja. Pri rocnem lahko toleriras obcutek s pedalom in nogo pri avtomatiko pac ne in ko speljes speljes. Drugace pa nwm ce je ze kdo videl taksno oranzno scanijo ki vozi dostavo za ljubljanske mlekarne no ta scania ima aisinov menjalnik v obliki tiptronica in wandlerjem menjalnik ima 6 prestav in je ta kombinacija namenjena izkljucno mestni dostavi in manjsim premikom ter veckratnim speljevanjem. Tako da dvomim da ima setra menjalnik z wandlerjem. Poznam pa primer kolega ki dela na benussi iveco se je pregrevala sklopka na as tronicu pri mestni voznji in veckratnem speljevanju. Drugace se pa tudi na osebnem da brez problema pregret lamelo pri veckratnem speljevanju ne da se na kamionu nebi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 minuto je Damijani napisal:

Saj je že čas, da realno povedo in praktično rešijo to menjavanje olja v avtomatiku.

američani so pač praktični. In menjavanje olja pa filtra pri njihovih avtih je res hobi delo :)

Sem bil na zf solanju v Angliji in smo imeli 6hp menjalnik ki pride iz tovarne in gre v bmw tovarno na vgradnjo. Ta menjalnik ni imel niti ene nalepke da je dozivotno polnjen bmw je potem dodal to nalepko ker je predvidena zivljenska doba 200000km kar pa bo zdrzal. No in pri zf-u so povedali da po njihovi specifikaciii se olje menja na 80000-100000km po bmw-jevo pa nikoli. Tako da jaz zmeraj pogledam navodila proizvajalca menjalnika ne pa proizvajalca avtomobila. Npr mercedes ki sam dela menjalnike ima predvideno menjavo, vsi ostali ki pa menjalnike dobabljajo od drugih pa "sparajo" je cenejse vzdrzevanje, kaj pa sledi na dolgi rok pa vemo vsi.

pred 4 minutami je Hixxy napisal:

Hmm pa res

apple-touch-icon@2.png?v=3e828b565345
MECHANICS.STACKEXCHANGE.COM

My main concern is the longevity of the engine and transmission. I see conflicting view points on the internet...

Zgleda bom od sedaj naprej puščal vedno v D razen v primeru res ekstremnih primerih kjer vem da bom dolgo čakal.

Izkusnje

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ne kuri olja, saj pumpa skoz leti tudi ko je v n. wandler pa prepusca olje naprej. Slabse je nonstop ventil vklapljat ker ga s pritiskom mucis ker pritisk naraste in popusti pa se obremenitve na wandler se povecajo ob preklapljanju iz n v d.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

80% vseh ki sem jih servisiral ima karter. Dsg od vw ima nivojni tulec in filter na zgornji strani aisin ena serija ima nivojni cep in notranji filter do katerega nemores. Multitronik audi podoben sistem kot aisin ene serije. Drugace pa jatco, aisin novejsi, mercedes, zf, getrag, gm pa imajo karterje. Jih pa zdaj veliko vgrajuje dvojno olje in sicer v menjalniski mehanski del eno vrsta olja v krmilni del pa drugo olje. Tezave se pa ze pocasi pojavljajo in sicer mesanje olja. Sem imel ze dva dsg 7 od vw ki sta zmesala olje v zadnjem mesecu in pol, tak da se bo zacelo. Po izkusnjah je tiptronic z wandlerjem zakon, ni tako hiter, zgubi se nekaj moci ampak ob rednem vzdrzevanju je neunicljiv. Najvecje sranje je pa multitronik in pa vw dsg 7 0am oznaka s suho sklopko, ce bi ze mogo dsg bi vzel 6speed z mokro sklopko.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.