Zakaj bi menjal ketno in preventivno peskal sesalne kanale. To zgolj iz firbca ali ? Prvic slisim, da bi imel katerikoli mazdin bencinar (ne glede na letnik izdelave) probleme s ketno kaj sele, da bi bila utrgana. Sklopko sem pa pa tudi jaz menjal pri 230k km (prva generacija) , ampak tistih 250€ z delom vred je macji kaselj . Trenutna druga generacija jih ima 240 k km pa sklopka u nulo grabi.
Vse skupaj bolj preventivno, saje bodo sigurno na sesalnih ventilih zaradi direktnega vbrizga, za ketno pa menjam na 200000km pa sem miren jaz sem tiste sorte ko vse menja enkrat predčasno kot je potrebno, samo da je ziher
Po avtocesti se peljes normalno 130-140 v šesti. Glede navora je fajn enakomerno pospesevanje ne sunkovito (kot si ze sam ugotovil zaradi ketne). G165 je neuničljiv ja samo potrebuje tudi malo pozornosti, peskanje in menjava ketne bo preventiva, sklopka pa je zgleda napaka na materialu in bom menjal aisin sklopko za luk. Saj drugace je super motor, pospeski niso dizelaski ampak se glihtako pripeljes 🙂 .
Če potrebuje kdo olje mazda 5w30 v sredo grem na servis in se bo ven spustilo olje ki je naredilo 4000km 🙃🙃🙃🙃 to bo čist motor 😁😁😁😁
Veš, da sem se ob tej zaznavi skrajšanja intervala takoj spomnil nate oz. tvojo teoriji o "kvalitetnem Motul olju" v povezavi s trajanjem intervalov.
Sem poklical Pelkota in je dejal, da tekom servisiranja ni spreminjal nobenih parametrov in naj se z regeneracijo sploh ne obremenjujem. 😲
Mi je pa zanimivo. Možno je, da je razlog nekoliko več prižiganja, prostega teka,...tekom dveh obiskov servisov in sedaj se morajo te nabrane saje skuriti.... Bog zna. Jaz pa vem, da bo naslednji avto M6 G165 ali G192/194.
Če koga zanima res odlično ohranjena bela Mazda 6 karavan, letnik 2016, CD 175, ročni menjalnik, Revolution top, dobrih 90.000 km, lahko da ponudbo na ZS. 😁
Janez007 ne nori s prodajo, čisto vredu avto je, lepo skrbis zanj servisiras kot je treba. Vsak ima nekaj, tudi pri bencinarju se kaj najde. Naprimer na moji mazdi g165 2018 letnik bom moral v naslednjih 20000km sklopko menjat in ima sedaj 70000km, na 120000km bom dal peskat sesalne kanale... na 200000km preventivna menjava ketne. Vsak avto ima nekaj, sedaj si ze nekaj vlozil nanj in ti gre, ne obremenjuj se s tem kaj vse je lahko. Ti samo vzdrzuj kot je treba, olje bolj pogosto menjuj (10000-15000km) in na avtocesti ga stisni (daj si duska z navorom) pa bo vse ok 😉
Tako je, avto ni bil v nesreci, sem ga ob nakupu dala tudi pregledati Mazda servisu na Trzaski in so potrdili, da je vse bp, brez nesrec, posebej huhsih.
zdaj so mi na Mazda Slovenia sporocili, da ker je Francoski avto, ne sprejemajo odgovornosti, ne glede na to, da je znana napaka in da so tudi ze kar nekaj Slovenskim vozilom menjali😞
Pa se jim zahvališ in poveš da v življenju več ne kupiš mazde in da jo boš tudi vsakemu odsvetovala.
S katerega konca pa si? Kolega je mehanik na mazda servisu, ce zelis ti posljem v zs stevilko in ga povprasas kaj se da nardit.
Temu se reče normalna cena,pa sigurno mu ni komplicirala da so filtri na Autodocu cenejši.Pri PSA znajo servisi natočit napačno olje,še posebno pri tanovih 3 cilndriskih turbo motorjih.Pač ne znajo čitat .
Ta autodoc zgleda leti name ker sem ga jaz omenil. Brane to je stran kjer lahko vsaka oseba dobi nadomestne dele po normalni ceni. Mi ki pa jih popravljamo pa imamo rabat pri nasih dobaviteljih, vcasih se ugodneje. Se mi pa zdi posteno da se vidi realna cena tudi glede prodajalcev nadomestnih delov, ki imajo kljub nasim rabatom lep dobicek potem ves koliko je dejansko en del vreden. Drugace se pa na dolgi rok dela dobicek z maso dela.
Mislim da bi ti enako ravnal v trgovini ce ves da enaka stvar v eni trgovini stane 50€ v drugi pa 35€, zdaj ce bos nujno rabil bos dal 50 ce pa lahko malo pocakas bos pa dal 35. Ce je pa avto v okvari pa valda nebos cakal dela iz autodoca en teden ampak vseeno bos dobil pri tvojem dobavitelju del po ceni iz autodoca ampak ga stranki nebos dal po tej ceni ki si jo dobil ti ampak po visji, koliko visji pa je odvisno od servisa do servisa in v tem je razlika, nekateri servisi so pohlepni in dodajo nenormalno marzo, drugi so manj pohlepni in si dodajo kak procent ki se stranki prikaze kot prevoz, skladiscenje in takrat je stranka zadovoljna ker ce preveri po koliksni ceni bi sama dobila del je cena visja. Jaz zmeraj stranki naredim predracun ji povem za toliko in toliko vam lahko zrihtam material, dajte se pa sami preverit mogoce boste pa kje dobili cenejsi material. 95% jih poklice in rece da se jim neda iskat delov pa se nevedo ce so pravi, naj kar nabavim.
Se da kot redna stranka prit do autodoc cen tudi pri eurotonu in gmt vcasih se cenej tako da ni samo autodoc ampak masa koliko materiala jemljes kje dela popust.
Pa bom odgovoril še na to vprašanje -sem lastnik servisa že 27 let in vem kako se streže ljudem da bomo vsi zadovoljni. Na Autodocu si kar sami naročajte ker jaz dobim rezervne dele še ceneje, res pa dobi stranka še popust na materijal in delo.Dostavo imam dvakrat dnevno,lahko vzamem materijal ki nisem 100% da ga bom rabil in ga potem vrnem.Ne mi govorit od cen in marž,stranke so zadovoljne da je vozilo popravljeno čim hitreje ker avto rabijo .Predstavljaj si da naročevam pri Autodocu ,kot prvo bi rabil večje parkirišče, kot drugo bi te vsak drugi kam poslal ker avto ni popravljen ob dogovorjenem času.Ne hvala.Meni fali še 3 leta in grem lahko v pokoj. Ti pa lahko odpreš S.P. ALI D.O.O pa nabavljaj pri Autodocu pa boš raportiral kako gre biznis
Za reden servis si komot kupiš preko autodoc. je pa res da je autodoc pokazal realne cene in ne mi trdit da dajete stranki dele po cenah autodoca, mogoče jih vi dobite po tej ceni ampak stranki se pa doda marža tako da se zasluži na nadomestnem delu in na delu. Poznam stvari sem zraven in vem. Saj je prav da se zasluži ampak ne s 100% maržami (ne vse določene stvari pa). Brane pripelji mi avto da ti naredim servis na avtomatskem menjalniku pa ti bom vse računal tako kot so cene, na filtru bom zaslužil od tebe 15€ na olju bom zaslužil 10€ po litru in še delo. Mislim da se nebos strinjal s tem da samo na nadomestnih delih od tebe zaslužim 90€ pa se še avta pritaknil nisem. Hotel boš svoj material prinest, ker boš dobil enak material ceneje. Za tistih 90€ pa lahko familijo na izlet pelješ.
Evo sem prevohal vse Slovenske dobavitelje- diski in ploščice pridejo cca 300eur ,približno enako je povsod. Pomeni da si dobil 15 % popusta, in boš dobil na ta račun zmontirane zavore.In vsi bodo zadovoljni-država,mehanik,ti in avto.
To je cena s 100% maržo. In od tega še servis na rezervnoh delih zasluži. Autodoc je realna cena. Zgleda delaš na servisu, ker tako na veliko zagovarjaš. Včasih je privatno servis kini uraden doktor za uradni seevis kjer se kljub vsej razpolozljivi dokumentaciji ucijo na avtih. Saj vem da od necesa morjo zivet, ampak naj imajo realne cene. Ne da je razlika v osnovnem servisu med servisi 70€.
Nekaj me zanima. Nekateri se pritožujejo nad navrtanimi diski in diski z kanalčki, da jim pri nizkih hitrostih in bremzanju rahko piskajo, ko gredo ploščice preko luknjic oziroma kanalčkov. To ni mišljeno kot standardno cviljenje bremz ampak bolj kot rahlo piskanje. A je pri tvojih diskih tudi kaj takega zaznati ali so tihi?
Jaz nisem opazil. Ima pa kolega na mercededu diske z kanalčki tam pa sem slisal ampak tako kot si napisal ni to cviljenje kot smo ga navajeni slisati od bremz
Cene so zlatarske, 300€ je preveč. Na autodocu dobis zimmermanove diske z luknjicami po 70€ komad in zimmermanove ploscice za 35€ in eno uro ali uro in pol za menjavo (to kombinacijo imam jaz, originalne so mi tri krat menjali do 25000km so podn od podna, ko sem pa sam menjal z zimmermanovimi pa je mir, sedaj imam 70000km) ate diski te pridejo 50€ komad in ploscice 60€. Jaz bi vzel se enkrat zimmermanove z luknjicami ker ni taksna razlika v ceni in se dobre izkusnje imam.
Jaz se bom tudi zgleda umaknil iz Maribora v Celje, ker se mi res zdijo da imajo pretirane cene. Mi je žal ker jih poznam in skoz vozim k njim še ko so bili dečki na Šerbineku, ampak 60€ razlike je pa že en rezervoar goriva, ajde 10-20€ razlike še rečem. Kako ste drugače zadovoljni v Celju? Po telefonu so bili zelo ustrežljivi, prvi vtis zelo pozitiven.
Za skyactiv motore nwm prejsnji model je imel preko obd. Drugace pa imajo ostale znamke testni napenjalec, kjer se stari odstrani in se vstavi testni na katerem je oznaka kako dalec je sel pin ven. Potem vidis za koliko je verizica raztegnjena.
Vbistvu ja samo pleh imas boljsi, pa se to dvomim ker renault ima dober pleh😅😅😅😅. Me pa zanima ce bodo nadomestni deli v enakem rangu
pred 1 minuto je Boss napisal:
Mercedese pa res ne smeš kupovat v območju lowend modelov... boš hitro zasovražil znamko.
Mercedes se zacne pri crki c 🙂 drugace pa je mene precedes prepriceval do om646 motorja 2.2 170KM in menjalnikom 5g 722.6 od tam naprej z motorjem om651 in 7g 722.9 menjalnikom sem se jaz poslovil od njih.
Mislim, da ima Diesel CLA Reaultovo mašino. Toliko o MB in njihovi muhici.
Tako je, tudi c b in a ga imata in sicer r9m ali mercedesova oznaka om626. Saj naceloma ni slab motor, slabi so dodatki kot so egr dpf gpf. Zdaj pri 1,3 bencinarju je ze vgrajen gpf fikter trdih delcev tako da se party lahko zacne. Edino kaj se je mercedovega je menjalnik pa se to se preizkusa getragov 7dct300, ki ga pa najdes v fordu, renaultu... cez par let se bo edino dizajn in znacka mercedesova. Kar je pa pozitivno na servis lahko gres k daciji, renaultu, nissanu ali mercedesu zeloooo siroka servisna mreza.
Pred eno uro je Alex napisal:
Pri kolkih kilometrih pa je pametno zamenjati to ketnico? 🤔
Jaz bi na kaksnih 150000km preveril na 200000km pa za ziher menjal.
Tem novim zvanim ketnam se reče verižica. Drugače pa bencinar skyactiv G nima problemov z verižico ker tudi navora nima nič v primerjavi z dizlom. Saj če boš dizla vozil ko po jajcih in nikoli pohodil na polno, olje menjaval na max 10000km bo tudi mir z verižico samo potem brezveze dizla kupit. Dizla kupiš da imaš nekaj od navora ki ga ponuja. Drugače pa jutri peljem mazdo na barvanje so mi na zadnjih levih vratih naredili globok ris dolg 15cm in ga peljem k autocommercu na barvanje. Dobim pa nadomestnega mercedes GLB da vidim kako gre. Za primerjavo Mercedes GLB ima bencinski motor H5H oziroma OM282 ki so ga razvili mercedes nissan in mercedes 1,3 tce 160KM. Ta mercedes glb pride okoli 40000€ renault z enakim motorjem npr megan pa 22000€. Kdo je zdaj tu nor, ajde rečem da imaš mercedesov motor ne pa neko mešanico po moje se še kaki del od tatre najde not. kam smo prišli, težko najdeš čistokrvni avto znamke.
Jaz sem na moji 6ki v garanciji do 20000km zamenjal tri komplete potem sem si pa nabavil zimmermanove z luknjicami in od takrat je mir avto pa ima sedaj 68000km.
Nevem kako ste to vzeli, kar sem napisal ampak vsak hvali svoje, kakor vw hvali sebe pa ma pomankljivosti tako delajo vsi. Pa vsaj nima veze, dokler mi je oz. nam je mazda všeč je čisto vseeno za druge.
Mislil pa sem vodno črpalko za mazdo.
S kerimi mate izkušnje ?
Ker avto ima 155k in bi rad naredil velik servis, da bo laufalo še naprej.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Khmmm khmmm bencinar 🙃🙃🙃🙃🙃
Povezava za deljenje
Deli na druge strani