vsako vozilo, ki ima turbo polnilnik, je v dana?njih ?asih nadzorovan s strani ra?unalnika. Nadzor poteka preko wastegate venti?ka, ki ga je nekdo ?e omenil. Prav tako informacije zbira "luftmesser" ki tako rad crkne pri VW motorjih. Krmili se predvsem potisni tlak, ki ga polnilnik proizvaja in kdaj, ozirma v katerem re?imu in pri katerih motornih vrtljajih ga proizvaja.
Preprogramiranje turbine torej pomeni preprogramiranje krmilne elektronike delovanja turbine.
glede tega je ?al povsod tako. Dexelia DPF je menda v ?tacunah pod 10? medtem ko je na servisih okol 20... kaj ?mo, dokler smo v garanciji je tko potem pa je druga?e, a ne?
Morda je moj problem res nekoliko ve?ji zato ker se v dolo?ene obrazce obna?anja po principu ne spu??am in ljudje s katerimi pridem v stik mislijo da imajo ve? prostora za manipulacijo, ter da zato ker ne kolnem in se ne derem nisem odlo?en in vstrajen.... Temu pa ni tako.
Jaz dolgo trpim poni?evanje in zavla?evanje, a veste kako je z resnico... Na tak ali druga?en na?in vedno pride na dan!
In takrat je zmaga toliko ve?ja ?e si ohranil dostojanstvo. Gospodje direktorji ga ponavadi ohranijo, saj ne gre za njihov denar in njihov pokvarjen avto in tudi ?e se izka?e da so naredili napako, ne bodo za njo pla?evali sami temve? mi iz denarja ki jim ga dajemo za njihove storitve. Zato so lahko cool, medtem ko mi moramo noret.
Lep ve?er vsem foruma?em in v ?ast mi je da sem vas vse spoznal!
D.
Will keep you updated!
Kakorkol to se neb smelo dogajat in pika. Kar strah me je kdaj se bo npr meni to zgodilo, al pa kej podobnega. Sej pravim - ve? elektronke ve? sranja. ?e najbul? je blo k smo s ?pijoni ventile ?telal, pa plo??ice menjal. Edina digitalna stvar v avtu je bla ura.
To?i jih za vsako pot na servis, naj ti pla?ajo kilometrino. Nabij stropke u nebo. Je*em jim mater...Vsepovsod nas kon?ne potro?nike jezdijo kokr se jim zdi.... postavi avto pred vrata servisa, zakleni in ga ne premakni dokler ne dobi? pisno izjavo da bodo vse odpravil in pla?al od?kodnino.
Glede na to, da vidim na to temo veliko govora sklepam, da bom dobil pravi odgovor.
In sicer tudi jaz imam te?ave s temi xsenonkami.
Najprej mi je desna xsenonka ob?asno bliskala, ko sem jo ugasnil in nazaj pri?gal je spet delovala normalno. ?ez nekaj ?asa se je to isto dogajalo z desno. No zdaj za konec je pa desna ugasnila za vekomaj, medtem ko leva obratuje normalno.
Poskusu sem zamenjati ?arnice in varovalke iz desne strani na levo, in lej ga ?menta na levi strani delujeta obe ?arnici med tem ko na desne ne deluje.
Kolega, ki je sicer serviser na Renoju pravi, da pri 150.000 km ponavadi gredo falit balasti od xenon.
No zdaj me pa zanima, ?e je to res,.. kje je mo? dobit balast, za zmerno ceno. Kako odmontiram komplet lu?i, da lahko sam popravim?
Ker na Mazdinem servisu v Novi Gorici so zelo dragi, namre? nabivajo mar?o na mar?o od mar?e z mar?o pri mar?i + delo + mar?a na delo + DDV. primer: zamenjava olja in filtra 300Euro.. itd.
kot prvo: ne hodi v novo grico na mazdo. Tam so totalni nateguni. Sicer pa ko jih vidis ti ze sam prvi vtis pove vse.
Dajte pomagat,
Lep dan.
kot prvo: ne hodi v novo gorico na mazdo. Tam so totalni nateguni. Sicer pa ko jih vidis ti ze sam prvi vtis pove vse.
tudi moji se pri 33 000 km ?e pozna... Kako je z garancijo, ne vem, lahko pa pri?akuje?, da te bodo posku?ali odpikati. S temi garancijami je tako, kakor si sam siten in kako nastopi?....
Jaz razmi?ljam o zavesicah ?eprav mi je videti grdo... morda kak?na folija... kaj pa vem.
A je mogo?e dobit stre?ne nosilce za karavana M6 stari model v srebrni barvi, oziroma jih pobarvati? Ampak verjetno bi se na barvenih hitro poznalo, kje imam ponavadi montiran prtlja?nik, a ne?
Tle sta bla en kolega in moj brat pa mislim da je cenej?, pa v eni uri ti zmontirajo.
Sam vpra? ?e majo tud za tvoj avto.
Za 170? jo zmontirajo. ni pa homologirana in je dodaten stro?ek ?e cca 90? za homologacijo na LPP oz AMZS.
Pri ?e?kotu je pa tako da je 256 ? na vijake, pa ?e 27 ? za vpis v homologacijo. To je kljuka na 2 vijaka in ni patentna. Ne vem pa kako izgleda. V vsakem primeru pa je treba ?agati odbija?.
Pa ?e to bi dodal: za Stilota sem leta 2005 pla?al pri Bartolju to?no 24.000SIT. Tko da tehle 260? je taka svinjarija, da ne bom ve? naprej govoril.
A misli? med originalnimi? Hja ponavadi cena. Originali so hitro tudi 500? kar je men mal predrago. ?e misli? pa kitajce je pa tko - kot pri vseh zadevah. Lahko kupi? kitajce za tretjino cene a ni nujno da bodo dolgo delali. ?e kupi? pa SPAL, dobi? pa res dobre senzorje. Malo pobrskaj po drugih forumih - naj bi bili najbolj?i aftermarket senzorji. Jaz jih ne prodajam in od tega nimam ni?, sem se pa nategnil z kar nekaj razli?nimi firmami senzorjev in SPAL dela najbol?.
?e bodo originali predragi, kupi SPAL senzorje, pa ti jih zmontira na iste luknje. KPL mislim da je blizu 100 eur, pa je vsaj kvaliteta. Da en bo? kakih ?ungalunga kitajcev gor dajal.
Glede na to kako nam peska zadnje odbija?e in kaj vemkaj ?e vse, razmi?ljam o zadnjih zavesicah na stari M6 karavan. ?e ima kdo slikco.... bi bil vesel.
PS. NI pravila kdaj in kolikokrat med servisnim intervalom naj bi se preverjalo olje, tako da mas najmanj stane, pa ?e spotoma je recimo ko tankamo pa ?e preverimo nivo olja, recimo na vsako 2-3 tankanje, ko pa dobimo ob?utek, kolk olja porabi pa lahko tudi poredkeje.
Razen ?e ma? DPF, ko je olja oz nafte v karterju vse ve?. To bo ?e hec ko bodo mele te ma?ine po 200 000 km..
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
vsako vozilo, ki ima turbo polnilnik, je v dana?njih ?asih nadzorovan s strani ra?unalnika. Nadzor poteka preko wastegate venti?ka, ki ga je nekdo ?e omenil. Prav tako informacije zbira "luftmesser" ki tako rad crkne pri VW motorjih. Krmili se predvsem potisni tlak, ki ga polnilnik proizvaja in kdaj, ozirma v katerem re?imu in pri katerih motornih vrtljajih ga proizvaja.
Preprogramiranje turbine torej pomeni preprogramiranje krmilne elektronike delovanja turbine.
Tko nekako.
Have a nice and productive day!
Your future depends on it.
Your LIFE… depends on it.
A Klokateer...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani