Skoči na vsebino
Avto je predolgo na popravilu!
Napisano

punca,vem da si razka?ena od samega nategovanja-kdo pa nebi bil po tolik?nem ?asu!

Ti pa lahko iz moje strani re?em samo da je Yavarye vreden zaupanja (razen pri ?enskah nebi bil ziher :harhar: ) Kar se pa ti?e mehanike,elektronike,znanja,prakse,svetovanja pa kapo dol.Ne ve vsega ,ve pa ogromno

je pa taka njegova dobra volja...................vzemi ali pusti !

20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!

attachmentzbg1.gif
FWD je za ?enske, RWD je za mo?ke, 4WD pa je za invalide

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Izginjanje hladilne teko?ine
Napisano

Problem je v tem, da je ?e zmeri ne morem v gara?o zapeljevat, potem bi hitro porajtal ?e kje spu??a, tako pa na makadamu je pa to tema ugotavljat! :ne vem:

jaki problem en karton daj spodaj :vskalo:

20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Olje M3 2.0i
Napisano

Ampak po navodilih je 5W-30, 10W-40 ali pa 5W-20 :vskalo:

vse API SL ali ACEA A3/A5

jebes navodila :D

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Olje M3 2.0i
Napisano

OK potem bom dal Motul. Kateri 5W30 ali 5W40.

jaz imam 5W40

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Olje M3 2.0i
Napisano

Sam imam Castrola....naj bi bil pa motorju zelo v?e?en MOTUL.

tega imam jaz po tanovem,kako se bo obnesel povem ?ez 18kkm :P

Welcome

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Amortizerji
Napisano

Kak?ni so Monroe plinski amortizerji?

Dobim prednje po 72 eur komad, zadnje pa po 40 eur komad, pomoje bom sam zadnje vzel.

sam sem 1x govoril z nekom ki mi je reku da ni nekega bistvenega pomena ?e ima? plinske,da za na?e potrebe oljni prekleto dobro opravljajo svojo funkcijo,pa ?e ve?je napake dopu??ajo v smislu okvare! ?e plinski ni 100% ne bo delal.

Ni neke ra?unice pomoje.

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Amortizerji
Napisano

Avto lepo peljem....in kak?ne so ceste ve?, npr. desni pas Celov?ke, potem tukaj pri meni Clevelandska (pa? udrt asfalt, mal robovi kanalov ven gledajo ipd.), no in z avtom zapeljem ?ez, in mi zadnji del avta potisne v levo - kot da mal po?epne in v zamik v levo, in tako nazaj v normalno stanje), tak debilen in beden ob?utek, zdej si pa predstavlji 5 kanalov zaporedoma oz. kolesnice. Zato mogo?e pravim da bi bilo kej s fedri narobe, ?eprav bi se potem verjetno prej na amortizerjih to poznalo. Se v nedeljo popoldne lahko zapeljeva kej (grem jutr v Pore? in ?al ne s svojim avtom) tko da bo? vidu kako zgleda. Upam da ni kej s premo narobe ?eprav avto itak ni bil razbit oz. da bi kam fajn udaril, na robnik ?e grem, grem pa 1 km/h.

se pravi ?e zapelje? ?ez tire potem ga malo zadrifta? :)

kako pa je s zadnimi premzami? (?e je ?e vse s amortizerji ipd.ok?

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Amortizerji
Napisano

Evole avto dost bol?...ampak ?e vedno ga jebejo kanali...znoru bom. V ovinkih je ok, na mostovih je ok...samo luknasta cesta ga zjebe. Noben nima pojma kaj bi lahko blo...je lahko krivo kaj v zvezi s fedri??da bi avto zamaknilo. Se bojim da ?e ne bom zrihtal, da spet ne bodo ?le tele gumice in roke ipd.

pa kaj pravzaprav se dogaja sramezljiv

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Opletanje zadka avtomobila
Napisano

Model da nima? ti slu?ajno zadnjega pogona ? :ne vem:

hehehehe valda da ga ima ?e se pa rikverc vozi :)

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Informacije glede velikega servisa
Napisano

Gre se za Z5 motor in sicer Mazda 323C, 1.5, 95",...

Zanima me pa ?e ima ta motor vodno pumpo na zobatem ali na mikro jermenu... Ker pol bi rolce pa jermen menjat samo mogel, ?e ne ?e vodno pumpo...

Ej ne kompliciraj ?e takoj na za?etku!

Je na glavnem jermenu! ?e se spravi? menjat zamenjaj in pika :)

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski
Napisano

Bom pa ?e jaz pristavil lon?ek... :) Kljub temu, da pri meni tokrat najbr? ?e ne bo treba zamenjati diskov, bom nadaljeval kar v tej temi. Upam, da ne bo kdo zameril.

Na moji M3 2004 bodo za zamenjati vse 4 zavorne plo??ice. ?elel bi si, da je zadeva vsaj na tem nivoju, kot do sedaj (t.j. original) ali pa seveda bolj?a.

Kaj svetujete? Se spla?a dati malo ve? denarja? Je potem zares tudi kaj ve? muzike?

Kaj je najbolj?a varianta price/performance (kaj nabaviti in kje)?

Trenutno sem dobil eno ponudbo za plo??ice Zimmerman (Germany) - komplet spredaj in zadaj je 92 EUR.

Je to OK ponudba? So te plo??ice sploh zakaj?

pred 2kkm menjal vse plo??ica -vtaknil TSW biv?i lucas in za 1x sem zadovoljen! Diske sem ?e za 1x obdr?al ker so ?e v mejah tolerance! cena 90?

lp

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Obnova zavornih ?eljusti
Napisano

si jih ?e sprobal a zdej kaj bol primejo :) joke starii ,lepo in pohvalno! :bravo:

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Brez kode pa brez kaska, kombi ni registriran trenutno ker ga morem po?timat najprej :)

je fu? cilinder kjer vtakne? klju?,ali je zani? vlo?ek kjer so kontakti v samem cilindru? ?e je vlo?ek s kontakti,nabavi novega potem pa bomo ?e nekaj zmutil ;)

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problem z Mazdo 323F 1,5i
Napisano

najprej preveri vse gumaste cevi za zrak (da ni kje napokano,in vle?e fov? luft) in zamenjaj filter goriva. preveri sve?ke,ter v?igalne kable(morda keri prebija) Kako je z izpu?nim sistemom? toliko za 1x

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Corner light modul
Napisano

Ampak zdej si pa iz Seata naredu Golfa :hudicek:

:hohoho::hohoho:

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava bakrenih podlo?k (injektorji)
Napisano

Pozdravljeni

Verjetno se je poleg mene ?e kdo vpra?al ali je podlo?ke potrebno zamenjati.

Namre? zanima me kaj mi gre lahko narobe, ?e jih ne zamenjam, oz. v ?em je sploh point teh podlo?k?

Saj za enkrat mi avto laufa BP nok nok

LP

Andrej

Kolikor je meni znano slu?ijo za dodatno tesnenje-?e jih je potrebno menjati eni bojo rekli DA drugi pa ti bojo svetovali da podlo?ko samo pregreje? da postane mehka in to je to!!!

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

vzig
Napisano

to pa. :) sam res BRNI. vzigalni kabli so tak slabi da skacejo iskre vse okrog samo v masino ne. <_< se ni dalo posnet s telefonom je bil lightshow okrog... :hohoho:

kaj to pomeni da se symonu lahko za?nejo tresti hla?e :harhar:

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ava z XcarLink in mazdo3
Napisano

ja xcarlink je za mazdo (?e nalepko mazda ma gor), in ja na usbju mam trenutno samo eno mapo CD01. Bom probal ozemljiti, ?ene pa bomo probal zamenjati napravco... :D:D

hvala

kaj pa ?e bi ga priklopil v drugo mazdo 3 za probo?

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

meglenke
Napisano

am, ma kdo delujo? stikalo za meglenke? :blush: za spredne seveda :blush:

uglavnm vsa napeljava je izpeljana od a do ? sam stikalo je blo u kxxxx...

probaj popravit stikalo ;)

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Okvara avtomatske antene Xedos6 1.6
Napisano

Ojla ..

Evo, pa je zopet sla :angry:

Danes na avtocesti proti MB, mi je pot prekrizal leteci-pernati sovraznik .. :jupiii: Rezultat trka, zopet unicen teleskop antene. :angry2:

Obstaja kaksna "cenejsa" varijanta tega teleskopa?

kok je to zate cenej!

Druga?e v ka?nem bauhavsu ima? komplet el.anteno ukol 45?

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (Gori Opozorilna lu?ka motorja)
Napisano

Ti ima? dizla ?

Ventil je EGR !

Predvidevam da ima? bencinarja. :ne vem:

Sistem za ?i??enje izpu?nih plinov-katalizator.

Treba je po vrsti Senzor prretoka zraka, lambda 1, lambda 2 in potem se bo videlo kaj ga matra. :jupiii:

Tester in se peljat en al pa dva kroga pa se bo takoj pokazalo kje si ga zajec na roke ?vrka in po katerih kablih mu ?prica. :D

to?no to sem imel v mislih

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

?e sem prav razumel naj bi bila mo?na napaka na katalizatorju? Lahko pa da je samo senzor pretoka zraka za o?istit.

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

vsako opozorilo naj bi se bele?ilo iz katerega konca motorja naj bi se pojavljala napaka! ?e se to pojavi s5 po 1.,2. resetu je treba pogledat kje ti?i zajec,in hudi?a spravit oz pregnat :)

Je pa za take stvari res yawarye eden od pravih naslovov tukaj gor :bravo:

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

meglenke
Napisano

razdri pod volanom,sledi ?icam stikala in bo? videl do kam se?e vseskupaj,?e bo? rabil pomo? se oglasi pa pr?gemo to zadevo ;)

lp

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.