Skoči na vsebino
Rumena lučka za motor
Napisano
  dne 21. 6. 2022 ob 18:43 je scania napisal:

Po moje @Alex gleda hybrida toyoto in hondo. 

Razširi  

Ne. Napačen odgovor. 😊

dne 21. 6. 2022 ob 18:59 je dvorjan napisal:

Ja, ziher bo RAV4 Hybrid vzel. Ampak potem obvezno 4x4 verzijo. 😃

Razširi  

Nope. 😊

dne 21. 6. 2022 ob 17:59 je Janez007 napisal:

Jaz tudi mislim. Najtežje bi bilo zamenjati forum. 😁

Razširi  

Samo res. Ampak še vedno imam staro mazdo 6.🤪

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rumena lučka za motor
Napisano
  dne 21. 6. 2022 ob 15:58 je dvorjan napisal:

@Alex: Se ti ne zdi, da malo pretiravaš? Ne rečem, če bi motor zaribal ali kaj podobnega, da tako odreagiraš, ne pa zaradi enega senzorja ...

Razširi  

V bistvu sem to nameraval storiti v vsakem primeru. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rumena lučka za motor
Napisano
  dne 21. 6. 2022 ob 14:51 je Gelipter napisal:

Ej...bo treba nabavit novo MazdoCX 30  benz.Xmotor 👍😉😁😁😁

Samo gasssss 😄😄😏

Saj veš če delaš kratke relacije in itd...boljše ..avto na bencin 😁😁😉pa zoom zoom..stvar okusa 😁

Razširi  

V igri sta dve znamki. Moram preizkusiti obe pa bomo videli, v kateri se bom počutil bolje. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rumena lučka za motor
Napisano
  dne 21. 6. 2022 ob 12:34 je Janez007 napisal:

... govorijo, da bodo menjali ... ampak, če se je slučajno žena odločila, potem je to zares 😜

Razširi  

V bistvu je ideja prišla z moje strani. 

Ona jo je samo potrdila. 😊

dne 21. 6. 2022 ob 12:28 je Bini napisal:

Ti si faca, drugi menjajo nove senzorje ti pa kar cel avto, zakon :ouje:

Razširi  

Stvar, ki ni več zanesljiva, se jo zamenja. 😊 Prav tako naredim z ojačevalcem za kitaro. Če me kdaj (bognedaj) pusti na, cedilu pred špilom, gre od hiše in nabavim drugega. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rumena lučka za motor
Napisano
  dne 21. 6. 2022 ob 5:50 je Janez007 napisal:

@Alex, kaj pa govoriš? 😮 A kar naenkrat, zaradi prižgane ene rumene lučke, Mazda 2.2 CD zate ni več dober avto? Pa pri pol manj km, kot jih je ime @Peter22-ov ... 😩

Kot že rečeno, ta senzor crkne vsakemu prej ali slej, meni je pri 80.000 km. Če bodo pri tvojem samo take težavice in ne kakšna turbina, injektorji, verigica, glava, ... boš s prodajo Mazde zafrknil. 😉

image.png

Razširi  

Sem se pač odločil, da gre od hiše. Pa ne samo zaradi te lučke, ampak ker ne delam več veliko kilometrov, dizel ni več prava opcija. Novi avto bo definitivno benzinar. Žena se bolj nagiba za kak suv. Meni je pa v bistvu vseeno, samo da bo avto nov. Malo mi ga bo žal, a tako sva se z ženo odločila. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rumena lučka za motor
Napisano
  dne 20. 6. 2022 ob 22:33 je Alex napisal:

To se je zgodilo meni danes v Avstriji na poti domov. 🤐 Koda P 2262 C, mašina v safe mode in slikaj se. Dobro, da sem ravno zapeljal na počivališče. In ni nam preostalo drugega, kot klicat vlečno. 

Pa še zanimivost. Klical sem amzs in prijazno so mi povedali, da pridejo lahko šele jutri, v torek. Nato sem klical asistenco in v dveh urah so bili pri avtu (v flachau - u). To se je zgodilo ob 16.30, ob 23 je bil avto že pri mojemu mehaniku in mi doma. Tako, da vsa pohvala avto asistenci zavarovalnice. generali. 👍

Sva pa z ženo prišla, dokler sva čakala asistenco, do zaključka in se že 100% odločila, da gre ta mazda, ko zamenjamo ta senzor in poštimamo nazaj vso ekologijo, od hiše.Novi bo definitivno  benzinar. In to športni suv. Na žalost ne več mazda... 

Razširi  

Kaj je Shrek, a si zgubil kje po poti češko prikolico? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rumena lučka za motor
Napisano
  dne 19. 6. 2022 ob 18:48 je Deeyan napisal:

Za tole sm ze tut slisu, poznam primer, ko mu je ta senzor crknu, przgala se je lucka, avto pa brez moci, crknu je pa ravno ta omenjeni senzor 

Razširi  

To se je zgodilo meni danes v Avstriji na poti domov. 🤐 Koda P 2262 C, mašina v safe mode in slikaj se. Dobro, da sem ravno zapeljal na počivališče. In ni nam preostalo drugega, kot klicat vlečno. 

Pa še zanimivost. Klical sem amzs in prijazno so mi povedali, da pridejo lahko šele jutri, v torek. Nato sem klical asistenco in v dveh urah so bili pri avtu (v flachau - u). To se je zgodilo ob 16.30, ob 23 je bil avto že pri mojemu mehaniku in mi doma. Tako, da vsa pohvala avto asistenci zavarovalnice. generali. 👍

Sva pa z ženo prišla, dokler sva čakala asistenco, do zaključka in se že 100% odločila, da gre ta mazda, ko zamenjamo ta senzor in poštimamo nazaj vso ekologijo, od hiše.Novi bo definitivno  benzinar. In to športni suv. Na žalost ne več mazda... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zginja antifriz
Napisano
  dne 17. 6. 2022 ob 22:01 je mazda gh napisal:

Pozdravljeni fantje in mogoče tudi dekleta hehe.

Nisem pozabil na vas in vam sporočam da je moja mazda po skoraj štirih mesecih še vedno z odprtim motorjem 😕 tolk pizdarij kot imam to glavo dobit je pa ajoj..najprej je nisem mogel nikjer dobit v kratkem roku in je bil najkrajsi 45 delovnih dni iz anglije..okej cakam te skor tri mesce in ko bi mogla pridet smo ugotovili da so jo poslali na slovaško  namesto v slovenijo..sem znorel, storniral naročilo in jo naročil v ljubljani..na srečo jih je trenutno po evropi vsepovsod, ker je prišla pred par tedni nova zaloga v evropi..uglavnm popizditis na kvadrat..sedaj je placana in so mi rekli da prispe naslednji teden v ljubljano.

Mi je pa strokovnjak z mazde rekel da zadnje čase je vedno več menjav glave na diesel mazdah tako da ocitno so te mozde po nekaj letih prisle v kilometre kjer pokajo glave 😡tako da previdno z nakupom teh dizlou 😉

Razširi  

To so tipične ugotovitve "strokovnjakov", ko se to zgodi nekomu, pa je takoj to problem vseh motorjev. 😉

Kot smo ti že enkrat napisali, si ti na mazda forumu prvi tak primer pa tudi drugače nisem še slišal zanj. Tako, da glave ne "pokajo" ampak se tudi to včasih zgodi kot pri vseh drugih znamkah. In to predvsem pri voznikih, ki ne menjavajo pravočasno olja (menjajo ga šele na 20Kk.), ne spremljajo intervalov regeneracij (ko se ta interval zmanjšana  vsakih 80 km ali manj) je to že alarm, da je dpf poln in posledično je to zelo slabo za delovanje samega motorja. Nadalje so tu famozne podložke, ki jih večina, ki ni na tem forumu ne zamenja in posledice so lahko usodne. Je pa res, da so novi skayactiv dizel motorji konstruirani drugače kot stari. 

Na primer, material cilindrov je iz aluminija, kar je prihranilo 25 kg (v primerjavi s starim dizelskim motorjem). Glava cilindra je postala 3 kg lažja s tanjšimi stenami in integriranim izpušnim kolektorjem. Kar zadeva premične dele, se je teža batov zmanjšala za 25%.

Premer glavne gredi je bil zmanjšan s 60 mm na 52 mm, s čimer se je teža zmanjšala za 25 %. Posledično se je mehansko trenje močno zmanjšalo na enako raven kot pri povprečnem bencinskem motorju. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 17. 6. 2022 ob 19:00 je Jaka32 napisal:

Zanimivo, nisem vedel.

Kupil oz.dostavili so mi napacnega, tega za dizle/dpf. Potem jih klicem in mi recejo da tudi ta pase, zato sem se hotel prepricati se pri drugi roki.

No tako, pa bo imela Mazdica novo motorno olje, zavorno olje in olje v menjalniku.

Razširi  

Da ne bo začelo delati tudi tebi regeneracije? 🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Čuden zvok pri pospeševanju mazda 6
Napisano
  dne 14. 6. 2022 ob 20:26 je Loli napisal:

Ubistvu smo danes auto priklopili na računalnik in je očitno ali fuč senzor za pretok zraka ali pa zamašen nek egr ventil ali nek kolektor. Ker pa se nismo odprli še nevemo kaj od tega je vzrok. Se mi pa zdi da je vrjetno kaj zamašeno saj je biu med korono auto vožen na precej kratke razdalje. Je morda že gdo imel ta problem in koliko ga je stalo čiščenje?

Razširi  

Pa zabasan je sigurno tudi  dpf filter. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 8. 6. 2022 ob 11:12 je SpEkTr napisal:

No , meni tudi cargarantie niso hoteli ker je bil avto uvožen iz Nemčije. No zdej je že mimo tko da mi je vseeno in sem prišparal 500eur :D

Razširi  

Enako. Samo, da, sem prišparal malo manj - 350€.😊 Itak so tej na uradnih servisih eni nategatorji. Ko prideš tja ne velja garancija-jamstvo za, to, pa za to, pa za ono. V glavnem, dokler nimaš problemov z avtom je vse ok. Potem pa... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 7. 6. 2022 ob 15:28 je Janez007 napisal:

Glede garancije ni tako kot praviš, ampak je toliko muzike, kolikor plačaš. Recimo v Nemčiji si za Mazdo 6 leta 2018 dobil 3-letno garancijo, ob doplačilu 640 € (CarGarantie) pa si lahko dokupil dodatni 2 leti, ki jo priznajo tudi pri nas. 😊

Razširi  

Ni tako kot ti praviš. Meni so dodatno garancijo 2leti ponudili za 350 €. 

Pa še to se mi je zdelo too much in je nisem vzel. Itak je ne bi koristil, kot se je izkazalo do sedaj. Pa še to je vprašanje, koliko bi si z tema dvema letoma sploh lahko pomagal. Kajti z uradnimi mazda servisi nimam dobrega mnenja. 

Sicer je pa sedaj v Nemčiji za vse mazde (brez doplačila) šest letna garancija. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 7. 6. 2022 ob 12:12 je SpEkTr napisal:

Ja pri prejšnji sem to lahko naredil, ker je bila 'Slovenska', čeprav neke logike mi tukaj ni. Če je avto vseskozi servisiran na uradnem servisu, ma da podaljšajo. Itak pa plačaš za to, ni nekaj kar bi do bil zaston :) 

Razširi  

Saj pravim, da si vsak trgovec po svoje to garancijo razlaga. Seveda vedno v škodo kupca, se razume. 😊 

Sicer pa, če bi se meni pričel lupit ta kao  "usnjen" volan, bi ga dal preobleči enemu mojstru tu na obali. Tip naredi tako dober izdelek (pravo usnje v kombinaciji z  luknjičastim usnjem in šivi v barvi, ki si jo izbereš) da je stvar lepa, za videti, kvalitetna pa tudi na otip je čisto nekaj drugega kot ta naša plastika na volanih. 😊

Ravno sedaj preoblači na kolegovem bmw-ju olupljen volan (letnik 2018, ja tudi pri bmw-ju imajo enak problem z lupljenjem), pa me zanima, kakšna bo cena. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 7. 6. 2022 ob 10:48 je Liuch napisal:

@Alex Drži. Vendar meni kot tujcu niso hoteli prodati dodatni dve leti, pa sem isto prek mazda hiše nabavljal. Bi se pa upoštevala, če bi pred tem podaljšal prejšnji lastnik. Očitno so pravila spremenili. 

Razširi  

Možno je, da, sedaj za tujce te opcije ni več. Mislim, da je bilo doplačilo nekje 350€. Še vedno dobivam sporočila in razne akcije iz nemčije. Sedaj imajo po novem vse Mazde   garancijo proizvajalca 6 let ali 150.000 km, kar nastopi prej. 

Kako je pri nas po novem ne vem. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.