Skoči na vsebino
ABS senzor
Napisano

Ja...dol ga res nisva jemala...je kolega reku, da ?e ga dol vzame?, da je za odpis pol...jz pa ne vem to?n, kak senzor za ta avto zgleda...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ABS senzor
Napisano

Sva imela s kolegom avto na dvigalki, kolo dol, preverila ?ico in spoje - konektorje od senzorja do ?katle zraven motorja, naredila test z ra?unalnikom...pa pri?la do ugotovitve, da je senzor fu?... Danes kolega zvedel, da je na mazdi original 81?...sam nisem ni? preverjal... Konec tedna bo avto saniran... Ne vem pa, zakaj je odpovedal senzor...to se mi ?e na nobenem avtu ni naredilo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ABS senzor
Napisano

Pozdravljeni.

Ima kdo informacijo, koliko stane ABS senzor za mazdo 6 letnik 08? So se mi tri lu?ke pri?gale, pa no?ejo ugasnt...ra?unalnik je pa napako pokazal...

Hvala. LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

Pozdravljeni,

zanima me ?e g. Pelko ve kak?na je dimenzija le?aja od klime za mazdo 6, letnik 2007, dizel 89kw.

Zunanji premer 55mm, notranji 32mm, ?irina 23mm...

Tak je na kompresorju klime od mazde 626, mislim pa, da je to standard...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pri Skoren?ku v Velenju so delani servisi na mojem avtu...letnik 08, servis na 80 000km dne: 08.05.13:

Letni servis-filter klime, filter oljni, zavorna teko?ina, olje motorno, ?arnica...znesek 275?...

Sam delal letos pri lokalnem mehaniku:

filter olja, olje, menjava antifriza, filter zraka, filter klime, menjava termstata z original mazdinim, ne kopijo...pa mislim, da je 250? bilo, s tem, da je termostat bil 100?...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2.0 bencinar 2011/12 - nakup
Napisano

Servise delam 1x letno...

Za petico servis z mojim oljem 360? vsako leto...peto leto 740?...poobla??enec...2180+160? olje = cca 2400? za 5 let...

Za ?estico servis od novega po 250? poobla??enec...v petih letih 1250?...

Pa brez skrbi kar se ?ob in filtra ti?e...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Primerjava med mazdo 5 diesel in mazdo 6 2.0 bencin... Relacija do Biograda, pa na Pa?man in nazaj...?li na morje, polno nalo?eni, na strehi kov?ek, na priklopu 4 kolesa...Z petico poraba 6,3, s ?estico pa 7,8...cca 800km...12 litrov ve? porabil...ajd, 20? dra?ja pot...se pa smejim, ko servis delam...

Pa ?e to...da do cilja pride?, ni motor pomemben... :policaj::zvizga::whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Oprost ampak se ne morm zadrzat tlele ti si pa mal omejen! A dizl k vlece pri 1500 do 3000 pa potem mora spet saltat da pade na 1500 spet ne vlece vec al kva?

A ti sploh ves kaj pises? Bencinar vlece do blokade? Dizs zakaj ma pa pol najbecji navor sele pr 4300 obratih???

Daj eaje zakljuc ker si ravno postavu nove meje fizike

Pravs da je teeba prestavlat dizla - pa to je bistvo dizla!!!! Mali obrati velk navor mala poraba in do 3000 noben dizl ne ropota bolj kot pri 1500

To kr teri bencinarja do blokad da bo vleku in uzivej v te idilicni voznji brez prestavlanja

Ne izumljam fizike...ampak bistvo pri prehitevanju. Pri bencinarju ti je konstantna mo? v eni prestavi do blokade...pri turbo dieselu je pa do dolo?enih obratov avto zaspan, potem ga turbina zbudi in avto vle?e, da ob?uti?...ko pa prese?e? dolo?ene vrtljaje, pa te mo?i ni ve?, avto rohni in tuli...pa treba prestavit v vi?jo prestavo in potem avto normalno vle?e naprej...

Ne mislim tak na?in pri normalni vo?nji ampak takrat, ko rabi? pospe?ek...

Ja, in vem, da je diesel narejen za ni?je obrate, kjer ima velik navor...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ja Boss, seveda da sem vozil 2.0 B in D (govorim o 2.generaciji, da ne bo pomote), saj pa to ni neka rariteta, kot npr. Maserati Quattroporte.  :D

No, sicer pa ?e se ne motim, je v letniku 2011 dobila ?e dodatnih 8KS, ki predvidevam, da niso prispevali ?e k dodatni lenobnosti agregata. Takole je videt:

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/mazda-6-2-0i-155pk-business-navi-trekhaak-17-lmv-pdc-oudewater/197825247.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=16800&makeModelVariant1.modelId=7&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=PETROL&minFirstRegistrationDate=2011-01-01&maxPrice=14000&negativeFeatures=EXPORT&noec=1

Jaz trdim, da za na?e ceste je dovolj ?e vozilo 100KS, prehitevanje pa je stvar osebnega pogleda na ocenjeno situacijo, saj je za nekoga varno tisto, kar je za drugega totalni "samomor", nekomu drugemu pa ni dovolj niti pregledna 500m dolga ravnina, pred tabo pa "pol?"  :danzoman:

P.S. tempo ?ivljenja je tak?en kot si ga naredi?, jaz recimo raje ?tartam nekaj minut prej, pa s tem marsikatera ?iv?nost odpade. ?e je treba magari prej vstanem, pa potem varno in po omejitvah in mi H Coupe s 115KS zado??a, ?e celo ve? kot to, prehitim pa prav tako lahko kak?nega sanja?a.  :party0035:

Ne rabi? mobile gledat...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3961037&show=1&avto=Mazda%20Mazda6%20Sport%202.0i%20TE%20Plus

Ta je tudi bomba, sam malo draga, ko sem se za njo zanimal...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.