Skoči na vsebino

KOPER

AVTOPLUS d.o.o. Koper (Istrska cesta 55, 6000 Koper)

Po predhodnem dogovoru. Dosegljivi med 8.–13. uro.

tel. +386-5-613-70-54

image.jpeg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Delovanje diezelskih motorjev
Napisano

Sej ni eno minuto. Traja pa? toliko ?asa,dokler se motor ne segreje. Opazujte kazalec temperature, kako se dvigne na dolo?eno temperaturo.Verjetno je to pri enih motorjih hitreje pri drugih traja malo ve? ?asa. Poleti se to ne dogaja.

Mogo?e pa pri novej?ih motorjih tega ni ve??

A si mogo?e si prebral kaj je napisal v prvem stavku teme ?

"Meni se dogaja, da se ob zagonu motorja, ne glede na zunanjo temperaturo, obratomer povzpne na 2000 obratov. To traja kak?no minuto"

image.jpeg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano

0w30 ali 5w30 ACEA C3

?eprav bi jst priporo?al bolj 5w30, ker Mazde rade me?ajo gorivo v olje in posledi?no postane olje redkej?e.

Druga? malo sem zmeden ker na mazdinem olju original pi?e. (sem pole ?el preverit)

Specifikacije: SAE 5W-30, ACEA A5/B5/C1, Jaso DL-1

image.jpeg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano

0w30 ali 5w30 ACEA C3

?eprav bi jst priporo?al bolj 5w30, ker Mazde rade me?ajo gorivo v olje in posledi?no postane olje redkej?e.

Hvala lepa :)

image.jpeg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano

To bo moje naslednje olje ob menjavi. Zagotovo eno izmed najboj?ih olj.

Sem gle?dam na motorja-olja sem je ve? razli?nih 5w30 zdej na specifikacije se pa ne spoznam kaj vzet. Se ti da nalimat link?

image.jpeg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jaz sem se na za?etku oziral zdaj pa ne ve? toliko. Doskrat ugasnem avto med regeneracijo pa pustim, da se mi nasledni? regenaracija opravi do konca.  Nobenih te?av.

Obrati niso va?ni med regeneracijo,.. ?e pa? po?asneje vo?i? bo dlje ?asa trajala,.. sem mi je tudi ?e izvedla v mestu ob po?asni vo?nji.

Regeneracije so nekjem izvajajo po 200-250km vsaj pri 2014 letniku

Regeneracija se izvede ko je motor dovol segret, prej ne.

Ne more? spro?it sam.

image.jpeg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.