Takole, danes sem si vzel čas in odstranil pokrov ogledala,zlahka se odstrani... 👍 Že na prvi pogled je notranjost drugačna od 6tke, mislim, da je nekaj izboljšav a vseeno sem ga posprejal s silikonskim sprejem in dodal par kapljic olja. 👌Če kdo spreja-šprica s strani šipce ogledala nima nomenega haska-koristi ker ne doseže curek tega mesta kjer je ta prepogib pri ohišju ogledala. Če je to to bo ok👍, če pa sam motorček crkne pa tako ne moreš nič... 🤪
Hmh, ok razumem da proizvajalci šparajo z materiali in na ta račun je ponavadi kvaliteta nekoliko slabša, ampak ta problem z ogledali na 3.gen M6 se pa vleče že od vsega začetka tega modela.
Ponavadi se začetni problemi novega modela uredijo v roku 3let, z novejšimi izboljšanimi deli. Pri M6 3.gen pa zgleda ni tako🙄
Ne razumem Mazde kot proizvajalca, kako jim ni v interesu rešit te težave.
Ja res je, pa še na 2ko in 3ko se je ta težava naselila..... 😐
Pa to šprica vse povprek po celi notranjosti .... malo še v avto nazaj šprica
Sem še enkrat pogledal un cel replacement video in po mojem je problem tale zeleni PREGIB:
Legenda:
- STATIČNO -> del ki je prišraufan na stojalo ogledala
- PREMIKAJOČE -> del ki je na ohišje ogledala in ta del se potem cel zasuče z ogledalom vred
- PREGIB -> to je pa vrjetno naš problematični del, kamor se nanese vsa možna nesnaga
Naslednjič ko grem menjat, moram zahtevat, da mi star mehanizem vrnejo in ga doma raznest in preučit.
Tu notri je verjetno res ta problem. Tu notri bi morali biti kakšni tefloni ali pa keramika da bi se bolj gladko vrtelo-prepogibalo! Je pa tudi nek problem z zobniki baje? Naj bi bili plastični in jih potem menjajo z alu ali nekaj takega.....🤔
Res bi bilo dobro,da bi dobil ogledalo tam in,da preštudiramo kaj in kako to rešit....👍 in to čimprej,ker dnevi moji Mazdi tečejo in se neosmiljeno prebližuje tem petim letom.....😬🙃😂
Jaz bi čimprej šel na servis sploh sedaj ko so ceste ponekod poledenele in spolzek, da vidiš pri čem si.... 🤔
Drugače pa meni na števcih posveti ko se je med vožnjo aktiviral in čez čas ugasne, na ekranu pa ga zabeleži kot vsa ostala opozorila kot so poledica, abs, asr tudi 1000 kil.do servisa. V teh primerih ni nič narobe👍
Na naših mazdah je pokrovček na katerem piše DOT3 vsebujejo pa DOT4 saj je DOT4 minimalni standard za pravilno delovanje asistenčnega sistema zavoranja. Je bila pa razlaga s strani Avstrijcev da so posodice s starih serij vozil. Vsaj zbrusli bi lahko to norijo DOT3 napis. Ko tako počasi odkrivaš avto vidiš da so kar na nekaj poročjih malomarni, izolacija, rja, zavore, napisi DOT3...
vsi na forumu,lepo je videti ,da imamo forum, kjer si lahko izmenjujemo mnenja ter pomagamo med sabo.
Ravno se kupil Mazdo 6 2016 2,2 Skyactive.Prevozenih ima dobrih 120.000 , zanima me ,kje v okolici Lj je kaksen dober ,ugoden,neuradni servis?
Zanima me tudi kaj vse priporočate menjati oz.pregledati pri teh km.
Avto je prisel iz Italije in kaj se je delalo prej na njem nevem.
Hvala za odgovore.
Dobrodošel med nami Mazdaši...😉 Sem prečital vse nasvete-priporočila in pripomnil bi,da se jih držiš,ker to so stari mački-Mazdaši,da jim ni para....👌 Z vsakim nadaljnim obiskom Mazda foruma boš spoznal še več članov ,ki ti bodo vedno svetovali le najboljše....😉
Odvisno zakaj ščije. Če ščije zaradi obrabljenosti, potem mu nobena "maža" ne pomaga. Če pa to dela zaradi tega, ker ga ovirajo usedline, se pa daj kaj narediti ceneje kot pa z generalno injektorjev. Bilo je kar nekaj izkušenj tudi na tem forumu na to temo. je pa stvar podobna kot s corono, nekdo verjame, nekdo pa ne verjame niti tistim, ki imajo s tem pozitivne izkušnje.
Mogoče pa ni več časa za prerekanje in prepričevanje.
Tudi na moji mazdi so se danes začele težave z ogledalom na voznikovi strani. Sedaj bo na voznikovi strani menjano drugič. Bolano se mi zdi da mazda to ne reši. Kaj jo bo pa konec garancije pa na svoje stroške al kako?
To je pa res za zjokat, da ne morejo nekaj naredit glede teh špeglow 😟
To je že tako rekoč serijska napaka za vpoklic tudi po garanciji... 🤔
Jaz nisem razdiral ogledala. Cevka iz spreja v režo pri steklu (ogledalu), pošprical, nekaj odpiranj in zapiranj, še enkart pošprical in to je to. Dobro leto in pol od tega in še ni težav.
Jaz sem enako naredil s silikonskim sprejem na 3jki s tem,da sem steklo na ogledalu pomaknil skrajno levo in dol,spostil šipo na vratih dol in našprical. Enako naredil še potem na desnih vratih.😊 Škodit ne more ampak sem to varianto zasledil nekje na netu...😊
Osebno mislim,da za dolgo to ni,ker slej ko prej spere voda vse skupaj.....☹️
Tole piše v Wikipediji: Napetosti nad 50 V na suho človeško kožo lahko povzroči fibrilacijo srca, če skozi njega teče električni tok. Nevarnost električnega toka je večinoma določena z nizko električno prevodnostjo suhe kože. Če je koža mokra, ranjena in ali če napetost elektrod prodre v kožo potem so lahko tudi napetosti pod 40 V smrtno nevarne, če pride do stika.
In kolikor vem, te žarnice delujejo pri višjih napetostih od 50V. Čeprav je avto ugasnjen, stikalo za luč izklopljeno, se je treba izogniti najmanši možnosti, da bi bila na kontaktih ležišča žarnice napetost. Ne poznam v podrobnosti, ampak vsi elektronski pretvorniki imajo praviloma vgrajen tudi kakšen kondenzator, ki lahko ostane nabit z elektriko še kar nekaj časa, dokler se počasi ne izprazni. V starih časih so ugasnjeni in iz vtičnice oizklopljeni televizorji tako ubili kar nekaj radovednežev, ki so s prsti stikali po notranji elektroniki.
12V enosmerna napetost akumulatorja za človeka ni nevarna, je pa ob kratkem stiku zelo nevarna za nastanek požara, veliko bolj kot izmenična napetost 230V.
Ja sem na precepu al se sekirat za teh nekaj vec evrov na leto, ampak mislim da bom dal avto pokazat mehanikom ki so strokovnjaki da podajo mnenje.
Sem pa definitvno mnenja da dober avto vzges, ga vozis normalno ga paziš in na 15k km nardis servis in mora delat, vse ostale sikirancije glede avta ali bo delal ali ne so mi malo mimo. Vseeno sem uzel mazdo ki veljajo za dobre avte, nisem vzel nekih jajc(upam), kilometri pa do 300k nebi smel biti problem za avto tega ranga?!
Samo gas, peri deri!!!🤣🤣👌
Sekirat se na zalogo pa res ne gre.😊 Še nekaj takih dobrovoljnežev pa bo dosti lepše vzdušje na Mazda forumu.....
Z avtom zgleda vse v redu, itak je raketa, z voznjo in obcutkom na cesti se z lahkoto primerja z avti visjega cenovnega razreda..😁 ja kar se tice zimskih, sem ze bil na tem da bi uzel gume za 19", ma sem zadnji moment dobil odlicno ponudbo platisca+gume, zato sem vzel to, avto pa izgleda ku na berglah🤣
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pri bencincu je ravno na 15kkm zadnji cajt, če hočeš da motorček dolgo živi.... 😊😀😂
Povezava za deljenje
Deli na druge strani