Skoči na vsebino
Mazda 6 2.0 bencinar 2011/12 - nakup
Napisano

Ja hrup, dizla ne rabi? gnat, bencinarja pa mora?, ?e ho?e? da se kam premakne.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Ko ga pohodi?, pa tudi ?uti?...in prijetno ga je sli?at v visokih obratih... Diesela ne rabi? gnat? Kak pa potem gre? S pol gasa? Diesel vle?e, ko je turbina odprta, potem je pa treba prestavit v vi?jo prestavo...da ne rohni brez veze...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

OK. Ja, je trenutni sunek pri dieselu, ko turbina odpre, sam potem pa treba prestavit  v vi?jo prestavo, bencinar pa do blokade enakomerno vle?e... Kar se hrupa ti?e, je v visokih obratih kar enako, ampak je zvok bencinarja pred blokado lep?i... So plusi, so minusi... Vozim diesela in bencinarja ( slednjega malo manj, ker ga ima ?ena v uporabi) pa je razlika v vo?nji...se treba navadit, ko se v bencinarja vsedes...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Sej ne vem a bi ti povedal al raje ne, da te ne bi preve? prepla?il glede nakupa. 2.0 bencinar je stra?no anemi?en in ?isto ni? ?ivahen tako, da v kolikor ho?e?, da bo vsaj malo dal od sebe ima? le dve re?itvi ali 2.5 bencinarja ali pa dizla. Je pa ta anemi?nost verjetno rezultata var?evanja z gorivom, ki dobesedno prepre?uje, da bi motor dal kaj ve? od sebe kot podpovpre?ne zmogljivosti.

Kaj naj potem vzame 1,8? ?e kupuje avto za dirkanje, naj vzame 200+KW, ?e pa potrebuje dru?inski avto za vo?njo od to?ke A do to?ke B, je pa 2,0 motor na mazdi idealna re?itev glede porabe in mo?i, ki jo nudi. Tudi z 1,8 motorjem so do sedaj vsi na cilj pri?li... Tole je idealni nakup...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8889666&show=1&avto=Mazda%20Mazda6%202.0i%20TE

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Trdi pedal za zavore
Napisano

Zanimivo...ne prej, ne potem nobenga problema... Tud zavorno olje je bilo cca 30000km nazaj zamenjano... Dobro, da se po?as vozim, da je blo dovolj ?asa za pritiskanje pedala...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Trdi pedal za zavore
Napisano

Mazda 626, letnok 01. Tri leta lastnik, servisi na 10000, diski "podrejani" zadnji in nove plo??ice, prvi zdravi in dovolj dobre plo??ice, so pa nove rezervne doma.

Problem: se peljem par dni nazaj, pritisnem zavoro pred rondojem, pedal trd, zavore ne primejo...v paniki pritisnem malo mo?neje, pa se ne naredi ni?...spustim-pritisnem, spustim-pritisnem...pedal ?e kar trd, ?ist trd...pol pa ti?im ko bedak in popusti ter sunkovito zavre...pol pa vse normalno naprej...Od prvega pritiska, pa da zavore primejo minejo 2-3 sekunde... Kaj bi lahko to bilo? Od takrat vse BP...

Hvala za odgovore in LP. Ivan

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Podlo?ke
Napisano

Oj.

?e je podlo?ka bakrena, jo na ognju segrej, da za?ari, potem je pa spet mehka kot maslo in je kot nova...pa jo zmontira? nazaj. Preverjeno deluje...

LP Ivan

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Daljinec na klju?u ne dela...
Napisano

Pozdravljeni.

Kot sem ?e v naslovu napisal, mi ne dela daljinec na klju?u. Kupil sem mazdo 6 letnik 08 in na rezervnem klju?u, ki ni bil v uporabi pri prej?njem lastniku, ne dela zaklepanje in odklepanje. Probal zamenjati baterijo, ampak ni ni? bolj?e...stara baterija je ?e delujo?a... Kaj mi je storiti? Hvala za odgovore.

LP Ivan

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Odpiranje stekel
Napisano

Pozdravljeni!

Imam problem...pri odpiranju in zapiranju stekel na MAZDI 5. Na vseh vratih se stekla normalno odpirajo in zapirajo, na voznikovih vratih se odpirajo in zapirajo samo voznikova in zadnja desna, na daljincu se pa odpirajo in zapirajo samo zadnja desna...kaj bi lahko bilo narobe? Hvala za pomo? in lep dan...

LP Ivan

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

vonj po nafti
Napisano

To je ?oba ki dozira nafto v zgorevalni prostor.

Tista cevka je povratni vod ki vra?a odve?no nafot nazaj v rezervoar.

Oj.

Saj to mislim, da je povratna cevka preribana in spu??a. Sam sem mel tak primer... LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 323 f
Napisano

Pozdravljeni.

Sem nov na forumu, a ?e ve? kot 15 let lastnik mazde. Glede na to, da imam avto samo za vo?njo in se ne spoznam v podrobnosti, me zanima, ?e kdo ve, kje bi dobil rabljeno zavorno ?eljust zadnjo desno od mazde 323f letnik 93. Ima tudi zadnje disk zavore in ABS. Malo mi nagaja, mi ro?na ne spusti...pa pravi mehanik, da treba menjat...

Hvala za informacije. LP Ivan

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nastavitev zasen?enih lu?i
Napisano

Sem se v?eraj igral s tistim stikalom, s katerim se nastavi vi?ina lu?i (pozicije 1-2-3), pa ni? ne reagira.

Lu?i svetijo ves ?as enako visoko.

A pri ostalih to kaj reagira? Namre? snop bi rad malce dvignil.

Mazda6, 2004.

LP

Oj.

Kdaj pomislil, da je bil avto karamboliran...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 Bren?anje
Napisano

O je je -prav od Webasta je. Poglej v cenik od webasta in bo? videl, da je za ?estko samo nadgradnja brez grelca.

http://www.webasto.si/pdf/grelci.pdf

Oj.

No, jaz sem vpra?u na servisu, ko sem to prvi? sli?al, kaj je to, pa mi je na COSMOSu reku, da je to dodatno gretje in da ni od firme webasto. Sem samo posredoval servisno informacijo. Iz lastnih izku?enj pa povem, da ni fino ?ist rezervoar spraznt pri hladnem vremenu. Sam sem odla?al PETROLovo ?rpalko pozimi in sem se z rezervo do OMVjeve pripeljal, pa se mi je par minut kasneje za?elo nenormalni belo in smrdljivo kadit izpod avta...je "WEBASTO" zrak potegnil in se znova pri?gal... Ob?utek je bil ?uden, vendar sedaj grem tankat ko je ?etrt tanka not...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.