Res mi je bilo v veselje pokramljati s tabo o mazdi in prejšnji hondi 👍 Še enkrat hvala za pivičke(Češke).
Priklopila sva avto na moj obd, (ja, Janez, Priklopila sva ga in tudi razbrala podatke iz njega) in ugotovila, da dela regeneracije na povprečno 136 km. Avto pa ima 200Kkm+. Ja, Janez, avto ima preko 200Kkm in mašina dela v nulo.👍
Naredila sva testni krog, še prej resetirala porabo in ugotovila sva, da pri 130 km/ uro pije 6,5 l/ 100,kar je kar normalna poraba. Pri 120 je bila poraba 5,4/100. Končna poraba divjega kroga, se je zaustavila na 8,1l/100 kar je super podatek glede na odpelhabo. Je pa drug problem tukaj. 😊 Binel ima namreč "težko nogo" in rad vozi dinamično, tako kot jaz. Pravi, da ni kupil takega avta za se cijaziti po cesti. 😊
Mislim, da je z avtom vse v najlepšem redu.🤗
Sicer pa je avto super ohranjen, tudi usnjeni sedeži.
Edino barva bi rabila "ustrezen tretma". Tudi to sva se dogovorila, da ga "spedenamo" v nulo. Če je že najlepše barve naj tako tudi zasije. 😊 Avto je tudi na športnem znižanjem podvozju. Sicer pa bo kaj več povedal o njem Binel. 😊
Spet bom tečen Odvisno od režima vožnje, @Janez007 kokrat si bil v fasungi z M3?
Bom jaz prilimal pri meni stanje ko pride do servisa ker naredim res ogromno relacij in me fibec matra do koliko bom prišel. Po 3500km prevoženih imam po računalniku 80%.
pred 4 urami je Janez007 napisal:
Na fasungi, ja ... kar velikokrat, čeprav je M6 veliko bolj pripravna zaradi velikega prtljažnika. 🙂
Pri moji M3 so ti procenti zelo hitro padali lansko zimo, ko se je avto zaradi zaprtosti države peljal le nekajkrat na teden hladen kakšna 2 km v eno smer in nazaj. Od spomladi do sedaj, pa so bile večinoma relacije 30 km v eno smer in pred servisom je bilo stanje olja še na 10%.
Kolikor vem, se pri Mazdah bencinarjih ni kaj obremenjevati z oljem, tudi če ga menjaš šele na 20.000 km, razen ko ga malo več žre in ga je treba dotakati... 🙂
Tudi jaz sem se na koncu odločil za tega in ne Mobil. Veliko zaslug za to ima Aless.
Tudi moj mehanik prisega na Motul in ga skoraj izključno uporablja. Pa tudi sam sem bil nekako bolj zadovoljen z Motul kot sedaj z Ravenolom. Tudi rezultati packe na papirju so bili boljši pri enakih kilometrih.
Fantje pozabljate to, kar sem povedal že večkrat. 10 tisoč prevoženih po mestu ali relaciji je ogromna ogromna razlika. Nekdo lahko dela 3km na dan pa ugasne avto 10krat, jaz pa v šusu naredim 30km. Katero olje bo manj vničeno?
Po 3 tisoč prevoženih je pri meni še kar na 90% glede na računalnik.
EDIT: pozabil sem bistvo povedat torej tistemu, ki mu je mar do avta, bo olje menjaval prej glede na svoj stil vožnje. To je kot da bi tovornjakarju rekel, naj menja na 10kkm, ker je takrat olje že znucano.
Tudi toyota je imela v Usa in Avstraliji servisne intervale na 7500km torej na pol kar je v Eu 15000km. Kolega je vodja servisa v usa in baje se ze pojavljajo napake pri strankah ki upostevajo interval 15000km zato strankam ze predlagajo intervale na 7500km (samo olje in filter)
Seveda mora biti tako,saj vidimo po kapljicah-packah,da je olje čez 10kkm že kar načeto in za zamenjat....Pri benz pa na 15kkm......
Zate @Bini bi bil tudi dizel, tako malo km narediš, da dizlovi nevšečni pojavi v času tvojega lastništva (recimo v 10-ih letih narediš 60.000 km) sploh ne bi prišli na dan. 😁
Bi bi, kratke ture 5-10km bi ga uničile, še zagorel se nebi pri teh km.... 😟
Po mojem mnenju tvoj PPF ni tako obremenjen kot so ti na dizlu. Mislim, da se nimaš kaj sekirat dokler ne delaš res kratke - par km mestne vožnje. Pa še kakor razumem jaz ta motor, on takrat še vedno dela tako, da ima vžig na svečko in to ohranja pri nizkih obratih.
@Deeyan žalostne novice in držim pesti, da zrihtate. Poročaj.
Jp, upam, da bo vse ok saj ni toliko saj kot pri dizlu, ampak vseeno se še ne ve kako in kaj..... 🤔
Ta korak v nobenem primeru ne škodi . Če se zadeva ne izboljša, naslednji korak:
3.
- čiščenje in test DPF
😞
Če se zadeva ni izboljšala, naslednji korak:
4.
- preverba delovanja injektorjev (fizično ven in na ustrezno mašino - če so Denso, ni vsaka mašina ustrezna)
😢
Res je za zjokat.... 😭
Upam, da ne bo kakih problemov na mojem X motorju z PPF ali kako se že imenuje ta filter trdih delcev, imajo več nazivov, ker se verjetno ne morejo zmenit..... 🤔🙃😲🙈
pred 5 minutami je Hixxy napisal:
5.
če nič od tega ne pomaga, zapalit
Ta je dobra vsaka ti čast, smeha za celi dan..... 😊😂🤣
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Prav zanimivo branje in sem prav vesel in zadovoljen,da je s to 6tko vse vredu in da je
@binel navdušen nad avtom
Naslednjo sezono pa na zimske 19" 😊
Povezava za deljenje
Deli na druge strani