Skoči na vsebino

Ok thanks se pravi ne rabim menjavat ra?unalnika in ostalih zadev. Motor vem da je isti ampak upra?al sem zato ker jas mam facelifta motor pa dobim od prefacelifta in sem mislu da je kaj druga?e... :)

motor sam po sebi ma par stvari razli?nih, elektrika pa kolkr vem je ista :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zdravo! Zanima me ?e zamenjan motor na mazdi 1.5 16v in sicer mam letnik 97 Z5 zdej pa mam ponudbo da bi dobil dober motor z letnika 96 pa me zanima ob menjavi use pa?e kot treba ali je potrebno menjati tudi ra?unalnik in ostale zadeve?

LP

vse pa?e kot ata na mamo :) ?e bi ?el na druga?n motor bi blo mal ve? komplikacij ampak bi se tut tisto dalo re?it :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

323C 1.5 pu??a olje
Napisano

Danes sem v gara?i opazil kapljice olja in seveda sem pogledav kje je nastala te?ava,zadeva je tak?na da olje prite?e s spodnje strani mastno je tam kjer so jermeni. Ima kdo kak?en predlog kaj je vzrok tega?

Lp

DEAN

Verjetno ti je kak semering spustu ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 323F 1.5 letev volana
Napisano

LP vsem. ?e mogo?e kdo ve ko na mazdi letnik 97 na hitrco zavijem volan v levo-desno se zasli?i nekak?no rahlo pokanje(pok ob hitrem zavijanju sem ter tja).Mi je pa ?e nekdo omenil da naj bi bil pri spodnjem delu volanske letve nekak?en vijak na katerem se ?tela zra?nost,pa? da vijak malo zategne? in je problem re?en,mogo?e ima kdo s tem izku?nje?

Ti mogoce poka lezaj na amortizerju?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX 7 ?aromet
Napisano

Kje bi lahko dobil nov ali rabljen ?aromet za CX 7 letnik 2008? Cena originala je baje 800 ? rabljenega bi dobil za ca. 250 ? iz poljske. Samo ko ne ve? kaj dobi? :)

Aja...?aromet je za vozikovo stran. V trenutni se trenutno nabira kondenz pa ?eprav so vsa tesnila ok.

Hvala za pomo?.

povpra?i tuki: https://www.silux.si/

tut, ?e izdelka nimajo na seznamu pokli?i ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vztrajnik
Napisano

Vztrajnika ni treba vedno menjat, v ve?ini primerov se ga da poglihat na drejponku. Jaz sem dal za garnituro sklopke 115? pa 50? za monta?o.

Ni to navaden vztrajnik, ampak dvomasni vztrajnik ;) malo pogooglaj :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

efica 323 1.5 16v problem z elektriko
Napisano

na vodno ?rpalko je vezan zobati jermen. Mikro jermen pa poganja altenator, servo pumpo in klimo in je ?e vedno cel.

to za lu?ko sm mu pa tut js povedu ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Da ne odpiram nove teme... Na bratran?evi 323f 1.5 se mu je 3 dni nazaj pri?gala lu?ka za akumolator. U?eri zve?er se je peljal v slu?bo na kar se mu je za?ela dvigovat temperatura hladilne teko?ine (to smo ugotovil, da je raztezna posoda prazna). Dans zjutri mu je avto v klanc navzgor za?el trokirat pri?gale so se mu ?e lu?ke za ABS in airbag. Ko je avto ugasnu ga sploh nemore nazaj zalavfat (akumolator ma 14.03V). Ko ga posku?a zaverglat ?tarter poskus obrnat pa se tut takoj ustavi in vse lu?ke (tut v notranjosti ugasnejo).

ma kdo idejo u kirem zelju zajec ti?i?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Alternator
Napisano

Zdravo

Po mnenju avtoelektri?arja mi je ?el alternator in se ga ne spla?a popravljat, i??em alternator, ima morda kdo kaj za pametno ceno na zalogi, se pa gre za mazdo 6, 2.0,  letnik 2004, 136konjev, ?e ima kdo bom vesel, ker cena novega naj bi bila okoli 230,00?

LP

Peter

Kaj tocno na altenatorju bi ti naj crknlo?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Avtoelektri?ar mi je omenil da kljub temu da alternator polni da bo verjetno potrebna menjava reglerja na alternatorju.

Pa sta zmerla kolk polni?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vztrajnik
Napisano

Dvomim da je tole cena za vse skupaj, ker tudi Dr. Pelko kupi material za skoraj 800, pa ima velik popusta v Taposu kjer jemlje glavnino zadev :)

No sej ravn zarad tega sprasujem, ker je pol cena ista kot pri Pelku :)
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vztrajnik
Napisano

Deeyan, hvala. Potem definitivno ebay.. ker preko 1.000? dat trenutno res nisem sposobna, so me dopusti preve? obrali letos.

Pa pazi, da je prodajalec iz EU, ker drugace ze bodo upalil se cariniki ;)
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rja
Napisano

Pragove dobis za 100e komplet nove (par) na siluxu. Ker kokr je mazdaman napisu cez en let bos meu use spet uzuni, ker ti bo use vn udarl. Je pa to govora za 6ko za ostale nism gledu.

Nekateri kleparji pragove sami naredijo...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rja
Napisano

Pozdravljeni kolegi

Vidim da se je ?e dosti napisalo okoli rje in ne bom velik komentiral pa? imajo hibo na plehu ki pa se z kvaliteto motorja in ostalih komponent kompenzira...no vsaj tako je zaenkrat moje mi?ljenje po prebranem re?enem in videnem.

Sicer sem fri?n lastnik in ?e dokaj zelen;)

Ok imam problem z rjo ampak me zanima glede na to da je danes te?ko dobit dobrega li?arja za soliden denar spra?ujem vas za priporo?ila v celjskem okoli?u ( mimgrede ?e kdo pozna tud dobrga mehanika za Mazde na tem koncu bi blo dobrodo?lo... )?

Eno okvirno ceno sem dobil pr AvtoLuka okoli 400 eur ( zadnja blatnika, vrate, podvozje ) ampak vseeno ve? glav ve? ve.... .

Hvala za priporo?ila.

Lp

Sam sem iz Savinjske, sicer velik stvari postorim sam, kar se pa licarskih in kleparskih del tice pa sem dal avto rihtat v Maribor MS vzdrzevanje vozil (Mitja Sorko), ima pa tudi mehanicno delavnico :)
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

323F VO?NJA V KLANEC IN IZGUBA MO?I
Napisano

sem lastnik 323f 1.5 16v letnik 96 in me zanima zakaj vozilo pri vo?nji v kak?ne bol strme klance izgubi mo? in negre druga?e kot v 1.prestavi? zmeraj sem mislil da so ti mazdini motorji dosti bol mo?ni kot pa so v resnici.

sem pa ?e naredo servis sve?k,filtrov,olja,maf senzor,lambda sonda,s?istil loputo in dal novo rebrasto cev katera pride z lopute na ohi?je zra?nega filtra...itd <_< <_<

Kaj pa motorcek prostega teka?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.