Skoči na vsebino
Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

Danes sem ob dolivanju Vitrexa opazil,da se je na pokrovu intercoolerja pojavil nekak?en oljnat film velikosti  nekak 5x5 cm,vsekakor gre za olje,ker ima okus po Castrolu... Po mojem vedenju seveda olje nima kaj iskati tam in mi ni jasno odkod se je vzelo. Olja na merilni palici ne manjka ni?,oziroma ga je toliko kot pred 9 meseci,avto gre normalno,ne gori nobena lu?ka,se ni? ne kadi,ni? ne kaplja in ni? ne ropota. Kaj za hudi?a bi to lahko bilo?

Lep pozdrav in hvala za odgovore. Aja ,avto je cx-7 benc.

Simonov odgovor oz. nasvet;

Pozdravljeni

Lahko pusca tesnilo pokrova ventilov,ni nic nevarno ali urgentno popravilo
Lp
Simon Pelko

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

klok na luknji
Napisano (urejeno)

Sem mu poslal te?avo ravnokar in bom kasneje vpra?anje in odgovor nalepil v njegovi temi :)

ODGOVOR;

Lahko bi bil vzrok zviti disk tudi ce ga je slucajno menjal pred kratim.
LP

Simon

Popravljeno od Z M A J

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nivo goriva kaže prazno
Napisano

Tudi kolega je za Kio Ceed 2009, ki tece na LPG, pojamral, da avto ocitno ni dojel da gre na LPG ter temu primerno znizuje navidezni nivo bencina, kot da se vozi le nanjga.

Moja 6ka na LPG je bila l.2003 in je bil kazalcek benza okej, le 'range' mu je racunalniku na fertig zmedlo ter ga je kazal le kadar sem na sveze dolil Benz ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 gh klju?
Napisano

Lahko porocam ze kar na podlagi enega prejsnjega avta od bivse, bila je takrat 323f in je Simon vgradil Meta sistem. Takrat sem placal 90eur, zdaj bo ocitno celo ceneje. Morda zaradi manjsega stevil a vrat, nimam pojma :)

Poklici mojstra Simon's, ne bo ti zal!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Dobil sem odgovor;

Zivjo

Lahko je napaka na kablih ali sveckah ce niso prave vgrajene notri.
Imel sem na mazda3 2.0 bencin isti problem pa niso bile prave svecke.
Ali imas mogoce ngk svecke ce nimas ti jih priporocam
LP
Simon

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DCZ - nadgradnja centralca na kljuc
Napisano

Da zaklju?imo tole debato, ker sem v?eraj dobil konkretne informacije in grem kmalu ?e tudi vgradit.

Poklical sem mojstra Simon?s iz Kamnika in mi je ponudil ceno 75? za Meta sistem in njegovo vgradnjo.

Pred tem me je vpra?al kako se mi odklepajo vsa 3 vrata oz. na katerih imam mo?nost zaklenit vsa hkrati, pa sem mu povedal da nimam le na sovozni?kih te opcije. 

Mojstrova ponudba se mi zdi super in ?e bo ?e kdo to potreboval, ga najdete tule; 

http://www.simons.si/

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Tole sem ravnokar poslal Pelku, pa bom kar tule prilepil, ?e bo morda odgovor ?e komu drugemu v pomo? pri podobni situaciji;

Pozdravljen mojster!

Tokrat imam eno vpra?anje povezano z v?igom moje V6 Mazde in upam, da niso na vidiku te?ave.

V moji dosedanji vo?nji mi je vedno takoj ko sem obrnu klju? oz. v roku sekunde, prakti?no brez verglanja ?e tudi v?gala.

Zadnji teden pa opa?am, da mi vsak dan ta postopek traja nekoliko dlje in se je sedaj razvlekel ?e na nekaj sekund verglanja, kar se mi zdi precej nenavadno.

Ker sam nimam kak?nega tehni?nega znanja in sem totalni laik razmi?ljam, ali se obeta te?ava v v?igalni tuljavi, zaganja?u, sve?kah, kablih ali morda akumulatorju (na AMZS so mi pred kratkim izmerili, da ima ?e 400 od 700 mo?i in naj po?asi razmi?ljam o menjavi. Oznake ima sicer 68ah, znamke Varta).

Hvala za odgovor in upam, da ni na vidiku kak?nih te?av.

Imej se fajn!

LP!

B.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5 / 2012 / sklopka
Napisano

Ni normalno vsaj ne za povprecne sorte voznika. Kaksne stare mamce Jo znajo sicer ze prej frderbat, ampak oni imajo tehniko voznje gas in sklopka hkrati, potem pa sklopke kar ne popustijo in obisk mehanika sledi!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pelko je zgre?il znamko. ?e ho?e imet veliko prometa, bi moral imet servis za kaj drugega, ne pa za Mazde. In tukaj niti Zmajska reklama ne bo pomagala...

Saj je ekspert tudi za Renolda, kot ga ti imenuje? RENA (pokrovka od kuhalnega lonca)   :hudicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Moja dana?nja izku?nja z mojstrom Pelkom, ki je vsekakor vredna branja in v razmislek raznim mojstrom na uradnih servisih!  ;)

Beseda hitri servis pri Pelku ?e kako pride do izraza, ker mi je v 20-ih minutah po?timal;

- Dostopil do njega in ocenil stanje pogonskega jermena (je pri V6 malo te?je dostopit kot npr. H Getz od dedka)

- pregledal semeringe in ugotovil, da je eden potreben menjave

- prednjo desno lu? ustrezno nastavil in ker imam nosil?ke ?e slabe, je ustrezno podkajlal

- preveril olje, zavorno teko?ino, servo in hladilno teko?ino

- nastavil ro?no zavoro, da primer kot je treba

- po?timal osvetlitev zadnje reg. tablice, ki je ?arnice niso osvetljevale in nosil?ka sta bila precej pokrivljena

- fiksiral zadnje zavesce za kolesi (Made in Czech republic bi komentiral forumski kolega LabiGT)  :hohoho:

- zamenjal pozicijsko ?arnico v sprednji lu?i in 

- preveril stanje podvozja.

(vse se je dogajalo tako hitro, da sploh ni nemogo?e, ?e sem kaj pozabil napisat in se je vmes dogajalo).  ?zmeden?

A se temu re?e ?ASOVNA U?INKOVITOST ali poznate koga hitrej?ega in zanesljivej?ega? 

Pelko je MA?EK, prepri?ajte se o tem dejstvu in nikakor vam ne bo ?al!  :danzoman:

Tisti, ki ga ?e ne poznate, ga dobite na gsm; 041 667 335, lokacija pa Zg. Senica 46, Medvode.

Pa SRE?NO VO?NJO!  :zoom-zoom:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda3(2014; kodo) redni servisi
Napisano

Fer cena , pa menjano vse po spisku. Mene prvi pri?el 200 eurov v Kranju (pri Mo?niku prvi? in zadnji?)

Kak?na fora je pa z dogovorom ???

O Mo?niku sem ?e ogromno prebral na tem forumu. Zanima me koliko uporabnikov vas je zadovoljnih z njim oz. njih storitvami? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5 / 2012 / sklopka
Napisano

Zgleda da bo to al pa mogoce tudi zajle za saltanje.

Vsekakor pa je to strosek do 200? ce ni original servis. Ampak naj postimajo

400 se tudi men zdi presneto visoka cifra, ?e bo ?lo za "manj?i" poseg, medtem ko za kakega "resnega" je pa prenizka, tako da vpra?anje v katermu grmu ti?i zajec.  :zvizga:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5 / 2012 / sklopka
Napisano

Mogo?e je crknil samo hidravli?ni cilinder.

Jaz sem tudi takoj to pomislil.

Tako se je meni zgodilo (sicer na druga?nem avtu; Mx5, prve generacije), ampak je dejansko ista situacija, ko nikakor ne uspe? prestavit. Potem je va?ki mehanik Gustl kar s prvo spelju in potem "udel" neke idealne obrate, da je celo prestavil v drugo ter tako pri?el do svoje delavnice in mi porihtal. 

Dr?im pesti, da ne bo kak?en ve?ji stro?ek oz. saj je verjetno ?e v garanciji Mazdurina?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 2014 pokanje sede?a
Napisano

?udno potlej. Lahko proba? na servisu, me zanima njihova reakcija.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Samo, da ga ne vpra?ajo po njegovem jedilniku tistega dne, ?e bodo ?eleli ?loveka izklju?it iz reklamacije. (nimamo smejkota, ki jih zadaj spu??a).  :hohoho:

Se opravi?ujem za mlatenje prazne slame.  :zvizga:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ugodna klepar & li?ar (Ribnica in okolica)
Napisano

Pozdravljena dru??ina!

Kolega iz okolice Ribnice (lastnik mojga ex H Coupeja) se je odlo?il dat sanirat zadnja blatnika, ki podobno kot pri GG Mazdah6 ka?eta znake korozije.

Mo?akar je sicer doma med Ribnico in Ko?evjem, pa bi ?elel nekje v svoji bli?ini zadevo sanirati, oz. skratka v 01 regiji, da ne bi vozil npr. na ?tajersko.

Koga predlagate za ta postopek, kleparja in li?arja, da nima zlatarskih cen svojih storitev? 

Plehnate kose sem ga nameraval kar na Silux.si napotit, naj tam pogleda, ker za Mazdo6 vem da se da dobil cca. 50? za komad zadnjega blatnika, iz tega sklepam da tudi za Korejca Kupejca ne bo bistveno dra?je.  :zvizga:

Hvala za odgovore in prijetno nedeljsko popoldne vam ?elim ter seveda ?e naprej sre?ni  :zoom-zoom:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.