jah mal se dviguje sam tolk pa spet ne......sem ?e na za?etku probu tkole k sm ?el na dolensk pa je blo isto, samo takrat sem bil prepri?an da pa? zato k prej ni bil teran.
Ni se za bat da bi jest na avtocesti obra?al, tolk pa ?e sm pr seb
hehe....sej mene je zaskrbel ker do 170 je kr dost hitr pri?lo potem pa stop kr naenkrat kot da bi bla blokada...ni ?lo pa ni ?lo....ok vem da ?e ga ti??i? in potem se ?e en cajt mu? da tistih 10 km/h ve? pridobi ampak pr men se je sam ustavil...pa ?e to pr 5500 rpm, to mi ni ?lo v glavo, ker druga?e se lepo zavrti...avto je bil res da vsak dan vo?n na relaciji po avtocesti, to ga je po moje ?e re?il da je ?el tja do jest vsaj upam do ene 140 km/h, ker druga?e pa res nikamor ne bi ?el.
Pa kaj vi vsi slu?ite milijone :ne vem: ? A to ni velik??? No meni je ?ez 200kSIT za servis TO MUCH!
Temle novej?im avtom se stalno menjajo neki merilci pretoka zraka (tudi kolegom pri drugih znamkah) pa senzorji za ABS, Airbag, ...
Je pa tko novej?i kot je avto dra?ji je nakup avta in deli-vzdr?evanje...
Ne dam te moja stara nezahtevna Fka nubenmu!
?e bi avto delu ne da bi se kej pokvaril bi avtomobilske firme propadle, mehankarji bi bankrotiral, podjetja ki izdelujejo rezervne dele bi tud propadla in to je to......minil so tisti ?asi ko so avti ve? ali manj delali brez problemov. Zdej je znanec omenil da mu je na Carismi crknil motor?ek ki premika loputo, popraskani so tudi magnetki v njej, to?na cena na poobla??encu 313.954,00 SIT ..jest bi bruhat za?el, prodal avto pa kupu golf 2.
no ja no...ker ta avto prej verjetno ni vidu 170 km/h...verjetno se mora res ?e malo ulaufat...to da v ni?jih obratih ne potegne takoj sem se ?e navadil....samo sem pa prepri?an da se to ne sme ustavit pri 5.500 rpm glede na to da ma 90 konjev...sej mi ni da bi norel samo sprobal sem in to ni to. :ne vem: ..V navodilih za uporabo ne pi?e koliko je tovarni?ka kon?na na netu pa ?e nisem ni? na?el.
No sem se danes nekaj do Vrhnike zapeljal in sm reku ajde da probamo kolk gre in pulm pulm pulm ?tevc se ustavi pri 170 km/h in 5.500rpm, fantje pravim da gotovo, sm ti??u itak da v peti kk?n kilometr ali dva in se ni premaknil ma skoraj za ni? :ne vem: ..in sm skor znoru, k tole gre res preve? premal. Res da je prej mela avto starej?a gospa ampak jest sm si mislu da je po cca. 2000km moje vo?nje avto ?e tolk ulaufan da bi moral it. Samo sem prepri?an da gre ve?, tole nekaj ni vredu.
Jst sm po homokineti?nega ?ou tule gor v Zre?e k sosedom u bistvu. Kr jih delajo v Unior Atrasu (al neki takega). Cena je bila 7k sit. Cena za istega je bila v trgovini v LJ okol 27k sit. Zraven dobis mast, man?etno pa ne.
Glih sm zele zmontirau nove diske na svoji mx. Cena je bla 12k sit (brez ra?una)...druga?e okol 17k. Plo??ice pa so bile 5k sit... lucasove so bile ponavad okol 7,5k sit.
lp
....pod katero blagovno znamko jih pa prodajajo? Se pravi da bi se dal tam gor zrihtat tud zame tele zglobe, ker tole je res poceni, zanima me ?e kvaliteta?
Originalov tako ali tako ne mislim kupovati, nikoli jih nisem nikoli jih ne bom razen ?e ne bo ponaredka. No super, toliko da vem koliko pride novi, da bom v na?ih trgovinah mal povpra?al, verjetno je pa od Japanparts a ne?
Po?asi bom moral mazdico poservisirati in me zanima kje se da dobiti najceneje (mogo?e gama center) homokineti?ni zglob (poka med zavijanjem) , ter diske in zavorne plo??ice, diski so ?e prvi in jih moram skoraj pod nujno zamenjati, zanima me tudi katere priporo?ate za mazdo oz. katera kombinacija je najbolj?a, prej?njemu avtu je pasala kombinacija bremo+lucas plo??ice. Zdej pa ?e tole, predvsem Ljubljan?ani, poznate kak?nega dobrega po?tenega serviserja, ki se spozna na mazde, no sej enega druga?e imam na Lavrici, ki ga lahko res pohvalim, samo mi je malo dale?, da bi me tja pa nazaj kdo vozil po avto.
ma sej jest sm tud reku da nikol v life-u pod nobenim pogojem ne bom mel avta s tremi vrati, ker tudi do sedaj sem imel oba avta s petimi vrati....in evo ga, jest kupim avto s tremi vrati s tem da gre ?e v originalu samo en sede? naprej ...tud upam da nikol ne bom mel ferrarija pa velik dnarja
En problem?ek imam, namre? voznikov sede? se mi ne preklopi napej tako kot sopotnikov. Namre? za sedenje zadaj se sopotnikov sede? lepo odpelje naprej in preklopi, voznikov se mi pa ne odpelje naprej in se samo preklopi tako da zdej nobenmu ne pu??am da leze ?ez moj sede? ampak vsi iz sopotnikove strani. Zanima pa me a so vodila kej pokvarjena ali je pa? tako narejeno da naj bi se notri hodilo samo skozi sopotnikova vrata. Probal sem pa ?e na vse na?ine in ne gre in ne gre.
ne..ne...nabavil sem samo zadnji lonec z nastavkom, lonec je prebarvan s ?rno barvo, s tem da sem zahteval ?e debelej?o cev od katalizatorja pa do zadnjega lonca, samo zgleda da tega ni naredil a ne :ne vem: , zvok je pa soliden. ?e bi dal dol ?e katalizator bi bil pa kar glasen, ker tako sem naredil pri prej?njem avtu samo mi sedaj do tega ni ve?. Sem pa ?e zdej moral jest tistega majstra prepri?evat naj mi da ?portnega gor ker mi je 5x reku da mi bojo tablce pobral (itak da ne bojo) pa da ne bom tehni?nega naredu (se da ?e zrihtat) pa take fore. Vse skupaj me je pri?lo 30.000 sit s tem da mi je ?e nekaj ?vasu pa ene objemke menju tako da za ta denar sem zadovoljen. Avto sem pa peljal v delavnico na Lesko?kovi cesti v Ljubljani. Sem pa zjutraj pri?el in ob 16.00 je bil fertik.
thx za informacije...filta nisem nabavil...sem pa nabavil izpuh in to od Lau?a, ki mi je tudi najbli?je, zvok je glih prov lep, se ne dere tolk da bi se lih vsak obrnu....sam sm reku majstru naj da ?e debelej?o cev pa sm lih v?eri pod avto neki gledu in cevi ni menjal ,samo je vredu tudi tako ..spomladi pa styling, letos je pa potrebno blatnike zrihtat pa mal pleh ven na vakum potegnt...tko je, ?e je ?enska vozila avto 9 let :ne vem:
Men se tud to zdi zellooo pocen. Men ej prej?nja lastnica povedala da mi zrihta kleparja za zrihtat oba zadnja blatnika (rja) + popraviti prvi blatnik (je vdrt vendar barva cela) + popraviti vdrtino na za?etku boka avtomobila + nadomestni avto za 60.000 SIT ..sam je to mal too much kolkr se mi zdi, morm ?e kolega k je klepar to vpra?at. Samo nisem zihr, mogo?e je misnla da bi pleh na vakum vn potegnu kar je pa seveda dra?je in da zato tolk pride.
ta tip je prov fajn de?ko, mi je enkrat avtoradio montiral in je res vse naredu tako kot je reku ne da bi me ?e zravn opeharu, tud kabli so bli skup dani s tisimi plasti?nimi spojkami al kako se ?e re?e in ne z izolir trakom, ki ga tud kak?n ?tromam uporablja pri montiranju, druga?e pa, sem re?il zadevo, tako da si ne bom naredu sramote, k bi si ?tromar mislu da sm blodn....no v glavnem jest brihtna glava, sem ko sem menjal baterije v obeh dalincih naenkrat, narobe baterijo obrnil in itak da ni delal :ne vem: ...zdej pa dela
sej...namest da bi jest mal pomislu preden bi ?el baterije menjat. Blokada me je najbolj skrbela, ker avto se je drl pa drl jest pa pod havbo gledu in z enim klju?kom izklopu alarm in zgleda da tud blokado, ker avto se lepo pelje samo alarm in daljinsko centralno ne dela.....bom ?el v ponedeljek do tega tipa pa bomo zrihtal nekak, sem mislil da je ?e kdo imel podobne te?ave in ve kako pa kaj.
Evo pa ?e mam te?avice, seveda manj?e V glavnem, ker sta oba dalinca slabo delal sem pa? zamenjal baterije, in jest bumbar ne da bi pomislil, da se s tem verjetno zamenja tudi koda al pa kej podobnega, ker daljinca ne odklepata avta, vklop in izklop alarma pa tudi ne deluje. Ok avto sem pa? na roke odklenu tko da se je drl k svinja in potem pod havbo izklipil alarm z enim klju?kom. No zdej bom probal ?e obrnit baterijo samo dvomim da bo delalo. No ?ipi so nalepke da je to alarm Kogov?ek, ki je bil vgrajen ?e ob prodaji vozila, na dalincu pa pi?e Laser Line. Sem ?e opazil na eni 323c s tega foruma, da je imel iste nalepke gor samo se ne spomnim ?igava 323c je bila to. Zdej me zanima ?e kdo mogo?e ve kako se te kode spet na?tima al karkol ?e da bo spet delal. Ker po moje je da obstaja nek vrstni red pri knofih samo jest ga ne poznam, papirjev od alarma pa tudi nimam. Prosim za pomoooo???, dobi za per tist k mi pomaga re?it to te?avo ...druga?e bom pa ?el do tega kogov?ka, da bo zrihtu, sm ?e najdu kje se nahaja...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Za kazalec goriva je pa res fajn da dela :)
Povezava za deljenje
Deli na druge strani