Ne od peugeota ampak od subaruja. To je ta prodajalec. Oem za mazdo nemores dobiti in lahko samo kupis v kompletu s senzorjem 420€ + DDV. Razn, ce je kdo se pisal za peugeot to pa nevem
Točno ti si pisal za subaruja, sem vedel da nehce je, znamko sem pa zamesal. Jaz to stabilizator palcko vsake toliko malo našpricam, upam da bo dolgo zdrzala.
Seveda je... jaz sem imel skos to kombinacijo spredaj - ATE diski in ploščice. Za zadaj mi je bilo pa več ali manj vseeno.
Sem šel preverit v autodoc in imaš prav spredaj je možno dobit diske in plošcice zadaj pa samo plošcice. To sem gledal za mojo g165 in d175. Za d184 od 2018 pa lahko dobiš samo sprednje ploscice od ate.
Ate je top Mislim pa da ni opcije diski in ploščice ate. Se mi zdi da od ate lahko dobiš za Mazdo 6 od 2013 naprej spredaj ploščice in zadaj diske ali obratno ne pa komplet diskov in ploščice na os. Poglej Zimmerman z luknjicami jaz jih imam in so super. Drugače pa textar al pa brembo so tudi ok.
Jaz bi preventivno karter dol potegnil in sčistil sito oljne črpalke, in definitivno podložke na injektorjih menjal, ce bo karter doli bi se preveril ketno oljne crpalke in pa s testerjem razteg pogonske ketne (da se res prepricas). Pa tako kot je Aless napisal preveril egr, na forumu je tudi video o ciscenju egr. Ostale komponente sklopka in podobno se pa menja ko se zazna napaka oziroma obraba, teh delov sklopka in turbo nebi brezveze menjacal ce se ni znakov za menjavo. Drugace bi pa vse tekicine, olja in filtre menjal in si miren. (Mam navado da ko kupimo rabljeni avto menjam vse tekocine in filtre pa magari je bilo 10min preden sem avto odpeljal menjano. Pa sem miren in vem kaj imam v avtu). Drugace so pa ti motorji ob normalnem vzdrzecanju (kot je Alex napisal 15000km) zelo vredu. Pa kakšno sliko zalepi 🙂
Koristi garancijo, jaz sem jo 2x potem sem jih menjal z diski z luknjicami Zimmerman. Drugače lahko odmontiraš kolo, priviješ vijake nazaj da stisnejo disk in z merilno urico zmeris odstopanje med vrtenjem
Evo sem našel, kopiram moj post iz teme tehnološka konferebca:
Zdravo, mogoče bo komu prišlo prav za preverjanje ali je hladilna tekočina še ok ali je potrebna menjava, na konferenci je bil predstavljen zanimiv postopek preverjanja in sicer.
Pri hladnem motorju odpretš pokrov raztezne posode ali pokrov hladilnika in zaženeš motor, vzameš multimeter nastaviš pri Dc meritvi napestost 20V ali manj, ko motor doseže delovno temperaturo vstaviš + sondov hladilno tekočino, - sondo pa na - pol baterije, obrate dvigneš na 2000 vrtljajev in odčitaš če je vrednost med 0,2 in 0,4 je ok, drugače je potrebna menjava.
Mislim da sem jaz nekje na forumu opisal postopek z multimetrom kako se ugotovi kdaj je hladilna tekocina za menjat. Ne najdem posta, smo pa na tehnoloski konferenci take stvari delali, ce kdo najde moj post lahko zalepi povezavo
Bossek to je res, servis mora vedet ampak tisti servisni intervali so bol tako tako naravnani, da avto zdrzi tisto predvideno zivljensko dobo npr 7let 250000km. Jau servisiram skoraj vse na pol nekateri se mi smejijo, slisim razne komentarje, ampak sem strojnik imam izkusnje marsikaj sem ze videl okrog vzdrzevanja, zato tako tudi vzdrzujem bolj preventivno. Pa sem jaz miren in vsak trenutek se lahko odpeljem kamor zelim brez razmisljanja kaksno je stanje z avtom 😀
Vožnje so kratke 10km v eno stran in nazaj na dan. Kilometrov ima pa sedaj malo manj kot 85000 servis je bil pa delan na 83000km pred 3meseci. Drugače olje se menja 1x letno ker do 10000km letno pridemo redko s tem avto. Bom pa spremljal na naslednjih 1000km. Čudi me da ni goriva v olju, sem bil prepričan da bo kaj. Bo se pa ziher voda pojavila ob naslednji meritvi, saj ves zima in kratker razdalje.
Sem naredil pregled olja še na toyoti auris 1,4 bencinar. Od servisa je 1700km in 3mesece. Olje je pa toyotino 5w-30 (mislim pa da castrol polni original za evropo nisem pa ziher)
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Dajte cloveku po resnici povedat no da enkrat letno mazdi odpade kompleten auspuh s katalizatorjem vred. Ne mu tajit.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani