Skoči na vsebino
M3 tezava z elektriko
Napisano

Dobro, da si re?il problem.

Naj mi nekdo razlo?i kak?ne veze ima pregorela ?arnica v pepelniku z prej omenjenimi te?avami.

Kaj pa se je zgodilo z ?arnico, a je v kratkem stiku, a prebija ali je enostavno pregorela.

lp

tud meni ni jasno,pa sem imel prav tako v predalu pregoreno in v pepelniku :ne vem:

20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!

attachmentzbg1.gif
FWD je za ?enske, RWD je za mo?ke, 4WD pa je za invalide

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pokanje zadaj desno
Napisano

sam si ?e vse odgovoril!!!

Dvigni avto in preglej naprej na pamet nekaj ugibat pa je BV

20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M3 tezava z elektriko
Napisano

jap pri varovalkah,tam so tudi releji.

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M3 tezava z elektriko
Napisano

uff te?ko ti karkoli re?em glede prikaza napake na PC Sam sicer sumim da je ?la ro?ka!

Nima? pa kaj izgubiti ?e ga pelje?.

Da bi zaradi osvetlitve pepelnika tko jebal :ne vem: (sam sem tudi imel pregoreno ?arnico za pepelnik in sam v?igalnik pa je ostalo vse delalo ok)

Lahkoda je v tvojem primeru pri?lo do ka?nega stika.

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M3 tezava z elektriko
Napisano

Zanimivo je tudi, da ko premaknem stikalo za meglenke (sprednje) se zvok in ?tevec izklopita.

Res je, da sem 4 dni nazaj zmontiru Xcar Link in takrat se je to tudi pojavilo, ampak je po tistem ko sm sestavl nazaj armaturo odnehalo in se ni pojavilo do u?eraj. Danes sem spet odpru armaturo odstranil radijo pa ni bilo ni? bolj?e. Tako, da mislim, da ni kriv radio. Pomoje je nekje eno stikalo. Ko pri?gem oz. ugasnem lu?i se nekje pri sovozniku sli?iu < KLIK >.

Bom pa ?e poskusu reset, druga? pa elektri?ar.

Tisti klik se sli?i iz releja in to je ok

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 2-air bag lu?ka
Napisano

to se zgodi zelo poredko da bi se odlomil oz.znucal! Se pa zgodi ?al. Druga?e pa na servis,tam bojo zamenjal resetiral ra?unalnik in to je to.

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M3 tezava z elektriko
Napisano

nekje je verjetno pri?lo do ka?nega stika! ?e se tije to pojavilo sedaj probaj malo stikalo ?e prepri?gat, kaj se zgodi ?e da? stikalo na Auto?

Lahko pa da se je sama pamet na ?tevcu zme?ala :ne vem: Preveri sama vrata (odpri-zapri) ?e je keri od stikal za?tekal. Druga?e pa lahko proba? z resetom. Snemi - klemo in pritisni za par sec.stop pedalko in jo dr?i. morda pomaga?

?e to postori? te samo opozorim (?e morda ne ve?) bo? pa? moral na vseh vratih spustit ?ipe in jih dvignit da bojo delovale tako da samo klikne? in grejo do konca dol.

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

2.3gt 166ps motor
Napisano

res je na 180 kkm je pregled! Kar se pa ti?e olja ni ni? narobe ?e ga kak deci po?re! Je pa vse od na?ina vo?ne,?e ga vozi? ve? ali man v obrate je razumljivo da ga nekaj po?re,pri lepi vo?ni se poraba olja zman?a-seveda pa je odvisno kak?no olje ima? in kako je ohranjen motor.

Sam imam m3GTA in mi na redni servis nekako po?re max do 3 deci olja

Se pa ob?asno vrti tudi v rde?e polje!!

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Filter kabne ali mikro filter Mazda2
Napisano

ah dej no dej bo? pa ja malo popustil no :P

Ti malo spreglej objavo,stric ki ima 5 objav bo pa za naprej vedu da treba slika maj?keno poman?at :)

:mi pijemoo:

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

super-samo da si po?timal! :bravo:

No sicer samega pranja nebi priporo?al ker ta filter ni tako drag! (nebi reskiral kak?ne plesni ,glivic in kaj ?e vse bi lahko bilo notri. Si morda preizkusil samo prepustnost filtrov ko si jih opral?

Druga?e je pa vedno tako 1.filter je usran ko hudi? 2. pa je samo umazan. Menjata se pa vedno oba in tudi prodajata se v kompletu :bravo:

lp

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Letnik avtomobila je 2009. Zanima me samo, kako priti do fitra kabine, da preverim, ?e bom avto ?e sploh vozil k serviserju ali pa ga bom za?el sam popravljat. Do sedaj nisem imel nobene dobre izku?nje s serviserji.

Predvidevam da je filter za predalom!

Torej odpre? predal,ga sname? dol in zadaj za predalom mora biti pokrov?ek oz nosilec kjer je vstavljen filter!

Filter je vstavljen s strani!

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pozdravljeni.

Ker sem opravil prvi servis pri Mazda serviserju in mi je posledi?no za?elo smrdeti v kabini po pepelu ali apnu ali ne?emu podobnemu, me zanima, kako priti do filtra kabine in ga zamenjati.

hvala

Verjetno bol po plesnivem.Na katerem servisu si bil,ponavadi je treba zamenjati tudi kabinski filter!

?e je to bilo pred kratkim in zahtevaj da ti zamenjajo ,v kolikor ga niso!

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 pakne
Napisano

?aki a ni to isto? ali so pakne bolj pri bobnih...

Torej...

ima? prav!!

Pakne pri bobnih ,in plo??ice pri diskih

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 pakne
Napisano

ej to je pa malo razlike!!

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-5 vlaga
Napisano

jah ?e bo? nastavil potem bo kaj od tega :P-seveda s predpogojem da si bil priden

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-5 vlaga
Napisano

Treba preluftat :)

se pravi zunaj pada sneg -10 streho dal in gasaaaaa ,aja pa gate na glavi :aaaaa:

?aki mal pa sj je mx5 tud pozimi uporabna lahko bi z njim odva?ali nakidan sneg!! mar ne! :hudicek:

Kar se pa vlage ti?e je pa volk povedal lepo re?itev-kak cm ?ipo dol pa bo ok (da ni prevelike temp razlike v zraku)

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problem z ventilatorjem
Napisano

to je za samo za??ito kaj pa ?e to malo zbrusi?,do bakra in zalota? al se vseeno ne prime??

Kako je potem tista varovalka prilotana gor-vsaj vidi se tako :)

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problem z ventilatorjem
Napisano

vlaga !!

Kot sem napisal,z leti postane varovalka oslabljena in namesto da jo odkuri pri (na pamet 60°c jo odkuri pri 51°c)

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problem z ventilatorjem
Napisano

no no no da se ?am kot avto?tromar pristavim lon?ek!

Najprej pohvale ker si to re?il sam in tako pri?paral do 50? :bravo: (take rabmo) Potem ker si vse skupaj lepo dokumentiral,in sem prepri?an da bo ?e kateri potreboval tak poseg,zato bilo bi lepo da izpi?e? ves postopek in ga bo admin prestavil v DIY

Edino kar me je zmotilo so tisti vijaki-raje prilotaj zadevo,lahko pa termi?no varovalko kupi? v conraduza man kot 1? in le to nalota? gor.

Crkne pa zato ker ve?ina ?asa imamo ventilacijo na 1 in tam je pretok zraka manj?i da bi dobro hladilo to varovalko, da pa je pretok man?i pa je kriv kabinski filter!!!

Seveda to se ne zgodi od 1x ampak z leti ker tudi z leti termi?na varovalka obstaja ob?utljivej?a in jo na vsem lepem 1x odpizdi.

Da pride do ka?nega plamena je verjetnost ampak dokler se ventilator vrti ni pene pa tudi ?e crkne ne zagori kar tako.

Je pa ?e nekaj kar bi v takem primeru naredil sam-snel bi ventilator spucal vetrnico ga spihal s kompresorjem in kapnil kaplivco olja na pu?e (za samo ?ivlj.dobo venti?a in la?je vrtenje)

pika. :)

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Voda v kabini mazda6
Napisano

ja ?e klime sploh nimam pr?gane skoraj nikoli.

Kje pa je ta cevka od klime da malo pogledam?

kdo ve??

ja nekje zraven same napeljave in verjetno pe?i,spodaj nekje-sledi vsem ki zgleda kot od klime, pa bo? na?el-pa ?e zalavfaj jo in bo morda ?e la?je :)

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Voda v kabini mazda6
Napisano

pa se kaj opazi s kje prite?e, kdaj se to zgodi-?etudi stoji na miru ?ez no??

po moje lahko prite?e mimo prednjega stekla ?e guma slabo tesni ali pa morda je kak odvodni kanal zama?en?

?e ni? od tega bo? a moral malo raziskati <_<

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koliko Nm za zategnit vijake pri Mazdi 6?
Napisano

?e ena iz mojega kozolca, jaz VEDNO zategnem kolesa z moment klju?em, komurkol sem ?raufal je to tud videl na lastne o?i.

Razlog, pri jeklenih feltnah ni tako pomembno si zategnu en vijak bolj drugi kako kilo manj, pri litih pa je moja izku?nje taka, kadar nisem zategnil felten z moment klju?em, so VEDNO tresla kolesa, potem sem jih samo losal in nazaj zategnil z moment klju?em po pravem zaporedju in glej ga hudi?a ne trese ve?.

Od takrat VEDNO na moment.

:bravo:

in zakaj tresejo gume ko zamrznejo lita plati??a :)

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda Premacy nastavitev sklopke
Napisano

mislm da bo? te?ko karkoli ?timal ker je hidravli?na lahko da se motim-re?i te edino res lepo speljevanje in sama vo?na ampak ? koliko ?asa!

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.