Skoči na vsebino
M6 GH BOSE problem...
Napisano

sode? po temule se da.

sode? po temu se vsi zvo?niki napajajo preko oja?evalca, kar ni problem, tweeterji imajo kondi? v sebi o?itno, torej bi rabil samo oja?evalec s 4 imi izhodi oz 2m kanali (posebej zadaj, spredaj) + woofer

pri?akovati pa mora? da bo display neaktiven mogo?e na avtu, ampak sem pozabil!!!

Ti ima? kitajca notri a ne? Torej case closed, ima? vse pri?timano ?e....

post-2637-0-25676100-1512546215_thumb.gif

post-2637-0-26278900-1512546219_thumb.gif

post-2637-0-08328500-1512546223_thumb.gif

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 GH BOSE problem...
Napisano

@jures a lahko samo drug ojacevalec vezem gor?

ne vem to?no kako to dela mazda, predvidevam pa da ni znanstvena fantastika, treba je najti aux in iz radia pa speaker out.....

v vsakem primeru pa lahko uporabi? speaker out (high level output) za vhod na katerikoli oja?evalec, ki to podpira, torej se da

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

hvala za info, ga bom dal ta teden na servis menjave filtrov in olja pa poro?am.

A ima v tanku tudi filter??

DRuga?e pa cuka neodvisno od temperature.

Mene je strah da ni slu?ajno vztrajnik, ?eprav ne spu??a nikakr?nih glasov...  ;(

LP

?akaj malo, ?e pa ne zna? lo?iti ali cuka motor ali sklopka je pa lahko nabor napak kar velik.....nikakor ne more vztrajnik v leru na primer cukat, zgolj in samo ob prestavljanju

Sicer pa vsi vemo da je 'normalno' da ta motor ob teh vrtljajih malo cuka - ve tudi servis, ampak gre za minimalno cukanje, vsako ve?je ni normalno. Imeli smo to vsi, tudi jaz, spektr itd

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 GH BOSE problem...
Napisano

Evo zadeva je utihnila. In zdej morem nekak popravit. Kar naenkrat je vse postalo tiho.. a je kdo najdu resitev za to?

ja, v graben.... :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Verjetno SVC ventil. Ali daje obcutek da bo crknil v stantgasu? Ker takrat pac ne mora cukat saj se ne premika...

In ali je to pogosteje ob nizjih temperaturah

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 GG ne mara mraza
Napisano

Ja ampak kompresija ventilov ima vezo z obema.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

rde?a lu?ka za motor
Napisano

Kaj ti pomaga pal?ak za olje, ?e ga ne sme? dolit, ker je pod garancijo avtomobil. Danes sem klical in vpra?al na servis, povedal kaj se dogaja in so rekli...asistenca in naj ga pripeljejo na servis, ker ni? ne smem dolivat olja. 

Zdaj pa ?e eno vpra?anje iz moje strani. Redni servis sem imel planiran 23.12.2017... glede na to, da bodo na servisu sedaj olje zamenjali ( vsaj koliko mislim, da bodo) ali lahko pri pla?ilu servisa dobim popust pri menjavi olja, glede na to, da bodo to olje nalili ?e med garancijo in ne pri rednem servisu. Ker bodo zdaj naredili servis ( filtri, olje) 

in ne 23.12.2017.

Tebe ne razumem ve? .............a potem so vsi redni servisi v garanciji cenej?i ali kaj? Pa da ne sme? sam olja doliti zaradi garancije? WTF???????? 

Popust na olje zaradi 14 dni prej....sva?ta. A potem ti dopla?a? ?e naredi? predpisane letne kilometre prej kot v enem letu?

to?no to sem zadnji? omenjal, avto za 25.000e potem pa je va?nih 10? pri servisu

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 GG ne mara mraza
Napisano

Okej, dve zadevi, bom probal najt kako preizkusit delovanje.

Je pa tko da vergla ?ist uredu in tudi premika ma?ino, ampak ne kresne in ne kresne.

A je to olaj?evalna okoli??ina ali ne?

Ker ravno pred mrazom sem bil pri mehankarju zaradi druge te?ave in se mi res ne da spet hodit :rolleyes:

?e vergla definitivno ni ?tarter. ?tarter ko zaj dela tk tk tk tk. Tako da ali bencin (pumpa, filter ali celo zmrznjeno kaj) ali pa elektrika (aku, sve?ke), samo ?e vergla pomeni da je ?trom.

my money je na ?rpalki v tanku. Mislim, da jo bencinar ima? tle sem pa bos....

kaj pa je bila tista druga te?ava - lahko je povezano ali pa kaj v zvezi s sestavljanjem nazaj....pa sode? po podpisu je LPG??? Vsak info pomaga

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

rde?a lu?ka za motor
Napisano

Pa dobro a si ti ?e pogledal koliko je olja?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

rde?a lu?ka za motor
Napisano

Selmar verjetno nima ni? s tem ker je serijska napaka, edino lahko bi preverili ?e je tvoj iz tiste serije, ki potrebuje zamenjavo.

Kot prvo brez panike - ali si preveril nivo olja, to je namre? tudi funkcija te lu?ke...?e je na min dolij in probaj, ?e je ok, ne diraj avta pa asistenca.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

rde?a lu?ka za motor
Napisano

Pozdravljeni Mazda?i, potrebujem en nasvet.

avto ima prevo?enih 40.000 km Mazda CX-5, avt 2.2 diesel.....od zadnjega servisa sem naredil 11.000 km, avto ?e je pod garancijo. Kaj mi svetujete, ali lahko sam nalijem malo olja, dokler ne grem na servis, jutri sem namre? mislil poklicat, da bi se naro?il na redni servis.

Avto ?e je pod garancijo in me zanima to dolivanje...ali lahko ali ne smem sam dolivat.

Ne bom pisal kje sem bil na zadnjem servisu, da ne u?alim koga, ampak sem bil prisiljen na ta servis it, ?eprav, ?e nebi moral nebi ?el.

lep pozdrav in hvala za nasvet.

Lp

Kaj ta servis ni bil redni? ?e slu?ajno ni bil pozabi garancijo, ?e je bil nazaj. Takoj, ni druge -in to z asistenco, ne voziti.

PA smo seveda spet pri prvem vpra?anju, ker brez rednega servisa pri poobla??enem nima? asistence

Pa podvpra?anje, katera naj bi bila rde?a za motor? Za motor je rumena, za olje in aku pa na primer rde?a

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Volanska letev
Napisano

Simon, dober mehanik kot je, se mi zdi pre-pre zaseden in nima ?asa niti dobro pogledati problemov.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 webasto ne deluje
Napisano

brez skrbi smo jih ?e veliko probali. mazdin pin 1 je direktno povezan na webasto, ni? drugega, sname? sivi kvadratni konektor pri webastu in tester priklopi? direktno. webasto v mazdi je popolnoma samostojna zadeva. Malce druga?e je od mazde II FL naprej, kjer so dali can bus, ampak smo tudi te uspe?no nadgrajevali (in tudi servisirali...:) iceman kako je z rjo...:) :) ?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 webasto ne deluje
Napisano

z original testerjem od webasta si ne morete kaj dosti pomagat, ker ima v webastu mazda svoj ?ipovje in s tem tudi protokol. Bol?e kupit original tester od mazde z elm 327 lahko samo pumpo goriva vklapljam in reseteriram ga lahko. Te?ava je pa v tem, ker program wtt nima protokola od mazde.

Ima vsak thermo top C svoj diag port (oz tisto rozno zicko)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

Ravnokar od mojstra ki mi je priklopil ra?unalnik.

Napaka - brake switch!

Napako je resetiral vendar ?e vedno tempomat na dela.

O?itno je stikalo za zamenjat.

Bom pisal ko ga zamenjam.

Lp, hvala vsem.

No vidis. Pa nisi opazil da ti stop lampe mogoce ne delajo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 webasto ne deluje
Napisano

A lahko pali? na daljinca? :)

ni potrebno...1km

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 webasto ne deluje
Napisano

rahel? oftopic, a vem da me je Spektr spra?eval.

?aba nima webasta, a se kljub temu segreje po 1km, o?itno ima tole - direkten elektri?ni grelec vode, po doma?e el radiator. ni hrupa, ni smradu ali dima. Deluje pa 1A

https://www.ebay.co.uk/p/CITROEN-C4-Grand-Picasso-BERLINGO-Partner-Pre-Heater-A52102500/1170991153?iid=222125877469

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Volanska letev
Napisano

Zdravo... Na moji Mazdi letnik 2010{2.2 diesel} je volanska letev za?ela spu??ati ?udne zvoke... Pelko je postavil diagnoza da jo je potrebno zamenjati(ni ?e kriti?no) cena cca 700?. Sedaj pa uprasanje ali menjati ali pride v po?tev kak?na druga varianta. Hvala za pomo?. Lp

Najprej sprosti ro?ko za ?timanje vi?ine in globine volana in volan fajn 'pregoni' not ven gor dol pa poro?aj

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ne razumem obd napake?

Skratka potrebno ga je priklopit na ra?unalnik.?

obd je konektor za diagnozo ki bo povedal ali so kake napake skrite (kode) ja ra?unalnik. Glede na to da je nov, je lahko kdo samo zbrisal lu?ko problem pa ostaja

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Tempomat ne bo deloval fe je kwrkoli drugega v okvari na avtu. Si pregledal obd napake?

Drugace tega me bos nasel pod haubo. To je elektronika.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX 7
Napisano

Ne nabavljat kar nekaj preden en orng mehanik ne pogleda zadeve

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX 7
Napisano

No fantje, jaz sem imel cx7 2,3 na plin in ne pomnim niti enkrat belega dima.

Tudi to da pravi: zvok se sli?i kot da bi kdo po kak?nem piskru tolko  govori o mehanski napaki, verjetno ve?ji okoli bata ali ventilov.

Ali ima? v CX7 pravo plinsko napravo? To je tako ki ma?e sproti na vsaki 7-8 vbrizg tudi bencin v ?obe? ?e ne je obvezno mazanje...

Ker ?e primerjate dim kot takrat ko odpove turbina govorite kar o konkretni megli in ne meglici bi rekel....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.