Skoči na vsebino
Antifriz? Kateri in kako?
Napisano
pred 1 uro je godlike napisal:

Pomota.

Balkan nima iridijevih svečk. V knjigi sta 2 intervala za hladilno. FL22 in druge hladilne. Pa piše, če je na pokrovčku FL22, uporabljaj strogo FL22.

A ve kdo mogoče koliko gre v M2  (DE) 1.5 mašino hladilne? In mogoče, kje se jo ven spusti. Letos bo 11 let in tu je predvidena menjava.

Meni se zdi da 5litrov ampak nisem siguren. Ponavadi je na hladilniku od strani tak rdeč tulec ki se odvije in steče hladilna tekočina ven. Drugače pa lahko tudi cev snameš med hladilnikom in motorjem. Postopek odzračevanja pa mislim da je enak kot sem zgoraj opisal

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sem preveril, računalnik kaže 70% do sedaj prevoženih 6000km, torej gre glih lepo skoz kilometri in procentualno, 0% z 20000km, ampak čez 4000km bo menjano.

Povprečne hitrosti pa nimam opcije pri trip A in B imam samo kilometri od reseta in poraba glede na omenjen trip 😕 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Analiza olja z metodo kapljičnega vzorca
Napisano (urejeno)

Hvala za razlago. Zelo uporabna zadeva. Bom redno spremljal na vseh naših vozilih. Mi je pa zanimivo da je olje na šipki temno, res temno potem na listu in po določenem času pa zbledi, tista temnost kar izgine. Pred tem testom bi glede na videz barve olja rekel da je ze bolj slabo (ceprav ima samo 6000km), ampak ni, torej barva ni vse 🙂 . Aless hvala ti.

Preverim jutri koliko % kaže računalnik.

Popravljeno od scania
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aless evo ugotovitve mojega olja (ni bilo 24ur ampak 20ur, saj veš firbec). Izračuni so sledeči:

Olje je original mazda (total) 5w-30, v mazdi je 6mesecev in narejenih 6000km. Avto je pa 6ka g165

KWD-1=0.75

KWD-2=2

KMV=0,8

Območja sem ovenil sledeče:

1=3

2=4

3=2

4=1

Lahko prosim podaš oceno iz slike. Glede goriva nisem siguren če se na vzorcu območje 4 smatra novo olje ali gorivo v olju.

olje.jpg

olje območja.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Postopek za odzračevanje hladilne tekočine pri mazdi (oziroma če ti dosti tekočine manjka) doliješ do max vklopiš avto in pustiš da se v prostem teku zagreje, potem držiš na 2500 obratov 5min, zatem dvigneš na 3000obratov za 5sekund in še enkrat ponoviš. Ko si končal vgasneš avto in pogledaš nivo tekočine po potrebi doliješ ko je motor hladen. Če vmes med postopkom zgine tekočina vgasni avto in poglej kje teče.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Upam da čimprej odkriješ kje toči. Čudi pa me da se ti ni javilo opozorilo za nizki nivo hladilne tekočine in da ni začel avto kuhat. Na števcu za temp si opazil povečanje temp?

Popravljeno od scania
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Zdaj smo januarja. Do marca lahko imas avto na odpadu ce ti prekuha. Dajte ljudje nekaj pa morte dat na svoj avto. Mazda kot zgleda je kot tank, pa se naj kdo rece da ni trpezna. Bog ve kaj je ze vse zdrzala. Saj je res da bi naj avto sluzil lastniku ne lastnik avtu, ampak nek minimum vzdrzevanja pa te naj bo.

Mislim da ima ravenol antifriz z oznako fl22 ce gre ta not, narocis pa lahko preko interneta. 

Popravljeno od scania
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Dobro je vedet kje ti zginja antifriz, mogoče vodna črpalka pušča? Na novejših mazdah od 2012 je oznaka antfriza FL22, piše pa na pokrovčku za dolivanje. Drugače pa normalno naliješ v posodico. Definitivno pa moraš videt kje ti zginja

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nadgradnja firmware-a na servisih
Napisano (urejeno)

Res, saj nemorem njegovih bedarij brat. Najprej s profilno sliko pove da je serator in provokator. Njegov način je ogaben vedno jamra nič ni ok a pojma nima ne o avtu ne o tehniki. Kdor se navduši nad mazdo ali kupi se pojavi in mu zbija moralo z izjavami ki nimajo veze z nicemer. Takih pametnjakovičev in filozofov mi je vrh glave. Če bi sami takšni bili bi še danes s kamni skupaj tolkli in potem takšen oceni da je izklop cilindrov cist drugacen motor in to ni ok. Ma daj sploh neves kaj je cilinder. Meni so vsec resne debate in ozavescanje ter deljenje izkusenj in mnenj ne pa provokatorstvo. Sploh pa njegovi odzivi s smehom kažejo njegovo nedoraslost in njegov iq sobne temperature, saj si je bogi na en nacin, kr mora po mojem kar hudo zivet s taksnim iqjem, bogi starsi.

Popravljeno od scania
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Kako si ti pameten, a nimas pojma o avtih. Kar nekaj v prazno nabijas. Razlika je v drocniku ce ves kaj to je in kaksna je njegova vloga. Se sanja se ti ne po moje, kaj ti mislis da se zaradi izklopa dveh cilindrov motor spremeni?? Tvoj vsemogocni vag ima pomih odmicne gredi z aktuatorjem za izklop cilindrov. Tako neves o cem pisem ker si eden tistih ko se nonstop pritozuje a pameten da glava pece. Ce neves razlike med cx3 in cx30 vse pove o tvojem znanju. Pises da bos nekaj kupil za 24k pol pa neves niti kaksni motorji so v mazdah kaksna je oprema nic od nic. Bolano. Kak teden se te bom prenasal poten se pa zbrisem iz foruma.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 47 minutami je mazdaman napisal:

Te, pa nič bo mojo Boss probal ker boljši prtljažnik pa še dachreilingov nima

Poslano z mojega SM-G986B z uporabo Tapatalk

Ves da probam. Me zanima občutek v cx5. Samo moja g165 je proti vašim dizlom malo hitrejša nepremičnina 🤣🤣🤣🤣

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Mazdaman hvala. 

Boss ti si v prid cd150 😁😁😁 stopat mora nehce nevtralen npr. iz vag koncerna 😆😆😆😆😆. Upam da nsm rata spomladi test porabe z vsemi moznimi kombinacijami mazd 🙂

pred 1 minuto je Alex napisal:

Zakaj? A jo prodajaš že? 😊

Po moje je mislil probaš. Mazde nihče ne proda 🙂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Jaz mam na 6ki 165 konjskega bencinca G . Osnova je ista z G120. Zdaj imam 65000km 2/2018 letnik, zaenkrat vse ok, ni pa to poskočno tako kot dizel, pelješ se normalno, malo več prestavljanja ob prehitevanju, ampak me ne moti, zaenkrat vse ok. Kakšna M3 z G165 konji mora bit vredi, če iščeš bencinca. CX3 mislim da ni bla opcija z 165 koji, cx30 pa je opcija G122, G150 (AWD) in X180, odkrito povedano za zdajšnje razdalje ki jih delam 16km na dan, bi izbral če bi zbiral med cx30, G150 brez AWD kar pa negre. X180 imam malo rešpekta glede porodnih težav (mora malo časa pretečt da vidim kaj se bo dogajalo). Če bi delal kilometre kot včasih 35000km letno bi pa vzel 6ko dizel CD184/CD175. (čeprav menim da je CD150 dovolj, moral bi probat)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Konstantno zvijanje diskov
Napisano

Alex mialim da nima smisla odpisovat na njegova sporocila. Jaz kar preskocim in to je to 🙂

Aja glede zavor jaz sem na novi 6ki 2krat menjal v garanciji so se diski zvijali. Potem sem dal gor zimmerman z luknjicami in je ok. Je pa res da sem potem pogruntal da sem zmeraj vroce diske z mrzlo vodo polil ko sem prav avto. Do pralnice so se pa lepo zagrele. Vglavnem sedaj pazim da so diski hladni in imam mir (trkam na les) 🙂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Boss pusti gregc88 zignororaj ga nima se smisla na njegov iq sobne temperature spuscat.

Upam da ga administrator odstrani ker mislim da takih clanov ne rabimo. Tukaj smo ljubitelji mazd in nerabimo 'ljudi' ki mazdo zanicujejo, ce ti mazda ne odgovarja se obrni na sebi ljuba vozila.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 10 minutami je Mraušk Mčk napisal:

Se popravljam, ne samo mazdine, pač pa japonske zavore tresejo, in s tem se je treba sprijaznit. Sva se dobro desetletje dajala s serviserjem od sozukita da bi bremze  na Swiftu ne tresle. Pa nama ni ratalo. Enako na šestici, karkoli si naredil, ni imelo efekta. Dobro poznan občutek ko se pelješ od serviserja ki ti je zamenjal diske in pakne, pa ko se po 35km pripelješ domov, že trese. Zelo očitno ni stvar samo v paknah in diskih, ampak v celotnem sistemu z vpetjem čeljusti in čeljustmi samimi. 

So mi pa zavore nehale tresti z dnem, ko sem prodal šestico. 

Torej se te je bala (se je tresla) ko si jo prodal se je nehala bat, ker je vedela da se te je rešla  :) :) 

Na fičotu pa niso mogli trest ker je mel bobne :)

Popravljeno od scania
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 3 urami je Bartol napisal:

Kako izgleda preverjanje verige?

Imam M6 2013 s prevoženimi 220,000km in so mi na (uradnem) servisu priporočili preventivno menjavo verige, brez kontrole. Strošek okoli 800€. 

To imaš dizla? 

Drugače pa bolje to uredit, zdaj ce je dizel scistis sito v karterju podlozke na sobah menjas in si miren 🙂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.