Skoči na vsebino
Adaptacija avtomatskega menjalnika
Napisano

Mava kr podobne podatke, bom enkrat še za foro kak PID zraven dal recimo hitrost in število obratov motorja ... Ampak, je ok, ni nič narobe :) Thx

32 minutes ago, Hixxy said:

Pa povej kaj si ugotovil, zdej še mene firbec martra :D

Zanimala me je ta vrednost SLIP value, kolk odstopajo obrati motorja od menjalnika, če sem prav razueml, ter ta lock - ker ta lock ima tri vrednosti OFF , SLIP in ON. Ampak pri meni ni nikoli na ON 🙂 Pri tebi kot kaže tudi ne, se pravi je to načeloma v redu.

Po menjavi olja v menjalniku, se mora očitno le-ta še malo navadit, sem ga pa še enkrat pognal v učenje menjalnika.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

Seveda da obstaja. Nekatere znamke so imele to, ne vem če še imajo, ker mora biti posledično tudi filter oz cel sistem nekak prilagojen temu. Zdej, z normalno vožnjo tega ne moreš doseči. Eventuelno, če bi teral tam okoli 200, nikoli nisem toliko dolgo časa vozil tako hitro, da bi to dejansko potrdil, sem pa na temperaturi izpuha oz teh 2 senzorjev, ki jih dobim ven, videl, da bi znalo bit to dovolj. 

Jaz sem videl edinole pri vleki prikolice, in še to zgolj po AC in še to zgolj v kakšen daljši klanec, ko se temperaturej povzpnejo tam nekje okoli 500 stopinj, takrat se pa začne zmanjševat % napolnjenosti filtra.

Zdej fora teh aditivov je pa (tako piše) da tebi pri nižji temperaturi omogoča to žganje saj. Tega nisem še preveril, ali to drži ali ne .

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
16 hours ago, Hixxy said:

Sem že gledal zadevo, žal se je pri nas ne dobi, in2detailing isto ne pošilja

Gledal sem tole - podobna zadevščina:

WWW.KA3.SI

ČISTILO FILTRA TRDIH DELCEV

Tole je slika izpred 30 min - po končani regeneraciji:

Probal sem oboje, pa še od k2 tudi. Zdej, da bi ti to spucalo delno zamašen filter malo dvomim, meni ga ni. Je pa res, da doda nekaj pri izgorevanju, vsaj kolikor sem opazil opazujoč na parametre med vožnjo, se parameter PM_ACC_DSD ne dvigne tako visoko, se pravi manj dimi. Je pa potem glavna varovalka še parameter PM_GEN, katerega pa mislim da na ta način ne moreš bistveno pretentat, ker ima sigurno neko varovalo zadaj, na koliko km se proces kljub vsemu sproži. 

Od prešnjega avta imam doma še ene par takih flaškic, in ga vsake par tisoč ulijem notri, zaenkrat b.p. pa čeprav nimam zdej idealnih voženj za dizla. No, ko pa zapnem prikolico, se pa takrat toliko bolje namatra, da včasih saje zgorijo tudi brez regeneracije 🙂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ja, povezava je logična. Zdej kot sem bral ostale, ki so imeli enako težavo, bi znal bit to to. 

Podložke si itak že menjal.

Edino če bi bil DPF potem kaj zabasan, ampak to bi moral s prisilno že skor da rešit, če ne je nekaj hudo narobe :)

Eden je pa napisal, da kljub čiščenju ni pomagalo nič, je moral menjat elektronski del EGRja. ne vem zakaj, ampak mu je rešilo potem vse težave s prehitrim polnjenjem DPFja.

Sem razmišljal za nazaj, ko sem imel jaz to težavo, res sem se vozil v službo v eno smser 13 km, in običajno zelo na izi - največkrat se motor še segrel ni dobro. In taka preveč če rečem ležerna vožnja mu najbrž ni pasala, in se je začelo basat vse skupaj.

Sedaj ga preventivno poženem, zaenkrat ni panike. Itak pa gledam tale parameter PM_ACC_DSD, ki mora ob koncu regeneracije priti skoraj na 0.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ja, takot bi bilo pravilno nekje. Razen, če bi res vozil pod ne vem kakšnimi pogoji, ali pa vseskozi v mestu. Imaš referenčno črto, sedaj kako prit do tja je pa vprašanje. Sploh, da prideš do tja z nizkimi stroški. Zagotovo bi najprej pogledal EGR in vse okoli njega, se pravi če je zapacano, so najbrž tudi cevi. To pa spet ni tako enostavno čistit, kokr vem se to nekaj peska ipd?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Šobe lahko preveriše tudi sam, lahko jih pa tudi skalibriraš. Vse to s forscanom.

Ja, kot vidim imaš identično težavo - previsoka vrednost v PM_ACC_DSD :(

Tole je napisal mehanik iz mazda servisa - ne pri nas, kjer je govoirl v zvezi z naraščanjem nivoja olja , pacanjem DPF...

I have one possible theory. We found 2.2 Skyactiv Ds as little as 50000km to experience P0401 insuf. flow faults. This always results in the intake manifold being clogged in such a way that I have never seen before in even big mileage diesels. My finding here is that these engine management systems hugely rely on EGR to reduce NOx, because Skyactiv was developed not to have any aftertreatment systems (AdBlue) but still conform to Euro 6 emissions. In this way utilizing the EGR too much, soot is created clogging up the DPF very fast, requiring frequent regens.

Se pravi, če se res EGR zapaca do daske, je jeba. Posledično, ti seveda prej nafila DPF. Logično je.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Ja, več stvari je lahko. prvo kot prvo, preveč se obremenjuješ z regeneracijami. Nič hudega ne bo, če se ti pač ne bo vsakič izvedla do konca - oz sem in tja.

Zdej pa, za začetek bi lahko spremljal parametre kar se tiče regeneracije, o tem smo že govorili.  Forscan, torque,...PM_ACC_DsD, PM_ACC, PM_GEN (ta niti ni tok nujen).

Pregleda se lahko:

- EGR ventil (najbrž je zapacan) in se ga sčisti,

- šobe - ali so v tolerancah ipd..,

- podložke na šobah - si že menjal?

- predvidevam, da če bi bila kaka sonda fuč bi javilo, razen če ne bi.

- neke hude kilometrine nimaš, ki bi nakazovalo na obrabno samega filtra oz zapacanosti, nikoli pa sicer ne veš. 

Jaz sem na prejšnjem modelu mazde imel mislim da kr enako težavo, ampak je šla potem prej v promet.

Sem pa na poljskem forumu bil v navezi z nekom z identično težavo in mu je pomagalo da je:

- menjal podložke na šobah

- sčistil DPF s čistilom , lahko bi ga dal tudi v peč

Nekaterim pa je pomagala menjava EGR, čeprav ni bilo neke indikacije da bi bilo z njim lahko kaj narobe.

I have had same problem on 2010 Mazda3 for almost one year.

different engine, not the Skyactive (it is the R2 2.2d with 185 HP) but same behaviour:

- frequent regenerations specially if pushing hard the engine ( one evey 150/200 kilometers instead of 450/480)
- PM-ACC and PM-DSD growing fast and sometimes suddenly
- regenerations triggered when PM-ACC reached 6 g/l instead to be triggered by PM-GEN = to 6 g/l
- no errors on PCM

I've tried everything:
- cleaned EGR, EGR cooler end related pipes
- cleanend the intake manifold
- cleaned injectors
- used various kinds of DPF cleaners
- changed injectors washers
- done every kind of EGR/ITB, injectors and sensor calibrations
- done DPF resets, assessment, forced regenerations...

but no improvements

at the end, I've changed the EGR electronic part (the motor) and everything is fixed now: even if the engine have more than 240.000 kilometers regenerations starts again every 450/480 kilometers.
PM_GEN reaches 6.0 g/l and PM-ACC and PM-GEN grows slowly and not randomly like before.

I know Skyactive have 2 EGR valves, maybe the issue is in one of their actuator motors.

Popravljeno od SpEkTr
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lučka za nalet?
Napisano
V naslednjih primerih naprej usmerjena kamera ne more pravilno določiti ciljnih
objektov in posamezni sistemi morda ne bodo normalno delovali.
• Vozilo pred vami je nizko.
• Če vozite enako hitro kot vozilo pred vami.
• Ponoči ali pri vožnji skozi tunel so žarometi izklopljeni.
• V naslednjih primerih naprej usmerjena kamera ne more pravilno določiti ciljnih
objektov.
• V zelo slabih vremenskih razmerah kot so dež, megla ali sneg.
• Kadar deluje pralnik vetrobranskega stekla ali kadar v dežju brisalca vetrobranskega
stekla nista vklopljena.
• Na vetrobranskem steklu so led, rosa, sneg, dežne kaplje, umazanija ali tujki, kot so
plastične vrečke.
• Tovornjaki z nizko tovorno površino in vozila izjemno nizkega ali visokega profila.
• Pri vožnji ob stenah brez vzorca (vključno z ograjami in zidovi, ki so vzdolžno
progasti).
• Zadnje luči vozila pred vami niso vklopljene.
• Vozilo je izven dosega svetlobnega snopa žarometov.
• Vozilo ostro zavija, se vzpenja ali spušča po strmem klancu.
• Pri vstopu ali izstopu iz tunela.
• Vozilo je težko naloženo in je zato nagnjeno.
• Sprednjo stran vozila osvetljuje močna luč (zadnja luč ali žarometi vozila pred vami).
• Na vozilu pred vami je več svetlobnih virov.
Med vožnjo
i-ACTIVSENSE

4-206

• Kadar vozilo pred vami ni opremljeno z zadnjimi lučmi ali so zadnje luči ponoči
izklopljene.
• Daljši tovor je pritrjen na strešne nosilce in zastira naprej usmerjeno kamero (FSC).
• Pred vami se dvigajo izpušni plini vozila pred vami, prah, sneg ali vodne pare iz
kanalov ali je v zraku razpršena voda.
• Pri vleki okvarjenega vozila.
• Če so na vozilu nameščene različno obrabljene pnevmatike.
• Vozilo vozi po klancu navzdol ali po cestah s številnimi luknjami.
• Na cesti so luže.
• Okolica je temna, na primer ponoči, zgodaj zvečer ali zjutraj, v predoru ali v parkirni
hiši.
• Svetlost žarometov je zmanjšana ali omejena zaradi umazanije oziroma spremenjene
optične osi.
• Ciljni predmet je v mrtvem kotu naprej usmerejene kamere (FSC).
• Oseba ali predmet skoči na cesto izza vogala ali preseka pot neposredno pred vami.
• Zamenjali ste vozni pas in se približali vozilu pred sabo.
• Ko vozite ekstremno blizu vozila pred sabo.
• Nameščene so snežne verige ali je nameščena nadomestna pnevmatika.
• Vozilo pred vami je posebne oblike. Primer je vozilo, ki vleče bivalnik ali čoln ali
ima na kesonu naloženo nazaj obrnjeno vozilo.
• Če naprej usmerjena kamera (FSC) ne deluje normalno zaradi nasprotne osvetlitve ali
megle, se sistemske funkcije, povezane z naprej usmerjeno kamero (FSC) začasno
prekinejo in zasvetijo naslednje opozorilne lučke. To ni okvara sistema.
• Opozorilna lučka nadzora nezasenčenih luči (HBC) (rumena)
• Opozorilna lučka prilagodljivih žarometov LED (ALH) (rumena)
• Opozorilna lučka sistema za pomoč pri ohranjanju voznega pasu (LAS) in
opozarjanja na zapuščanje voznega pasu (LDWS)
• Opozorilna lučka samodejnega zaviranja/samodejnega zaviranja pri počasni vožnji
(SBS/SCBS) (rumena)
• Če naprej usmerjena kamera (FSC) ne deluje normalno zaradi visokih temperatur, se
sistemske funkcije, povezane z naprej usmerjeno kamero (FSC) začasno prekinejo in
zasvetijo naslednje opozorilne lučke. To ni okvara sistema. Ohladite območje ob naprej
usmerjeni kameri (FSC), na primer z vklopom klimatske naprave.
• Opozorilna lučka nadzora nezasenčenih luči (HBC) (rumena)
• Opozorilna lučka prilagodljivih žarometov LED (ALH) (rumena)
• Opozorilna lučka sistema za pomoč pri ohranjanju voznega pasu (LAS) in
opozarjanja na zapuščanje voznega pasu (LDWS)
• Opozorilna lučka samodejnega zaviranja/samodejnega zaviranja pri počasni vožnji
(SBS/SCBS) (rumena)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

težava v vrtljaji
Napisano

To je en skyactive glitch zaradi katerega pač mazda ne dosega tako rekordne porabe kot vw. 🙂 Pač prioriteta je čimprej segreti katalizator, da je onesneževanje zraka pač manjše.. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Konstantno zvijanje diskov
Napisano

Hja, sej, pri prejšnji sem dal vse textar se mi zdi, in je bil potem kar mir. Pri tej moram pa spredaj počasi menjat ...Razmišljal sem pa pač o dimenziji samih zavor, se mi zdi da so pri konkurenci precej večji diski recimo, zdej ali imajo ono predimenzonirane mi pa pod? :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 akumulator!
Napisano

Oba imata po svoje prav. Pri večjem bi bila recimo večja verjetnost, da bi bil tak akumulator sčasoma več časa oz dalj časa na nekje kaj vem 70% napolnjenosti. Se pravi primer...avto stoji 2 tedna doma, kto je bilo pri meni pred časom. Baterija pade iz cca 90-95% na 65%.

In potem če nimam nekih dolgih fur, bo valda trajalo dalj časa da bo večji akumulator prišel spet na 90 kot manjši. Logično. Je pa res kot je rekel boss, ima pred tem večji več rezerve.. Jaz mislim,da se oba napolnita dokaj hitro tudi z vožnjami po par kilometrov, vsaj tako je bilo pri meni.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.