Skoči na vsebino
Zavorni cilinder zadaj levo
Napisano

Pa ?lovek, ?e ?e dela? na tem zamenjaj zavorno v celoti, to pomeni novo teko?ino in pre?rpat na vseh 4h mestih....itak se mora to delati na 2 - 3 leti. Na motorju delam celo vsako leto...saj so '?al?ke' zunaj na zraku in de?ju

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX5 - avtomatski menjalnik zgre?i prestavo
Napisano

Pozdravljeni,

Nevem ?e sem se pravilno izrazil Sedaj se mi je ?e 2x zgodilo, da mi avtomatski menjalnik ko se vozim in spustim stopalko za plin, se po?asi premikam (recimo pred kak?nim kri?i??em) in ponovno ?elim speljati nekako zgre?i prestavo in "zablokira", zabrni v menjalniku in v naslednjem trenutku se ?e prestavi v prestavo in zadeva deluje normalno naprej. Kot ta bi se zobniki zablokirali pri prestavljanju v drugo prestavo.

Je imel kdo tak?ne te?ave oz. ali je to nekaj kar se dogaja pri teh menjalnikih? Avto je CX5 -  2015 (facelift) in ima 55k km.

Lp, A

takoj na servis in garancija

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 noče "vžgat"
Napisano

Ra?unalnik mam en za prodat

racunalnik nima blage veze tle.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 noče "vžgat"
Napisano

IMV ventil.....

druga?e si pa malo zmede naredil v opisu

ampak avto zdaj ne v?ge,ne da niti glasa oz znaka da sploh bi. 

ampak avto na polno vergla 

Nobena lu?ka se zasveti

ko dam kontakt zasvetijo lu?ke ki morajo 

tako da imv ventil ali pa visokotla?na pumpa. Preglej pa ?e malo butalske fore relejev....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX5 xenon
Napisano

NE DA SE! Verjemite nekomu ki je sel lastnorocno predelovati BMC za luci. Je v mojintemi ko sem imel CX7. Torej da se vendar ne tako kot vi to mislite....ni to nemc. Tako da vzigajte avto z parkirnini sa se ne kuri aku in lampa

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ke: Ro?na zavora in DSC
Napisano

Potem bi ti mogla tudi notranja razsvetljava svetiti

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ke: Ro?na zavora in DSC
Napisano

Bom uporabil kar to temo. V?eraj zve?er sem v gara?i opazil, da mi utripa lu?ka za odprta vrata (na armaturi) in isto?asno so se mi pri?igale in uga?ale lu?ki za notranjo osvetlitev (tiste pri notranjem vzvratnem ogledalu na stropu), ki so po nekaj utripanj pustile lu?ki(notranji) pri?gani. Preveril sem vsa vrata in ugotovil, da so zaprta. Poskusil sem tudi z daljincem odkleniti in zakleniti vrata pa ni bilo ni? bolj?e. Zanima me kaj bi lahko to bilo narobe pri moji M6 (letnik 2008, 5 vratna).

eno stikalo na enih od vrat ti ?teka. ?e se prav spomnim ima ta mazda samo en skupen znak kajne? Ne ka?e vsake vrata posebej, ?e je tako bo? moral malo sam diagnozirat. Verjetno bo dosti da malo s prstom drma? na na?in da so vsa vrata zaprta potem pa odpira? ena pa po ena in posameznega pritiska?. In ?e se ugasne je ok, ?e ?teka si ga na?el.

Nahaja se pa na sprednjem delu na okvirju avta (ne vrat)

Zadaj pa zna biti da je stikalo del zapirala.....

https://www.youtube.com/watch?v=FqxukQvO9Lw

Tale ma dober recept, podma?i in razbutaj  :rolleyes:, ampak to ni mazda, spredaj je stikalo na okvirju kot sem rekel, zadaj pa zna biti v zapiralu

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 (gh) slabi balasti?
Napisano

Zdravo.

Imam mazdo 6 in mi slabo svetijo lu?i. Ko jih pri?gem svetijo dobro, ?ez  ?as pa slabo (kot bi mel pri?gane sve?e). Tudi vga?a se ena lu?. 

Sumim da je kriv balast? Klical sem na mazda servis, cena teh balastov pri njih je ?ez 500e.

Zanima me, ?e pa?ejo kak?ni ne orginali?  Pa ?e je kdo imel podobne probleme in kako jih je re?il?

Zanima me ?e bi kaj tak?nega pasalo v mazdo?

http://www.ebay.de/itm/2x-XENUS-Standard-HID-Xenon-Scheinwerfer-Steuergerat-Nachrustsatz-12V-35W-AC-AG-/152412248861?fits=Make%3AMazda%7CModel%3A6%7CPlatform%3AGH&hash=item237c7a5b1d:g:wqEAAOSwHEZZeL8A

ali

http://www.ebay.de/itm/XENUS-Standard-HID-Xenon-Scheinwerfer-KIT-Steuergerat-Nachrustsatz-12V-35W-AC-AG-/172502990388?fits=Make%3AMazda%7CModel%3A6%7CPlatform%3AGH&hash=item2829fabe34:g:6CIAAOSw44xZeL6Q

HVALA

menjaj levo / desno zarnico med seboj, ?e bo enako je balast, ?e se problem 'preseli' so ?arnice

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tresenje M6 na avtocesti
Napisano

Moji zimaki so se ?e kuhal na morju ta vikend...

Offtopic. Tud kopal smo se ?e

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tresenje M6 na avtocesti
Napisano

A si kaj menjal feltne/gume ?e za kak zimski komplet?

Ce ne zamenjaj pa ce ni vec tega mas lahko feltne zj...ce pa se dela je na avtu napaka

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtomatski menjalnik v Skyactiv modelih
Napisano

Ja, jaz pa vem za primer ko je nekdo menjal zobati jermen v avtu in mu je potem ma?ina takoj zru?ila. To pomeni: NE MENJAVATI JERMENA! NIKOLI! ;)

(Vseeno bi bilo lepo ?e bi se Mazda uradno zjasnila kako dolgo so oni mnenja da njihov menjalnik kao dela brez menjave olja.)

Zaradi slabega mehanika porem vsi nehajo servisirati?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

Hvala za razlago jures.

Je to to?

https://www.miata.net/garage/tsb/02-005-10.pdf

ja tako se popravi. Nisem pa vedel da majo celo service bulletin  :blink:, to pomeni da bi mogli na servisih ob rednem to mal preveriti

pa z zadnjo se ne igrat ker nima pomena z volanom, samo s prvo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

A ne stimajo to ko optiko delajo? Sem jim peljal nazaj pa jim omeno da je volan malenkost levo. Zapeljala sma se da sma vidla ce avto kam vlece. Avto gre naravnost. Ko je se enkrat dal avto gor da izmeri optiko je bla ok. Probal je se avto nazgat in takrat ko je avto prizgal se je optika cist porusla. Je mogoce kak senzor da bi preko racunalnika naravnal volan kot npr. Pri bmw?

Pa se en problem. Zdi se mi da ko dodajam gas da ni enakomerno razporejen se pravi ze na zacetku mi dvigne full obratov tak da je mal tezje speljevat pri nizkih obratih. Kaj bi to bilo?

Optika je eno, ko pa so gume naravnost mora nastaviti ?e volan. Ob optiki jim je volan vedno ?panska vas, na za?etku ga pritrdi ampak ?e ga ne naredi naravnost plus luft je potem tako, jaz sem sam popravil na xedosu in mazdi 6 1. generacije ta primer.

na vsako prvo gumo gre navojna palica s katero to koregira?. a je treba nekaj kme?ke logike, ker je na nortanji strani gume, in ?e jo za?pona? da leze ven, zadnji del gume rine ven, prvei del pa v bistvu notri. Na obeh straneh je treba enako ?tevilo obratov klju?a pa je.

Po doma?e, ?e ima? volan levo, pomeni da so prve gume malo preve? v desno (?e poravna? gre avto v desno), zato mora? obe gumi dati rahlo v levo (1 obrat klju?a okoli bi rekel) - tako mora? na levi gumi palico skraj?at privijat v smeri ure, na desni gumi pa odvijat enako

ampak ?e enkrat to majo oni za naresti....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

V tej debati meni nekaj ne gre vkup. Mazda trdi, da je njihovo olje v menjalnikih ve?no, in bohnedaj da podvomi? v to ker gredo potem tukaj eni v luft. Po drugi strani menjalnikmojster priporo?a menjavo na 60 Kkm. A ni razlika med obema trditvama ?

Po eni strani tud renold zauka?e menjavo olja v motorju na 30Kkm, mehanik pa potem re?e da je bolje na 15Kkm. Po tretji strani pa poznam nekoga ki je brez menjave olja v ma?ini naredil ?ez 200Kkm (?koda 1,9 TDI) in ni imel problemov.

Bojim se da za vsemi temi menjavami olj v na?ih avtih stoji samo oljni lobij.

Ampak trditev mehanika ima trdne noge, saj pravi Tadej da mu cuka oz ?uti to kar pravi mehanik.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ja na rokah gum. To se stima po tem ko naravnajo optiko.

To sta tisti dve ?ibki. Ampak pelji nazaj to so dokzni narest

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Na 60 Kkm? ?zmeden? Da si nisi ti tole priporo?ilo mal zmislil. Zaradi receptorke... :aaaaa:

Pred dvema tednoma prvi? dal menjat olje v DSG-ju. Samo olje je bilo 160? + ddv.

Olje je najdrazja stvar 20e na liter. Filter je djzabe. Pa delo ce gres na servis ker je treba aku ven...pod njem je dsg s filtrom.

Jaz mam to sam naslednji projekt

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nabiranje vode v zadnjih vratih - M6 2005/10
Napisano

si druga?e v vratih kdaj kaj menjal - zvo?niki in podobno, pa je narobe vrnjena / po?kodovana vodna za??ita? Tisti polivinil notri. Druga?e pa kot pravi mazdaman, na voda na avtu mora odtekati in ?e ma? odtoke na vratih in pragovih zabasane udari ven drugje. Posledi?no ?e ima? to v pragovih lahko pri?akuje? da bodo kmalu mehki.........

najbolje da pogleda? fi luknje pod pragom vzame? tak sveder in z baterijsko fajn prevrta? odtok, ker mast in podobno (?e posebej ?e si dajal zimsko za??ito podvozja) lahko fajn zapackajo odtok

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano

Glede olja sem ?e zvedel. 75-90 (DL-4, DL-5), ?e bo kdo rabil :)

Hvala za prej?nje odgovore.

bi ti priporo?al da za na?e kraje da? 75-80. Predvsem pozimi bo ratalo ?altanje poprej mehkej?e

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lezaj na jermenici napenjalca ali alternatorja verjetno. Jaz sem sam menjal na napenjalcu. Preveris lahko tako da z wdjem malo pospricas po lezaju. Ne spricaj po jermenu prevec

Ce ti je res menjal napenjalec probaj z alternatorjem. Ta je najbolj pri roki. Od strani malo po lezaju pospricaj

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ne ne mislim kar na sklopko kompresorja. Mislim da je celo el. Magnetna v kompresorju. Lahko pa da je tudi alternatorja. Vsekakor nekaj kjer je vpet mikrojermen. To so pa alternator, kompresor, napenjalci

A ni nekdo ravnokar tu na forumu oisal da je pobiral sravfe kompresorja po avtu...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.