Skoči na vsebino
Mazda 6 2016, SBS/SCBS malfunction
Napisano
pred 14 minutami je Gregster napisal:

Meni je zadnič vrglo ven lučko za mrtvi kot. Isto zaradi umazanih senzorjev. Ko sem avto očistil( oz.so ga na servisu, ker sem se ravno peljal na redni servis) se je lučka ugasnila. Zgodilo se je pa prvič.

Mazda mora biti vedno čista, da vse dela kot mora😀

Dubu slikco

20211214_133048.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2016, SBS/SCBS malfunction
Napisano

Meni je zadnič vrglo ven lučko za mrtvi kot. Isto zaradi umazanih senzorjev. Ko sem avto očistil( oz.so ga na servisu, ker sem se ravno peljal na redni servis) se je lučka ugasnila. Zgodilo se je pa prvič.

Pravkar je Gregster napisal:

Mazda mora biti vedno čista, da vse dela kot mora😀

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 GH
Napisano
pred 5 urami je Janez007 napisal:

To je verjetno tole:

GS1D-56-343

GS1D-56-371

image.thumb.png.f5bbd3bf765cde3826aa42f377280e39.png

partsouq-preview.png
PARTSOUQ.COM

If you are looking for FLOOR ATTACHMENTS [02/02] Parts for Mazda 6 WAGON Europe 12.2009 then we advise you to pay attention to the...

Faak janez, ti pa res vse najdeš in podkrepiš z dokazi. Vsa čast.👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problemi s stranskimi ogledali
Napisano

Hmm, zanimivo. Jaz z ogledali nimam nobenih težav zaenkrat. Se mi pa mogoče zdita malo preglasna, ko se odpirata in zapirata. Pa imam vključeno avt.odpiranje in zapiranje že četrto leto. Ne vem, če ne bi raje izklopil😁.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Wifi
Napisano

Kod so že omenili, rabiš plačat naročnino za vreme. Dela samo pol leta se mi zdi brezplačno nato se plača. Poglej na Mazda tools.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 2016 - Android Auto / CarPlay
Napisano
dne 26. 10. 2021 ob 5:14 je kacnje napisal:

V avgustu sem dal vgraditi AA/CP modul. Mislim, da je bila cena malo pod 250 evrov.
Spraševal sem pri različnih pooblaščencih in cene so bile nekje med 250 in 300 evri.
Načeloma pa:

- zamenjajo/dodajo enoto za AA/CP,
- zamenjajo USB kabel, da se telefon bolje polni tudi ob uporabi,
- nadgradijo firmware na infotainmentu na 70.00.367 EU N (to je zadnja verzija, ki sicer ne omogoča več "mahinacij")
- montaža.

Vse skupaj deluje dokaj v redu. Sam Mazdin infotainment (vsaj pri mojem, ki je starejši - letnik 2016) je precej počasen, ker pa AA teče na telefonu, je vse skupaj v redu.
Omeniti velja, da pri AA (velja za Mazdo) ne moreš uporabljati zaslona na dotik NITI V PRIMERU, KO AVTO STOJI. Rahlo nerodno, ker tipkanje naslova s pomočjo tistih gumbov na sredinski konzoli, ni najhitrejše. Pomaga, da prej vtipkaš na telefonu (ko je telefon povezan v AA, do njega sicer dostopaš, so pa izjeme - ravno Google Maps je nedostopen).
Seveda moraš uporabljati kakovosten kabel USB, da se izogneš težavam. Brezžične podpore starejše Mazde še nimajo, načeloma pa naj bi deloval tudi tisti wireless vmesnik za AA, sam pa si ga (še) ne lastim. Je pa na daljših vožnjah sitno, ker se telefon hitro napolni ... pa ga moraš imeti priključenega. Sam sicer skrbno ravnam za baterijo in me to moti. Po drugi strani pa človek ne sme biti suženj naprav.
Še ena stvar je moteča - recimo, da poslušam podkast na AA, ki je malo tišje posnet. Pridem na cilj, ugasnem avto in vzamem telefon. Ko spet pridem v avto (in telefona ne priključim na kabel), se radio prižge na xx FM frekvenci, kjer glasno zaslišiš hreščanje. Počasen infotainment na začetku povzroča še dodano izgubo živcev. Smešno, da te ne vrže vsaj na prvo shranjeno postajo.
Sicer pa deluje zelo v redu, razen nekaj znanih nerodnosti, ki jih ima AA.

Lahko prilepiš eno sliko, da vidim kako to izgleda na zaslonu v avtu?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 2016 - Android Auto / CarPlay
Napisano
dne 25. 10. 2021 ob 20:43 je Bossek napisal:

Da ne smetim ostalih tem in preden poklicem na servis. Fotr zadnje case poizkusa uporabljati navigacijo toda ne zna in ne zna te v mazdi. Nato si nekako na googl maps na telefonu nastima. No in sem mu rekel, da lahko vgradi android avto v avto.

Gre se za Mazdo 3, 2016 letnik. Ve kdo koliko pride modul z vgradnjo in ali to sploh delajo na uradnih servisih?

Se je že odločil za vgradnjo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Analiza olja z metodo kapljičnega vzorca
Napisano
Pred eno uro je Aless napisal:

Česa se bojiš?

Dobrega rezultata? 😁

Koliko imaš prevoženih z Mobilom?

@Hixxy Pri 5kkm naredi test z kapljičnim vzorcem pa bomo približno videli kako gre olje, ali pa pri teh km potegneš 1dc olja ven skoz odprtino šipke od olja in daš na analizo. Drgač pri tebi mislim da bi 7-8kkm interval moral it skoz z nekimi normalnimi vrednostmi.

Ja možno je tudi da se je glih takrat izvajala regeneracija in se ni dokončala in si dobil več goriva, čeprav več kot 10% je že dosti da bi bilo samo od ene regeneracije.

P.S.: Za pivo pa itak velja. ;)

@Gregster imaš v tej temi ali pa v oni temi kator olje, sem objavil katera olja jaz priporočam in zakaj. Najbolj priporočam Shell Helix Ultra 5w30 za SkyactiveG.

Hvala👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 G120 2017 servis
Napisano
pred 2 urama je Boss napisal:

Lepšo? Stari to je SUV 🤪

Znebil se bo lepotice za.... hmmm ne vem no. Ko bi vsaj novo trojko sedan vzel, a je pač že v letih in mora upokojenski*** avto kupit.

*** kolk me bodo zdajle lastniki SUV-ov spljuvali 😂

Saj zato pa pravim.

Pravkar je Gregster napisal:

Saj zato pa pravim.

Nova sedanka je pa res TOP.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 G120 2017 servis
Napisano
dne 2. 7. 2021 ob 8:12 je Bini napisal:

Evo naročen na 3tji redni servis pri 23k km.... Hkrati sem rezerviral eno testno CX30  2.0  X186, da vidim kak ta stvar gre. Lani sem imel na testu g122. 😆😂🤣

Ko bo izdan račun se bom malo manj smejal... 😁

Se pa malo voziš. Js jih mam že 50k😀

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano
dne 22. 6. 2021 ob 22:20 je Alex napisal:

Aless, čeprav se še tako trudiš, da dopoveš in razložiš  dočene stvari glede olj, lahko sam vidiš, da nekateri še vedno terajo svoje. 🤗 In potem se čudijo, da takoj, ko štartajo, jim že dela regeneracija na polno. 😬

Hmm, meni ne dela nikoli regeneracije😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cena servisa
Napisano
dne 26. 5. 2021 ob 21:01 je Mesko napisal:

Mazda 3 letnik 2015, redni servis Selmar Celje. Menjan filter kabine, filter olja, čep in tesnilo olja, dezinfekcija klime in delo je prislo 160€ + 33€ lastno olje   pa oprali so ga še če kaj šteje :D

Bom mogu zgleda tudi jaz v Celje...koliko časa traja servis?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava, stroski zavornih ploscic
Napisano
dne 14. 5. 2021 ob 15:02 je Alex napisal:

Danes sem moral bolj po moško stopiti na bremzo, ker je en model cincal ali bi zavil desno ali ne. In sem ugotovil, da je naslednji projekt na avtu menjava vsaj ploščic, če ne kar vse komplet z diski vred. 

Te trw ploščice so kr neki. Bremze na stari 6-ki, kjer imam spredaj brembo vse in zadaj brembo + ferodo ploščice so neprimerljivo boljše. Kar zagrizejo, ko zabremzaš. 

Se strinjam. Kje boš nabavil vse komplet?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.