Skoči na vsebino
Obrtaji motora u crveno na tehničkom pregledu
Napisano (urejeno)

Zapisnik o tehničkom pregledu

Točka 12

Ispitivanje ispušnih plinova (eko test)

Regul. isključuje min: 4900  maks: 5200 ......... 4900   Dobro

Se vidi rezultat, znači da pokušavaju u crveno.   Ali regulator ne pušta. I bilježi se rezultat.   

IMG_20201025_0001.jpg

Popravljeno od mazda_gg
image added
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zakaj u stanici za tehnički pregled vozila gledaju koliko okretaja u minuti se može maksimalno postiči?

Pri koliko okretaja se uljuči zaštita?

U uputama mazde 6 2007 lijepo piše Ne iči u crveno jer se motor može teško oštetiti.

Majstor u mazdi isto kaže da se to ne smije.

Tehničar u stanici za pregled vozila kaže da je to dio procedure.

Rade li tako i u Sloveniji?

Vidi video, uključi zvučnike:   https://youtu.be/g4Gjzy0m1Zc

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kako resetirati DPF indikator - mazda 6 2.0 gg 2007
Napisano (urejeno)

Upalila mi se lampica DPF, a 80 km sam od mazda servisa. Zovem servis: halo, mogu li voziti ili da idem na šlep? On pita: vuče li normalno? Ako da, onda je servisni interval. Ako ne u servis. Odgovaram: hvala, to mi je bitno, mogu voziti. Ne moram na šlep.

Nekako nisam obračao pažnju na spominjanje servisni interval.

Mislim si, samo mi još fali da se mazda ubaci u zaštitni mod i da ne mogu voziti na više od 2000-3000 okretaja. Zato googlam RESET DPF MAZDA GG.

Pronalazim na više mjesta se kaže kako se DPF lampica pali svakih 10.000 milja. Igrom slučaja računalo motora sam kupio u Engleskoj pa sam siguran da procedure koje daju Englezi odgovaraju.

Slijedio sam upute iz priloženog you tube. Jedno 5 puta i ništa. Zatim sam malo niže pročitao točnu proceduru, I od prve ugasio DPF indikator. U video snimci se ne spominje pauza od 5 sekundi.

I po novim uputama sam papučicu gasa stisnuo 10 puta (u videu kaže 5 do 10 pa sam stiskao 9x bez pauze 5 sekundi - bez rezultata).

Dakle, ovo je točna procedura, a treba pogledati video da sve bude jasno. Ista je procedura i za mazdu 6 II (2008. - 2010.) ali najbolje da pogledate odgovarajuči video. Uočio sam da za cx-7 nije ta procedura.

the sequence is:

- key off the dashboard (important)

- connect cable between negative and top right

- go in car and close doors

- insert key

- turn key (no engine on)

- wait 5 secs

- press 10 times accelerator

- turn key off

- take off cables

- turn again key on

- wait 5 secs

- turn engine on

in case repeat 2-3 times.

Popravljeno od mazda_gg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Akumulator Mazda 6 Activ (GG)
Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

Akumulatorji exide so zelo slabi. i. Imel sem ga na Mazdi 6 mk1. Po dveh letih in pol je crknil. Garancija pa samo dve leti.Zamenjaj za kakšno drugo firmo. 😉

Hvala na odgovoru.

Kupio sam u ovlaštenom Mazda servisu  Davali su 3 godišnju garanciju. Možda su sada smanjili, neznam.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Akumulator Mazda 6 Activ (GG)
Napisano

Imam, barem mislim, neobičan problem.

Akumulatori kupljeni kod mazda dilera mi ne traju dulje od dvije do maksimalno 3 godine.

U Mazdi sam kupio Exide. Trajao je manje od 3 godine (garancija je 3 godine) pa sam dobio novi, gratis.

Sa zamjenskim sam dobio novu garanciju na 3 godine. Taj je pak trajao dvije godine i opet sam dobio novi akumulator.

Treči Exide po redu a platio sam jedan. Krasno zvuči, ali ako vas ostavi akumulator u Pazinu, a najbliži servis Mazda je ili u Rijeci ili u Puli, nije krasno.

U Mazdi vele da je sve ispravno. Oni nebi propustili priliku da nekaj ne poprave i naplate.

Koliko vama traju akumulatori? Obični na staroj šestici, i START/STOP na novijim mazdama.

Inače, Mazda 6 je model na kojem se svijetla ne mogu ugasiti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-5 inteligentni sustav kočenja
Napisano

Sem pogledal v nastavitve in imam nastavljeno na blizu. Zgleda se nisem naletel v taksno pozicijo razen opozorila za zaviranje na hud. Nebi pa glih rad probal na slepo. :-)

U Top Gear su razbili CX-5 kad su isprobavali. Ne znam koja epizoda.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-5 inteligentni sustav kočenja
Napisano

Jurim ja sa svojom mazdom 22 km/h, i ve? usporavam. I stao bi 1 m iza bijelog auta.

Ali mazda je odlu?ila i zaustavila auto tako da sam stao 3 m iza bijelog auta. Dobro da iza mene nije bio MAC i pregazio me.

Slika 1, "jurim" sa tendencijom usporavanja

Slika 2, usporavam. Trenutak kasnije mazda zvu?ni signal BEEP i na displayu BRAKE !

Slika3, stojim na mjestu

Kakova su va?a iskustva?

1-resize.jpg

2-resize.jpg

3-resize.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Xenon luči slabo svetijo
Napisano

Ja bi trebal kupiti samo tu prednju prozirnu plastiku i tesnilno maso za desni far.

Ima li negdje original u prodaji jeftiniji od ovog?  Neznam jeli to za USA model, ili EU model.

http://www.headlight-headlamp.com/Mazda6-Mazdaspeed6-GG-Headlight-Lens-Cover-Foggy-Plastic-Glass-Lenses-Covers-Shell-Replacement-Repair.html

100 eura jedno plasti?no "staklo"

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Xenon luči slabo svetijo
Napisano

?ivjo, najprej imam vpra?anje. Kako deluje Follow Me Home na cx-5 mk2?
Pridem do parkiri??a, zaklenem mazdo in lu?ka ugasne. Zakaj se ne bi za nekaj ?asa vklju?ili?

A sad o mazdi 6 gg

Negdje kad je mazda imala skoro 5 let sam videl da xenon slabije svetli nego kad je bila nova mazda.

Prije isteka garancije 5 let mi je crkel motori? u xenon faru.

U servisu su zamenili far, ostavili moje ?arulje i novi (levi) far je svetlil ja?e od starog desnog.

Tako da nije do balasta nego do optike (le?e). Taj model mazde nema ?pigl pa je to skroz ?udno.

Sad mazda ima 12+ let i oba fara svetle jadno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-5 Kamera - vprašanje
Napisano

Imam vi?e sre?e nego pameti.

Moje ju?era?nje stiskanje gumbi nasumice izgleda da nije reboot nego reset.

Kamera sada pokazuje to?no. Ne znam kako. Mo?da je kod ugradnje ne?to zabrljano i sad je to resetirano pa pokazuje to?no.

image.jpg

image.jpg

Prije

prije.jpg

Poslije

poslije.jpg

Produ?io sam ?ute linije na fotografiji. Na lijevoj strani se vidi razlika (strelica pokazuje).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-5 Kamera - vprašanje
Napisano

Na ?alost svaki novi firmware mo?e imat drugu kombinaciju.

Probal sam i ja, ta 3 dugmeta kao na slici iako druga?ije ozna?ena rade reboot.

A ako slijedim oznake Mute, Music and Favourite ide u test menu, ali nema ni?ta pod brojem 11.

Isprobavao sam slu?ajnim odabirom, 3 ova gumba, pa tri ona...

Jedino sam prona?ao u nekoj kombinaciji Upgrade Firmware i drugo, bar CPU, MEM MP (vidi sliku):

20200106-194301.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-5 Kamera - vprašanje
Napisano

Jeste li ovo ve? vidjeli? Na drugoj slici se pojavljuje Adjusment. Mo?da je i ?telanje kamere tu?

MAZDA   CONNECT CMU SOFTWARE UPDATING PROCEDURE ONLY2019~ Onwards for MAZDA Connect II  ONLY2019~ Onwards for MZD Connect II

DESCRIPTION....

1.jpg

.1.Turnon ignitionor ACC with push button start.

2.Pressthe volume mute button and keep pressing it.

3.Additionally, press Music and Favourite buttons at the same time for 3-5 seconds and the DiagnosticTest Screen will appear.

1-2.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda6 cuka na obratih - turbina ?
Napisano (urejeno)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

tek sad sam pro?itao da je Boss spomenuo vakum cevke i rado bi pobrisao svoj post. To se ne mo?e?

Popravljeno od mazda_gg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-5 Kamera - vprašanje
Napisano

Nisam ni?ta napravio, morat ?u u mazda servis reklamirat.

Prvo, ne znam jeli te upute odgovaraju cx-5 2019.

Onda ne znam ovo to?no protuma?it:

Po?to nije rekao da upalim svjetla, odkud sad da ih ugasim?

-TURN OFF HEADLIGHTS - stavim na off ali i dalje svijetli, valjda je to ok

-SWITCH LIGHT SWITCH IN FOLLOWING ORDER OFF TNS OFF TNS OFF

Kako da stavim na OFF kad sam to ve? napravio u prethodnom koraku?

Kaj je TNS? ( tail, number/license & sidelight) pozicija?

Probao sam 3 -4 puta bez uspjeha

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-5 Kamera - vprašanje
Napisano

Na moji je vse prfektno poravnano.

Preberi tole spodaj. In poglej kaj je v tistem ZIP-u nekje v zadnjem delu debate. Po zadnjih sporo?ilih zgleda, da je zadeva nastavljiva.

sicer pa google ali po?akaj, da se tu oglasi mojster.

https://www.mazdas247.com/forum/index.php?threads/backup-camera-adjustment.123850858/

roCkY, thx.

Bez-naslova.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-5 Kamera - vprašanje
Napisano

Ako ho?u parkirati u sredinu parkirnog mjesta, a gledam u zadnju parking kameru, moram "fulat" 25 cm.

Auto na slici je savr?eno parkiran izme?u rinzola i ?ute linije, ali to na kameri ne izgleda tako.

Kako je na va?im kamerama?

kamera.jpg

Kod parkiranja izme?u 2 auta, to mo?e lo?e zavr?iti.

Ina?e, kamera je original mazda genue parts naknadno ugra?ena u mazda servisu u Zagrebu.

Serviser ka?e da na kameri nema nikakovog mehani?kog ?telanja.

Ja si mislim, mo?da ima neko elektronsko? Svaki savjet je dobro do?ao.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.