Upalila mi se lampica DPF, a 80 km sam od mazda servisa. Zovem servis: halo, mogu li voziti ili da idem na šlep? On pita: vuče li normalno? Ako da, onda je servisni interval. Ako ne u servis. Odgovaram: hvala, to mi je bitno, mogu voziti. Ne moram na šlep.
Nekako nisam obračao pažnju na spominjanje servisni interval.
Mislim si, samo mi još fali da se mazda ubaci u zaštitni mod i da ne mogu voziti na više od 2000-3000 okretaja. Zato googlam RESET DPF MAZDA GG.
Pronalazim na više mjesta se kaže kako se DPF lampica pali svakih 10.000 milja. Igrom slučaja računalo motora sam kupio u Engleskoj pa sam siguran da procedure koje daju Englezi odgovaraju.
Slijedio sam upute iz priloženog you tube. Jedno 5 puta i ništa. Zatim sam malo niže pročitao točnu proceduru, I od prve ugasio DPF indikator. U video snimci se ne spominje pauza od 5 sekundi.
I po novim uputama sam papučicu gasa stisnuo 10 puta (u videu kaže 5 do 10 pa sam stiskao 9x bez pauze 5 sekundi - bez rezultata).
Dakle, ovo je točna procedura, a treba pogledati video da sve bude jasno. Ista je procedura i za mazdu 6 II (2008. - 2010.) ali najbolje da pogledate odgovarajuči video. Uočio sam da za cx-7 nije ta procedura.
Akumulatorji exide so zelo slabi. i. Imel sem ga na Mazdi 6 mk1. Po dveh letih in pol je crknil. Garancija pa samo dve leti.Zamenjaj za kakšno drugo firmo. 😉
Hvala na odgovoru.
Kupio sam u ovlaštenom Mazda servisu Davali su 3 godišnju garanciju. Možda su sada smanjili, neznam.
Akumulatori kupljeni kod mazda dilera mi ne traju dulje od dvije do maksimalno 3 godine.
U Mazdi sam kupio Exide. Trajao je manje od 3 godine (garancija je 3 godine) pa sam dobio novi, gratis.
Sa zamjenskim sam dobio novu garanciju na 3 godine. Taj je pak trajao dvije godine i opet sam dobio novi akumulator.
Treči Exide po redu a platio sam jedan. Krasno zvuči, ali ako vas ostavi akumulator u Pazinu, a najbliži servis Mazda je ili u Rijeci ili u Puli, nije krasno.
U Mazdi vele da je sve ispravno. Oni nebi propustili priliku da nekaj ne poprave i naplate.
Koliko vama traju akumulatori? Obični na staroj šestici, i START/STOP na novijim mazdama.
Inače, Mazda 6 je model na kojem se svijetla ne mogu ugasiti.
Sem pogledal v nastavitve in imam nastavljeno na blizu. Zgleda se nisem naletel v taksno pozicijo razen opozorila za zaviranje na hud. Nebi pa glih rad probal na slepo. :-)
U Top Gear su razbili CX-5 kad su isprobavali. Ne znam koja epizoda.
?ivjo, najprej imam vpra?anje.Kako deluje Follow Me Home na cx-5 mk2? Pridem do parkiri??a, zaklenem mazdo in lu?ka ugasne.Zakaj se ne bi za nekaj ?asa vklju?ili?
A sad o mazdi 6 gg
Negdje kad je mazda imala skoro 5 let sam videl da xenon slabije svetli nego kad je bila nova mazda.
Prije isteka garancije 5 let mi je crkel motori? u xenon faru.
U servisu su zamenili far, ostavili moje ?arulje i novi (levi) far je svetlil ja?e od starog desnog.
Tako da nije do balasta nego do optike (le?e). Taj model mazde nema ?pigl pa je to skroz ?udno.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Vlasnici dizelaša, kad bude vremena, pogledajte papire od tehničkog pregleda.
Ima li nešto kao kod mene, točka 12?
Jer ako nema, mogu apelirat da to ukinu.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani