Ja, imel sem edino to vklopljeno za čas opravka oziroma parkiranega vozila na robniku.
Vse ostalo se ob ugasnitvi vozila samo izklopi ter vklopi pri kontaktu oziroma štartanju ;
luči imam nastavljene na AUTO, bralnih lučk in ostalega nisem potreboval, preko 12V vtičnic nisem nič polnil, vozilo je bilo zaklenjeno
Hvala za omenjeni izračun.
Iz njega je razbrati da je nemogoče da bi se akumulator s kapaciteto 64Ah tako hitro izpraznil.
Ja, sicer sem oceno vmes popravil .. moč žarnic s 5 na 20 W ... pa verjetno je še nekaj izgub, tako da je pri 64Ah akumulatorju z utripanjem odšlo dobrih 10% polne kapacitete, če bi bil akumulator nov.
menjaj kartico za navigacijo, če me spomin ne vara, je enkrat @Janez007 nekaj raziskoval o tej smeri?
Ja, zafrkavala je SD kartica. Na servisu sem si izboril novo, od takrat (2,5 let) je ok.
Test: če dela brez vtaknjene kartice OK, potem je zelo verjetno kriva kartica. Še kakšno leto nazaj so bile nove na AliExpress po 50 € in so menda delale.
Želim veliko sreče. In upam da čimprej javiš, da ste popravili.
Problematika diagnosticiranja napak novejših dizlov je znana. Tudi napake pri Mercedesih včasih ugotavljajo nekaj dni, tednov. Tudi brez poskušanja mnogokrat žal ne gre.
Za 60 € bi šel jaz kupit na pooblaščenca. Na avtoodpadu bo malo Mazd2 letnika 10-14, od tega je pol spredaj razbitih in te plastike so ponavadi potolčene od robnikov, zmrznjenega snega, ...
Kupim popraskano in škrbasto M2 l2014 za 4.500 ...😀
Ja, komisijska ... sem že videl nekaj pogodb za avte, ki jih je firma kupila-prepisala na lastnika firme, potem pa prodajala komisijsko. In se izognila določilom Zakona o varstvu potrošnikov, ki velja med potrošnikom in podjetjem, ne pa med fizičnimi osebami. Zanje velja le Obligacijski zakonik, pri katerem je v primeru kršenja pravico potrebno iskat preko sodišča.
Bencinski 2.0 (G145, G165) motor Mazde 6 (govorim za ročni menjalnik) je čisto OK. Je pa res, da ga je treba vozit precej drugače kot CD150 ali CD175. Da vleče ga je treba vozit pri nekoliko višjih obratih, ignorirati predlog prestave na zaslonu. Posledično je seveda poraba precej višja, ne več 6,5, ampak prej 8,5 l/100 km.
Mazda 2.0 Skyactiv motor pri normalnem vozniku zdrži 400.000 km in več, brez večjih stroškov ... Sodelavec ima Mazdo 3 z bencinskim 1.5 G100 motorjem in ima sedaj blizu 300.000 km, 1. lastnik, samo redni servisi ...
Ne kupujejo Švabi zopet novih dizlov. Je pa res, da si ga moraš malo priredit in ga lepo vzdrževati. In ni nobenih problemov z njimi.
Tako hitro, l lahkotno in z majhno porabo se mu ne približa noben. Mazdin benzinar. Cx30 mogoče, a nima dovolj navora. Atmosfercem pač manjka navor in tukaj nimamo kaj. Če bi imeli naši benzinarjih turbino, bi bili super. Ali še bolje dve. Tako pa je dizel, vsaj zame, še vedno pojem moči in suverene vožnje.
A ni odstop od pogodbe možen za trgovino po pošti?
Sicer pa ali neskladnost (stvarna napaka) oz. garancija ...
Pokliči ali se oglasi na Tržno inšpekcijo, bodo povedali kako in kaj - če imaš srečo in boš naletel na normalnega inšpektorja, ki imajo dežurstvo za take primere. Ali preberi in razumi Zakon o varstvu potrošnikov ...
Stvarna napska:
78. člen
(5) Če je predmet prodajne pogodbe rabljeno blago, se lahko prodajalec in potrošnik dogovorita za krajši rok odgovornosti prodajalca, kot je določen v prvem do četrtem odstavku tega člena, vendar ta rok ne sme biti krajši kot eno leto.
Živjo, vso srečo. Avto je lep. 👍 Je pa običajno obratno, Mazda dizel => Mazda bencin. 🙂
Minimalno ketnico oljne črpalke (in sčistiti sito), če še ni bila, preverit/zamenjat podložke injektorjev, pa olje v nadalje menjat na 10.000 - 15.000 km.
Po mojem je tvoj dvom upravičen. In recimo nekateri servisi na starejša vozila dajejo posebne popuste, kar pomeni, da tudi tvojih 40% realno ni več 40% ampak manj.
Sam bi tak avto peljal k Pelkotu ali Mihi (@miha20), če bi bil z dolenjskega konca. Če bi izbiral med pooblaščenimi servisi bi ga peljal v BTC k mehaniku Juretu ali k Selmarju k mehaniku Borutu.
Sem se na hitro ustavil na poti v službo. Hladilne je manjkalo samo cca 1dl. Ampak je možno, da se jo je po malo dolivalo med menjavami olja (cca 1x na 7-8 mesecev). Bomo diagnosticirali naprej. Avto naj bi bil po mnenju dr. Pelka v solidnem stanju:)
Mi je pa KONČNO uspelo dokumentirati te težave. Če imate dobre 3 minute, si poglejte spodnji video. Vsak komentar dobrodošel. Za slabšo kvaliteto se opravičujem, mobitel je videl že boljše dni.
Se stdinjam, če imaš potem mir za vsaj 100 000km. Če je pa to uvod in postane vseskupaj jama brez dna, pol je pa druga zgodba. Sam ok, smo optimisti, ane
Tega pa noben ne more vedeti v naprej - če bi vedel, bi bila odločitev zelo enostavna. 😃
S starostjo avta v splošnem lahko popravila postanejo nesorazmerno draga. Z novim avtom tega ranga bi v enem letu na ceni izgubil 5.000 € ... torej stroški tega popravila niso nekaj groznega.
Kolega ima Hondo CRV l. 2010 dizel MT s 300.000 km ... malo cvika, da bo kmalu treba zamenjati sklopko, stalo bo okoli 2.200 € ... 1/3 tržne vrednosti avta. Sam bi jo sigurno zamenjal, ker se s tem avtom še vedno pelje bolje kot z večino novih za 30.000 €. Od večjih popravil je pri dobrih 200.000 km zamenjal injektorje ... strošek okoli 1.500 €.
Zadnjič smo imeli v službi predavanje strokovnjaka, kliničnega psihologa, o "sreči". Dejal je, da je največji sovražnik sreče PERFEKCIONIZEM.
Moje mnenje je, da je z avtom vse OK. Spremljat trenutno porabo na računalniku nima smisla - kolikokrat meni pokaže 99 l/100 km ... Merodajno je napolnit do konca, zapisat kilometre in potem nekaj tankov porabit, po 3 mesecih spet napolnit do konca, zapisat km in v tem obdobju porabljene litre deliti s prevoženimi km.
Nekoč je prišel na moje dvorišče prekaljen kupec avta in rekel, da tisti, ki špara avto ali ženo, ju špara za naslednjega ...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Take rabimo, da popestrijo tale forum o e-skirojih, operacijah očes, kavi, politiki, itd. 👍
Povezava za deljenje
Deli na druge strani