Mehanik , ki mi je svetoval menjavo dela samo na mazdinih motorjih .
Sam je kupil 2016 letnik ki je imel samo 123000km in je takoj zamenjal kompletno vse .
Pravi da so imeli primere , da je šla ketnica k vragu in mašina fuč .
Te nove ketnice so bol kvalitetne , saj je bila izboljšava v letu 2019 in tiste mašine kolk on ve niso imele še nobene težave .
Če delaš mesečno več kot 2000km in voziš po klancih je priporočljivo menjat pri 150k .
Sam bom menjal , ker sem z kredo kupo avto in nočem imet še enega sranja kot sem imel pri KIA ko mi je plin skuro 2 bata .
Danes sem opravil servis moje MAZDA 6 CD 150 (178000km) pri avto Ferk v MB .
Ker poznam mehanika sva se kar lep čas pogovarjala o mali ketni .
Predlagal mi je , naj jo čimprej zamenjam , ker imam prvo ketno iz leta 2015 in je nevarno da zruži .
Imeli so že 5 primerov , da je zružla ketna brez bilo kakšne prižgane lučke . Letniki pa 2015,2017,2018 .
Čakam na predračun komplet menjave in dela . Znanec mi je reko , da ga je prišlo vse skupaj malo manj od 1400 evrov .
A je komu znana cena ?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
0ila
seveda je ceneje če sam kupiš
jaz žal rabim predračun vsega da vzamem hitrega ker je prišla višja sila in ni din din.
Glede ketn nove generacije od leta 2019 maj, so ketne visoke kakovisti.
So pa bojda ketne problem tudi pri nemcih in francozih.
Če avta ne sparas in voziš med 130 do 160 je večja verjetnost za kake težave.
Kolega menjava ketne na 170000 saj dela mesečno 5200km.
Vidim da eni pišejo da jim papca 5.5l.
Dajte no nea ga serte. Ja če voziš 90km/h v 6brzini na 20km razdalje,pa z 1500 obrati.
Popravljeno od Tine1966Povezava za deljenje
Deli na druge strani