Skoči na vsebino

Aja še to, na joti sem včasih vedno kupoval purflux, kakšne izkušnje z mazdami @scania? je malenkost cenejši kot mann - https://www.autodoc.si/purflux/7852259

Olje bi vzel pa kar A5 od Castrola Magnatec, isto pride skupaj cca 46 eur, kot original, če uzamem 5 litrou (4+1) - https://www.autodoc.si/castrol/21499922 + https://www.autodoc.si/castrol/21499920

Popravljeno od NevLado
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 urama je Janez007 napisal:

Včeraj redni servis na Mazdi 3 G120 MT in Mazdi 6 G165 MT, obe pri cca 100.000 km:

- olje Mazda Ultra 5W-30 https://olje-dg.si/trgovina/mazda-dexelia-ultra-5w-30/

- filter olja MANN W 6018 https://www.autodoc.si/mann-filter/7886688

- zavorna tekočina ATE DOT 4 03.9901-6202.2 Typ 200 https://www.autodoc.si/ate/954933

- filter zraka MANN C 27 019 https://www.autodoc.si/mann-filter/7624420

Na Mazdi 6 G165 so bile pri 97.860 km potrebne zamenjave original prve zavorne ploščice. Zamenjane z ATE 13.0460-5675.2 https://www.autodoc.si/ate/15801911

Hvala za link do filtra.

Tudi jaz razmišljam, da bom nehal vozit na pooblaščenca, predvsem zaradi tega ker za 60 eur narediš komplet servis sam.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 G120 2017 servis
Napisano
pred 1 uro je Boss napisal:

Sam mal hitrejš nagazi skozi vas pa glej, če bodo psi in mačke pospešeno stran bežali. Baje je to dober test.😜

Ja, tam nad 60 se moraš furat da prime

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali je to velik prevozenih
Napisano
pred 52 minutami je Alex napisal:

Če to leti name in verjamem da, ker sem ti trn v peti, verjemi, da sem imel na preizkusu za cel vikend tega dinozavra. 

In nato dizelco. Za katerega sem se odločil z lahkoto se ve. Poraba pri dinozavri je bila porazna. 😉

Zakaj nisi kupil CX-30 z dizelskim motorjem, če je tako vrhunski

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda problem- video
Napisano
pred 3 minutami je Anita napisal:

Kaj se pa lahko zgodi, v najslabšem primeru? Mehanika imam 40km stran.

Žal ga ni junaka, ki bi lahko iz tega posnetka ugotovil problem in posledice z gotovostjo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda problem- video
Napisano
pred 2 urama je Anita napisal:

Pozdravljeni. Večkrat ste mi tu že pomagali, pa prosim za mnenje. Pred enim mesecem je moja Mazda cx5 imela veliki servis na 100k. (Menjava pumpe itd).. Po tem servisu sem opazila, da mi motor na intervale "ruka", ne znam opisat, zato pošiljam video. To se stopnjuje z dnevi. Ko sklopko stisnem, je pa sploh slišat/občutit. Moj mehanik se mi zaenkrat ne javi. Kakšno mnenje prosim? Hvala

IMG_5854.mov

jaz bi reku da se ventilator za hladilnikom nekam zadeva, pelji čim prej nazaj na servis

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

»cukanje« Mazda Cx-5 2017
Napisano
pred 24 minutami je SpEkTr napisal:

Najprej bi moral opredeliti, ali je izvor cukanja sam menjalnik, ali motor? Če si menjal olje v menjalniku in filter, je to že kar veliko. Mogoče bi ga lahko še enkrat naučil, to lahko storiš sam doma, z ustreznimi komandami preko ročice menjalnika. Mislim da smo na forumu to že pisali.

Na delu motorja, je pa več stvari, ki bi bile lahko vzrok. Za začetek, učenje injektorjev. 

Tako, odvisno koliko časa je preteklo od menjave olja v menjalniku?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 17 urami je Tilen5 napisal:

A je kdo pripravljen malo pomagat pri izbiri diskov/ploščic na avtodoc? Da ne bi kaj zgrešil. Nazadnje ko sem kupoval so mi poslali napačne dele pa sem imel sitnosti, pa ni bila najboljša izkušnja.

Prilepi še screenshot naročila, da vidimo kateri deli so bili to :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 12 urami je godlike napisal:

Če bi jaz butelj tvoj podpis pogledal, bi videl, da je karavan. 😵

Če prav pravi Zimmerman je samo 4x4?

Imaš električno ročno?

Zimmerman pravi:

- spredaj

-- diski luknjasti (te imaš): 370.3050.52

-- pakne (te imaš): 25725.155.1

- zadaj

-- diski (tudi imaš): 370.3052.20

-- pakne:

--- z električno ročno: 22349.155.1

--- klasična ročna (te imaš): 25688.150.1

Če se nisi v ročni vsekal, bi to tudi po uradni strani moralo biti. Naj kdo še potrdi 😆

Zimmerman katalog direkt za avto

Lepo si tole zrihtal, zdej še končna tabela da te dopolnem. Jaz NE bi vzel naluknjanih, bi vzel navadne. Ampak odločitev je tvoja @Tilen5

Dopolnjujem kar je @godlike napisal:

- spredaj

-- diski luknjasti: 370.3050.52 (AWD), 370.4404.52 (Sprednji pogon)

-- diski navadni: 370.3050.20 (AWD), 370.4404.20 (Sprednji pogon)

-- pakne: 25725.155.1 (AWD in sprednji pogon)

- zadaj

-- diski: 370.3052.20 (AWD in sprednji pogon)

-- pakne: 25688.150.1 (AWD in sprednji pogon, navadna klasična ročna, non-eletric)

Sem šel preverit, in sem jaz naročil iste šifre spredaj za mojo 2.5 bencinarko, torej navadni diski 370.4404.20 in ploščice 25725.155.1.

Aja pa še ena omemba, kataloške sva takrat s @scania praktično doktorirala, ampak navadni modeli so imeli kataloško neki-neki-neki, 2018 modeli dalje imajo kataloško neki-neki-neki-A, in ta A označuje izboljšano verzijo, te ploščice pri zimmermanu tako ustrezajo in novim in starim šestkam

Lahko pa vzameš brez A in dobiš takšno specifikacijo kot je bila ob vgradnji

null

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 12 urami je godlike napisal:

Če bi jaz butelj tvoj podpis pogledal, bi videl, da je karavan. 😵

Če prav pravi Zimmerman je samo 4x4?

Imaš električno ročno?

Zimmerman pravi:

- spredaj

-- diski luknjasti (te imaš): 370.3050.52

-- pakne (te imaš): 25725.155.1

- zadaj

-- diski (tudi imaš): 370.3052.20

-- pakne:

Če se nisi v ročni vsekal, bi to tudi po uradni strani moralo biti. Naj kdo še potrdi 😆

Zimmerman katalog direkt za avto

A si ziher, da je ta link pravi - jaz mislim da je pravi tale, za 2012 dalje - https://web.tecalliance.net/otto-zimmermann/en/parts/cars/assigned?assemblyGroupId=100626&targetId=57607&typeNumber=57607#@brc/brands:Car;targetType:cars/assem:MAZDA%206%20Estate%20(GJ%2C%20GL)%202.2%20D%20(GJ2FW%2C%20GJ692);targetType:cars;targetId:57607;typeNumber:57607/lnkparts:Disc%20Brake;targetType:cars;assemblyGroupId:100626;targetId:57607;typeNumber:57607

@Tilen5 a maš AWD?

null

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavore tresejo
Napisano
pred 3 urami je Damjan75 napisal:

lepo pozdravljeni .

Imam Mazdo CX 30 . Stara je 8 mesecev. Prevoženih ima 11.500 km. Zdaj so začele tresti zavore. Sem sumil gume, pa se je izkazalo, da so gume dobre. Je pa bil avto od 8 mesecev, kar imam avto, vse skupaj 2 meseca na servisu. Uradnem.  Menjava obloge sedeža, menjava desnega ogledala, menjava električne črpalke za vodo, menjava električne črpalke goriva, cel kup senzorjev, skratka, precej sitnosti in živcev, da smo uspeli avto kolikor toliko spraviti v red. 

sedaj pa je avto začel tresti pri zaviranju. Ima morda kdo idejo , kako pristopiti k zadevi ( ja , bom peljal avto na uradni servis in ponovno tam pustil precejšnjo mero živcev) da zadevo uredimo brez izdatne količine porabljenih živcev. Hvala za nasvete

zdravo, jaz ti predlagam da najprej daš centrirat gume, potem pa naj na pooblaščencu razstavijo komplet zavore, namažejo čeljusti in vodila - potem ko sestavijo skupaj bi moral bit mir

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 17 urami je Jaka32 napisal:

No, napravica je prišla. Hvala @NevLado.

In glej ga zlomka, eno leto staro olje v Mazdi je še vedno na 0% vode. Verjetno ker je posoda zaprta, oziroma cel sistem v avtu. Me res zanima kaj pravi @scania na to? Zakaj bi menjal olje na 1-2 leti, če je recimo še vedno 0% vode notri? Sicer ne vem kaj bo drugo leto z oljem, menjam na dve leti, pa vseeno... recimo da zdrži na 0%...

Isto olje, ki je do sedaj ležalo na polici v garaži, pa je doseglo vrednost 1%. Sklepam da zato, ker se je že odpirala kantica parkrat. Uglavnem, še vedno bo dobro za motor. 

Ja, zavorno olje reagira z zrakom, tako da če boš imel stvari zaprte nima bit kaj. Bodi pozorn tudi da ga kam ne poliješ, ker reagira z vsem živim :D 

Se pa pač notr nabirajo take ali drugačne usedline ko se segreva/ohlaja, zato tudi menjava na 2 leti.

Ti pa na servisu kolikor vem menjajo to olje tako, da spumpa kar je v rezervoraju in natoči notr novega.

Se strinjam z Branetom, potrebno bi blo vse čeljusti odpret, odluftat na čeljustih in potem dolit novega, pa spet odluftat dokler ne priteče frišno.

Takole od oka pa ti lahko povem, da se nekateri 10 let vozijo z istim oljem, pa ga nikoli ne menjajo :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano
pred 4 urami je SpEkTr napisal:

Recimo:

CDN media

Motor je siv - kot disabled recimo, v primeru ko ni ogret na delovno temperaturo ali pa ko se regeneracija izvaja. To je pač en primer.

Ali pa ga fejst žgeš, pa je prevroč, da bi ugasnil istop :hudicek: tudi takrat je motor siv, tudi na bencinarju (razen če mi je kdo na skrivaj montiral dpf

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano
pred 26 minutami je Hixxy napisal:

In kako se je potem resilo?

Tudi sam sem danes dobil to napako, pa me malo skrbi. Avto je normalno peljal (na Uncu se mi je to zgodilo, peljal sem do Ajdovscine).

Hvala ze vnaprej.

Loh da je loputka med malo pa vlko turbino, loh da ti je sam kje zabilo, loh da se boš peljal pa se bo rešilo samo od sebe.

Pejdi na tester pa naj pogledajo. A si že kdaj pucal sesalni kolektor pa egr?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 31 minutami je Jaka32 napisal:

Kdo ve ce se da na oko preverit ce je zavorno olje se dobro ali ne?

Vem, da obstajajo napravice in da vec kot 4% vode ne sme biti notri.

Vem da stane liter novega olja 10 eur.

Ampak se vedno bi rad preveril odprto embalazo olja, ce je v redu ali ne. Bo pa romala v motor in ne v avto.

Kup napravco na aliju, sej zdej hitr pošiljajo, pa čist poceni so.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.