Spusti ?ipo do konca dol, nato dvigni nazaj do konca gor in ?e nekaj sekund dr?i stikalo, da naredi klik v vratih. To je treba narediti na vsakih vratih posebej.
LIFE, IN ORDER OF IMPORTANCE: FOOD, SHELTER, AND A PAIR OF VERY LOUD SPEAKERS.
Ni v povezavi z gumami, je pa poraba "ne me zajebavat" (majhna).
Sicer zelo redko gledam ali spremljam porabo, pa vseeno mala primerjava: Mazda 6 SPC 2.0i (147KM) letnik 2005 in Mazda 6 SPC 2.0i (165KM) letnik 2013...
Relacije skupaj 631 km, porabljenih 30,6 litrov (sem ?el nala?? tankat prej in potem, da ne pokvarim povpre?ja z mestnimi vo?njami), poraba 4,9 l/100km. Pri stari sem te?ko pri?el pod 7 l/100km, ve?inoma je bila 7,5 l/100km.
Pri mestni vo?nji se poraba giblje med 7,5 in 8 l/100km, s tem, da je v pribli?no 500-ih km mestne vo?nje iStop aktiven po dobro uro (v 500 km torej pre?akam pred semaforji z ugasnjenim motorjem ve? kot eno uro). Pri stari sem imel porabo po mestu okoli 10,5 l/100km.
Skyactiv o?itno deluje.
Na tem konektorju (na zadnji strani radija) kjer si zvezal AUX vhod je mi?ljen priklop dodatnega CD izmenjevalca, navigacije itd. Ta konektor aktivira? tako, da 2x pridisne? gumb CD.
?e pa ?eli? aktivirati gumb TAPE/MD oz. MEDIA, mora? pa narediti vezavo na spodnji strani radija (kjer so priklju?ki in mesto za razli?ne originalne module - kasetnik, MiniDisc, HDD).
Dobiti mora? posebno plo??ico (tiskano vezje) z AUX vhodom, ki jo montira? v re?o na spodnji strani radija. To sem imel jaz vgrajeno v prej?nji Mazdi 6 (rabil sem dodaten vhod za zvok iz TV tunerja, ker je bila na zadnjem konektorju priklju?ena navigacija).
Odtipkaj v iskalnik Mazda Aux Mod, ti bo na?lo nekaj re?itev.
Takole pa izgleda plo??ica:
2. ponoci, uni zadaj se mi lahko zahvalijo, ker jih ne slepim
ce je tak problem za barabe, pol je najboljs da se pritisne gumb pri vratih se pa se zaprejo vsa vrata in prtljaznik (ponavadi barabe ti odprejo vrata in ne prtljaznika )
(enako tudi jaz)
Ma skoraj ne verjamem da bi bila baterija, saj je bila zamenjana v za?etku aprila letos, da bi zdr?ala tako malo ?asa pa skoraj ne verjamem............ali pa?.
A drugi daljinec dela normalno? Druga?e pa, jaz imam ?e prvo baterijo (oktobra bo ?est let) in dela OK, tako da ne verjamem, da je baterija. ?e daljinec enkrat prime drugi? pa ne je po moje slab stik v daljincu. A se pri?ge lu?ka na daljincu, ko pritisne? gumg?
Jaz imam v svojem klju?u ?e originalno baterijo (od oktobra 2005), pa mi ?e lepo dela.
Meni se ne zdi, da bi bila baterija fu? - ?e ti odklene. Prav tako se mi ne zdi, da bi se v ra?unalniku ali klju?u kak signal zmedel, ?e ti po odklepanju zaklene. Mo?no pa je, da je tipka zapacana.
Za raztavit klju? ima? napotke v navodilih za avto, druga?e ga pa razpre? in v re?i kamor se pospravi klju? je en hakel?ek, ki ga pritisne? in potegne? klju? narazen.
s sestko je treba tankat takoj ko pade kazalc, malo pod crto...
sam noter nikol mi ni slo vec kot 58l, laznivci pravijo da gre not 64l
Eh, dizela?i..
Meni se lu?ka pri?ge, ko je kazalec mm nad zadnjo ?rtico in BC mi ka?e ?e kak?nih 50 km. Potem vozim ?e nadaljnih 100 ali ve? km in grem na pumpo in tankam vedno nad 62l, kdaj tudi 65.
Obstal pa nisem ?e niti enkrat brez bencina.
Kako pa vem kater je z avtomatsko klimo? V ?em se vidi razlika?
lp
Ja, ta na slikci ima ro?no klimo.
?e ima? ti avtomatsko vzemi to plastiko tako, da bodo gumbi za avtomatsko klimo.
Druga?e pa je vse enako pri starem in FL modelu (potegne? ven srebrne plastike, konektor iz starega radija v novaga (+ komande za klimo) in novo plastiko nazaj). Je v eni temi tukaj ?e napisano kako in kaj se razstavi.
Hmm, mogo?e ?e ve?, ?e sam konektor do radia vsebuje iste kable za Bose sistem gor priklopit, ali je treba tudi to menjat?
lp
A to misli? konektor v radiju ali konektor s kabli, ki se priklopi v radio?
?e ima? Non Bose radio nanj ne more? kar priklopit konektor, ki si ga dobil z Bose komponentami (?eprav pa?e v radio), ker izhodni signali iz radija niso pravi. Na?eloma pa ne igra vloge kateri konektor s kabli uporabi? Non Bose ali Bose. Oba imata enako postavljene priklju?ke. Problem je le izhodni signal iz radija, ki ga mora? prej spremeniti v Low za v Bose oja?evalec.
Zato pravim, da vzemi tam, kjer si ?e vse ostalo pobral, ?e Bose radio.
Tista napravica (v zgornjem predalu) mi je kar v?e?, ker vsaj po slikcah sode? zgleda, ko da je bla ?e original noter Kako pa je kaj z uporabnostjo? Ker se more? za prestavljanje potem stegovat naprej na armaturko, da menja? pesmi itd.?
Zaenkrat pa bi potem najraje mp3 radio na?el, sem upal, da obstaja tudi mp3 s changerjem (kasneje bomo pa vidli ?e glede ostalega )
?e to, ?e mogo?e ve, ali je odvisno od original radia, kak?en je, da se da Bose gor priklopit, je kak?en dodaten konektor, ali je pri vseh isto?
lp
Seveda obstaja za prej?njo 6-ko MP3 6CD changer. Ko sem jaz kupil avto (2005) je bil za dopla?at cca. 500?. Pobrskaj po eBay-ih. (Obstaja tudi HD, MD in kasetni modul).
Za tisto napravico v zgornjem predalu: volanke kontrole ne delujejo nanjo, le glasnost, ki gre itak preko radija. Pesmi lahko menja? na zaslonu ali pa s prilo?enim daljin?kom.
?e za konektor: na videz je popolnoma enak, vendar obi?ajen radio ima High Output signal, Bose ima pa na istih kontaktih Low Output signal. Tako, da zamenjat ?e radio ali pa kupi? Hi-Low converter.
Aja pa ?e glede zamenjave radija z Navi/DVD enoto: pri dobrih modelih (kot Juresova Caska) potovalni ra?unalnik normalno deluje in tudi upravlja se ga preko volanskih komand, mora? pa pri stari ?estki zamenjati celotno prednjo plo??o armarturke in vgradi? lahko le 1 DIN radio (morda bi ?e dobil kje rabljeno z 2 DIN odprtino).
Imam bencinaraja in Dexelia olje in ni nobenih problemov, da bi ga kaj zmanjkovalo ali pa da bi nara??al nivo. V prej?ni 323F sem imel Castrol pa prav tako ni bilo nobenih problemov.... :ne vem:
Mute Pin sigurno obstaja, naj enostavneje ga izkoristi? z kakim kablom ISO2CAR kablom za recimo Parrot napravo....
Parrot ne uporablja MUTE signala, temve? sam preprosto prekine radijski signal in naprej po?lje svojega. Zato pa grejo kabli za zvo?nike iz radia preko Parrotovega procesorja do zvo?nikov.
Sicer po tem diagramu ni MUTE vhoda v radio, vendar mislim, da bi znal biti eden od praznih ali pa Data?....
- ali je prostor, kamor sicer pride "Bose" oja?evalnik, pri opremi TE prazen?
DA
- kje natan?no ta prostor je ter kako se do njega pride (kaj vse je treba podreti, ima morda kdo kake slike)?
POD VOZNIKOVIM SEDE?EM / NI? NI TREBA PODRETI, PORINI SEDE? DO KONCA NAPREJ/NAZAJ.
- kako je do "Bose"-ja, kadar je vgrajen, napeljano napajanje (direktno iz akumulatorja ali iz varovalk / katerih)?
PREKO VAROVALK / PRI VOZNIKOVIH NOGAH
2. Zvo?niki
ZVO?NIKI SO ENAKI V PREDNJIH IN ZADNJIH VRATIH IN SICER OKROGLI 16,5CM, DVOKONUSNI.
- kako komplicirano je sneti vgrajeni "avtoradio", da bi pri?el do kablov, ki vodijo do zvo?nikov v zadnjih vratih in jih prenapeljal do prostora, kjer bo montirana radijska postaja?
HJA, NI KOMPLICIRANO, JE PA TREBA MALO RAZDRETI ARMATURKO IN RADIO VEN POTEGNITI.
- ali je gornje sploh smiselno oz. ali je morda la?je potegniti nove kable in morda celo zamenjati zadnje zvo?nike z bolj zmogljivimi - ?e da, kako komplicirano je priti do njih?
MORDA BI BILO BOLJ SMISELNO VGRADITI V ARMATURKO LO?EN ZVO?NIK LE ZA POSTAJO? IMA? PROSTOR NA ARMATURKI ZA EN 8CM ZVO?NIK. DRUGA?E PA JE ZA ZAMENJAVO ZADNJIH ZVO?NIKOV TREBA LE SNETI TAPETO Z VRAT (NEKAJ VIJAKOV-OKOLI KLJUKE IN PRITISNI ?EPKI OKOLI TAPETE).
3. Drugo
Ali ima vgrajeni avtoradijo (oprema TE - radio s CD z menjalcem za 6 zgo??enk) kje zadaj na katerem od konektorjev morebiti primeren elektri?ni vhod "mute", s katerim bi lahko CD/avtoradio za?asno "uti?al" - podobno, kot se to stori s tipko "mute" na kontrolni plo??i oz. volanu? Nekateri avtoradiji take vhode imajo za potrebe priklopa brezro?ne "mobitel" naprave...
URADNO SICER NE, AMPAK MISLIM DA IMA MUTE KABEL OZ. SIGNAL.
Ne dajat na 12V vti?nico. Kar na akumulator pove?i. Na kablu cca. 20-30 cm od akumulatorja montiraj varovalko (ampere izberi glede na mo? oja?evalca, prav tako vzemi ustrezno debelino kabla), kabel pa potegni skozi po?arno steno skozi gumo kjer gredo tudi ostali kabli v kabino (pod volanom).
Pa brez skrbi, izolacija na kablu se ne bo stopila, ga pa le fiksiraj z vezicami ob druge kable, da ne bo opletal. Pa dobro je tudi, ?e kabel za??iti? s pregibno plasti?no cevko.
Meni senzor deluje tako kot mora, tudi na potenciometer deluje glede na to kako je nastavljen (se opazi, ?e je na zelo ob?utljivo nastavljen, da pobri?e ?e pri nekaj kapljicah in na malo ob?utljivo, ko se lahko precej kapljic nabere, ter vse vmes).
Je pa sicer M6 I.gen.
Meni je enkrat (na 323F 1.6 '02) svetila ta lu?ka skoraj cel ?as na avtocesti Salzburg - Ljubljana. Naslednji dan so mi na servisu rekli, da zaradi bencina (tankal v Avstriji) in mislim, da so mi poleg priklopa na ra?unalnik preventivno zamenjali tudi nek senzor - vse brezpla?no. Potem se ni ve? nikoli pri?gala ta lu?ka. Druga?e ni pametno voziti s to lu?ko, tako, da ?imprej pelji na servis, pregled ne stane ni?. Pa v Lj. definitivno v Gamo v BTC.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Povezava za deljenje
Deli na druge strani