Prva je resetiranje ure v armaturki, vsaki? ko za?enem avto. Akumulator je eno leto star, tko da mi ni glih ni? jasno, Vse ostalo kar je povezano z elektroniko dela.
Druga stvar pa je ropot(niam pojma ?esa- nekje spredaj pri ma?ini) vsaki? ko zjutraj za?enem avto in zapeljem v ovinek. traja pa samo ene par sekund, potem pa mine.
?e kdo ve za kaj se gre, prosim za nasvet!
Meni je na m3-ki "brusil" zvit zavorni disk. Za uro pa poglej accu kleme, ?e so dobro pritrjene in ?e niso preve? zama??ene. Najbolje je da + in - vzame? dol, malo o?isti?, na novo gor pa dobro zategne?.
Lahko je samo vlaga notri bla, ko so zapirali pokrov za lu?i... jaz bi najprej poskusil tako, da na kak?en suh (po mo?nosti topel dan) al pa v kaki ogrevani gara?i odpre? pokrov za menjavo ?arnic pa pusti? par ur, da se posu?i. Tako bo vlago ven potegnilo, potem pa po?aka? na prvi de? in vlago pa vidi? a se bo ponovilo. ?e se ponovi - menjava.
Off topic: vsaki? ko vidim tale naslov mislim, da sem na Ford forumu
Lu?i imajo na zadnji strani "luknce" in gor 10cm cevke zvite pod pravim kotom navzdol. Namenjene so le temu "izsu?evanju". Na topel dan avto postavi na sonce, pa mislim da bi se moglo samo izsu?it s ?asom. Vsaj meni se je ko so mi zamenjali sprednjo desno lu?.
Mislm da nebi smel bit nobenga problema, sam pa? redno per avto in feltne (k bo sol na cesti), pa bo use ok.
prej?njo zimo so original mazda 15" felne ?ist normalno prestale. ni? lupanja ali kak?nih po?kodb. Pa? sem vsake tolko malo spral s karcherom, kar pa tut za celotno podvozje ni slabo. Je pa res, da sem ?e videl grdo razpokane poceni felne. Se spla?a za kak?nimi rabljenimi dobrimi pogledat. Jaz sem jih dobil ugodno pa so ?ist ql za zimo.
Ne vem katero olje je sedaj not, ker sem kupil rabljen avto. Naredil sem 14000 km, pa je ?e vedno skoraj na max. (na 3000 km mi je popila 1l olja lancia 2.0 bencin).
Verjetno bom dal magnatec 10w-40. Cena se mi zdi ugodna - okrog 10?/l.
Kje kupujete material za servis - filtre, zavorne plo??ice?
lp
Poz!
za 10?/l se ?e da dobiti TXT-ja 5W40. Sicer pa imam samo v moji m3 benz. 10W60 (se ukvarjam z nabavo olja pa sem ga dobil za đabe) in morem re?t da je to to. Motor te?e ti?je, poraba je itaq tu tu, tro?i pa isto kot dexelia 5W40. To olje so mi na mojo ?eljo nalili noter na original mazdinem servisu in ni bilo nekih komplikacij. Avto je pogosta gnan do konca, zato mi tega olja ni ?al ker vem, da slu?i namenu.
Filtre, plo??ice ipd, naj ti nabavi nekdo, ki ?e ima kak?en po?ten rabat v kak?ni avto trgovini, pa raj njemu da? za kaki pir, pa pride? tut do 30% ceneje skoz. Kar na 150? materiala ni ve? tako malo.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Altec, "?tand-gas" nastavlja? s tem vijakom, ki ima rde?o katalo?ko ?tevilko.
p.s.: ?e si kje z ?tajerske, ti ga z veseljem poka?em.
lp, Ale?.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani