Skoči na vsebino
mazda 6 2004 pokanje
Napisano

Pozdravljeni, meni pri mazdi 6 med vo?njo nekaj po?i, torej nekje na sredini avta oziroma nekje za voznikovem sede?u. To ni nekaj , kar se dogaja redno zgodi se le ob?asno, ko pa pri?ne pokati po?i tudi ve?krat. Ponavadi pride do pokanja dokler se avto ne segreje. Ko sem pogledal pod avto je pod avtom, za voznikovem sede?u neka ?ana plastika, veli?ine 30x30 cm. Sklepam da tam spodaj. Torej mazda je disel.

?e se komu sanja kaj bi lahko bilo, bi bil vesel pomo?i.

Lep pozdrav Uro?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nasvet
Napisano

Opazil sem da mi med po?asno vo?njo trese volan, ampak PO?TENO. gume so bile centrirane dvakrat, torej?

Odlo?il sem se da peljem mazdo k lokalnem mehaniku. ugotovil je da so mi ?li kon?niki na vilicah, ter da se jih ne da menjat, temve? da je potrebo menjat vilice v celoti.

Ker sem mu ?elel pokazat kako to trese, sva ?la na probno vo?njo, med katero je ?e ugotovil, da mi zadni le?aj na levi strani ru?i.

Vpra?al sem ga koliko bi me stalo popravilo dejal je.

ZADNJI LE?AJ LEVI 180 EUR.

SPREDNJA DESNA VILICA 105 EUR.

DELO 2.5 URE 77 EUR.

Spa?ujem vas, ali si moj mehani ?eli malo bo?i?nice z takimi cenami, ali pa so res deli tako dragi.

?e ima kdo kak predlog, kako do cenej?ih delov, ki sem jih zgoraj na?tel, bi mu bil zelo hvale?en.

Uro?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6, kaj paziti pri nakupu
Napisano

Pozdravljen.

Ko sem sam kupoval mazdo 6 sem bil najbolj pozoren, ?e je bil narejen servis na 120.000 km. Zakaj, ker je ta servis najve?ji pri mazdi 6 in te stane med 1000 in 1300 eur. ?e ne verjame?, pokli?i na mazda servis in za ?tos upra?aj koliko stane velik servis, pa usedi se prej, ker pride do vrtoglavice ko zve? za ceno.

Lep pozdrav Uro?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava vztrajnika in sklopke
Napisano

Pred cca. 6 meseci sem imel iste te?ave , z sklopko in vztrajnikom. ce na servisu je bila 1250 eur. Jaz sem zamenjal oboje za 480 eur. deli + 200 eur. delo.

Razlaga:

1. OBNOVLJEN vztrajnik sem kupil preko bolhe od enega gospoda z primorske. Ko sva se dobila mi je pokazal kaj je dejansko bilo obnovljeno. Ker se ta gospod spozna na te stvari, mi je dejal, da na vztrajniku ponavadi grejo vzmeti, zato ni enakomernega pritiska na lamelo kar povzro?i tresljaje in posledi?no obrabo sklopke oz. lamele.

2. Sklopka nova v avto trgovini VALEO je bila 470 eur. in ?e to ker se baje poznava z prodajalcem.

Na tem istem forumo sem dobil ?tevilko enega prodajalca avto delov ki naj bi oskrboval tudi mazda servise in, ki prodaja tudi na drobno. Cena kompleta torej (potisna plo??a, lamela in le?aj) 275 eur. Pika na I pa je, da ti to vse pripelje na dom.

3. Kam naj peljem menjat sklopko. Cena delovne ure na mazda servisu je bila 52 eur. "WTF". Zato sem se odlo?il, da probam kje drugje in sem se odlo?il za CHEVROLET servis. Cena delovne ure 29 eur.

Zamenjava sklopke in vztrajnika je traja 2 uri. Ker je to servis imajo tudi prikju?ke z katerim so mi pregledali komplet ra?unalnik na mazdi, ter poiskali morebitne napake, ki jih ni bilo.

Torej ?e povzamem vse od menjave je poteklo 6 mesecev moja mazda 6 2004 dizel te?e kot urica, brez napake.

PS: ?e se spra?uje? kako ve? ali je rabljen vztrajnik slab ali dober, lahko ti re?em JE VIDET. Plo??a na vztrajniku mora biti gladka skoraj brez praske.

Torej meni je ratalo pridet dosti ceneje, kot na servisu; ne vem zakaj nebi tudi tebi.

LP Uro?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (Gori Opozorilna lu?ka motorja)
Napisano

Meni se je na mazdi 6 pojavila tudi li?ka za opozorilo napaka na motorju. Po priklopu na ra?unalnik so ugotovili , da je napaka na ERG ventilu. Po temeljitem pregledu ventila so ugotovili da je napaka ne na ventilu ampak na cevkah, ki so priklopljene na ventil. Ker je v teh ceveh vakum in je po tolikih letih cevka preparela je v cevko pri?el zrak, kar je pomenilo nepravilno delovanje ventila, posledi?no pa v?ig lu?ke NAPAKA NA MOTORJU. Po zamanjavi cevke mi ?e cca. 1 leto dala OK.

Upam da sem ti kaj pomagal.

Lep pozdrav Uro?.

PS: Moja mazda je tudi letnik 2004.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

m6 dizel trese
Napisano

Imam mazdo 6 2004. Imal sem iste te?ave kot ti, sklopka mi je prijela vredu ampak se je avto tresel. Ko sem se odlo?il to zadevo popravit sem vgotovil, da je ?el vstrajnik. ko so vse skupaj razdrli so mi pokazali najprej sklopko, ki je drsala ?e po vijakih, vstrajnik pa je bil tako vni?en, da ?e sami niso mogli tega vrjet. Sedaj ko imam vse novo in sem la?ji za (TO NI ?ALA)!! 1250 Eur.+ 200Eur. za delo, mi avto dela zelo lepo in ni? ve? ne trese pri menjavi brzine iz 3 v 2. Tudi pri speljevanju spelje zelo lepo.

Ps. Po dalj?i raziskavi sem vgotovil, da je plo??a na vstrajniku pritreja z vzmetmi in ?e so te vzmeti, pretegnjene pride do neenakomernega pritiska plo??e na lamelo, zato pride do zdrsavanja na sklopki,(TRESENJA, KI GA ?UTIMO MI) posledi?no ti vni?i tudi lamelo. Moja mazda je pri menjavi imela 140000 km.

Lep pozdrav Uro?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kontrolna lu?ka "Check engine + DSC"
Napisano

Ni re?eneno, da je napka na ERG ventilu. meni se je zgodilo da je ta lu?ka svetila in sem ?el na en x servis, ki ima univerzalni konektor za diagnostiko avta. Ugotovili so mi (kot prvo na ta ventil je vezanih cel kup cevi ki so pod vakumom), torej ugotovili so mi da je ena ali ve? cevi preparelih in da notri ni 100% vakum. Ko so mi zamenjali cevi in z ra?unalnikom umaknili napako dela, brez napake ?e 3000 km.

Uro?.

PS: Naj la?je je re?t je ?el ventil!!!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 in tresenje pri speljevanju
Napisano

Pred ne davnim sem dal menjat sklopko in vztrajnik na mazdi 6 2004 2.0 d. takoj po menjavi se mi je za?ela vzigat lu?ka za zdrs in napaka motorja, zakar se mi ni prej nikoli v?gala. Po pregledu na ra?unalniku je pokazalo, da je napaka na ventilu za povrat izpu?nih plinov. Na moje vpra?anje zakja je pri?lo do tega je bil odgovor, da saj ni ?el ventil, temve? na ta ventil je vezanih cel kup cevi, ki so pod vakumom in ?e pride v sistemu samo eden mehur?ek zraka ventil oz. elektronoka javlja napako.

To je moja izku?nja. Uro?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 - problemi
Napisano

Pri nakupu mazde 6 z ve? kot 120.000 km, je vedno potrebno pogledati v servisno knjigo ?e je bil opravljen servis. Ne govorim o navadnem servisu, tem ve? o velikem servisu, ki se opravlja na 120.000 km, kjer ti menjajo ogromno stvari in ki te stane med 1000 in 1300 eur.

Lep pozdrav Uro?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pomo? pri nakupu sklopke za mazdo 6
Napisano

Pozdravljeni.

Pred ne davnim sem opazil, da mi avto cuka oz. zavibrira ko speljem. Danes mi je pri prehitavanju oratomer zabilo na 4000 oratov pospe?ka pa n i bilo nobenega.

Sklepan da mi je ?la sklopka. Ker imam namen kupiti sklopko v avto trgovini in ne na servisu, kje so baje "pozla?ene" ironi?no glede na ceno, ki sem jo prebrav na tem forumu.

Spra?ujem pa zato, ker bom sklopko menjal pri lokalnem mehaniku.

Zanima me slede?e;

1. Ali pri menjavi sklopke menjamo ?e kak?en drug del (le?aji. pu?e itd...)

2. Imam mogo?e kdo kak?en nasvet kje se da kupit sklopko za mazdo 6. Govorimo o preisku?eni trgovini, kjer bojo takoj vedeli za kaj gre. Ker v kraju kjer ?ivim je ena avtotrgovina ki ti nabavijo vse samo mislim da nimajo toliko isku?enj z mazdami.

3. Ali pri menjavi sklopke manja? vedno oba dela ali samo potisno plo??o oz. ko?aro.

Uro?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Posko?ni vrtljaji M6
Napisano

Imam Matdo6 100kw 2004 z 138000km.

Pred ne davnim sem opazil da mi pri speljevanju avto cuka kot da bi drsela sklopka. Pri spu??anju pedala sklopke ?utim da prime nekje 2 cm preden spustim pedal sklopke do konca.

Druga?e med samo vo?njo se avto obna?a normalno in nimam nobenih iznenadnih skokov obratov, kot se nekateri napisali. Je pa opazit med ni?anjem iz 3 v 2 brzino to isto cukanje oz. spodrsavanje.

Zato me zanima va?e mnenje ali je ?la sklopka, ali pa kaj drugega.

Uro?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?tarter mazda 6 2004 dizel
Napisano

Hvala vsem ki ste mi pomagali. Vendar ker sem totalen laik, ali mi lahko ?e poveste z katere strani je ?tarter in kako naj la?je pridem do njega. ?e ima kdo kako sliko bi mu bil zelo hvale?en.

Lep pozdrav Uro?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?tarter mazda 6 2004 dizel
Napisano

Pred kakim tednom mi je prvi? v treh letih ob v?igu zaverglalo v prazno, kot da ?tarter vrti ampak ne vrti zobnika od motorja. Sli?i se kot v?asi kak?ni stari avti ki ni htel v?gat pa smo rekli (NO PA JE ?EL ?TARTER).

Torej ko zeverglam prvi? mi zaru?i, potem zaverglam ?e drugi? pa v?ge. V?asih pa se mizgodi da moram zaverglat dvakrat al pa trikrat ?ele nato v?ge.

Lep pozdrav Uro?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kateri model mazde je?
Napisano

OPOZORILO.

mazda 6 2004

Nikoli ne dajajte teko?ih di?avic, ki so v majhnih fla?kah z raznimi ventilator?ki na odprtino za zra?nik, ker ?e vam ste?e ven di?ava vam stopi barvo sredinske konzole. Torej pod srebrno barvo je bela plastika.

Govorim iz lastnih izku?en, kako mi je to ratalo ne me vpra?at.

Zato bom kupil novo sredinsko konzolo, ki se jo da dobit na netu samo pi?e da je za model GG/GY.

Torej kej pogledam kateri model je.

PS. v prometni ne,

v servisni knjigi ne,

v navodilih ne...

Torej kje pa!

?e pa ima kak?en od vas kak?no vi?ka oz. ?e ve kje se jo da dobit se priporo?am.

Lep pozdrav Uro?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Garancija za mazdo 6
Napisano (urejeno)

Zanima me va?e mnenje.

Kot ?e vemo je garancija za mazda vozila v Italiji 5 let, in v Sloveniji 3 leta.

Torej ?e italijan kupi Mazdo v Italiji mu takoj ze?ne veljati garancija v dobi 5 let. Ko ta italijan proda mazdo v Italiji, italijanu pred iztekom garancije ta ?evedno velja 5 let.

Kaj se pa zgodi, ?e italijan proda mazdo kateri ?e vedo velja garancija Slovencu, ki jo registrira v Sloveniji, ali ta garancija ?e vedno velja 5 let ali samo 3 leta.

Lep pozrdav Uro?

Popravljeno od Marko_mx-3
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

KAM NAJ PELJEM MAZDO 6 NA SERVIS
Napisano

Pozdrav.

Pred ne davnim sem pisal o ceni servisa za mazdo 6 za 120.000 km.

Napisal sem da je cena servisa v Ljubljani 930 EUR. No to je bila pomota saj je cena servisa na Mazda servisu v Velenju 1,230 EUR., ker naj mi nebi v Ljublani povedali, da je potrebno menjati ?e hidravli?ni zategovalec oz. ?poner jermena.

?e se vam pa to zdi apsurdno potem naj vam povem ?e ceno servisa za iste kilometre v Italiji to?neje v Trstu, kjer pride? na vrsto ?e isti dan in ta je 1,300 EUR.

Lep zgro?en pozdrav Uro?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nov radio za mazdo 6
Napisano

http://search.ebay.de/search/search.dll?so...p=32&fsoo=2

bolha... ipd... razbite mazde...

pa ?as si vzemi :)

na silo ne gre

Pa ?e si ?e tko prijazen za nikar?en odgovor, potem pa mi povej kje naj najdem kako razbito mazdo, kajti gledal sem ?e na BOLHI, AVTO.NETU, DIREKT NA NAJDI.SI pa sem na?el le eno in ?e ta bi jo rad o?itno dal v vitrino in jo gledal do konca ?ivljenja, ker se na moje e-maile ne odziva.

Pa hvala.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.