Skoči na vsebino
323f l.96- ne dela vec
Napisano

moja situacija je bla taka. ko sm ?ov k sestri cca 7km sm se peljov normalno, pol k sm ?ov dam ?ez 2h in mogo?e se ni ?ist ohladu, mi je u?gal normalno in sm se pelu cca 500m mi je za?el cukat, najbolj da ga zapeljm k punci tm bo lohka po?aku kak?en dan ?e mi umre. se pelm ?e 100m in mi cuka k pri norcih in mi crkne zapelm mal k kraj in ga verglam in mi kon?no rata u?gat avto in se nekako cukajo?e pripelm ?e tistih 200m do punce. sumil sm vodo v bencinu, k sm prej?ni dan tanku, snamem cevko za bencin in bencin je bil lep, k je bla nedelja nisem mel kaga vpra?at,in sm tma avto pustu do pon.ponedeljek zjutrajkli?em na servis in mi re?ejo da je ?la elektronika v frtajlerju in da stane 145k sit, in spotama ?e povem simptome in kako se je zgodl. reku je da sedaj k je hladn bi se mogu pelat, tko da sm se pol komi dam prpelu-ampak sm se. doma si re?em da ne dam tok dnarja za frtajler k je preve? denarja, zdrem nesem k enmu elektroniku in mi re?e da je tranzistor hin in da se bo pozanimal ?e se da druzga dobit, za foro nesem ?e enmu in un m re?e da je ?e dobr, pol sm bil v dilemi in sestavim nazaj zamenjam sve?e na?timam zra?nost na sve?kah 1 mm in mi ?e dons gre.

priporo?am ti nove sve?ke in probej k je to najceneje zaenkrat, pol bo? pa vidu

aja lahko je pa tud merilec zraka (luftmeser) (?e ti zalavfa in takoj crkne ?ez cca 5 sek) ?e ma? ?portni filter gor ti je skor sigurn on crknu stane okol 45k ne da se ga pa popravt. kar je ?e vedno cenej kokr pa frtajler menat

To so moje ideje in moje izku?nje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

323f l.96- ne dela vec
Napisano

ja lohk so sve?ke al pa frtajler sam ?e je frtajler bi mogu hladen motor zalavfat, pol pa k bi se mal segrev bi pa za?el cukat in bi ?e kasnej crknu. za kej ve? pa ne vem, edin kr lohka proba? je to da namest 1,1mm razmeka pri sve?kah da? 0,9 al pa 1 mm.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 - volanski drog
Napisano

ja nekjkrat sm bil ?e tam samo ne kot kupec avta ali njihove storitve, ampak samo materiala in ?e kdaj pa kdaj sm pri?el po kak?no inf. Delavnico imajo lepo zrihtano, kako pa je z njihovimi uslugami ne vem, imam ob?utek da se z njimi ne da oziroma bol malo kaj zmenit.

to je moj ob?utek k sm ga tm dobil

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 - servis 40.000
Napisano

kokr jst poznam diske je tako da morajo biti z takih materialov da prenesejo nenadna segrevanja in ohlajanja. glede stru?enja diskov je pa tako da ima? predpisano minimalno debelino in do tja jih laho uporablja?, ?koda denarja za menjavo diskov, ?e so seveda ?e stari dobri in se dajo postru?it za jurja ali man

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

15" Platisca
Napisano

dej ?e je spojler tak k original, lahko re?e? da je ?e original gor, tko sm jst naredu, sm dal sam , sicer originl spojler gor, za feltne mor? pa res dobit certifikat, sej za monta?o pa napi?e? enga vulkanizerja. za feltne je pa tko da se mora certifikat ujemat z feltnmam, ?tevilke, pa mere...

k sm ?ov jst feltnam uredit papreje, je na lpp-ju pogledu ene cifre zmotri feltne, pol je pa te cifre iskov po certifikatu, pol je pa ?e na certifikatu isku avto katerga voz?, in to je to, pol sm pa sam ?e ?aku homologacijski katron?ek

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avto Optika
Napisano

za ljubljano ne vem, jst sm dal optiko narest v Meng?u, cca 15 km z ljubljane, pri gregorcu. naredl so dobr, in res so se potrudl, na konc mi je sprintal rezultate prej?nega stanja koles in sedanjega, plus odstopanje kak?no je lahko, pride tabela A4.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kam vozite svojo mazdo na servis?
Napisano

jah nimam glih stare in ne mlade mazde, je letnik 97.

z mojimi servisi je tko, da olje in filtra menam sam, kupim original filter, in tesnilo ?epa, pol pa doma zamenjam. za ve?je servise, kokr je na 90 tiso? pa dam na servis zamenat jermena, pa ventile za pogledat in na ra?unalnik ga dam prklu?t. kr je ostalga, ti vse pi?e v servisni kni?ci kaj naredit, tko da ?e si malo ali veliko mehanika, lahko sam veliko naredi?, seveda je pa dobro imeti avto dvigalo ali vsaj kanal. k tem spada tudi nekaj ordja.

tako delam jaz, kako vi, boste ?e povedal.

lep pozdav

Toma?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

323f pri 145.000km - da ali ne
Napisano

no tko jst sm tud lasnik mazde l 97 in z 15 motorjem in koker vem so to odli?ni motorji. tko da ?e ti je avto v?e? in ?e je tak kokr pravi? in ?e ga ?eli? imet pol ga vzem. moj avto ima sicer 113 k km pa ni nobenih te?av. druga?e je za te avte znano da nimajo kak?ne napake, se kdaj pa kdaj zgodi da kaj crkne ni pa to v navadi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

323f problem
Napisano

ja crkne ne sam ko se zaleti? in ?e nisi kriv in ti zavarovalnica ne krije vseh stro?kov, ker je ekonomska totalka, in bi imel avto in se ho?e? s tem avtom vozit rabi? te dele ?e ga ho?e? popravit. sicer sem nekaj delov na?el rabljenih, desnega blatnika pa po dveh mesecih nisem na?el rabljenega, zato sem mogu naro?it novega. ?e ima? denar za novej?i avto k nima frtajlerja bog ti po?egnej, ?e se vozi? z starej?im modelom ima? pa lahko take probleme.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

323f problem
Napisano

ja zaenkrat nisem mel ?e nobenega popravila, samo dele ko popravljam avto je pa vse tako drago kot pri norcih, ?e ti povem eno ceno ro?aj vrat (po doma?e kljuka za vrata odpirat) 44720sitov, pol npr blatnik 53k sit, pa ?e neki drobi?a, druga? pa kokr vem pr mazdi dost rad crkne frtajler (razdelilec v?iga) za to ceno nisem ?ist sigurn mislm pa da se giblje okol 140 k sit. zdej mi pa povej ?e so to normalne cene, no ja da ti povem ?e ceno za ogledalo 56 k sit!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.