Skoči na vsebino
Metlice brisalcev
Napisano

Bom uporabil kar to temo, v kratkem nameravam menjati prednji metlici brisalcev na M6 (11/2008). Izbral bi kar original Mazda pa me zanima, ?e mogo?e veste okvirno ceno oziroma ali jih imajo v kak?ni akciji kot so to imeli pred leti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ke: Ro?na zavora in DSC
Napisano

eno stikalo na enih od vrat ti ?teka. ?e se prav spomnim ima ta mazda samo en skupen znak kajne? Ne ka?e vsake vrata posebej, ?e je tako bo? moral malo sam diagnozirat. Verjetno bo dosti da malo s prstom drma? na na?in da so vsa vrata zaprta potem pa odpira? ena pa po ena in posameznega pritiska?. In ?e se ugasne je ok, ?e ?teka si ga na?el.

Nahaja se pa na sprednjem delu na okvirju avta (ne vrat)

Zadaj pa zna biti da je stikalo del zapirala.....

https://www.youtube.com/watch?v=FqxukQvO9Lw

Tale ma dober recept, podma?i in razbutaj  :rolleyes:, ampak to ni mazda, spredaj je stikalo na okvirju kot sem rekel, zadaj pa zna biti v zapiralu

Hvala za odgovor, ja imam samo en skupen gumb, sem tudi pogledal spredaj kje je stikalo na sprednjem delu okvirja pa sem na?el 3 zadeve vse tri prekrite z nekak?no gumo na katere je mo?no pritisniti, sedaj pa ne vem kateri je pravi - dva sta skupaj in eden je pod tema dvema. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ke: Ro?na zavora in DSC
Napisano

Bom uporabil kar to temo. V?eraj zve?er sem v gara?i opazil, da mi utripa lu?ka za odprta vrata (na armaturi) in isto?asno so se mi pri?igale in uga?ale lu?ki za notranjo osvetlitev (tiste pri notranjem vzvratnem ogledalu na stropu), ki so po nekaj utripanj pustile lu?ki(notranji) pri?gani. Preveril sem vsa vrata in ugotovil, da so zaprta. Poskusil sem tudi z daljincem odkleniti in zakleniti vrata pa ni bilo ni? bolj?e. Zanima me kaj bi lahko to bilo narobe pri moji M6 (letnik 2008, 5 vratna).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sem v?eraj zamenjal baterijo in si zapisal datum menjave, pa da vidimo koliko ?asa bo zdr?ala (baterija Varta CR 1620).

Po zamenjavi baterije (04.05.2017) danes (04.07.2017) zopet na daljincu rde?a lu? in te?ave z zaklepanjem vozila - glede na navedeni citat je baterija Varta CR 1620.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

a mate vi keyless ali kaj, saj to ?e kuri bolj kot mobitel...to ni normalno.

jaz mam ?e originalne iz 2011 na obeh avtih, pa je micra tudi keyless.

Ne nimam keyless, navaden v?ig, je pa res, da ?e je vro?e, ve?krat uporabim daljinca za odpiranje vseh 4 stekel naenkrat, da se malo prezra?i M6, ko je na soncu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dne 10.01.2017 sem menjal baterijo (kupljena nova Sony CR 1620) na daljincu, danes (04.05.2017) mi ne deluje ve? - vzrok prazna baterija. Zrezervnim daljincem se mi M6 odpira in zapira brez te?av. Tudi pri rezervnem daljincu sem 10.01.2017 prvi? menjal baterijo (po dobrih 8 letih). Zanima me katere baterije CR 1620 uporabljate.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda M6 - pok v podvozju vozila
Napisano

Imam Mazdo M6 (GH) letnik 2008, prevo?enih 65300 km in zadnje ?ase sli?im nek pok na desnem delu podvozja. Predvsem se to zasli?i, ko grem npr. ven iz gara?ne hi?e (npr. Mercator v ?i?ki), ko se za?enja klanec za ven. Ko vozim po ravnem ne poka ni?. Zanima me kaj je narobe.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nastavitev desnega ?arometa - xenon
Napisano

Na tehni?nem pregledu, ki sem ga imel v petek so mi ugotovili, da mi desni ?aromet (xenon) malo odstopa in sveti rahlo preve? navzgor. Avto sem imel teden dni prej na rednem servisu in sem rekel da me to malo ?udi. Delavec na pregledu mi je rekel, da imajo sedaj nove naprave, ki so zelo ob?utljive in natan?ne pri merjenju. Sicer sem tehni?ni pregled opravil brez te?av. Zanima me koliko ?asa traja sama nastavitev ?arometa in koliko pribli?no to stane. Res pa je da sem letos menjal obe ?arnici xenon.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bli?a se mi redni letni servis na M6 (11/2008), bencinar, prevo?enih 62.900 km, zavore, diski ?e prvi, mislim da sve?ke tudi, zaenkrat ni? problemov s tem. Zanima me kak?na je bila va?a cena na uradnih servisih, brisalci ?e menjani, olje bo njihovo.

Servis (poobla??eni serviser) opravljen, kon?na cena 302,00 ?, zamenjano: olje, oljni filter, zavorna teko?ina, 1 pozicijska ?arnica, klima filter, delo. Sicer malo presene?en (negativno) nad vi?ino zneska, ampak sem se sedaj ?e sprijaznil. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava xenon ?arnice
Napisano

Da ne odpiram nove teme bom pisal kar v to. Danes zjutraj ko sem vzpostavil kontakt sem opazil na moji Mazdi 6 (letnik 11/2008, bencin, GH verzija) da se kon?uje po 8 letih ?ivljenska doba xenon ?arnice na levem ?arometu. Sicer zadeva ?e sveti ampak je bolj rde?kaste barve od desnega ?arometa. Ker imam drugi mesec tehni?ni pregled mi svetujte strokovnjaka za menjavo in pribli?no ceno za menjavo obeh.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX7 radio
Napisano

Isto se mi je zgodilo leta 2008, ko je bila moja M6 ?e v garanciji. Potrebna je bila menjava celotne Bose enote v armaturi. Tudi CD-jev, ki so bili v enoti nisem mogel dobiti ven ve?. Na sre?o je bilo popravilo ?e v garantnem roku, tako da sem "pri?paral" 500?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Na M6 (letnik 11/2008) se mi je v?eraj pojavila te?ava in sicer steklo na voznikovih vratih se mi ne zapre do konca (kot bi nekaj ti pred zaprtjem zablokiralo zaprtje do konca) pa ?e tudi gumb za zaprtje dr?im do konca zapiranja stekla. Steklo se sicer zapre a se sli?i ?um (ne zatesni do konca). Kako re?iti te?avo saj grem jutri na dopust.

Se opravi?ujem da sem pomotoma objavil temo na napa?nem delu foruma.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.