lep pozdrav imam mazdo 6 karavan in imam manj?o te?avo.ko speljem ?utim manj?i pok spredaj pri ?oferjevi strani,ali pa ko peljem vzratno pa pohodim bremzo po?i kot da bi imele zavorne plo??ice prosti hod...a je lahko obrabljen kak nosilec motorja,ali kaj druga??
oj
to se men tudi na trojki dogaja. poka pa mal prevelika toleranca ripsen na osovini. sem vijake zamenjal, pa masti nafilal pa je blo za en cajt. ?e je to to?!?
kakor ste zasledili ?e v prej?nji rubriki imam problem z avtoradijem na mazdi 3. problem je pa ta da se mi je zakodiral in sedaj ne vem kode. edina poceni varjanta mi je ta da sem ga poslal elektronikom, ki se ukvarjajo z dekodiranjem elektronike. sedaj pa je edina re?itev da mi zadevo lahko popravijo ta, da dobim tak avtoradio kot je v mojem avto, se pravi mazda 3. z ?ipa morajo prekopirati zapis kode, da bodo potem prenesli na mojega. zato me zanima ali je kdo pripravljen priti v novo mesto za cca 1 uro da mi to po?timajo? pla?am vse stro?ke +.
po odklju?itvi napajanja je nato zahteval kodo. ker jo pa nimam se mi je po doma?e povedano zjebal in sedaj mi sam blinka ERR. zanima me ali ve kdo kako ga sedaj odkodirati. Na sarvisu so rekli da ga po?ljejo v Avstrijo in da ko?ta cca 100e. Zanima me ali se kdo s tem bavi pri nas za bolj solidno ceno, ali ima kdo kako drugo re?itev?
Kaj ima? za eno 3.Jaz imam 1.6 motor,mi ru?i samo pozimi-ko je mrzlo- in od zagonu motorja,kake 2-3min,to je normalno,ker je avtom.?telanje ventilov,ko se malo zagreje,vtihne.Poleti ni problema.
Je pa problem,pri 3800 obratih nekaj spredaj od spodaj zvibrira ali ????kaj vem kaj,sploh poleti v vro?ini in ko laufa klima???Na servisu ne vejo o tem za kaj se gre ni?.In ?e problem,vedno ko se avto na novo starta,ko speljem in iz prve prestavim v drugo brzino,se od spodaj sli?i zvok,kot da bi se nekaj vkloplo??????
Tak,da kaj naj re?em o tej mazdi,da si skoraj ne zaslu?i ime mazda.
Zdaj kaj jo imam 3 leta,so mi menjali komplet vse 4 alu feltne-vrok so se za?ele lu??it-,potem namestili novi predal pri sovozniku,je za?ela ?tekat klu?avnica,potem takoj v 1 letu so ?tekale zadnje zavorne plo??ice,ravno toliko so dr?ale ob diske,da so pri 20km na uro tulile-groza-,zadnji problem pa ,da se ni vgasnila lu?ka za airbag,namestili nako novo stikalo al kaj vem kaj-groza-.
Moti me pa ?e to,da v kuferamu skozi nekaj -?krta,pa naj podlo?im vse ?ivo.
Po mojem so te prve 3 na brzino naredli
Kaj vam delajo v redu?????
Z prej?no mazdo sem imel 170 000km,pa je sla ko ura.
pri men se isto dogaja ko premenjam iz prve v drugo. se na pedalu ?uti kratkotranja vibracija. model na AC cosmos mi je rekel da se to zgodi ker sistem nekaj preverja za delovanje ESP - ja. kolega ima megana RS pa se mu pojavlja ista vibracija. sej potlej ko dokler motorja ne ugasne? lahko pretika? iz 1 v 2 v stokrat pa te vibracije ni ve?. dej povej ?e se ti pojavlja kak kovinski pok pri hitrem speljevanju naprej in potlej nazaj ali obratno. sem vijake na polosovinah menjal, pa jih zategnil kot norc pa ni ni? bolj?e. isti model na AC cosmos mi je djal da je to normalno, ker imajo preveliko toleranco ripne polosovini. sej ko sem masti narinil je bilo ene dva dni dobro pol pa spet. drga? mi pa dela kot urca.
pri men se isto dogaja ko premenjam iz prve v drugo. se na pedalu ?uti kratkotranja vibracija. model na AC cosmos mi je rekel da se to zgodi ker sistem nekaj preverja za delovanje ESP - ja. kolega ima megana RS pa se mu pojavlja ista vibracija. sej potlej ko dokler motorja ne ugasne? lahko pretika? iz 1 v 2 v stokrat pa te vibracije ni ve?. dej povej ?e se ti pojavlja kak kovinski pok pri hitrem speljevanju naprej in potlej nazaj ali obratno. sem vijake na polosovinah menjal, pa jih zategnil kot norc pa ni ni? bolj?e. isti model na AC cosmos mi je djal da je to normalno, ker imajo preveliko toleranco ripne polosovini. sej ko sem masti narinil je bilo ene dva dni dobro pol pa spet. drga? mi pa dela kot urca.
aja, pa tijsto tuljenje se men tud pojavlja pri majhni brzini, pa tudi stikalo trka pri ?elni steni so mi menjali ker je se mi zdi do letnika 2006 nezalit z plastiko. pol pa pride voda pa lu?ka svet.
kar se tice japoncev mislim da ni problema z lezaji. poleg moje 3 ki ima sicer mal prevozenega imamo pri bajti se stifta pa jimnya oba z cca 130 000 km pa noben ni imel se menjanega ne lezaja ne koncnika...
pri speljevanju v rikverc se slisi kovinski pok nekje pri masini. ce se nadaljujem speljevanje v rikverc ne poka vec dokler spet ne speljem naprej in nato spet v rikverc. gre za mazdo 3 1.6 bencinar.
ja prvo kot prvo so kilometri vpra?ljivi, drugi faktor ki pa ni povezan z kilometri je pa na?in vo?nje. kar se pa olja ti?e sem pri svoji laguni dizelki uporabljal elf excellium pa ga je ?rla nekje liter na 15000.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
oj
to se men tudi na trojki dogaja. poka pa mal prevelika toleranca ripsen na osovini. sem vijake zamenjal, pa masti nafilal pa je blo za en cajt. ?e je to to?!?
bit podgurc je luksuz!
ni ga vitamina ?ez liter vina!
Povezava za deljenje
Deli na druge strani