Skoči na vsebino
Mazda 3 napaka i-stop
Napisano
pred 10 minutami je Agerg napisal:

To čimprej zamenjaj. Jaz sem tako naredil prejšnji teden, v temi od mojstra Pelkota boš našel debato. V glavnem ker sem nov uporabnik Mazde, nisem zakapiral i-stop opozorilne rumene lučke, potem se je še check engine light prižgala ker je bila nekje prenizka napetost. No, v tretje me pa avto ni več spustil nikamor, ker je akumulator umrl. 😁 Sem ga napolnil, naredil daljšo vožnjo da sem ga malo zbudil in dugi dan letel na servis. Prejšnji uporabnik se je vozil na dolge relacije, jaz se pa ne in je akumulator hitro popustil. V glavnem zdaj je nov in dela vse kot je treba.

Če mu bo kaj v pomoč, je bila tvoja težava in rešitev opisana tule;

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano
pred 16 minutami je caci19591229 napisal:

Vse to 😵‍💫

Ali pa greš do nekega priznanega Mazda mojstra (npr. Pelka), s katerim naredita podrobno analizo kaj bi bilo potrebno postoriti in da nimaš nepotrebnih stroškov menjave, če sploh ni treba.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Upam, da ti niso že zdajle nastale kakšne poškodbe motorja, ker prenizek tlak olja je ena najslabših opcij v motorju. Dobro in cenovno ugodno reši zadevo, ter kasneje javi če je v redu, kdo je uredil.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pri marsikaterem avtu je "check engine light" pomenila težave z lambda sondo, ampak nič kritičnega, da se ne bi smel voziti še kak dan. Je pa najpametneje čimprej iti na tester in analizo napake.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Moment privitja vijakov
Napisano
pred 7 urami je godlike napisal:

Poglej 1x vulkanizerja natančno.

Preveč zategne na kompresor. Pol pa gor moment, nazaj potegne in takoj klik. Vijaka ni premaknil. Torej je blo preveč zategnjeno, predn je gor dal.

Kaj šele, da ima Focus napisano 140Nm na kolo, i20n se mi zdi 120Nm.

Pa še nisem videl vulkanizerja, da bi ga štelal....

Uf kako sovražim ko vulkanizer zverinsko zategne vijak na pištolo, kasneje pa nikakor odvit, ko si SAM! :(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mehanik za Mazde
Napisano
pred 3 urami je TomM6 napisal:

Zdravo! A tale Aljaž iz Veleja še šraufa Mazde? Imam pacientko zanj, veliki servis...

Kolikor vem je že nekaj časa v povsem drugih vodah. :)

Deeyan ti lahko koga svetuje v 03 regiji.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

i-stop sistem
Napisano

Na dolgi rok je veliko mehanikov in poznavalcev, prepričanih kako izklapljanje vozila s sistemom start-stop, ne prinese ničesar dobrega. Celoten motorni sistem namreč pri vsakem ponovnem vklopu doživi manjši šok, ko bo to vozilo starejše in visokotlačna črpalka že dotrajana, bo ta šok nekoliko večji, lahko tudi za denarnico lastnika. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Čiščenje kolektorjev
Napisano
dne 24. 7. 2022 ob 12:07 je NevLado napisal:

Zato pa imaš start stop, da ti zbije za par deci porabo…

Oh wait, je treba pa potem prej menjat aku in štarter … :lol:

Mehanik me je opozoril predvsem na Visokotlačno črpalko, ki ji tovrstni pogosti izklopi in vklopi, bistveno skrajšajo življenjsko dobo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.