Na dolgi rok je veliko mehanikov in poznavalcev, prepričanih kako izklapljanje vozila s sistemom start-stop, ne prinese ničesar dobrega. Celoten motorni sistem namreč pri vsakem ponovnem vklopu doživi manjši šok, ko bo to vozilo starejše in visokotlačna črpalka že dotrajana, bo ta šok nekoliko večji, lahko tudi za denarnico lastnika.
Danes grem s Simonom na kafe in ga lahko kaj vprašam, če koga karkoli avtomobilskega zanima, kasneje pa lahko kaj preko e-pošte posredujem, ni problema.
Sem se z dr. Pelkom malo pogovarjal o dizlih (ta je moj prvi) in debata nanese na strošek preventivne obnove visokotlačne črpalke, je Simon rekel je to ponavadi strošek okrog 300€, odvisno od tipa in stanja vozila.
To se mi ne zdi nek velik strošek, če pomislim kakšne zverinske stroške potegne za sabo, če se pokvari visokotlačna črpalka. Marsikatero starejše vozilo takoj ekonomska totalka.
Kakšne so vaše izkušnje s to zadevo in kako gledate na preventivno obnovo?
In zdaj se peljem,gledam in ne morem verjet.
Poraba je cca 7l.
Prej ga nisem spravil pod 10l.
Tudi če sem peljal po avtocesti 120 km/h.
Poslano z mojega Pixel 7 z uporabo Tapatalk
Simona Pelka poznam 15 let, odkar mi po priporočilu tega foruma tudi servisira vozila. Vedno se potrudi po najboljših močeh in najti za stranko optimalno rešitev. Sem vesel, da ste uredili.
P.S. o njegovem značaju veliko pove, ko sem imel pred leti R Laguno II in je bilo še nekaj za urediti, jaz pa brez denarja (mladenič na pragu 30-ih in mesec star otrok) in sem rekel, bova raje naslednji mesec (v vrednosti nekih 200 EUR), moram poudariti me je takrat Pelko prvič v lajfu videl. Pa reče dec, da bo on vseeno menjal, ker imam dojenčka v avtu, ko se zraven vozi, denar pa naj prinesem ko bom lahko, da on me ne misli terjati.
V50 1,6d je imel 110KM in 240Nm. To je isti motor, ki so ga dajali v Mazde 1,6CD. Skratka čist premal za avto, ki ima sam tono in pol. Pol pa poln avto pa še prikolo gor obest.
S80 obstaja tudi nek naftni smeh od motorja. V spominu imam nekaj malega preko 100 Teličkov.
A se razumemo kateri avtomobilski segment in koliko velik je S80?
Na tvojem mestu bi se do Pelka zapeljal (ali kakega drugega obvladača, v Sloveniji), HosentragerJungs naj pa komu drugemu računajo tovrstne posege in prodajo zadnji kos po 'ultraugodnih' cenah!!!
@Z M A J, strinjam s tvojim predlogom, moral pa sem te malo špiknit ... nobeden ne vidi rad palca obrnjenega navzdol, sploh če ni utemeljen. Svojega sem zlahka utemeljil, kaj pa ti? 😉
Seveda, izhajam z vidika obupane stranke, ki je vložila veliko denarja, hkrati ni rešila zadeve, zato sem tako svetoval.
Lahko se samo nanj obrne za mnenje, kar sem prepričan, da bo brezplačno in v nobenem primeru ne more škoditi.
Kakorkoli, želim vam, da čimprej in s čimmanj stroški odpravite napako.
Janez, ne zanikam prijateljstva, AMPAK če so doslej menjali kot po tekočem traku in z ogromno stroški, potem jim drugo mnenje ne bo škodilo, glede na neučinkovito reševanje težave. Je res?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Kateri serviser se je ubadal s to težavo? Morda ne bi bilo odveč še koga drugega obiskati glede težave.
Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Povezava za deljenje
Deli na druge strani