Tule nekdo prodaja material, ki ti najverjetneje paše na tvoj avto in kar veliko je tega, če še s ceno prideta skupaj, bosta oba2 zadovoljna, avto pa lepo predel;
To čimprej zamenjaj. Jaz sem tako naredil prejšnji teden, v temi od mojstra Pelkota boš našel debato. V glavnem ker sem nov uporabnik Mazde, nisem zakapiral i-stop opozorilne rumene lučke, potem se je še check engine light prižgala ker je bila nekje prenizka napetost. No, v tretje me pa avto ni več spustil nikamor, ker je akumulator umrl. 😁 Sem ga napolnil, naredil daljšo vožnjo da sem ga malo zbudil in dugi dan letel na servis. Prejšnji uporabnik se je vozil na dolge relacije, jaz se pa ne in je akumulator hitro popustil. V glavnem zdaj je nov in dela vse kot je treba.
Če mu bo kaj v pomoč, je bila tvoja težava in rešitev opisana tule;
Ali pa greš do nekega priznanega Mazda mojstra (npr. Pelka), s katerim naredita podrobno analizo kaj bi bilo potrebno postoriti in da nimaš nepotrebnih stroškov menjave, če sploh ni treba.
Osebno ne vidim smisla v prodaji, zlasti če težava ne bo odpravljena, ker bo izkupiček prodaje zgolj simboličen in prodajalec vsekakor ne bo zadovoljen z njim.
Upam, da ti niso že zdajle nastale kakšne poškodbe motorja, ker prenizek tlak olja je ena najslabših opcij v motorju. Dobro in cenovno ugodno reši zadevo, ter kasneje javi če je v redu, kdo je uredil.
Pri marsikaterem avtu je "check engine light" pomenila težave z lambda sondo, ampak nič kritičnega, da se ne bi smel voziti še kak dan. Je pa najpametneje čimprej iti na tester in analizo napake.
Na dolgi rok je veliko mehanikov in poznavalcev, prepričanih kako izklapljanje vozila s sistemom start-stop, ne prinese ničesar dobrega. Celoten motorni sistem namreč pri vsakem ponovnem vklopu doživi manjši šok, ko bo to vozilo starejše in visokotlačna črpalka že dotrajana, bo ta šok nekoliko večji, lahko tudi za denarnico lastnika.
Danes grem s Simonom na kafe in ga lahko kaj vprašam, če koga karkoli avtomobilskega zanima, kasneje pa lahko kaj preko e-pošte posredujem, ni problema.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
miha20 je tule na forumu in ga vprašaj, če je potrebno kaj optimizirati ali karkoli. Menda je mojster za mazda elektroniko.
Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Povezava za deljenje
Deli na druge strani