Skoči na vsebino
Mazda 6 Klima
Napisano

A novejse mazde imajo v nastavitvah tudi nacin (mode) pihanja? Tako kot Citrus in Suad na primer (low / normal/high)? Ce ja poglej kaj imas nastimano.

To je zelo uporabna nastavitev. Je pa kolega ki je sel z mano po motor pri 37C cel dan pohvalil klimo pri meni, sam nisem opazil ampak dejansko je avto hladen ne da bi ti nabijalo ne v glavo ne v noge, v njegovem fordu ne more z japankam voziti ali biti sopotnik ne da bi potem prsti odpadli.

Pa v moji zadnji mazdi je bilo tako, da ko so auto pritisnil je bil poleg se nek jebeni ECO. Ce si pa 2x pritisnil auto je pa ECO izginil.

Ni ravno prav da na auto nabije direkt v glavo

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-5 tresenje zunanjih ogledal
Napisano

V zivljenju mi ni na nobenemu avtu treslo speglov. To moa da je trdno, saj to ni yugo sistem na en vijak

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Krajši interval regeneracije
Napisano

Deli pridejo pa kar sami tja, pa stroji delajo na vodik....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

Update: prvo dejanje se je zaklju?ilo klavrno - nemci poslali napa?ne injektorje. Jutri po?ta nazaj in ?akanje na druge... dopust bo o?itno doma.

Ta prave bojo pa na Slovasko :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Adaptacija avtomatskega menjalnika
Napisano

Jaz tudi mislim da je tako (za avtomatika), ce sem prav takrat studiral mazdin menjalnik je to zaprta zadeva

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

?e pod drain misli? ?ep za izpust pol ga ima na karterju.

No ko se olje spusti in vidis v karterju svinjarijo in za?gano olje pol ti je takoj jasno da menjava olja v menjalniku mora biti in ni lifetime!

Saj tudi magnet v karterju ni brezveze ane?

Je pa odvisno od lastnikov avta eni so bolj skrbni eni manj, eni pa itak avto prodajo ?ez 2-3let ain se jim jebe kaj bo z avtom ?ez 5-10let

Moj point je bil da mora karter dol v vsakem primeru, ni dovolj samo izpust pa menjava. Ker do sedaj za DSG ali Citroen ima? filter posebej, zunaj in bi/sem lahko tudi sam delal brez posega v karter

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

No saj to sem mislil mogoce narobe napisal, ce hoces narediti pravo menjavo mora karter dol. drugace ne mores do filtra.

Ni filter posebej, drain posebej.

Jaz sem pri Alhambri videl filter menjan na 60.000 kar je predpisano. Definitivno potreben menjave.

Pa ne samo smeti, drobci, olje je stalno na visoki temperaturi, trenja velika.

Malo off ampak podobna je zavorna tekocina, povozi jo cas in vlaga, zato menjava na dve leti.

Na motorju delam celo vsako leto ker je vse se bolj izpostavljeno (vse salcke zunaj na dezju, soncu..)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazdina mobilna pomoč - MES
Napisano

Ker ni nobenega odziva ve? glede MAZDA ASISTENCE nimam ve? nobenega strahu ,da bi jo rabil,?e pa ?e vidim,da sem lahko brez skrbi. Lp

Ha ha ha ta je pa dobra

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Glede olja bi jst priporo?al original Mazda ATF FZ in menjavo filtra menjalnika.

Mazdino olje je pa bolj zelenkaste barve.

ne vem ce ma mazda filter, tako kot vag.

Mazdin sistem je hermeticno zaprt in menjava ni kar tako. Razen ce imajo nove to.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Aja ok to je funkcija menjalnika - to je razumljivo, vsak ima glede na G senzor oz ?iroskop adaptacije (vi?ji obrati na klancu dol itd)

Ampak mislil sem, da se spra?uje kako bi se ga adaptiralo....:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 gl g165 opozorilo
Napisano

Mislim da se da s tankim sravfencigerjem od zunaj ampak riziko za polom, praske je kar velik

Bos pa se za rjo sproti pogledal :)

Evo zdaj lahko pa vracam :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Storitve MAZDINEGA EVROPSKEGA SERVISA ne veljajo za okvare in po?kodbe nastale v primerih:

, 2. kadar vozilo ni registrirano v Sloveniji,

Samo tole je malo dvoumno, se pravi italijan, ki ima MES preko ITA mre?e pri nas nima podpore? In potem takem slovenec ne v ITA?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

A ve gdo kaj vse spada v ASISTENCO. Npr, okvara, gumi defekt,prometna itd. Nikjer mi v navodilih in knji?ici ne pi?e o bilo ?em o asistenci a kdo ve kje se da prebrati kaj o tem? Ali naj kar vpra?am NA MAZDO? LP

Z novim avtom bi moral dobiti tudi pogoje aisitence. Tega ni v navodilih ampak posebej.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Jaz tudi, ampak z novim avtom je to vedno default - citroen, seat, mazda....dokler je v garanciji servisi potrebni in s tem avtomatsko asistenca.

Poleg tega imas pa potem se zavarovanje, vedno recem imam amzs ter tovarnisko ne rabim.

Ja veste gospod je ze v paketu....

Edino na motorju sem jo lahko odstranil....

No pa glede na to da je vecina asistenc zaradi gume (ja novi avti in kompresorcki) mam tudi gumo vedno s sabo.

Pac 4 ure v italiji na 37C ti pove da je ni asistence ki zamenja eno fakin gumo.

Malo s teme ampak je povezano, v Tarracu je guma tudi ce je 7 zicov! Samo ob nakupu moras pomisliti in reci naj bo. Glup nacin sparanja, ce ne reces ne bo, ce pa ja pa dajo :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ropot na podvozju
Napisano

Pocen sori, feder = vzmet

3 tedne nazaj je bil nekdo tu ki na 4h servisih niso nasli nic, na pooblascencu pa takoj pocen feder

Za te stvari ti priporo?am Dolinarja Dolgi most - nudi brezpla?e pregled fedrov in amortizerjev, ter potem ukrepa ?e je traba

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ropot na podvozju
Napisano

Da tudi tebi niso vsi spregledali picen feder

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cena servisa
Napisano

Tale komentar je pa cisto brez pomena... Avto je pac treba servisirat... in tudi tankat. Tudi za tankanje te racunalnik obvesti, in potem gres verjetno tankat ali?  :P  :zvizga:

Nikjer nisem napisal, da tega ne mores sam naredit ... seveda pa potrebujes znanje in ustrezna orodja .... ni nujno, da gres na servis...  :vesel:

Verjetno pa je v navodilih? Ali je to 'zaprto' za rajo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 2012 lu? zadaj
Napisano

Ali lahko kdo to?no pove kje se nahaja to stikalo,druga?e mi res samo servis ostane.

lp

Verjetno na menjalniku

Pa si probal prej najprej osnovne zadeve - nova zarnica, spucati konektorje na leziscu zarnice, konektor na ohisju luci?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.