Skoči na vsebino
323f GT V6 zadnje celjusti
Napisano

Kaj je narobe s tvojimi? Batek se zih dobi nov, gumice pa prav tako, ?e je to problem. Je pa res, da pri Miati je bilo na koncu ceneje iz tujine kupiti obe zadnje ?eljusti kot pa obnavljati ali pa kupovati pri nas nove. Pri nas 150? ena ?eljust s tem, da mora? dati staro jim, iz UK pa obe skupaj manj kot 150? s po?tnino vred, pri?lo pa v treh dneh.  :rispekt: 
Malo pogooglaj raje po angle?kih straneh, bo najceneje na koncu pa vsaj novo bo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda MX-5 - reklamacija plina
Napisano

Ni mi ?isto jasno po katerem kopitu to?no se odlo?ijo kateri tip motorja rabi dodatno mazanje in kateri ne? Edino kar ma?e ventile ?e ni bencina so potem oljni hlapi, ki pridejo ponavadi iz pokrova motorja ali pa kaka podobna recirkulacija (ki ponavadi zapaca loputo, sesalni kolektor itd...). Mogo?e to?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

elm-327 (car diagnostic)
Napisano

V?asih je koda tudi 6789 ali kaj podobnega.

Jaz bi skoraj stavil, da ima tisto nesre?no serijo Mazde 6, ki ima un redek OBD protokol in se ne pove?e na to serijo OBD konektorja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Xeon kit
Napisano

Pizda mister i know eavrithing kaj pole sploh sprasujes pizda kaj kurac .. a ti morem po cisto slovensko al po ljubljansko pisat ? A ste sam tle na tem mazda forumu doloceni neki vzvisani al ki pizda ? Po ostalih forumij so drugi cisto bolj lagano in se da vse normalno zmenit in tocno ves kaj misle in on ve kaj ti misles sam tle na tem mazda forumu morte doloceni klincki vedno komplicirat ? Pa zbristeme boli me k. Mi nebo zal cene se bom pa sam.. oz. Sploh ka boste vi ki pisal pac vi doloceni nebom nc vc komentiru ka ste prow kmeti .. na piste zdej razpiste se ... komentirite !!!

Majster kupi si BMWja in pojdi na BMW forum takole pisati. Bo? videl koliko ?asa bo? takole pisal.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

RX7 zavorne ?eljusti - nove gumice
Napisano

Oj robiv! :D

Jaz osebno bi sicer vpra?al malo naokoli po teh trgovinah. ?e si iz okolice Dom?al priporo?am Fermi iz Radomelj, sem ?e nekaj ?eljusti obnovil pa vedno tam dobil robo. ?e ne pa skoraj bolj ziher in z nekaj sre?e ?e ceneje je pa ebay.co.uk tvoj prijatelj.

Na original servisu pa povpra?aj ampak ?e je tako kot pri kakemu Nissanu bo? prepla?al.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 - dihtunga bata
Napisano

aja.. huh pol me je pa un vulkanizer zavedel, da naj bi bolj?i kompresorji bolj pravilno sortiral molekule zraka in da se zato guma manj greje, ker so molekule bolje zlo?ene... pizda mu materna mu ?e povem svoje. :angry2: zdej sem pa jezen

stari sam njih ne poslusat on ti sam hoce prodat svoj ?rot!! Mor? to ti lepo sam razmislt pa mal raziskat pa povprasat okol
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 - dihtunga bata
Napisano

Hmm vsi omenjate tega nekega ajvrja pa ki ma ta GTR-ja r35 ? Da ga vsi preganjate ? :ne vem:

Ma ta je "alfa samec" oziroma ?alabajzar na forumu, ima baje najhitrej?i avto tu gor potem pa saj ve? kako gre vsi bi meli tako hiter avto in toliko obo?evalk potem. :zvizga:
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 - dihtunga bata
Napisano

Ja ma dobr itak ko laj?a? mor? z gramsko tehtnico vagat, da so ojnice u kompleti s pripadajo?im batom isto vagati pol pa nima veze z balansiranjem. ?e so vsi bati in ojnice isto te?ki je to to, je zbalansiran, edin glauno gred se zbalansira pa vstrajnik to ti pa itak LPP dela kukr je men znan.

Una vzmet je pa itak odvisna od avta do avta, mor? napisat kero rab? pa dost baje doda sam to je pol tko da mor? cel motor met na ponku pa u nulo met ni to kr za not dat itak ?e ne ma? pa res sranje (vem k je kolega to kr sam glavo dol fuknu un notr nekak ?udn zmontiral pa fuknu not, no polomil mu je ventile). :vskalo: Sj je en reku tut ?e bi jih meu iz titana ventile da kukr je on to neki pacal da bi vseen polomil, je mal ?udn vse obrnu cepc.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

KL (2.5 V6) motor
Napisano

Najprej lepo segret motor pol pa ga na?gat k opico, da se obro?ki idealno zatesnijo. Baje je najslab?e z malo obrati - sam pa nekje sli?al da tudi v fabrki, kjer sestavljajo nove avtomobile to?no to naredijo s ?ist fri?nimi ma?inami. :ne vem:

Sam je pa pol nelogi?no, da v users manualu pi?ejo nekatere omejitve pri ulaufavanju motorja - zakaj? Razen ?e je vse to nekak?na miselna finta.

To si verjetno gledal kako sestavljajo kake high performance stroje? Ferrarije itd? Ko jih sestavijo in grejo takoj po svojih testnih cestah na polno. Pomoje je nekaj miselne finte tudi pri vsem tem, poleg tega novi avti lahko dolgo ?asa stojijo, pa ?e tako je ve?ina uporabnikov avtomobilov bolj neukih in bi ?e hladne terali, ?e ne bi slu?ajno kje pisalo da jih ne smejo...

Deeyan tudi 1000 km bo ?isto dovolj, da zamenja? olje in da? nato kvalitetnej?e notri (?e si zdaj uporabil cheapish olje kot se to stori ponavadi). Ker nekaj pa je, ?e je nekvalitetno sestavljeno ti bo odprlo zdaj ko bo? ogretega sti??al ali pa ?ez 2000 km. Druga stvar je, da ko je ma?ina ogreta na delovno temperaturo, je vseeno, ali se ulaufa na polno zdaj ali ?ez 2000 km. Ker popolno bo ma?ina itak ulaufana ?ele ko bo dosegla maksimalne obremenitve, v ?tandgasu pa? ne dosega dovolj obremenitev, da bi se vse usedlo tako kot se rabi, da bo delalo do fula.

Ampak kakor ho?e?, samo moje mnejnje, oziroma mnjenje drugih, ki se ukvarjajo s tem posredujem. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

KL (2.5 V6) motor
Napisano

Ve?ina (tudi Enigma motorsport) kar jih poznam takole ulaufavajo, samo v razmislek: klik

Ne pozabiti, da dirkalnikov ni ?asa ulaufavati na "1000 km po?asi" sistem. ?e malo pomisli? v vsakem primeru se ma?ina ne ulaufa, dokler ne vidi maksimalnih obremenitev.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda MX-5
Napisano

Hmm ?e se ne motim je imel nekaj podobnega Marko na MX-3? V eno smer je servo la?je delal kot v drugo, verjetno je res kaj v servo sistemu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

KL (2.5 V6) motor
Napisano

Je, pa? ni pretirano natan?no, to je pri dosti avtih bolj tako-tako. Slabi ulitki, zato pa folk polira glave in spotoma ?e sesalne kanale, da se izena?i in odpravi nepravilnosti pri vlivanju. Poleg tega, ?e niso kanali ro?no portani naknadno in so zato ?e ve?je razlike?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava obro?kov MX-5
Napisano

Na ilmotorsport so 170? (standardni obro?ki). Bolj me je zanimalo, cca koliko ? bi si hotel en mehanik za jih zamenjat. Si ne upam sam lotit menjave :)

Si ?e vpra?al Pelkota? Mislim, da ne bo? ni? zgre?il ?e pelje? k njemu.

?eprav sam bi v teh primerih spotoma res menjal ?e kaj drugega kot obro?ke. :blush:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava obro?kov MX-5
Napisano

Ne jamrat. :) A se nih?e ne znajde in kupi iz tujine? Gledam ebay cene in so od 80? obro?ki vseh mo?nih znamk za 680? so pa ?e kovani bati z obro?ki vred od Wosnerja. ?e za 450 vidim da so od Wisecota, sicer pride ?e DDV ampak vseeno. Lahko bi vam bilo ?e jasno, da imamo pri nas najvi?je cene dale? naokoli.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

elm-327 (car diagnostic)
Napisano

?koda, me je jxl malo prehitel.

Kje pa ste to naro?ali? Gledam ebay.de in ne po?iljajo v Slovenijo.

http://www.ebay.de/sch/i.html?_trksid=p519...0&_from=R40

Ja iz ebay, potem je pa odvisno od prodajalcev. Kitajci so direkt in najcenej?i ampak ker je zastonj po?tnina se lahko ?aka kak mesec. Pa ?e ko pride se lahko carina usede na zadevo, ?e se jim zdi da bi mogel pla?ati ?e kako carino ali DDV. ?e naro?ujem za koga drugega raje naro?im iz EU, s po?tnino, da vem da bo pri?lo in sem krit. :blush:

Aja www.ebay.co.uk

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.