Pred menjavo gum za zimake sem poslikal letne, ki so bile vo?ene nekih 15000 km to sezono. Ker sem imel prej ve?krat te?ave s prednjimi gumami (pobiranje robov) me zanima, ?e se vam zdi, da so te kaj pobrane. Thnx
V?eraj sem po naklju?ju pri odprtih vratih pritisnil na zaklepanje. Avto je na vsak na?in hotel zaklenit, kljub odprtim vratom voznika in odprtim prtlja?niku. Delalo je klik klik klik klik... nehalo je ?ele, ko sem ro?no premaknil gumb zaklerpanje na notranji strani voznikovih vrat.
Od takrat dalje dela normalno. odklepa in zaklepa s centralcem.
Kot ka?e mi je nekaj crknilo (motor?ek) centralnega zaklepanja na voznikovi strani. Deluje le ?e na klju? ?e klju? obrnem se odklene ali zaklene cel avto.
?e odklenem z daljincem, mi odpre vsa vrata razen voznikova. ?e ro?no odklenem avto, mi preko daljinca zaklene vsa razen voznikova.
Ali je to motor?ek, a se je samo kaj snelo ali kaj tretjega?
kako se razdrejo ta vrata da vzamem ven ta gizno oziroma pogledam kaj je na stvari? Razmi?ljam namre? da bi obiskal odpad in na?el nadomesten kos. (jao, se ?e po odpadih vla?im..... brrrrr)
Evo postavljena diagnoza. Odletela je sklopka kompresorja. Sam bog mi je ni izgubil ampak je bila na plasti?nem pokrovu motorja in je ?akala da jo poberem. Celo vijak s podlo?kami je bil ?e tam. Sestavili smo nazaj in zadeva ?pila.
Ne mor? verjet kaka sre?a, da je nisem zgubil. Bojda stane okol 700?.
Danes mi je med vo?njo nehalo hladiti po kaki uri in pol vo?nje do dveh, nekje na Kne?aku. Ne bom govoril, da smo bili do Trojan vsi kuhani kot juhca v avtu. Torej:
- Ko klimo pri?gem se takoj vklopi ventilator.
- cev, ki navadno crkuje pri teh avtih je bila ?e menjana.
- plin je v sistemu (preveril s kratkim pritiskom na oba ventila za izpust)
- Rele pomojem deluje, saj sem ga med delovanjem menjal z onim od meglenk in je meglenka delala, ko sem pa rele od meglenk dal h klimi ni bilo ni? od ni?.
- cevi klime niso hladne morale bi biti ledene.
- ob vklopu klime se ne sli?i tisti klik oziroma pk ki se sli?i sicer ob vklopu, na enih avtih ?ez nekaj sekund na mazdah pa takoj.
Evo sedaj pa zbiram predloge kaj je crknilo. Spet.
Lahko podkrepim z foto dokazi vo?nje ?k.loka-jezersko-?elezna kapla-ravne na koro?kem in nazaj, za krepko manj kot 10 litrov, uro in pol v vsako stran, pa po govcih.
Verjemi da s predvidevanjem in prudarno-pametno uporabo desnega stopala, si lahko krepko prehiter, samo pa ima? lahko ?e ni?jo porabo. Pa verjemi ni "samo" 260 osli?ev.
Uklopko je lahko pri?a da smo na poti na slova?ko in nazaj imei porabo komaj deci ?ez 8Litrov, pa smo se vozili med 120-170 na uro, ?e pa se pajsa? po kolonah pa je kamot 11-12, ?e pa izkori??a? vgrajeno pa ni te?ave 45+ povpre?na na cel tank.
Lahko pa se 1X greva kam peljat en za drugim pa bo? sam videl da ne nakladam, recimo si poglej poraba izziv, ki smo ga naredili lani.
Od kje teb te ?tevilke, ?e bi reku do 10l se bi strinjal. Redni ervis za moj zaj?nik na poobla??enem, brez popusta z vsem materijalom in delomreci pi?i 156?, po ceniku.
Beat that !
Lej, ne met bolezni raznih BMW ja?ev, ki jim 300+ konjski avteki ?rejo 6,5 litra. Kojne je treba futrat. ?e vozi? 260KM z 10 litri, pomen, da se vozi? k stara mama in je brez veze met 260KM ker jih vsaj 150 spi al pa so pa breji .
sicer pa ne sme? divjat, kr Lojzeka vpra?aj. Kojne rab? sam za takrat k zanje pla?a? dajatve. Toj to.
Ajvar, a rabi? o?ala? Sej je napisal, da turbina ni ?la, niti imv niti motorja ni treba zamenjat. Pa ne bit razo?aran, ker ne bo imel teh stro?kov.
Ivar pa? ne more iz svojega ko?uha. Eni raj? pla?amo 7 litrov in kdaj kaj porihtamo oz smo v to prisiljeni, drugi pa raj? pla?ajo 12 13 litrov bencina in potem pla?ajo kak ventil manj. Ra?unica je verjetn tam tam. Rustajo pa dizli in bencinci. pa ceno vrtoglavo tud oboji zgublajo na na?em shitty trgu, kjer je avto le in samo VAG ostalo je pa shit. (tkoka?etrgpress) heheh
Po mojem je edina re?itev nabavit nove ?eljusti (po mo?nosti kje v angliji) in nove zav. plo??ice. Plo??ice mora? v vsakem primeru zamenjati ?e so ti ?eljusti zablokirale. In ?e pri novih ?eljustih je dobro preveriti, ?e niso batki kaj ovalni (to je tudi eden od razlogov, da ?eljusti ?tekajo-vsaj pri meni je bilo tako).
Jaz sem zamenjal tudi diske in sedaj moram TOK-TOK potrkati po lesu- vse funkcionira kot je treba.Tudi bremza avto kot se ?ika.
Je pa res, da potrebujejo novi diski in plo??ice kar nekaj sto kilometrov, da se vse to "ujame"
in prilagodi in stvar potem deluje kot je treba.
Stro?ki? Za par ?eljusti iz VB -okoli 150? (samo ena te pride dra?je okoli 100?),novi diski okoli 40?/komad in nove plo??ice tudi ene toliko.In potem ima? mir.
Druga opcija je, da ti mehanik razdre obstoje?e ?eljusti in ti preveri ovalnost batkov ter pobrusi, ?e je kak?no odstopanje.
Zamenja? vse gumice in je.
Prvi del zgodbe sem delal lani - ne mislim pa ?eljug menjat kot olja - vsako leto.
Drugi del zgodbe pa sem delal pred dobrim tednom.
Gustav, a prodaja ne ste?e?
Seveda laufa. V enem mesecu je natanko en poklicu, niti omenu ni ogleda. Kupite Mazdo. Dr?i ceno in kadarkol jo lahk prodate. My ass. Pomojem bi se alfe prej re?u, al pa fiata.
Vpra?anje: cilindri zadnjih diskov so mi preko zime spet za?tekali, kljub menjavi lansko leto. Zadevo smo pre?istli, menjali gumice, pobrusili rjo. Nekako nimam pravega ob?utka, da tile diski kaj zavirajo, saj se rja ne o?isti kot bi si ?elel (npr spredaj so vedno lepo sijo?i, taki bi mogli biti tudi zadaj). Ali obstaja kje kak ventil, da bi na zadnje diske poslal ve? zavorne sile? To bi pomojem marsikaj re?ilo. Po vsej verjetnosti je vse "avtomatsko in se lahko kratkomalo **bem"....
Ob?utek imam, da mi zadnje zavore ne delajo najbolj?e. KAko to preverit. Prvo kar me moti se mi zdi, da obraba diska ni popolnoma tam kjer so plo??ice, drugo - u?inek ro?ne je nikakav. Zraven ?e povem, da smo lani poleti vse menjali diske, ?eljusti, plo??ice in ?e zajlo za ro?no.
jaz imam tudi leto in pol nazaj menjana oba zadnja cilindra z obnovljenimi in nekako nimam dobrega ob?utka da tole ?e dobro dela. Upam, da ne bo spet treba menjat, ker se mi bo odpelal....
hvala ti ZMAJ. Sej jo moram pohvalit, je kar pridna. Odkar je dobila nove zadnje bremze, dela k violina. Tolo Lambdo ji bom oprostil, ?e bo dala mir ?e vedno mi je pa dost lep?a od vseh primerljivih avtov tega letnika.
Problem re?en. Ker sem vedel, da v?eraj ne bo menjave lambde, jo je mehankar vzel ven in spucal. Zaenkrat dela. Reku je da lahko dela 1 dan ali pa 10 let. Se pravi upam da tisto drugo in ne pipam ni?. Ko pa crkne pa E-bay ali Pelko.
thnx za support. Spet ste se izkazali, vsi po vrsti.
Pelko ti zrihta ceneje. Druga?e pa probaj kje na servisu, ?e mogo?e koga pozna?. Jaz sem jo pred leti dobil za 230?, imel sem pa tudi ponudbo za 250?takrat. Z delom vred.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pismo ne vem ?e je ra?unica. Ampak no?em tukej te neskon?ne debate odpret
Have a nice and productive day!
Your future depends on it.
Your LIFE… depends on it.
A Klokateer...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani