Vglavnem s ?asom nas bojo jast vem da bom dal ven xenon kit in upam da dobim kake bolj pametne ?arnice! za v meglenko pa bom dal del led! zaradi tega pa mi nebojo te?ili! sah upam da ne!
Secer nisem glih siguren ampak se mi zdi,da xenon v megli je bolj bogi.Veliko bolj?a je bolj rumena svetloba.
ja glede tega pa se strinjam!!!! tudi po de?ju je bogi! govorim za xenon kit!
kar se ti?e tehni?nih - Labore Kranj...
na vipasvkem pa priporo?am avto hi?a Bjax ki ima tehni?ne preglede! mojega prijatelja so spustili mimo ker ni imel ne spojlerja, feltn, pragov homologiranih!
danes je frend montiral tele led ?arnice v meglenke in svetijo fantasti?no! ja glede xenonk pri meni pa vem da me drugi preklinjajo zato pa bi jih tudi rad zamenjal za kak?ne zelo dobre ?arnice ki svetijo podobno kot xenon kit!!!
glej ce mas 323f ki ima lece v luci potem pa najbolj da montiras ksenon spodaj pa montiras te z led diodam in mas reseno zadevo..ker js sem imel isti problem pri moji presnji mazdi 323f letnik 97..dokler nisem montiral ksenon in potem zadeva je svetla tako kot mora...
Sicer pa mam 323f BJ model ki nima le?! Na ?alost! in xenon kit mam ?e montiran samo sem zelo razo?aran nad njim ker mi zelo ?udno razpr?i svetlobo pa ?e 2 senci je videt tko da i??em najbol?o re?itev! najbr? bom dal xenon kit ven pa notr kake bolj?e ?arnice!
za v luc ti jih ne bi priporocal,ker vsaka ledica sveti pod drugacnim kotom in s tem se mi zdi da bos izgubil parabolo..js sem jih dal v maglenke in ne sveti tako kot navadna zarnica..ampak je svetilnost bolj razprsena..
ja to sem tudi sli?al da bo lih to problem no za v meglenko pa bi ble res super! samo so res drage! ker trenutno s takimi ?arnicami v meglenkah ne vidim ne?!! bo treba malo razmislit!
vglavnem baje da svetijo zelo dobro! sicer nevem kak?ne ?arnice mam v meglenkah ampak svetijo pa obupno slabo!!! sicer pa sem hotel tele ?arnice h4 led dati v lu?! pa? dolgo in kratko!! zanima me kako svetijo in ?e je kdo ?e to mel v lu?i?
Upam da ti bo dobro slu?ila! Lahko ti edino svetujm da poobla??eni serviserji so en k...!!! saj tko je na gori?kem! Vglavnem najelp?e je dobit mehanika od mazde ki se ukvarja tudi doma s popravilom ampak ?koda ker morajo podpisati pogodbo da nesmejo doma popravljati mazd!!! jao!!!
Kaj ti je pa priporo?al? Namre? tudi pri nas imamo tak avto, pa da se pripravim, ?e ga doleti podobna usoda.
ma po nov original nosilec sem ?el kupit na poobla??en mazdin servis v Novi Gorici Avto Rent! YavarYe X6V6 pa mi je priporo?al da nosilec vulkaniziram! to pomeni da samo gumo nosilca zamenja? tako da je pol nosilec brez olja in je precej bolj poceni! cirka 25? stane! original nosilc pa 225?! vendar ?e nosilec vulkanizira? pol ko je avto u fole se motor malo bolj trese! pa? ker ni olja!
Preveril sem v servisni knji?ici in na elektronski servisni knji?ici na servisu Mazda. Nikjer ni ni? zapisano. Kljub dokazovanju, da je to serijska napaka so me na servisu odjeb..., ko sem jim razlo?il podoben problem na prijateljevem avtu. Prijatelju so na Toyoti Avensis po ?estih letih brez broblema zamenjali prednje lu?i zaradi podobne napake (nabiranje kondenza v lu?eh, kar je imelo za posledico zatemnitev parabol). Njihov odgovor pa je bil - kupite Toyoto. Dejali so tudi, da sem lahko sre?en, ker so mi popravili (?lampasto) rjavenje zadnjih vrat in blatnikov. To ti je pa odnos do redne stranke, ki ima doma tri mazde.
Tako, mi preostane le to, da se sam znajdem.
V?eraj sem ugotovil, da se desna lu? ne dvigne ve?, ko sem hotel spremeniti snop lu?i iz pozicije 0 v 1. ?e pa sem po njej narahlo udaril s pestjo se je motor?ek vklopil. Motor?ek leve lu? pa "ru?i" ko je v poziciji 0. Tako imam snop lu?i nastavljen na poziciji 1, kar je za vo?njo neprijetno (z avtom se obi?ajno vozim sam).
Kako bi to odklopil, da bi snop lu?i ostal v poziciji 0 ?
Tehni?ar pa sem od malena.
no podoben odnos je na poobla??enem servisu avto Rent v Gorici! Na mazda servosih so zelo neprijazni! trdili so mi da je bil menjal nategovalec pri zobatem jermenu in glej ga zlomka po 24 000km mi je kmalu odtrgalo jermen tko da moram nategvalce in jermen menjati! in oni ?e zmeraj trdijo da so zamenjali nategovalec! sem klical po drugih servisih kjer so mi zagotovili da se to nebi smelo zgoditi po tolkih kilometrih! In na ?alost so mi pokazali ra?un kjer je vidno da je bil zamenjan nategovalec ampak ta ra?un ga je naredil v dobri uri tko da se je za vpra?at kaj je delal v tevi uri! iskal komponete...! na novo narejen zla?en ra?un!!! Mislim to ti je Mazda servis!!!!! La?ejo v fris pa smo pri njih kupli ?e 2 mazdi!!!
ne ne razume?, tole ti samo po?lje signal prek RDS-a in ti na displayu avtoradia prikazuje temperaturo. Verjetno zadeva zato deluje samo takrat, ko je vklju?en radio na FM.
Druga? je pa na sliki samo primer kako to zgleda na radiu
zanimivo! in kako bi se dalo to zrihtat da bi delovalo??
zdej sm pogruntu da ?e ?ponar ni bil menjan ker je sli?at kako klinasti jermen drsa! pa? ma luft!! jao in ta "kur?av Avto Rent! se opravi?ujm izrazi! Koliko stane ?ponar pri klinastm jermeni??
Kaj pa tole (sicer je spet Conrad, ampak ni nobenega dodatnega zaslon?ka na armaturki):
Digitalni termometer RDS
S tem zunanjim termometrom za vozila si ne boste prihranili le zapletene vgradnje tudi dodatnega zaslona ne boste potrebovali. Vrednost temperature se shrani neposredno v antenski kabel va?ega avtoradia. Vrednost notranje in zunanje temperature se prika?e na zaslonu va?ega RDS-radia, s pozornost vzbujajo?o LED (prilo?ena skupaj s priklju?nim kablom) pa vas dodatno opozarja na temperature pod ni?lo. Krmilno napravo lahko nevidno skrijete za radiem.
samo tega pa res nebi nikol montiru v avto! pol bi mel 2 radija al kaj?? pa ?e grdo kej! malo estetike nebi ?kodilo!!
Jst mam en zlo mi?kn problem ki sploh ni problem vendar mene zelo moti! Ko v?gem avto mi za?ne zelo cvilit in po par sekundah se cviljenje vstavi! pa? voda pride na zunanje jermene in za?ne cvilit! spodnja plastika pod motorjem mi ne pokriva celega motorja zato voda ?prica v notranjost motorja! zdej pa me zanima kako bi ta problem odpravil! a se da dobit kako univerzalno plastika da bi pokril cel pod motorja??
Na ?alost se ga ne da dobit v sloveniji od konkurence! Odgovor pa sem dobil takle: Za japon?ke ni nikjer v sloveniji konkuren?nih delov! tko da nebo druge kot kupit originalnega! na?alost je tako
uro? to za temperaturo bi si tudi jast zrihtal! moja nima ampak bi zelo rad mel! glede na to da ima vso opremo ampak vselih nima senzorja za zunanjo temperaturo!!
pred kratkim mi je spu??al oljni nosilec motorja na desni strani motorja v smeri vo?nje! Original nosilec je 225?! zanima me ?e se ga da kje bolj poceni dobit! z amerike sem ga ?e naro?il pa ga ni ?e lep ?as tko da nujno bi rabil kak?en nasvet kje bi se dalo dobit bolj poceni nosilec! Gre pa za Mazdo 323F BJ model letnik 2000!
pri 120 000km mi je ?el po gobe oljno nosilec motorja! na levi strani motorja! iz njega po?asi te?e olje! enako se je tudi zgodilo fotru pri Nissan Primeri pri 130 000km! ali ve kdo kje bi lahko dobil poceni nosilec za mazdo in za primero?? original nosilec pri avto rentu v NG je 230?! in ali se spla?a kupiti nosilec iz amerike? prijatel mi ga lahko dobi z amerike za 50?! rok dobave do 2 tednov! ali se spla?a??
A mi lahko kdo pove kak?ne so kej porabe 323F (1.4l in 1.5l) od letnika 1998 dalje. Kupujem namre? "nov" avto, pa me zanima kak?ni so kej stro?ki vzdr?evanja tega avtomobila (servisi, ve?ji servisi, olje,...).
Zanima me tudi kako se avto kej obna?a na cesti (vozne lastnosti), kaj je priporo?ljivo vedit oz. na kaj biti pozoren, v primeru da bom kupoval tak avtomobil in kje ga ne smem kupit (beri, kje so potencialni kandidati, da me n.....).
Vsem, ki se boste potrudili in mi odgovorili, se najlep?e zahvaljujem!
jst mam mazdo 323f 1.8 letnik 2000 in se zelo zadovoljen z njo! lega na cesti je odli?na, motor potegne odli?no! se pozna da ima 115KM! vozne lastnosti so zelo dobre, menjalnik je zelo odli?en....samo hvalil bom ta avto!!! mam pa jo ?e slabo leto!! in menjal sem edin povezavo stabilizatorjev na sprednji premi!!! to je bil stro?ek 50?! v primerjavi z mazdo 3 ki jo mamo tudi doma se mazdo 323f lep?e vozi!!!!
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
kak?ne ?arnice pa imajo mazde v meglenkah? sicer me zanima za model 323f BJ letnik 2000! Mo?no da H3?
http://www.superstrela.com/content/h3-13-5050-12v
Povezava za deljenje
Deli na druge strani