Skoči na vsebino
LPG - olje za ventile
Napisano

Sem nabavil kar nekaj iz eurotona, zaenkrat.

Okej, odprem havbo da bom preveril kako kaplja olje. Kaj sedaj?

Predvidevam da mora ma?ina laufat. Mora imet tudi dolo?eno ?tevilo obratov? Ker kakor sem videl v prostem teku ni? ni kapljalo.

BRUUM-BRUUM

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

LPG - olje za ventile
Napisano

res, sam 2eur, kul. pa sej ?e ena kanta se spla?a.

A se kaj ve o kvaliteti, oziroma a imajo dra?ja olja karkoli zaradi ?esar bi nabavljal dra?ja (poleg lep?e kante?)

Bom zelo verjetno kar vzel, ?e kdo ?eli se pridru?it je dobrodo?el. ?e dam v slo jutri 20eur za en litr sem prakti?ni ?e na pol poti do 5l iz ebaya.

BRUUM-BRUUM

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

LPG - olje za ventile
Napisano

No super, potem se pa ne bom preve? sekiral, za prvo silo bom vzel nekaj v doma?em okoli?u, potem pa naro?im kak?no kantico da bo mir.

Mimigrede, bi bil kdo zainteresiran za kak?en skupinski nakup?

Iz tiste poljske trgovine bi za 10l pri?lo cca 110eur.

BRUUM-BRUUM

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 GG navigacija, Bose, napeljava
Napisano

Lep pozdrav vsem,

Imam par vpra?anj/te?av z Bose sistemom, navigacijo ter nekaj napeljave v  Mazda 6 '02

1.Imam Bose sistem, CD in kasetar. 

-Ali je mo?no na zadnji strani radia priklopit AUX vhod? Na navadni vem da se ne da, kaj pa bose verzija?

2.LCD ekran navigacije se no?e ve? dvignit. Menjal sem akumulator, po tem je ?e deloval normalno, ?ez pol ure in parimi v?igi in izklopi avtomobila pa se je odlo?il da se ne odpre ve?.  <_<

DVD enota v predalu nekaj skoz melje, je mo?no da se je ta kaj zasko?ila in navigacija ni pripravljena?

Kje se sploh odpre ta prekleta DVD enota?

-Se je kdo ukvarjal z tem od ?e so dvig/nagib ekrana karkoli odvisni od ra?unalnika, namen imam vgraditi tablico namesto obstoje?ega useless ekrana pa me zanima ?e bodo dvigovanje in nagib sploh ?e delovali

3. Kje po avtu je napeljana napeljava do prednje kabinske lu?i? Rabim en video kabel potegnit za zadnjo kamero

4. Kje (po katerem delu avta) najla?je pridt z kabli do prtlja?nika, rabim za kamero, dodatno 12V vti?nico, pa verjetno ?e kaj

marsikaj bom sicer na?el ?e na yutubih in internetih, ampak izku?nje iz prve roke so vedno vredne ve?

BRUUM-BRUUM

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zdravo,

prosim ?e bi malo pokomentirali ta avto:

http://www.avto.net/Ads/details.asp?id=10965960&display=Mazda%20Mazda6%20Sport%202.3i%20GT%20%20LPG

Predvsem me zanimajo kak?ne izku?nje glede plinske naprave, ki je:

"AGC Zenit, deluje preko OBD, vgrajen pri SIGAS", recimo da zapisanemu v oglasu verjamem.

Sicer si lastim M6 in poznam razli?ne pomankljivosti, ?isto nasploh me pa ?e zanima par tehni?nih stvari pri pregledu rabljenega avta:

-kako najla?je dolo?iti koliko so ?e diski dobri (kar vem je za pogledat da so lepi ravni svetle?i ter da imajo ?im manj roba pri kraju)

-kako preverit roke, kon?nike (?e uporabim moj trusty "eyeball, mk1", na kaj naj bom pozoren)?

-?e kaj tretjega za preverit?

Hvala vsem  :bravo:

BRUUM-BRUUM

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 GG, 1.8l poraba olja
Napisano

Haha, 190kkm, bo zgleda kar dr?alo, delam enako cca 15kkm letno, prej?nji servisni interval ?e ni bilo te?av, oziroma so bile okoli par deci ali pol litra, sedaj pa se guga k 210kkm in je kar treba dolivat.

A pa se bo zadeva bistveno poslab?ala v naslednjih 50kkm ali ne? Z 3 litri/leto lahko ?ivim, ?e pa se dvigne na vsakih 10kkm za 1liter je pa ?e problem.

BRUUM-BRUUM

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 GG, 1.8l poraba olja
Napisano

Zdravo,

moja mazdica 6, '02, 1.8l bencinar je ?ez leto popila nekje dobre 3l olja, kar se mi zdi kar malo preve?. Notri je sedaj Dexelia 5w30 ultra.

A je to kak?na standardna "napaka"? Ker je ravno ta ?as da moram peljat na servis bi ?e to probal popravit ?e seveda ni predrago.

Bi pa vsekakor poizkusil z drugim oljem, kaj bi priporo?ali? Motul, kaj podobnega?

BRUUM-BRUUM

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 GG vrata ne ostanejo odprta
Napisano

Zdravo,

moja Mazdica ima eno ?udno napako/feature: zadnja vrata se ne zataknejo dobro v zadnji poziciji, tm kjer bi mogla ?ez "koleno" sko?it, in se bodo vedno zaprla zaradi lastne te?e (avto je na ravni podlagi). kar je rahlo zoprno v kombinaciji z majhnimi sopotniki.

Vodila sem sicer ?istil ker so bila zapacana, ampak bolj predvidevam da je nekaj obrabljeno. Je v igri kak?en hiter fix?

Zanima me pa ?e kako postopati ko mehanizem ki navija varnostni pas ni ve? najbolj?i? ?i??enje, mazanje, menjava?

BRUUM-BRUUM

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 CD136GT odtrgan jermen
Napisano

Na avto.net sem na?el eno lepo (rde?o!) mazdo6, dizel, 136km

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=10074035&show=1&avto=Mazda%20Mazda6%20CD136%20GT

Ima odtrgan zobati jermen. Ampak glede na to da je cena kar ugodna bi se popravilo spla?alo?

Kaj pravite, bi jurja bilo dovolj za jo porihtat?

Glede na to da je blizu bi jo ?el kar pogledat

BRUUM-BRUUM

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

V?igalni kabli
Napisano

Malo sem imel probleme z "cukanjem", na servisu jeseni menjane sve?ke in je bilo OK. Pozimi pa se te?ava spet pojavi. Danes "popizdim" in odprem haubo. Kot se mi je zdelo, v?igalni kabli so slabi.

Ampak niso slabi-slabi, sem jih parkrat samo odklopil in priklopi, malo povrtel okrog in avto ?ude?no ne cuka ve?.

A se mi kable spla?a ?e malo spucat po kontaktih, mogo?e celo z kak?nim kontakt sprejem namazat in bodo dobri ?e kak?no leto?

Ali raje ?imprej nove nabavit?  (ne bi to?no zdej ?e ve? zapravljal za avto kot je potrebno, moram ?e feltne, gume in nekaj rje spedenat)

Pa opazil sem da je guma okoli kontaktov (na strani kjer ni sve?k) namazana z neko mastjo-bi moglo biti tako tudi na strani sve?k?

BRUUM-BRUUM

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.