Skoči na vsebino
DiZeL jA, dIzEl Ne
Napisano

MISLITE MODERATORJI ?E ENKRAT ZAPRET TO TEMO ALI NE??? VSEPOVSOD DRUGJE STE TAKO HITRI IN PRESTAVLATE TEME TUKAJ PA NI? OD VAS!

Po?asi se bodo za?eli strelat! :ph34r:

v ?em je problem? nekome smeta kaj se pri?a o ovoj temi? ili? pusti ljude neka pi?u. v ?em je problem? ako ti se ne sviđa tema nemoj pisati o njoj i nemoj je ?itati.. ja mislim da je ovo jako zanimljiva tema...

ps - nebi bilo demokratski zatvoriti temu... :policaj:

nisam rekel da ste svi bogati.. sve je isto ko i kod nas - neki imaju para a neki jedva krpaju kraj s krajem.. samo velim da je kod nas prosje?na starost auta 15godina. .. s time da samo na?i sabornici voze nove aute :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DiZeL jA, dIzEl Ne
Napisano

Zdravek...nisem se mislu priklopit na tvoj post....sam me znervira neko primerjanje pa dokazovanje s denarjem..... prvi? tema nima veze s tem, in je govora sam razlike med temi motorji...that's it!!!!

In ne da se mi it nekega nacionalizma tuki...ki sem ?e tako alergi?en na to..... tako da PROSIM da se s takimi neumesnimi izjavami ustavi?!

Over&Out

daVid

koji nacionalizam? ajde reci ak vozi? dizela koliko ti je star? svi koji imate dizele napi?ite starost tih auti..

ja se ne mislim svađati s nikim ali ovih par tipova koji se k..ur..e ovdje sa svojim turbakima.. to me jednostavno ?ivcira.. dobar je dizel ALI SAMO KAJ SE TI?E NI?E CJENE GORIVA.. ostalo...

i ja nonstop pi?em o dizela?ima a oni dalje mlate po svom i uspoređuju tjunani TDI s nekim obi?nim benzinocom.. ma daj.. to je isto kao da se uspoređuje TOMOS AUTOMATIC i INTRUDER 1.2.

nikakva svađa se ne stvara niti ni?; samo je ovdje poanta da nitko od vas tu ne ?eli priznati da je dizel slabiji od benzina... ( Z A T I K A T E S I O ? I )

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DiZeL jA, dIzEl Ne
Napisano

vi uopće mene ne shvaćate.. pa normalno da nema? problema s novim autom; novom ma?inoma; ali bum te pital kaj bu za 10-12 godina; dal bu? jo? uvjek hvalil dizela. ljepo je kad si ti kupi? (ili ti ga stari kupi) novog dizela?a; ali kad radi? ko budala da si u?tedi? za auto; i onda jedva skupi? dovoljno da si kupi? neki 10-15 god. stari auto.. e; pa bi ja tebe pital. nisu svi bogati kao VI (neki..) i nemogu si svi priu?titi nove dizela?e; imati ga godinu - dvije i puf -- idemo po drugoga. kod nas 70% ljudi vozi auto stariji od 10godina; i mi smo sretni kad si dopelamo od vas ili iz austrije ili njema?ke auto star 7-8godina (auto koji je kod vas smeće..) - za nas su to novi auti. E, pa onda je lako srati po nama (obi?nim smrtnicima koji vozimo benzince..) kad ti vozi? auto star par mjeseca...

većina vas ste nedokazani (?ast izuzecima..) DA BENZIN I DIZEL NIJE ISTO!!! vi meni svi tu bacate usporedbe s turbodizela?ima.. sam ja v kojem svojem postu napisal da svi benzinci imaju TURBo? ili? ili vi jednostavno ne ?itate kaj pi?e..?

uzimte ?istog dizela?a (ne TDI ni HDI ni HDCI in ....) - ZNA?I ?ISTOG dizela?a sa 2.0 motorom i uzmite ?ISTOG benzinca 2.0. koji od njih je bolji? dizela?? e pa ja onda neznam za?t se rally-i odvijaju s benzincima; za?t se street racei odvijaju s benzincima. po va?em su svi ljudi budale jer je o?ito oktanska mo? dizela ve?a od benzina!!

Ak delate usporedbu - delajte ju s autima u klasi a ne TURBO dizel na obi?nog benzinca. kad bute vozili DIZELA?A starog 10-15godina ali obi?nog dizela?a onda mo?ete pisati da je dizel bolji od benzina. I ak je netko probal (i ima dokaze) da obi?ni dizela? star 10 godina npr. 1.7 ili 2.0 mo?e preći benzinca 1.5 ili 1.6 ja ću se tog trenutka odjavit s ovog foruma i vi?e NIKAD se tu neću pojaviti i smetati vam.

A vama svima koji imate TDI ?elim samo da ga bute morali voziti 15godina ili ?ak vi?e da vidite 'MO?' dizela..

p.s. - nemaju svi uvjete kao VI za nove turbake..

B E N Z I N :rulam:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DiZeL jA, dIzEl Ne
Napisano

Ista tehnoglogija motorja ne more bit lahko je samo enaka :D

Pa tudi ?e bi bila popolnoma enaka bi samo Opel delal dizel motorje pa bi drugim koncernom prodajal motorje..... :hohoho:

@roko ne sekiraj se, in ga ne prepri?ujte ve? kar je trmasto je trmasto, kar je zabito je zabito, kar je trdo v glavi je trdo, glavno da mi (moral bi re?t nekateri), vemo kak?ni so dizla?i in kak?en je filing v njih in da vemo kako zadeva slu?i........ Eh pustite ?koda ?ivcev nekatere v nekaj prepri?evat kar nevejo in nekaj na pamet govorijo brezveze o dizela?im in imajo svojo teorijo in pogled nanj!! raje se posvetite drugim temam! :D

to! tako je! a ja neznam zakaj je uopće onda ovaj forum ovdje otvoren ak nitko nebre reći svoje mi?ljenje? ha? ajd reci koliko si benzincov vozili a koliko dizela?ov? ha? koliko ti je auto star? mo?da :whatever: 15 godina? ili vi?e?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DiZeL jA, dIzEl Ne
Napisano

pubeci, ne se kregat , dokler ga nima? si skepti?en, ko ga ima?, ga ve? ne menja?

v dokaz v po?iljam

http://www.carsplusplus.com/specs2005/mazd..._cd_comfort.php

ISUSE BO?E!!! PROSVJETLEN SAM !!! e, sad si me zbilja uvjerila da je dizel bolji!!! bio sam sljep ali sada vidim!!! hvala ti Violet!!! zbilja, ovo mi je prosvjetlilo moje mi?ljenje i sad.... neznam.. osjećam se bolje! sad sam se zbilja (zbog tehni?kih podataka) uvjeril da je dizel bolji!

.. mo? mislit!!!

B E N Z I N :rulam:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DiZeL jA, dIzEl Ne
Napisano

no i kaj sad ti o?e? reći s tim bemwom? da bu mene pre?el? PA NORMALNO DA BU ME PRE?EL!!! j.. te b.. pa ima konja ko 3 moje mazde... koja nema nikaj na sebi a ta bembura je nabrijana do kraja! ja tebi velim da uzme? auto U KLASI (valjda zna? kaj zna?i auto u klasi, ili?) i da ih isto nabrije? pa nema tog isusa koji bu mi rekel da bu traktor (dizel) bolji!!!!!

BENZIN :rulam:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DiZeL jA, dIzEl Ne
Napisano

@Zdravek in ostali nasprotniki dizela?ev oglejte si pilogo, ni sicer Mazda, ampak ?e znajo Nemci, so Japonci blizu..

:bravo:

u ?em je problem? kaj; vi ne?ete ?itat ili? na -27C da dizel upali od prve? pa ljudi bo?ji ste vi normalni? ili kaj vam je? :angry:

pa pi?ete tak ko da nikad niste sjeli za volan.. koj vam je .... ? pa to su pri?ice za malu djecicu.. kaj naljeva? nutra 1/2 benzina i 1/2 nafte? ili je vam tam v sloveniji naziv dizel za neko novo super gorivo koje imate samo vi? pa se vi uopće gledate kaj pi?ete? ... ovo stvarno prelazi granicu normale..

aj mi recite kak bi TURBO dizela? (uzmimo neke normalne aute); npr. OPEL ASTRA 2.0 TDI (da se ne radi samo o mazdama..) 'tjunirana'; sa ?ipovima i svim pi.. materinama koja u kona?nosti ima oko 200-230KS bila bolja od recimo RENAULT MEGANE cupe 2.0i (koji bez svega - za?i TVORNI?KI ima 130KS - a di mu je turbo??) -- nagla?avam BEZ SVEGA!!! ha? ajde pametnjakovići?

- samo molim da ne pi?ete da je dizel mazda bolji, da je najja?i, da nije isto voziti astru i mazdu - jer u kona?nosti sva ta tehnologija je ista; motor je motor..

ali da ga J E B E ? dizel nikada; ali NIKADA neće biti isti ko benzinac!!!!!

BENZIN :rulam:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DiZeL jA, dIzEl Ne
Napisano

..ako nisi reako da je brzi (a brzi ne znaci uvek da je najveca brzina visa) onda kako si to mislio??

sto se tice da mi je palio od prve na minus 27 i na 1500m nadmorske visine, briga mene jel mi verujes ili ne...isto tako ja tebi ne verujem da je C3 sa 1.7td trebao 5x dok se palio...(1.7td citroen uopste ne postoji)

brrrr

e da ja sam rekel da nisam siguran dal je 1.7; ali vidim da te jaaaaaaako zanima pa evo ti neke specifikacije od tog jebenog citroena:

Proizvođa?: Citroen

Model: 1.6 HDi SX

Vrsta motora: dizelski, 4 cilindra

Obujam: 1.560 cm3

Snaga (kW/KS): 66/92

Potro?nja (l/100 km): 5,1

Ubrzanje (0-100 km/h): 11,2 s

Maksimalna brzina: 180 km/h

Dimenzije (D/?/V u mm): 3.860/1.667/1.529

Cijena do registracije: 119.600 kn

pogledaj si i stranicu na kojoj su ga 'testirali': http://www.tportal.hr/automobili/autozona/fset.html

ima? jo? pitanja? ha?

koji si ti luzer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DiZeL jA, dIzEl Ne
Napisano

bas to i ja non stop hocu da ti kazem ali mislim da me ne razumes bas :)

ti si poceo sa pricom da je tvoja mazda 323f 1.5 brza od passata tdi (pretpostavljam novi)...

ja sam samo rekao da kad sam kupio mazdu 6 sam probao 1.8 benz i cd120 i brzo shvatio da je dizel: brzi, tisi i manje trosi...druge usporedbe me ne zanimaju

jaka ti je usporedba C5 i punto.... :whatever:

jos jednom: meni je svejedno da li je dizel, benzin, plin, corn flakes...samo da se lepo vozi :)

ps: moj auto je bolji od batmobila jer ima nizu potrosnju :D

ISPRAVAK NETO?NOG NAVODA - nisam reko da je br?i neg ... ma uostalom zaboravi...

- neg, za?t se ne utrkuje? s njim? zaradi? si malo sa strane? ili mo?da jo? koji auto..? ha? ja sam siguran da

ima JAAAAAAAKo puno zainteresiranih za to..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DiZeL jA, dIzEl Ne
Napisano

- rekel sam već; neisplati se svađati oko toga jer svaki cigan svoga konja hvali... :harhar:

a i ja sam samo rekel svoje mi?ljenje o dizela?ima; to nemora zna?it da je to?no; a ti si to shvatil i uzel zdravo

za gotovo. ak ti tak misli? nemora zna?it da se svi sla?u s tobom.

p.s. - da dizel pali na -27C otprve ... mislim da si ipak malo pretjeral...

mo?e? napisat svoje mi?ljenje i USPOREDBU ako ima?; a ne se svađat tu da je tvoj auto br?i ili bilji..

- < kao :dudek: mala djeca: moj tata je ja?i od supermena!!! moj tata je ja?i od betmena... > -

- to je sve kaj sam imal reći o OVOJ temi.

:dudek::dudek::dudek::dudek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DiZeL jA, dIzEl Ne
Napisano

:P nemam nikaj - ba? sam i zato to napisal.. ja se nebi kladil na naftu; ali ?injenica je da nema ni jednog

dizela?a na street raceu; kaj god bu imal i kak god bu nabrijan - benzinac je ipak benzinac.. :bravo:

ku?i?; nemam ja nikaj protiv njih ali.. za mene nije to to...

- meni to isto dojde kao i plin; jeftino ali sporo. A ti ak si ?eli? tjunirati auto i nabrijati ga; sigurno nebu? del plin

nutra (ili s dizela?em i?el na benzinca - u istoj klasi..) :danzoman:

to ti je samo moje mi?ljenje i moje iskustvo.

:dudek::dudek::dudek::dudek::dudek:

peace! :punk:

a i skrenuli smo s teme.. do?la nam je cura a mi o dizela?ima i benzincima..

sorry violeta.. :rozico::rozico::rozico::rozico::rozico::rozico:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DiZeL jA, dIzEl Ne
Napisano

:angry: u firni imam nove DIZELA?E i naprema benzincu su :whatever: hm...; ni?t koristi...

ak su ti tvoji dizela?i tak dobri; tak mo?ni i startni - zakaj nema ni jednog na street race-u? :blink: ups?

- nemoj me shvatiti krivo; nisam je protiv dizela; ali nije to to.. bar meni..

- NOVI citroen C5 ( sa 2500km) neznma, 2.0 turbo dizela? (nisam siguran za kubika?u ali Turbo dizel je) nakon

1h kaj je delal; na parkingu - ugasimo ga i ostavimo 4h na temp. od -19C (izmjereno pro?le godine); ma?ina

pali TEK s 5 poku?aja... citroen C3 1.6TD (25000km) nakon 8poku?aja pali.. i tak.. a za usporedbu; fita punto

1.1i stajal je vani 4dana (bez da ga itko pali) na isti temp.; i pali od prve.. a ja sam bil uvjeren da je citroen

bolji od fiata ali...

- C5 max. brzina 195km/h

- fiat PUNTo 1.1i 173km/h

ZNA?I 1.1i sa 55KS naprema 2.0 TDI sa oko 150KS

cjena dizela u hrvatskoj: 7.30kn / litri

cjena EUROSUPER 95 : 7.95kn / litri

pa ajd mi onda objasni u ?em je prednost DIZELA? kaj je jeftiniji?

benzin :rulam:

:harhar::harhar::harhar::harhar:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.