Skoči na vsebino
Pokanje
Napisano

Meni se ne pojavi med prestavljanjem. Tudi na "?altheblu" se ne ?uti. Dogaja se mi ob?asno, ko avto nekaj dni stoji in potem po ?tartu v razdalji ene 500m (ve?inoma manj) po?i enkrat ali dvakrat. Ko neki "backfire", ?eprav je ob?utek tak, kot da bi iz spodnje strani v prtlja?nik priletel ogromen kamen. ?e pod nogami se zadevo za?uti. No, zdaj moram 3x potrkat po lesu, ker je ?e skoraj 1 mesec mir. Vem pa, da se mi je to za?elo dogajat, ko so se menjali bla?ilci na rokah.

Ma? zategnjeno ro?no, ko ma? avto parkiran?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6.. airbag
Napisano

Omg! Kje? Ko odprem predal nimam nobenga knofa/stikala notri. Drugo je ?e predal ven vzamem, je tam mogo?e?

Da nima? samo ti tam stikala, ker ma? ta novo ?estko, js mam ?e tastaro :blink:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski
Napisano

Diski cirka 50-70?, plo??ice pa 40-50. Govorim za textar firmo..zelo solidna.

Zelo solidno? Kaj to pomen, ne t? ne m?? :D

Je kdo, ki ma tole namontirano in je zadovoljen? Mislim diske in plo??ice od Textarja...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6.. airbag
Napisano

Banda, pejte h kak?nemu mojstru da "obide" ta senzor z uporom. V ?rnu?ah je en tak stru?ko, ki to zna. Lu?ka ne utripa ve?, tist upor javlja ra?unalniku, kot da je s senzorjem vse ok. Edina te?ava je v tem, da je airbag skoz vklopljen, al kdo sedi na sovoznikovem sede?u, al pa ne...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6, CD140, hrup pri menjavi prestav
Napisano

Men je tako ropotalo ko se mi je zjebala leva polosovina. In vsaki? ko sem prestavu, prva, druga, tretja, tist kur?ev ropot... V ?etrti in peti je zvok zginu. Smo zamenjal polosovino, ropota ni ve? in naprej se peljem kot gospod...

Je blo pa to pri 180.000km, Mazda6, letnik 2003, 120 konjska dizelca. Sam lepo vozim, po?as ?ez grbine, polcaje, se izogibam luknam, itd... Nekaterim je to ?lo baje ?e pri 60.000km, ko bolj po gozdarsko vozjo...

Probaj tko... Sklopko prtisni do konca in daj v prvo prestavo. Potem pa sklopko malce hitreje spu??aj in pritiskaj nazaj, da bo avto vsaki? ko bo? spustu mi?ken cuknu (na meji speljevanja). ?e ti vsaki? zaropota, ko bo avto hotu speljat, pol je skor sigurno polosovina...

?e se ti pa pa? to zgodi ?e v momentu ko skolpko pritisne? notr, ne prestavi? v prestavo in ropota dokler ne doda? gasa ali spusti? sklopke, pol je pa tko kot so ?e zgor opisal...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski
Napisano

Veste kaj me zanima. Malo moram finance prera?unat, pa me firbec matra kolk stanejo zadnji diski + plo??ice. Ni treba, da je ravno Brembo, ampak neka ?ist normalna re?...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Brisalci
Napisano

Ekola. Imam nove Aerotwin Bosche, kot dan in no? proti starim, navadnim Valeo. Res, da so bli stari zdaj ?e ve? kot 2 sezoni, ampak tudi ko so bli novi ni bilo isto ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Brisalci
Napisano

Zdr?ijo dve leti (preverjeno na Pugiju),jaz jih pa na mazdi menjam vsako leto,ker ho?em imeti tip-top ?isto?o. :P;)

Jaz jih kupujem v Kp v Adriamerkur-ju.mislim,da se jih da dobit na ve? krajih.

Dobro, bom malo pobrskal naokoli. Edino to me ?e zanima, pi?e na ?katlici od brisalce prav, da so tudi za Mazdo 6 ali moram bit pozoren le na mere? Hvala...

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Brisalci
Napisano

Ni sploh te?ko.Jaz sem jih prav pred par dnevi dal gor.Edino tisto plastiko na brisalcih je malote?je dvignit gor,samo gre.Rabi? enih 5 minut. ;)

Kje ste pa pri nas nabavli Aerotwine za ?estico? Pa kak?na je pribli?na cena?

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

"?kripanje" volana - mazda 3
Napisano

Servo pumpa mi je jasno da se sli?i, samo ni to, ker vem kak zvok ima in jo sli?im rahlo odzadaj.

Za man?ete ne vem, mo?no, zvok je res tak kot bi se nekaj drgnilo.

Sli?i se pa nekje v obmo?ju med samim volanom in stopalkami.

Ve?ni problem Mazd. Odkleni volan, ga parkrat potisni nitri ven, gore dole pa bo. Mazda ma neko ?udno mazanje na volanskem drogu in ga je potrebno enkrat na leto malo preguncat, potlej pa neha "?kripat"! Poro?aj, ?e ?e ?kripa :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

I??em dobro optiko podvozja
Napisano

Hja pri ?panu nisem samo optike delal, ampak tudi kupil feltne (17inch O.Z. Superlegerra) in dobil takrat lep popust, in kadar sem bil v bli?ini in doma nisem imel ?asa spucat avto, sem ga k njim v avtomatsko pralnico zapelju in so mi ga na koncu ?e ro?no pobrisali, itd, itd... Tudi po tem, ko so mi v centru mesta zginli pokrov?ki iz feltn, sem ?el k njim po nove in zopet lep, korekten odnos in popust...

Tko da govorim izklju?no iz svojih izku?en... Tako da se vrnem malo nazaj k temi, veliko sre?e pri optiki! ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

I??em dobro optiko podvozja
Napisano

Elo... Js mam pa 6ko sportcombi-ja letnik 2003 in nisem imel nikoli problemov z optiko...

Edino kar sem na trenutke opazil je bilo to, da je avto silil v desno, ampak to preverjeno zaradi naklona ceste... Ker vsaka cesta je narejena tako da je na sredini, kjer so ?rte med pasovi, v najvi?ji legi, potem pa se nivo zmanj?uje... zaradi ostekanja vode, itd...

Tako da tisti ko pravte da vam skoz volan v desno vle?e bodte pozorni kam ga bo vleklo, ko boste, ?e boste prehitevali po nasprotnem pasu, ki visi na levo... ;) (verjetno se na kak?nem angle?kem forumu ljudje prepirajo, zakaj jim mazdice skoz vle?e v levo :) )

Pozimi s tem skoraj nimam problema, ko so 15ke gor, v poletni sezoni, ko pa 17ke dr?ijo gume tam kjer morjo bit pa se zadeva bolj pozna!

Pa ?e to, da zaklju?im: Za optiko bi vam priporo?il kar avtocenter ?pan na Brezovici, ker so fantje res profiji s profi ma?inami in tudi odnos je dober in korekten... Pa moj avto je fenomen so rekli, ko sem ga tja peljal... V 6 letih, kolikor je star je celotna optika podvozja ostala to?no taka, kot bi mogla bit... Tko da mam sre?o I guess... :P

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.