Skoči na vsebino
Kontrolna lu?ka "Check engine + DSC"
Napisano

Problem?ka s temi lu?kami ?e vedno nisem re?il :(

Situacija trenutno je tak?na ?e vozim avto brez kratkih lu?i (xenonk) mi te tri lu?ke ne gorijo.

Ko pa vklopim xenonke se mi takoj pojavijo te tri napake, (danes npr. sem vozil samo z zasen?enimi lu?mi in poblendal, pa so se spet takoj pri?gale napake :angry:

Ima mogo?e kdo idejo kaj bi lahko bilo oz. je imel slu?ajno ?e kdo tak problem?ek :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 "kadi"
Napisano

Mislim, da je napisal da ima 265000 kilometrov in ne konj, s ?ipanjem dobi? nekje 145KM.., sicer pa vsak dizl kar konkretno zakadi ?e pohodi? plin naenkrat do konca... tudi VW, BMW, Audi... posku?aj malo manj agresivno saj konec koncev ni dirkalnik... :P

Jap verjetno je moja napaka, druga?e s ?ipanjem (136 konjske) pride? na pribli?no 165 KM :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 "kadi"
Napisano

?e dela avto normalno se ne sekiraj... moja ?estka (isti letnik 120 KM dela isto), od takrat ko smo motor dali na chiptunning pa ?e malo bolj. zdaj ima 265k km in dela kot da bi v?eraj pri?la iz fabrike :bravo:

tej letniki ?e nimajo DPFja notr (se mi zdi) tk da vse kar skuri? gre ven, kar je za zdravje ma?ine dobro, za okolje pa malo manj :)

p.s. zadeva je zelo uporabna kadar ti kdo sili v rit-takrat mu spusti? eno po?teno dimno bombo (preverjeno :D )

Jap tudi pri men se to dogaja da spustim dimno zaveso, pol me pa folk spra?uje kaj je narobe z avtom :P

P.S. To glede konj po tunningu si se verjetno zmotil, verjetno si mislil 165 KM :closedeyes:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kontrolna lu?ka "Check engine + DSC"
Napisano

Pozdravljeni

Kot opa?am se na forumu pojavim samo ko me kaj zanima oz. imam kak?en problem?ek :P

Spet me nekaj mu?i in sicer:

Ko v?gem avto in potem lu?i mi za?nejo svetiti lu?ke na armaturi (ABS, DSC, in avto ki ga zana?a), ki pa ne vgasnejo dokler avta ne ugasnem.

Sedaj sem malo opazoval in posku?al na razli?ne na?ine ugotoviti kaj bi bilo, pri?el pa sem do zanimivega spoznanja.

?e v?gem avto in se vozim brez vklopljenih lu?i cca. 1km in ?e jih potem vklopim se mi ni?esar ne pri?ge.

Sedaj me pa zanima ?e se komu sanja kaj bi to bilo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

@lc4: kondenzatorji 4,7 microF 100V so probli?no 2x ve?ji od originalnih, mora? pa paziti, da vzame? BIPOLARNEGA in ne polariziranega kot sem ga dal na sliki.

?e glede zamenjave kondenzatorjev na visokotoncih.

@Alex, hvala za nasvete, s katerimi si sicer nisem mogel veliko pomagati, saj se cin ni in ni hotel prijeti na nogice starega kondi?a. Imam pa spajkalno postajo od ERSE RDS 80, sem pa tudi iz tega foha.

Zadevo pa sem re?il na drug na?in in sicer z votlico za stiskanje ?ic

Nekaj tak?nega

Objavljena slika

Potem pa sem zadevo zalil ?e z vro?im lepilom da je bolj fksna.

Razlika je o?itna, tako da sem z zadevico zelo zadovoljen.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pozdravljeni

Spet imam eno te?avico.

Razdrl sem visokotonce in dol pobral kondenzatorje, da jih zamenjam z drugimi :)

Sedaj pa bi prosil vse, ki so to ?e naredili da mi svetujejo kako pritrditi nove kondenzatorje na pine od starih, saj se cin no?e prijeti na nogice od starih kondenzatorjev.

Za odgovore ?e vnaprej hvala

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pozdravljeni

Po dolgem ?asu spet malo pi?em na forumu.

Za nizkotonca sem naredil vezje in zmontiral, pa deluje super :)

Sedaj sem se lotil podviga da bi zamenjal ?e kondenzatorja pri visokotoncih.

Delal sem po tem principu:

Zamenjava kondenzatorja

Naletel pa sem na en problem in sicer sem snel dol obstoje?i kondenzator, sedaj sem pa ugotovil da imam elektrolitski kondenzator, ki ima en pol MINUS

Zgleda nekako takole

Objavljena slika

Ali kdo ve kako naj ga obrnem, ali mora biti nujno bipolarni?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Brisalci
Napisano

Jaz sem svoje tudi pred kratkim zamenjal prednje brisalce, gor sem nataknil Bosch aerotwin, kupil sem jih v Avtomax-u v Vrhniki, za ceno najbolje da vpra?ate (meni se zdi da sem dal 25?), zaenkrat sem zelo zadovoljen

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

lita plati??a 17 col
Napisano

Lepo da si zadovoljen.

Samo meni te feltne ne sedejo na ta avto, ker naredijo gumo ?e manj?o kot je v resnici (zgleda kot ene 15").

Pa avto v poden, ker sedaj zgleda kot en "traktor".

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?uden zvok pri ?tartu mazde 6
Napisano

He,he,samo prvi? je res jeba,ko ugasne? avto pa ti gre pol na obrate webasto,da pokuri do konca nafto.

Eden mi je zadnji? na pumpi kri?al,da mi gori avto,ker se je pkadilo izpod vrat in malo posmrdelo. :D

Hehe tudi meni se to dogaja, da mi ljudje govorijo, da je nekaj narobe z avtom, jaz se jim pa samo nasmejem in re?em: ko bodo imeli wagni webasto boste ?e vedeli kaj je ta zvok :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Po?ena guma strani
Napisano

Ajej, sedaj se me pa res dr?i malo smola :( nekaj popravim pa spet nekaj drugega pokvarim.

Ker je cesta ozka se umikam avtu ki prihaja iz nasprotne strani in tako povozim kamen v travi, bom kar znorel na tele sosede :hudicek: ki se borijo za svojo zemljo in kamne postavljajo ob cesti v travo :angry2:

Z gumo sem zadel ob rob kamna

Objavljena slika

Opcije kaj narediti:

1.) ali je varno dati zra?nico v gumo (sicer ne vem kaj je z ?icami v gumi)

2.) ali se da to kako popraviti (ker je po?eno s strani)

3.) menjava gume

Va?e mnenje?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sumim okvaro turbine M6
Napisano

Najprej bi se rad zahvalil vsem, ki ste mi prisko?ili na pomo? :)

STVAR JE RE?ENA snela se mi je cev na intercoolerju.

Ko sem videl kaj je narobe sem se kar oddahnil, pa ?e popravilo me je stalo 0? in 5 min dela :D

Hvala ?e enkrat

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sumim okvaro turbine M6
Napisano

Sedaj sem ?e malo pogledal okrog avta in sem videl da je mastno okrog intercoolerja (naprava pred prvim levim kolesom)

Tako da je lahko ?el tudi intercooler (kaj naj bi sploh bilo v intercoolerju)

Upajmo na najbolj?e, ker cene turbin mi niso ni? v?e? :angry2:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sumim okvaro turbine M6
Napisano

Pozdravljeni!

Hm, do ene ure nazaj sem samo hvalil svojo Mazdico, zdaj jo moram pa tud malo pograjat :angry:

Prevozil sem normalno cca. 130 km ve?inoma po avtocesti, nato iz avtoceste na regionalno cesto ?e kak?nih 5 km nato pa ?ok :blink: sli?i se zvok kot da bi v trenutku nekaj odzra?il. Pritisnem stopalko za gas ni ne gre ?ez 1800 obratov. :( Do doma sem imel ?e kak?en kilometer, kjer sem se vozil kot po jajcih. Avto pa nima nikakr?ne mo?i.

Sam sumim, da je ?la rakom ?vi?gat turbina :(

Kak?no bi bilo va?e mnenje, ker drugo v avtu deluje OK, samo mo?i avta ni nikjer.

Za Va?a mnenja ?e vnaprej hvala.

LP

Andrej

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vpoklic glede intercoolerja Mazda 6
Napisano

Pozdravljeni

Danes so me iz servisa poklicali da imam vpoklic za neko tesnilo intercoolerja (dobi? menda nek silikonski kit)

Ima mogo?e kdo kaj ve? izku?enj s tem, ali to lahko sam zamenja? ali je potrebno avto pustit mehanikom?

Za vsako mnenje hvala.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba M6
Napisano

To mislim da je res preve?, moja M6 je 2003 pa 170 kavalov, pa mam porabo od 6,5 do 7,5l/100km :P , na ra?unalniku mi pa ka?e 5,4l/100km :blink:

A je mogo?e ?e pri komu tak?na razlika BC in dejanska?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Man?eta na polosivini M6
Napisano

Pozdravljeni

Prosil bi vas da za informacijo o dimenzijah man?ete (pri kolesu) na sprednji desni polosovini.

Ker sem opazil da je majhna luknjica skozi katero polzi mast :angry:

Za odgovore ?e vnaprej hvala.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pokanje v volanu Mazda 6
Napisano

Pozdravljeni

Tudi sam imam problem z pokanjem v volanu pri svoji 6-ki. To se mi dogaja ko naprimer iz vi?je menjam v ni?jo prestavo mi mi naredi v volanu en klik.

Sicer s samo vodljivostjo avta ni ni? narobe samo malo me moti, ker mi to dela.

?e poznate kak?no re?itev kako to odpraviti, samo z besedami na dan.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.