Skoči na vsebino
Zadnja ?ipa na touranu
Napisano

Sicer nevem kako ima touran to narejeno, sam zgleda so se polomili neki 'haklci' ki vle?ejo ?ipo z vodilom, mogo?e tudi da se je samo snela. Zadeva je 100% simpl za zrihtat, sam voljo mor? met, da potegne? tapeto dol. Lahko se zmeniva, da pripelje? zadevo, pa pogledava kaj bi se dal zrihtat ane. Pa magari probaj pra?at ?e na team-vw forumu, ker tam vozijo novej?e vwje, na favdlu je ve? ali manj 'retro' scena.

s2k_sig_transition_small.gif
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mx5 1800
Napisano

pozdravljeni, jaz imam mazdo mx5, letnik 91 in sedaj se mi skoraj vsak dan pojavljajo naslednje te?ave -

zjutraj v?ge kot nova, ko pa kon?am slu?bo mi sicer v?ge ampak kot da bi laufala na dva ali tri cilindre. Ko prevozim cca. do 10 km mi za?ne sama po sebi delati normalno. Tudi ?e jo ponovno v?gem dela normalno. Nobena lu?ka se mi ne pri?ge, sve?ke, kabli novi. Ali ima kdo take te?ave, aja, ?e obrati se mi nikoli ne zni?ajo pod 800.?! lp, primorska :ne vem:

Prvo, da te malo razo?aram, ?e je avto letnik 91, je skoraj nemogo?e da bi bil 1.8, ker so prve fabr?ke najke dobile ta moped s faceliftom leta 94. (Je sicer mo?no da ga je kdo montiral, v kar pa zelo zelo dvomim, ker je kr en zajeten kup dela.) Ali pa mogo?e ni 91...

Zdej pa k problemu;

Najprej ti svetujem da ga stestira? in sicer v motornem zalivu ima? eno ?katlico ki pi?e gor DIAGNOSIS ali nekaj v tem stilu, v tej ?katlici pa je en kup konektorjev. Vzame? eno sponko za papir, jo razmontira? in prebrika? konektorja TEN in GND. Se vsede? v avto, da? kontak in ?teje? kolikokrat utripne engine check lu?ka. ?e prej si sprinta? tole Diagnostika in tako morda izlo?i? nekatere probleme.

Druga?e pa mogo?e v?igalne tuljave, tesnilo glave, napa?ne sve?e. Kej drugega mi pa trenutno ne pade na pamet.

Lahko,da je razdelilna kapa ?e preke konc,?e prav?, da so kabli in sve?ke nove dry.gif

Je ta avto nima...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Egr sistem?
Napisano

probaj s tem klik

Sem ze probal z enimi parimi temi decoderji, pa kakor sem rekel 1.6, 94 itd....

Bom ko bom en dan v lj ?el na mazdo in probal se tam pozanimat kako in kaj. :)

Za egr ni nobenga k bi usaj priblizno kej vedu, ampak ne rekla kazala :P

LP

Jero

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Egr sistem?
Napisano

Zadeva je taka, glede na to da mam komplet avto razmontiran, bi se vmes znebil ?e egr sistema, se pravi ventila, cevi, vseh vakuumov na hitro komplet. Nekateri mehaniki to zelo propagirajo, nekateri spet ne. Potem ?e gledamo dobre stvari; samo sve? zrak v vsisu, ena stvar manj ki lahko crkne, malo bolj 'pospravljen' motorni zaliv in pa seveda nesmemo pozabit te?e :rulam::P Me pa zanima katere so slabe stvari odstranitve egra oziroma blindiranje le tega, razen mogo?e ekologije?

Gre se seveda za mx5 na bp, zdej ker letnik je avto nevem, po vinu je 94, in pa 1.6 moped, na vseh nalepkah pi?e 1.8 moped, po prometni 97 in 1.8, tako da mi ni lih jasno :P Mogo?e ?e kako bi to zvedu?

LP

Jero

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mx 5 -motor 1,6
Napisano

Dej povej kako je za?elo ropotat (kak?en zvok), pa kolk casa je stal? Olja je blo dost? Kaj pa hladilne teko?ine? Ker ni re?eno da je neka katastrofalna zadeva.

Malo naglas razmislam, sam mozno da so dro?niki za?el ropotat, sicer NB nej bi mela ve? hidravli?nih tako da vpra?anje.

p.s. spodni del bloka ne obstaja, je samo blok

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

323F BJ pu??a olje
Napisano

Hvala vsem za pomo? in nasvete. ?e tole, ?e morda veste. Ali se ta tesnila, torej tesnilo pokrova motorja/ventilov in tesnilo/O-ring pri razdelilcu v?iga dobi posami?no v trgovinah z avtodeli, ali je treba kupiti kak komplet?

Na?eloma dobi? posebej.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Probe store - izku?nje
Napisano

Lej kdo je reku da ?paramo na olju? Pa jz sm dejansko uporabljal to olje v golfu, ene 60kkm, pa ni blo nikol nobenega problema, pa je mel avto na koncu 300+kkm, pa ga nismo dal v kose zaradi motorja. V mazdi se pa tega ne grem, ker je splo?no znano, da ho?e met bolj?e olje zaradi 'glasnih' dro?nikov, pa ma avto 'samo' 150kkm. Je pa to GM olje druga?e.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Probe store - izku?nje
Napisano

Je kdo ?e kupoval robo pri http://www.fordprobestore.co.uk/ ?

Ve?ino zadev imajo zelo poceni. Pri meni se bli?a ?as za mali servis, za 36 ? + po?tnina bi dobil tole: http://www.fordprobestore.co.uk/store/prod...roducts_id=1146

Za po?tnino ?e nisem pisal maila (naj bi bila nizka), ampak ?e je manj kot 15 ?, bi se ?e po?asi izpla?alo, sploh ?e je kdo za kak?n group buy. :)

Btw. pozna kdo tole AC Delco olje?

Zakaj pa bi kompliciral, gre? v taposa kupi? filter ki ko?ta ene 5? pa olje, najcenej?i mislm da ko?ta 17?, dihtnga pa ene 0.5?, zra?n filter pa tut ne ko?ta 100?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sklopka
Napisano

Jaz imam novo sklopko,cca. 3000 km sem naredil z njo in imam iste probleme! :ne vem: Pogovarjal sem se tudi z mehanikom in pravi,da ?e ti slave cilinder popu??a,ti zmankuje zavorne teko?ine,ker je skupaj povezano,jaz pa imam zavorno teko?ino na max!? :ne vem: <_<:(

Zdej nevem kako ma NB narjeno, ampak NA ma posejbej rezervoar za sklopko. Magari probaj olje zamenjat. Lahko da ma? potisni le?aj hin, mogo?e sama napaka na sklopki, ali vztrajniku, nevem ugibam?

Evo en link, ce bo komu pomagal.

Slave cylinder

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

12 V v ti?nica v prtlja?niku M6
Napisano

uzam? ?ist en obi?n kabl za zvo?nike, prklop? na akomulator, valda da? zihrngo umes, in napelje? po pragu do prtlja?nika. ta je najbl simpl. lah pa s fuseboxa potegn? pa tm namontira? ?e varovalko itd...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mx 5 NA problem
Napisano

ja mi ni dalo mira :D je bil stik, je voda pri?la v konektor kjer je rele za odpiranje lu?i :)

sem spihal in malo bolj?e izoliral in zdaj dela :)

Mi lah poslika? kje je bil ta stik, mam s5 eno trapasto idejo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Diagnostika mx5
Napisano

Vzamemo sponko za papir, in jo vtaknemo v terminala GND in TEN v diagnosis boxu v motornem prostoru.

Se vsedemo v avto in damo kontakt. Ko se lu?ka (engine check) ugasne za?nemo ?teti kolikokrat utripne, ?e utripa na dolgo (1,6s) to pomeni da je dvo ciferno ?tevilo, ?e utripa na hitro pa eno ciferno. Recimo; enkrat na dolgo utripne, in 5x na hitro, je to koda 15.

Kode;

1. Ignition pulse

2. Ne signal

3. G signal

4. SGT signal (1.8L)

8. Airflow meter

9. Water thermistor

10. Intake air thermistor in airflow meter

12. Throttle position sensor

14. Atmosferic pressure sensor

15. Oxygen sensor (output too low)

16. EGR function sensor (1.8L)

17. Oxygen sensor (output not charging)

25. PRC solenoid valve (1.8L)

26. Solenoid valve (evaporative canister purge)

27. EGR solenoid valve (vacuum) (1.8L)

28. EGR solenoid valve (vent) (1.8L)

34. Idle air control (1.8l)

36. Idle speed control valve

Tole je samo za mxke katere imajo obd (ne obdII).

Upam da komu prov pride pri odkrivanju te?av, pa da ni treba lih na servis hodt.

Uporaba na LASTNO odgovornost!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Obd ali ObdII
Napisano

Obd so mele do 96 letnika, naprej so obd2, vsaj po podatkih z miata.net, pa glede na tole sliko bi jim kr verjel.

Objavljena slika

Bom pa se preveru. Ker ce mam pa sam obd, pol ga lahko tut sam stestiram.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ave pri v?igu (mx-5 1.6)
Napisano

Ma ?imdl pre? od mo?nika! Men so tut trdil da se za moj avto neda dobit nobenih kosov, ker je uvo?en iz amerike in ?t. ?asije ne klapa. Nakar mi zadnij? en prijazen gospod na Gami v btcju pove, da ni noben problem, sam ?tevilko po?lje v avstrijo in dobi v roku 8h ur odgovor kera zadeva pa?e... profesionalnost pa taka!!!(na mocniku)

Do YavarYe X6V6-ja zapelji, pa poglejta ane. Zna bit da ma? kje kak?no vakuum cevko prepereto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kje kupujete rezervne dele
Napisano

No banda, kje nabavljate rezervne dele, tisti ki kej sami doma po?ravbate?

Ker teli na?i mazda servisi niso za nikamor, in sicer rabim tesnilo oljne ?rpalke za mx5, sm preklical od a-neta do taposa, pa nimajo, jebatga pa? vozim malo bolj redek avto. Se pozanimam ?e na gama centru, pa me tip prepri?uje da ?rpalka nima tesnila. Kako ga nima, ?e je v service manualu lepo narisano.... No uglavnem sem poslal scan service manuala, zdej pa upam da najdejo zadevo. Ker ?e ne dobim, nevem kaj bom naredu, za?el po dele hodit v avstrijo?

p.s. neko? sem mel tel. ?tevilko mazdine tehni?ne pomo?i al nekej takega, ma mogo?e kdo to cifro, ker sm jo gladko zgubil.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

323 montiranje stre?nega okna
Napisano

Se strinjam z ostalimi. Iz lastnih izku?enj ti lahko povem da bo pu??alo. Sicer meni takrat ni blo panike ker je bil avto za 2 meseca, pa je hvalabogu samo enkrat dez padal. Se pravi ?e ima? namen avto imet dalj ?asa kupi raje novega.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.