@lc4: kondenzatorji 4,7 microF 100V so probli?no 2x ve?ji od originalnih, mora? pa paziti, da vzame? BIPOLARNEGA in ne polariziranega kot sem ga dal na sliki.
?e glede zamenjave kondenzatorjev na visokotoncih.
@Alex, hvala za nasvete, s katerimi si sicer nisem mogel veliko pomagati, saj se cin ni in ni hotel prijeti na nogice starega kondi?a. Imam pa spajkalno postajo od ERSE RDS 80, sem pa tudi iz tega foha.
Zadevo pa sem re?il na drug na?in in sicer z votlico za stiskanje ?ic
Nekaj tak?nega
Potem pa sem zadevo zalil ?e z vro?im lepilom da je bolj fksna.
Razlika je o?itna, tako da sem z zadevico zelo zadovoljen.
Kond. je bipolarni, samo je res le malenkost ve?ji :ne vem: Je pa nek ?ungalunga proizvajalec.
Ni? bom poskusil dobit kaj kvalitetnej?ega in ve?jega.
Lotil sem tudi zamenjave kond. na visokotoncih, pa sem ugotovil, da so novi kond.100V le malenkost ve?ji od originalnih. Ali to upliva na izbol?avo, ali morajo biti tudi dimenzijsko ve?ji ?
Men pa rolo ful ropota, ?e ni glasbe v avtu je res mote?e to bi nekaj pokalo ali ob nekaj butalo. Sicer se normalno vra?a nazaj. A je kdo ?e menjal kdaj to? Res razmi?ljam o nakupu novega roloja?!
Na vsaki strani roloja zalepi ko??ek gume, pene.. ,da bo bol fiksen ko ga zaklene? v le?i??e.
Hm, men se tut ob?asno nekaj sli?i eno cviljenje? Kaj je to res treba menjat??
Prvo poglej ?e se ti en disk greje bolj kot drug, ?e ne ni panike.?e pa se potem je bati? na ?eljusti malo oksidiral in se ne odmakne dovolj.Zadevo re?i? tako da vzame? dol ?eljust ,odmakne? za??itno gumo na celindru in z vodobrusnim papirjem s?isti? bati?.Pod za??itno gumo da? malo masti in zmontira? nazaj na avto, odzra?i? in zadeva je re?ena.
A men pa nebi enga zrihtal-pla?am vnaprej? Z monta?o seveda...
Kar se ti?e samega vezja ni tak problem, samo ne vem ?e ima M3 enak sub, zaradi priklopa.Lahko ima ?ice druga?nih barv.Montira? lahko sam na lastno odgovornost .
Jaz sem dal noter elektrolitskega in dela super.Kateri je bolj?i ne vem.Kupi oba pa probaj,tako lahko najbolj?e
primerja?.
Jaz obi?ajno pri vseh takih visokotoncih uporabljam 100 V.Pomembno pa je, da je elektrolitski kondenzator bipolarni.
Kaj pomeni bipolarni ? (a mogo?e to da ni va?no kje je +in kje - )
Evo elementi naro?eni pri conradu, cena z po?tnino vred za dva pira.
?e vpra?anje za Alexa glede twiterjev.
Ali k bol?emu delovanju doprinese to da, je kond. za vi?jo napetost (100V) ali kak?ne druge karakteristike,ki jih je potrebno omeniti pri nakupu,ali kapacitivnost ostane enaka ? Kaj pa polariteta, ali je va?no kako obrnemo kond. ?
ve?inoma ni potrebno.sej tudi vodna pumpa skoraj ni potrebna,ker je Mazdina original v redu.
Jaz sem jo menjal pa?.
Z temi cenami je tako,da ima en nekaj ceneje drugi pa drugo.Pri njem je v redu roba-vse Japonska in
dobi? takoj (vse na zalogi).Sem dobil kar nekaj predra?unov(tudi od Mazdinega servisa) in mi je bil pri Potokarju vse skupaj najugodneje.
Ali je kdo nabavljal materijal za velik servis v trgovini Gama center v BTC.Kak?ne znamke jermenov in ostalega materijala imajo? Za filtre vem da so od NIPPARTS.
SKF le?aji so med najbolj?imi na svetu.Mi smo jih vedno uporabljali pri menjavah na najdra?jih strojih in
so vedno zdr?ali najdlje.Za jermene sicer ne vem ampak so ziher top of the top.
Tudi sam sem nabavil za velik servis vse od SKF in Gates.Je pa SKF, te ki sem jih kupil, made in Japan in ni dvakrat za re?,da ne izdelujejo teh kompletov tudi za original Mazda dele.
Kje pa si nabavljal, trgovina z avtodeli ali pri uvozniku SKF ?
Kolk je men znano se vodne pumpe pr prvem velikem servisu ne menja, pr drugem pa ja. Mi smo jo zamenjal na drugem velikem servisu.
Kar se pa filtrov ti?e, sm jih dobu na A-Cosmosu v LJ v trgovini ki jo imajo za Mercatorjem v ?i?ki (Ulica Jo?eta Jame se mi zdi). Vpra?al sm jih tud za olje, vendar so tistega ki sm ga hotu imeli samo po redni ceni in mi je tip tam svetoval da se ga da drugje dobit ceneje.
Cene so pa pribli?no takole:
- filtri Nipparts za zrak, olje, klimo in nafto: vse skup okol 25?
- olje Mobil Synt S 5W40 (za dizla brez DPF) mal ve? kot 8?/l (naro?il na mimovrste)
- 20? za mehanika, ki mi je vse to zamenjal (9? bi pa ra?unal za menjavo ?e kupi? olje pri njem)
vse skup je pri?lo pribli?no 90?
?koda se mi zdi da me ni sre?ala pamet ?e prej, da bi takoj po prenehanju garancije za?el popravljat drugje... kur... vsaka ?ola nekaj stane
Sam tile filtri Nipparts so pa skoraj pol cenej?i od ostalih proizvajalcev.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
S kak?nim momentom se pa potem zategne injektor, ko zamenja? podlo?ko ?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani