Skoči na vsebino
MENJAVA ?ARNIC V ARMATURI
Napisano

Tole je malo preve? komplicirano, so tud bolj simpl varijante, prihrani? lahko 3/4 ure in veliko ?ivcev.

Kak?en pa je postopek pri tej simpl varjanti. Meni sicer crkuje displaj od pot. ra?unalnika, vendar se verjetno za?ne razdirat pri sredinski konzoli.

Ali je mo?no razdreti ven samo displaj brez razdirat celotne konzole?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

HIDRAVLI?NI NAPENJALEC M6
Napisano

Se pravi, da se menja po potrebi. Kako pa ve? da je ?e dober ?

Kaj pa poobla??eni servisi, ali je ta napenjalec po Mazdinih pravilih potrebno menjati ?

Prosim za kak?en konkreten odgovor !

Halo, Ajvarja prosim da prebere to temo in da kak?en strokoven odgovor.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Jaz ga nisem.Je stari ?e kot nov.

Se pravi, da se menja po potrebi. Kako pa ve? da je ?e dober ?

Kaj pa poobla??eni servisi, ali je ta napenjalec po Mazdinih pravilih potrebno menjati ?

Prosim za kak?en konkreten odgovor !

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Zanima me par zadev glede hidravli?nega oz. plinskega napenjalca (tko mu re?ejo nekateri majstri) ?

Ali ga je potrebno menjati na 120000 ? Ker 170 eur. ni malo denarja. :angry:

?e ga ni potrebno menjati,kako vemo da je dober ?

Ali je mo?no, da ti presko?i jermen, ?e se hidravli?ni napenjalec pokvari po velikem servisu, ali pride do drugih po?kodb ?

Pa ?e nekaj.Ali se vam zdi cena 210 eur.uredu za zobati, mikro jermen, napenjalec, vodilno kolo ?

Prosim za odgovore, predusem ajvarja, ker je strokovnjak na tem podro?ju !

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

turbina
Napisano

?e mene vpra?a? ne more bit noben kun?t za zamenat. Navadna podlo?ka . skoraj. na formu je bla ?e tema o tem. Vidi se pa, da ti papca olje :)

?e ti popije cca. 2 dcl na servisni interval je verjetno OK, ali ne ? <_<

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

turbina
Napisano

Pomojo da ?estka diesel pred FL pa po FL. Za te nove pa ne vem. Upam da ne ve?.

Kako se sploh vidi da so te podlo?ke zani? ?

Ali se jih da kupit, pa da ti jih zamenja kak?en mehanik, ali je to ekskluziva za poobla??ene servise ?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dobil kondenzatorje iz IC Elektronika in so res veliki napram tistim ki sem jih kupil v Italiji.

Proizvajalec-ELKO RAUH baje Nem?ki, dimenzij 10x30 , 4,7mic.F/100V. :bravo:

Zgleda da so mi Italijani podturili navadne elkote, ker zraven kraj?e nogice pi?e NP, ker nisem ravno elektronik sem to opazil ?ele sedaj. :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

@lc4: kondenzatorji 4,7 microF 100V so probli?no 2x ve?ji od originalnih, mora? pa paziti, da vzame? BIPOLARNEGA in ne polariziranega kot sem ga dal na sliki.

?e glede zamenjave kondenzatorjev na visokotoncih.

@Alex, hvala za nasvete, s katerimi si sicer nisem mogel veliko pomagati, saj se cin ni in ni hotel prijeti na nogice starega kondi?a. Imam pa spajkalno postajo od ERSE RDS 80, sem pa tudi iz tega foha.

Zadevo pa sem re?il na drug na?in in sicer z votlico za stiskanje ?ic

Nekaj tak?nega

Objavljena slika

Potem pa sem zadevo zalil ?e z vro?im lepilom da je bolj fksna.

Razlika je o?itna, tako da sem z zadevico zelo zadovoljen.

Kond. je bipolarni, samo je res le malenkost ve?ji :ne vem: Je pa nek ?ungalunga proizvajalec.

Ni? bom poskusil dobit kaj kvalitetnej?ega in ve?jega.

Modifikacija suba :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ave z ''rolojem'' v prtlja?niku
Napisano

Men pa rolo ful ropota, ?e ni glasbe v avtu je res mote?e to bi nekaj pokalo ali ob nekaj butalo. Sicer se normalno vra?a nazaj. A je kdo ?e menjal kdaj to? Res razmi?ljam o nakupu novega roloja?!

Na vsaki strani roloja zalepi ko??ek gume, pene.. ,da bo bol fiksen ko ga zaklene? v le?i??e.

Pri meni deluje. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Servis M6 ?kripanje zadnjih bremz
Napisano

Hm, men se tut ob?asno nekaj sli?i eno cviljenje? Kaj je to res treba menjat??

Prvo poglej ?e se ti en disk greje bolj kot drug, ?e ne ni panike.?e pa se potem je bati? na ?eljusti malo oksidiral in se ne odmakne dovolj.Zadevo re?i? tako da vzame? dol ?eljust ,odmakne? za??itno gumo na celindru in z vodobrusnim papirjem s?isti? bati?.Pod za??itno gumo da? malo masti in zmontira? nazaj na avto, odzra?i? in zadeva je re?ena.

Stro?ki 0 EUR.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

A men pa nebi enga zrihtal-pla?am vnaprej? Z monta?o seveda...

Kar se ti?e samega vezja ni tak problem, samo ne vem ?e ima M3 enak sub, zaradi priklopa.Lahko ima ?ice druga?nih barv.Montira? lahko sam na lastno odgovornost .

Jaz sem dal noter elektrolitskega in dela super.Kateri je bolj?i ne vem.Kupi oba pa probaj,tako lahko najbolj?e

primerja?. ;)

Jaz obi?ajno pri vseh takih visokotoncih uporabljam 100 V.Pomembno pa je, da je elektrolitski kondenzator bipolarni.

Kaj pomeni bipolarni ? (a mogo?e to da ni va?no kje je +in kje - )

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Evo vezje je izdelano in deluje iz prve. Razlika je o?itna predusem v mo?i basa.

Tiskano vezje je dovolj majhno, da sem ga ugradil v sam sub, tko da ni nobenih ?ic na zunanji strani ohi?ja.

Ko bo ?as nalepim ?e par slik.

Pa Alexa prosim za odgovor glede twiterjev (poglej objave za nazaj).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Evo elementi naro?eni pri conradu, cena z po?tnino vred za dva pira.

?e vpra?anje za Alexa glede twiterjev.

Ali k bol?emu delovanju doprinese to da, je kond. za vi?jo napetost (100V) ali kak?ne druge karakteristike,ki jih je potrebno omeniti pri nakupu,ali kapacitivnost ostane enaka ? Kaj pa polariteta, ali je va?no kako obrnemo kond. ?

Ta uporabnik je uporabil folijski kond. http://sol20.com/ATENZA/maz_tweeter_E.htm

Katera varijanta naj bi bila bol?a, elektrolitski ali folijski, ki je v njegovem primeru za 250V ?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Filter klime M6
Napisano

Ali kdo ve, kje bi lahko kupil filter klime za mazdo 6? Moj filter je ?e konkretno zapacan in zasmrajen. ?e klima laufa v kabini smrdi po avtocesti.

Na servisu ho?ejo za filter imeti 40 eur, kar se mi zdi veliko.

Filter pa lahko brez orodja zamenja? v 10 minutah sam.

Tuhtam tudi o razku?evanju celotnega ventilacijskega sistema s plinom

http://www.enaa.com/oddelki/avtokozmetika/...00ml___Ciscenje

Ali ima kdo kake izku?nje s tem?

Tnx za nasvete!

Filter znamke Nipparts kupi? v trgovini Gama Center v ?i?ki, stane pa 7,60 eur.

Zamenjava pa ti vzame celo minuto ?asa.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

servis mazde 6
Napisano

ve?inoma ni potrebno.sej tudi vodna pumpa skoraj ni potrebna,ker je Mazdina original v redu.

Jaz sem jo menjal pa?.

Z temi cenami je tako,da ima en nekaj ceneje drugi pa drugo.Pri njem je v redu roba-vse Japonska in

dobi? takoj (vse na zalogi).Sem dobil kar nekaj predra?unov(tudi od Mazdinega servisa) :aaaaa: in mi je bil pri Potokarju vse skupaj najugodneje. ;)

Ali je kdo nabavljal materijal za velik servis v trgovini Gama center v BTC.Kak?ne znamke jermenov in ostalega materijala imajo? Za filtre vem da so od NIPPARTS.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

servis mazde 6
Napisano

SKF le?aji so med najbolj?imi na svetu.Mi smo jih vedno uporabljali pri menjavah na najdra?jih strojih in

so vedno zdr?ali najdlje.Za jermene sicer ne vem ampak so ziher top of the top. :bravo:

Tudi sam sem nabavil za velik servis vse od SKF in Gates.Je pa SKF, te ki sem jih kupil, made in Japan in ni dvakrat za re?,da ne izdelujejo teh kompletov tudi za original Mazda dele.

Kje pa si nabavljal, trgovina z avtodeli ali pri uvozniku SKF ?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Novi nadomenstni deli Mazda
Napisano

Kolk je men znano se vodne pumpe pr prvem velikem servisu ne menja, pr drugem pa ja. Mi smo jo zamenjal na drugem velikem servisu.

Kar se pa filtrov ti?e, sm jih dobu na A-Cosmosu v LJ v trgovini ki jo imajo za Mercatorjem v ?i?ki (Ulica Jo?eta Jame se mi zdi). Vpra?al sm jih tud za olje, vendar so tistega ki sm ga hotu imeli samo po redni ceni in mi je tip tam svetoval da se ga da drugje dobit ceneje.

Cene so pa pribli?no takole:

- filtri Nipparts za zrak, olje, klimo in nafto: vse skup okol 25?

- olje Mobil Synt S 5W40 (za dizla brez DPF) mal ve? kot 8?/l (naro?il na mimovrste)

- 20? za mehanika, ki mi je vse to zamenjal (9? bi pa ra?unal za menjavo ?e kupi? olje pri njem)

vse skup je pri?lo pribli?no 90?

?koda se mi zdi da me ni sre?ala pamet ?e prej, da bi takoj po prenehanju garancije za?el popravljat drugje... kur... vsaka ?ola nekaj stane

Sam tile filtri Nipparts so pa skoraj pol cenej?i od ostalih proizvajalcev.

Upam da kvaliteta ni slab?a zaradi ni?je cene.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.