Skoči na vsebino
Antifriz? Kateri in kako?
Napisano

Zadnje 2 voznji sem opazil, da mi ne deluje gretje. Nekako sem pogooglal, da je v vecini primerov tezava v tem da ni antifriza ali pa je pokvarjen termostat.

Po preverjanju sem ugotovil da je posoda z antifrizom prazna.

Sedaj pa .... kateri antifriz se nalije (Mazda 6 dizl 140KM, 2009) in pa kje se ga dobi. Potem pa se kako se ga nalije ... pac obicno odpres in nalijes ali je potrebno prej vse kar je notri spraznit? Je problem ce se mesajo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nadgradnja firmware-a na servisih
Napisano

Berem (prevec forumov o CX30 berem - in potem me mine da bi kupil :)) da to ni problem samo pri nas .

En anglez je moral prov na Mazda UK se pritozit, da mu je trgovec namestil nov software in s tem popravil napako z baterijo. In obenem je napisal da niso neki naklonjeni nalaganju novega.

Medtem ko nekaj nemcev pise da na vsake 2 mesece se zapeljejo mimo trgovica in preverijo ce je kaj novega in namestijo. Medtem ko drugi ob rednem servisu dobijo, nekateri morajo pa precej prosit da dobijo.

Recimo zadnji popravek je popravil tempomat/limiter da si zapomni zadnjo nastavitev in se ne resetira ko ugasnes avto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Nemce berem, ki peljeje avto tko vsak drugi mesec in jim brez problemov nadgradijo.

Naj bi pa pri Skyactive X popravili cel kup problemov. Od cudnih razmerji pri avtomatiku, do delovanje motorja da je precej bolj gladko.

Pa problemi, da se prtljaznik sam odpira, pa popravek za Bose sistem, pa ....

Ne vem sam, bi naceloma zelel imet najnovejso verzijo in bi od uradnega servisa pricakoval, da to uredijo. Saj kaj gre lahko narobe naj bi vedeli in kako zmanjsat moznost, za to tudi (da mora bit akumulator poln, start-stop sklopljen, ....). 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Zanima me kaksne imate kaj izkusnje z nadranjami firmware-a pri avtu na uradnih servis.

So vam to naredili avtomatsko pri vsakem rednem servisu? Ste kdaj peljali namensko samo to naredit?

Ali sploh naredijo nadgradnjo ali se to bolj kot ne otepajo (ne pipaj dokler dela)?

Zanima me iz vidika da je CX30 (predvidevam da tudi 3) s Skyacitve X motorjem letos imela OGROMNO posodobitev in nekatere kar kriticne.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sam imam 2.0 140 konjev.

Problemi, ki so najbol pogosti:

* prednji diski - zelo hitro tresejo

* DPF - o tem so ze cele diplomske napisane in kar veliki vecini enkrat crkne

* EGR - sam sem ga menjal in kar sem takrat zasledil ni tako redko

Vse ostalo (imam tako opremo kot pises) pa ni bilo problemov. Pri meni je crknil se ABS senzor, pa ventilci s senzorjem tlaka imajo krhek zelez in rad poci.

Nekateri tukaj na forumu so imeli tezave z BOSE ojacevalcem ampak ga nek forumas lahko popravi.

Bencinske verzije karavana pa ... tezka bo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koda P0704 in lightshow
Napisano

Ja in ne.

Preveril sem vse varovalke in so vse ok. Potem sem vzgal avto in je check engine lucka izginila in tudi OBD2 jo ni vec kazal. Po krajsi voznji so tudi ostale 3 izginile in trenutno je brez napak. Vec se pa se nisem vozil, tako da ne vem kaj bo po kaki dalsi voznji

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koda P0704 in lightshow
Napisano

@Jest avto je 2009 letnik tako da nima tega eloop. Akumulator je isti kot je bil prej Varta 95Ah, menjal sem pomoje ok, prvo minus dol pol plus dol in obratno nazaj. Nato sem sprogramiral sipe in toj blo to.

Bom preveril varovalke pa mogoce resetiral senzorje potem pa videl kaj bo.

P.S. Je pa zanimivo da tudi ko je avto pri miru in v prostem teku se stevec za hitrost premika 🥺

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koda P0704 in lightshow
Napisano

Zdravo

No sedaj ko sem zamenjal akumulator pa dozivljam malo light show:

IMG_20200508_204442.thumb.jpg.0af3d716bec7b9465ee32698b0160080.jpg

DSC Off, ABS in spodrsavanje ponavadi pomeni ABS senzor. Check engine ... to pa nimam pojma kva je.

Vklopil sem OBD in Torque je pokazal napako P0704:

Screenshot_20200508-204259.thumb.jpg.e348a57154545ead328517cc02003825.jpg

Kaka ideja kaj bi to bilo in ali lahko kaj sam pogledal?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zrtev koronavirusa - Akumulator
Napisano

Danes probal vzgat na kable pa ni uspelo. Bilo je vec zivljenja toda vzgal ni. Tako da sem se poslovil od akumulatorja in je nov ze narocen.

Sedaj pa vprasanje. Ko dam novega not ... kaj vse rabim naredit? Vem da je potrebno nastavit stekla, da gredo sama do konca dol (tud to ne vem se kako), ali je se kaj? Nek obracanje volana levo desno?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zrtev koronavirusa - Akumulator
Napisano

Ko se je zacelo (16.3.) vse to sranje sem avto parkiral in od takrat se ni vzgal. Vceraj se spravim, da ga bom malo peljal na izlet in akumulator mrtev ... pogledel koronavirusu.

Akumulator je bil kupljen 14. 10. 2014 tako da ravno nov ni.

Sedaj pa ... kaj je bolje za ozivitev? Da se avto vzge na kable in grem eno furo ke do vrhnike (sreca imam potrdilo delodajalca, da lahko grem proti Ljubljani), ali da se akumulator napolne s tisto napravco?

Ali je katera opcija boljsa za akumulator ali je vse isti drek?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ok zdaj me pa res firbec matra kje je nov DPF 300 eur??? ok mogoce pri strajnar-ju

uradni servis ko sem sam spraseval je dobrih 2500 eur + 3je senzorji ker so zaradi vrocine zazrti notr in jih je potrebno dat nove dobrih 1000k + delo se pravi si pri cca 4.000 eur za nov DPF (spraseval sem v Mazda BTC) .... pri mazdi 2008-2010 ki je vredna koliko? mogoce 3500?

Ce bi bil nov dpf 300 eur + menjava 200 eur bi se verjetno velika vecina odlocala za to opcija. Tako je pa cena popolnoma nerazumna in je tako kot pac je.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jp, isto ... meni se je potem obcasno to prizgalo na AC ko sem zapeljal cez kaksno lukno, potem kdaj kar tko na random .... in enkrat, ko se mi je prizgalo med potjo proti domu sem obrnil in se zapeljal do Pelkota ki je priklopil na racunalnik in videl kje je problem. Od takrat je mir.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jaz sem dobil iste lucke ... RAZEN lucko za rocno zavoro (tema: http://www.mazda-si.net/topic/11411-light-show-abs-dsc-off-spodrsavanje-koles/).

Dogajalo se mi je ko sem zapeljal v kako luzo ali brozgo snega. Bil je kriv levi sprednji ABS senzor. To se je zamenjalo in od takrat ni vec tezav.

Ce se prav spomnim samo vklopis na racunalnik in bo izpisalo tocno kateri je javil napako. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda ne v?ge
Napisano

Mal offtopic: A je bla to modra mazda na vrhniki?

Sem lih iz AC zapeljal po desnem pasu in opazil da ima ena modra mazda 3 tezava speljat pri semaforju

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prizig lucke za olje (kratek cas)
Napisano

Sedaj se mi je ze dvakrat pripetilo, da je zjutraj ko sem zapeljal ostro desno (na parking) za kratek cas posvetila lucka za olje (rdeca kanglica za olje). Lucka sveti cca 2 sekunde nato ugasne in toj to. Se pa naredi vedno zjutraj in ko zavijem desno na parking - voznje cca 1km.

Preverim sem stanje olja in ga je malo ok (na F). Karter je bil spucan na zadnjem servisu (7k km nazaj). Je mozen kaksen stik kabla kje oz. kaj naj preverim?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.